Ben spartalilarin sistemini begeniyorum ac odyssey oynayinca hosuma gitmisti ordan merak edip arastirmistim biraz.. bence toplumsal bircok kurallari da mantikliydi. Mesela savastan donen ve yaslanip emekli olan askerlere pek iyi gozle bakilmazmis, toplumda cok fazla yasli nufus yokmus diye aklimda kaldi. Cocuklari da kucuklukten itibaren sıkı bi egitime tabi tutuyolarmis ve her alanda yetismelerini sagliyolarmis. Sadece savas diil sanat anlaminda da yetistiriyolarmis. Ve adaletli bi toplumsal duzenleri varmis.
Lykurgos kurallari diye geciyo biraz daha bakarim... hatta Lykurgos'un dionysus'tan nefret etmesini de cok sevdim ben de dionysus'u hic sewmiyorum cunku... ayyasin teki en nefret ettigim deitilerden biri 🤭😅
0
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ama onlar film. Gerçekte Asyalılar içlerinden geçti :)))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Ben spartalilarin sistemini begeniyorum ac odyssey oynayinca hosuma gitmisti ordan merak edip arastirmistim biraz..
bence toplumsal bircok kurallari da mantikliydi.
Mesela savastan donen ve yaslanip emekli olan askerlere pek iyi gozle bakilmazmis, toplumda cok fazla yasli nufus yokmus diye aklimda kaldi. Cocuklari da kucuklukten itibaren sıkı bi egitime tabi tutuyolarmis ve her alanda yetismelerini sagliyolarmis. Sadece savas diil sanat anlaminda da yetistiriyolarmis. Ve adaletli bi toplumsal duzenleri varmis.
Lykurgos kurallari diye geciyo biraz daha bakarim... hatta Lykurgos'un dionysus'tan nefret etmesini de cok sevdim ben de dionysus'u hic sewmiyorum cunku... ayyasin teki en nefret ettigim deitilerden biri 🤭😅
Ama onlar film. Gerçekte Asyalılar içlerinden geçti :)))
Turkcu, asyaci vs diilim gercekten spartalilarin bakis acisini sevmistim cunku benim dusunduklerime yakin seyler. Gocebe toplumlari sevmiyorum zaten.
Filmden etkilendigimi belirtmedim ve 300 spartaliyi kastediyosan o filmi de begenmemistim
Açık ara farkla Türkler. Zaten Türkler İslamiyet'i kabul ettiği sırada da bunlar olması ispatı değil mi?
İslam halifelerini koruyarak varlığını devam ettirmelerini sağladılar.
İslam topraklarını Şii (Büveyhoğulları) ve haçlılara karşı korudular.
İslamiyet’in üzerindeki Bizans ve Haçlı baskısını ortadan kaldırmışlardır.
Yani yoksa insana sorarlar" Araplar, kendi halifelerini kendi koruyamıyor mu da Türkler korumuş? "diye.
Türkler ve moğolların üstüne kesinlikle yok