Evlilik olayını kim çıkardı 😅 Avrupada Amerika'da insanlar evlenmeden çocukta yapıyor
Neden çocuk yapmak için Türkiye'de evlilik şartı var?
Evlilik olayını kim çıkardı 😅 Avrupada Amerika'da insanlar evlenmeden çocukta yapıyor
Neden çocuk yapmak için Türkiye'de evlilik şartı var?
:)))) bunu söyleyen erkek olsa neyse diycen.
Cidden cahilin civelegi farklı.
Peki evlilik olmaz ise çocuğunu doğurdun namussuz çıkarsa hakkini ne ile arayacaksın.
Nafakasi masrafı vs napacaksin. Durumu iyi olan babasız doğuruyor zaten.
Hem fakir hem aklı çalışmıyor:)))
Aslında mühendisim 60 bin maaşım var kendim bakabilirim ama Türkiye'de cesaretim yok
Yapma birde mühendisim demeeee.
Biz mühendislere hakaret etme.
Peki gücü olmayan napsin.
Nasil çıksın işin içinden
Sıkıntıli gerçekten ailemle yaşıyorum da birikim yapiyorum yoksa zor
Bence evlilik daha çok kadının işine geliyor. Boşanma diye bir şey olmasa erkeklerin çoğu bir süre sonra başka kadınla devam eder🥲 Daldan dala atlarlar ama boşanma nafaka vesaire derken artık uğraşmıyorlarr
Kadın için de öyle olur daldan dala
Ama genelde kadın çocuk için evleniyor Türkiye çocuk evlenme şartı var ya
Aynen öyle de durum var işte kadın çocuk olunca daldan dala atlayamıyor hemen çünkü çocugunda düzgün bir babaya ihtiyacı var. Kadın belli bir süre sonra artık hayatında tek kişimolsun ister.
Bizde tek kişi olsun istiyoruz bende daldan dala atlayan biri degilim
Tamam canım bende farkındayım onun😂 Demeye çaliştiğim şey şu, evlilik olmazsa erkekler bunu çok suistimal eder. Türkiyede böyle en azından şimdilik. İlerde avrupa düzeyine çıkarsak ki sanmıyorum çok o zaman belki evlilikler azalır
Cevap
8Cevap
Valla serbest olsa çocuk yapacak çok kişi var verince duyulmasından korkanlar da çok korkmasalar her önüne gelenle yapacakta çok
Maddi durumun iyiyse kimsenin umurunda olmuyor inan ki.
Ailesi sıkıntı birde
Maddi durum yerinde ve çocuk olunca herkesin bakış açısı farklı oluyor.
Ciddimisin? 60 bin maaşım var iyi olmasada çok ta kötü değil ama cesaret edemiyorum 😅 yurtdışında Cesaret ederim
Paranla döv ses edenleri. 😃
Siz evlenmeden aynı evde yaşayıp çocuk yapmaktan mı yoksa sadece çocuk yapıp babasından ayrı çocuktan mı bahsediyorsunuz?
Her ikiside
Açıkçası bankadan kredi çekip ya da tek gecelik çocuğu ben de istemem. Ama evlenmeden aynı evde yaşayıp çocuk sahibi olmak daha makul. Sanırım yaşadıklarım da bu fikrimde etkili. Nikahın sebebi de dini. Üç beş konu başladığında dini yaşayıp diğerlerine dikkat etmiyoruz toplum olarak.
Ben dine inanmıyorum ya
Sizin kararınız. Saygı duyuyorum. Sadece toplumun kötü gözle bakmasını açıklamaya çalıştım kendimce. 🙂
Evet çok haklısın:)
Cuma namazlarını kaçırmayız ama beş vakit kılmayız. Doktor ilaç verdi diye oruç tutmayız ama doktor sigara içme dediğinde dinlemeyiz. Domuz eti yemeyiz ama kul hakkı yeriz. Cünüp gezmeyiz ama zina ederiz. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. 😃😃
Aynen öyle 😅 benim babam Hristiyan anne Müslüman dindarlar ama ben inanmıyorum inanmış olsam tam anlamıyla uygulardim
Vaftiz edildin mi peki? 😃
Özel bir kaç soru sorabilir miyim? 🙂
Dinsel sebepler ve taraflardan birisi kafasına göre ayrılıp gitmesin diye yaptırımı var.
Sanki evlenince durum farklı olacak seni istemeyen birini yanında tutamazsin
Birde boşanmayla neden uğraşmak zorunda kalayım ki?
Eee tamam da anlasamazsam ne olacak?
Bende Amerika’da yaşıyorum burada o şekilde doğan çocuklara p*c muamelesi yapılıyor ama
Neresinde yaşıyorsun 😅 Avrupa'da çocukların %80 nikahsız doğuyor
Amerika'da sıkıntı ama hangi eyalettesin
Missisipi New Orleans sen nerde yaşıyorsun ki
Amerika'da evlilik dışı çocuk orani %70 mal
O en fakir yeri
Amerika evlilik dışı çocuk orani %70
Benim çevremde yapan yok yapanlarında yarısı korunmayı sevmedikleri için olmuştur kesin
Ayrıca düzgün konuş saygısızlığın lüzumu yok
Bana Google ağzı ile konuşma fakir yeriymiş ne biliyorsun da böyle konuşuyorsun
Bende aynı şeyi düşünüyordum 😂
Gerçekten çok saçma sekkk. s ve çocuk için evlenmek zorunda olmak çok sacma
Bana şu olay saçma geriliyor bir birini seven iki insan neden birinin yetkisine başvuruyor seviyorlar işte niye uzatıyorsunuz beraber yaşasınlar
Aynen öyle bir sürü masraf anlasamayip ayrılınca birde boşanma vs uğraş dur hayat kısa neden bunlarla uğraşmak zorundayuz
Sonunu şeye bağlasak insan insansı hiç şey eder mi 😂
Gelenek
konus be reiss
Öyle ama s.. kss ve çocuk için neden evlenmek zorundayım anlamıyorum
hic gel beraber cigneyelim o kuralı
Yok yabanci erkeklere karşı ilgim var bir İskandinav erkeğinden yapacam
Yapalım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?