Ya linçlenmeden söylim müslümanımm bilmemek değil öğrenmemek ayıp derler ama kafamı çok kurcalıyo bu olay mesela dinde zorlama yok derler yapmak zorunda değiliz vs.. ama yapmayınca öbür tarafta bunun cezası çok ağır oluyo her türlü sey yanmak vs sadece yanmakla bile kalmıyoruz Allah'ın sevdiği kullarıyız nasıl bu kadar acı çektiriliyo çok garip keske öbür tarafı görüp tüm gerçeği öğrenip gelebilme şansı olsa
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılO ayetin neden indiğini biraz araştırınca görüyoruz ki bir insan kendi öz evladını bile İslam dinine girmeye zorlayamaz.
Cennet ve cehennem kavramlarını da yanlış anlıyor olabiliriz. Biz cennet ve cehennem sanki İslam için yaratılmış gibi öğreniyoruz, böyle anlıyorlar, böyle aktarıyorlar. Oysa belki de cennet ve cehennem zaten vardır ve Allah bizi uyarmak için İslam dinini gönderiyordur. Tıpkı "sağlıklı beslenirsen şunlar şunlar olur, sağlıklı beslenmezsen şunlar şunlar olur" demek gibi. Bunun üzerine sağlıklı beslenmenin tarifi de yapılıyor.
Tabi cennet ve cehennem farklı bir alem olduğu için bu dünyada anlayamayız. O yüzden yapılan tasvirler muhtemelen oradaki mutluluğun seviyesini ya da acının şiddetini bir miktar anlayabilmemiz için yapılan benzetmeler "olabilir".
Bundan sonra seçim senin, ister sağlıklı beslenirsin, ister sağlıksız beslenirsin.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinde insan için zorlama yoktur. Yani bir insan başka bir insanı zorlayamaz. Çünkü Allah'a karşı işlenen suçların cezasını sadece Allah verebilir. Bu cezayı vermek kimsenin yetkisinde değildir. Bu nedenle kimse kimseyi Allah'ı yok saydığı için cezalandıramaz. İnsanın sadece insana karşı işlenen suçları cezalandırma yetkisi vardır
00 Yorumla
Müslüm olmakta zorunluluk yok ister müslüman olursun ister olmazsın ama müslümansan yapmak zorunda olduğun şeyler var yapmazsan cezası var yapmaman gereken şeyler var onları da yaparsan cezası var basit şeyler aslında biraz düşünüp aklımızı kullanınca
00 Yorumla
+1 yılya da dinler uydurma insanları kontrol etmek içinnevrene bak tanrı canını acıtmamak için herseyi yaratmış ama insan oğlu 3,5 kişi tüm zenginliği dinle topluyor.. iyi uykular dünya
01 Yorumla
Soran+1 yılDoğru
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
27Cevap
Sınavı kuralları gibi düşün. Başarılı olursan mükafat başarısız olursan kötü bişey. Sorulara doğru cevap vermek ve doğru yere kodlamak bizim görevimiz. Sınavda kağıdı boş da bırakabilirsin dolduradabilirsin özgürsün. Ama sonuçları olacak tabi bu çok normal.
17 Yorumla
Soran+1 yılAma cezaların ne kadar agır olduguna hiç baktın mııı aşırııı aşırı kötüü korkunç seyler varr bu kadar acı çektirmek normal gelmiyo
Soran+1 yılAma mesela şöyle düşün bi kadın var açık ama çok iyi yine de saçıı açık günah işlemiş oluyo ne kadar iyi olursa olsun saçı açık diye girecek o cehenneme bu adalet olmuyo işte
Soran+1 yılİştee aynıı şeyler değiiill kii
+1 yılÇünkü her ümmete peygamber gelmiştir uyarmıştır. Başka ülkeleri boşverelim, Türkiye de inançsuzlık çok çoğaldı. Doğru düzgün araştırmadan dinden çıkıyorlar. Kuşaktan duyma bilgilerlere. Allah da doğru yolu zaten gösterilmiştir. Hangisini seçeceğini insan kendisi karar verir. Bize irade vermesi bu yüzdendir. Diğer ülkeleri düşündüğümüzde de aynı şeklide. Hepsinin önüne mutlaka birileri çıkar konuşur. Hiç mi duymadı, çok kötü bir şeklide mi duydu o zaman o mesul değildir zaten çünkü düzgün bir uyarıcı gitmemiş. Allah her şeyi bile bile inkar edeni cehenneme sokar. Tıpkı firavunun gibi tıpkı Ebu Cehil gibi. İkisi de kibrinden iman etmedi. Allah ı bilmediklerinden değil.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKnk Zaten kaderin belli yaratıldıgın anda cennet veya cennete gideceğin seçilmiş kaderin bunun önüne geçemezsin öyle Bir Kader yazmışdırki rabbim en iyi insan ol en iyi ibadeti sen et ama kaderinde varsa cehenneme gidersin zaten Allahıma şükürler olsun bizi yaratırken cennet veya cehenneme gideceğimizi zaten belirlemiş ne yaparsak yapalım bu değişmeyecek
114 Yorumla
Soran+1 yılDeğişik
Cevap sahibi+1 yılŞükret knk sürekli Allah izliyor seni
Soran+1 yılBiliyorum ama kafam karısıyo sorularıma cevap bulmak istiyorum
Cevap sahibi+1 yılBen bulamadım deist oldum knk sürekli sordum sordum sonunda müslümanlık beni deist yaptı jsjsjdhdj
Soran+1 yılSonumub böyle olmasından korkuyorum işte biliyo musun nsksnwldmdö çok inançlıydım her gün Kur'an okur namaz kılardım düzenli bir şekilde ama şu son bir yıldır pek düzenli değil hatta namazı bi kaç ay önce bıraktım kuranı da aynı şekilde en son bi kaç ay önce okumusumdur bu şeyleri düşündükçe bunlar mantıklı gelmiyor ve dinden uzaklasıyorum ama uzaklasmak istemiyorum bi tarafım çok inanıyo illa bi açıklaması vardır diyo da bilmiyorum ya
Cevap sahibi+1 yılJajhshshsh benim eski halimle konuşuyorum sanki
Soran+1 yılAhhahaha deme öyle nolur awjsjdk
Cevap sahibi+1 yılNasıl mutluysan öyle ol knk kimseye hesap vermek zorunda değilsin ama döverler kimseyede söyleme benden tavsiye
Soran+1 yılAhahahxjsnd umarım öyle bi şey olmaaazz 🥲
Cevap sahibi+1 yılAllah kaderi yazmış knk zaten olmaz desende olduran o
Cevap sahibi+1 yılDoğarken belliymiş ne olacağı
Soran+1 yılNeyse ölüp görcez hahahsjabdn
Cevap sahibi+1 yılReankarne ol sen sjsjsj
- +1 yıl
Hayırlı sabahlar. Öncelikle şunu söylemeliyim ki yorumunu okuyan insanların aaaa böyle miymiş o zaman yapacak bişey yok demelerine karşı buraya küçük bir uyarıda bulunmak istedim. burada rabbimin kalpleri mühüröenmiştir ayeti aslında onun ezeli ve ebedi olanı bilmesi ile ilgilidir.. Şöyle bir peygamber düşünün amcasının ateşe katılacağını biliyor ve buna üzülüyor, o insanlar için acı çekiyor acaba ne yapabilirim diye çırpınırken, uyarı geliyor ve diyor ki sen ne yaparsan yap bişey değişmeyecek. Şöyle örnek vereyim, matematik anlatıyor haylaz bi çocuk var 5 dk bile seni dinlemiyor ve sürekli haylazlık yapıyor. Şimdi bu öğrencinin matematikten kötü not alacağını bilirsin değil mi? Bu ayette buna benzerdir, Yinede Allah en iyisini bilir
+1 yılOku oku bitmedi yorumlar bence sen kuranı türkçe olarak baştan sona oku ona göre karar ver beni sorarsan en çok ilgimi çeken bişiyi bile okuyamıyorum kuranı kısa kısa okumuşum kaç kere niyetlendim bir türlü olmadı okuyayım
10 Yorumla
+1 yılinanıyorsan yaparsın inanmıyorsan zaten inanmıyorsundur ki bir cezadan bahsedemezsin
14 Yorumla
Soran+1 yılİnanıyorum ibadetlerimi yerine de getiririm ama her sey günah her sey bi şey yapamıyoruz ki günah diye
- +1 yıl
inandığın için zorlama var bu zorlama insanlar tarafından değil verilen emir bu yönde
- +1 yıl
yani cinsellik dışında mutualist hiçbir şey yok cinselliğe de zorlaştırmayın kolaylaştırın bekleymeyin denmiş yine bizim hatamız işin özeti islamla hem dünyayı hem ahireti kurtarırsın düzgün yaparsan
- +1 yıl
evliliği zorlaştırmayın*
Aslında var kur-an da cennet de cehennem de anlatılır insan bir şeyi okurken onu yaşar. İnsanlar tebliğ yaparlar gelen olur gelmeyen olur.
10 Yorumla
+1 yılBen de bunu cok dusunuyorum Allah bizi yaratmis ama kabir azabı cehennem azabı falan kullarını haşa nasıl yakabılıyor neyse ben de gunaha girmek istemiyorum ama tamam mesela İnsan oldurenlere tecavuz edenlere falan bu cezalar gerçekten mustehak ama normal Bı insana bilmiyorum Allaha sırk kosmayan Allahı seven Bı İnsan acı ceket mi onu dusunuyorum etrafımızdakıler bu gunah su gunah cayır cayır yanacaksın diyorlar herşeye bilmiyorum neyse böyle diyip Allahın zoruna gitmesin
013 Yorumla- +1 yıl
Mesela peygamberimiz memesinden sacından asılan kadınlar gormus cehennem de
Soran+1 yılHeehhh evettt işte tam olarak bahsettiğim buyu memeden asılmak nasıl bi ceza ya bunun gibi bir sürü şey var insanın yüreği kaldırmaz çok değişik şeyler
- +1 yıl
Aynen bazen sorguluyorum Ben de böyle..
- +1 yıl
Mesela saç teli her Bı saç teli zınaymıs ve saç yuzunden cehenneme gıdılcekmıs
- +1 yıl
@Melekgibiyim1 Arkadaşlar bu miş'leri mış'ları güvenilir kaynaklardan araştırsanıza. Elinin altında Google varken komşu teyzenin her soylediğini lap diye aktarmak saçma oluyor biraz.
- +1 yıl
@Lindorinand sen araştırdıysan söyle ozaman
- +1 yıl
@melekgibiyim1 Her şeyde birileri mi koşturacak senin için?
- +1 yıl
@Lindorinand sanane lan benim gorusumden o zaman yorumuma nıe atlıyorsun oc
- +1 yıl
@melekgibiyim1 Bu kadar alınacak ne var? Sadece Google kullanabileceğini hatırlattım ve bunu senin için soyledim. Ayrıca ortada bir görüş yok. Şöyleymiş, böyleymiş diyorsun. Bu bir görüş mü?
- +1 yıl
@Lindorinand sanane ıstedgmı yazarım sanane sana mı yazdım
- +1 yıl
Sananeeeeeeeeee
- +1 yıl
Hiç melek gibi değilsin. Kendine iyi bak.
- +1 yıl
@Lindorinand sanane tekrar diyorum sanananeeee
+1 yılgördükten sonra ne anlamı kalıyor ki imtihanın ve iyilerin bu dünyada sıkıntı acı çekmesi günahlarının silinmesi olur öteki tarafa günahı kalmaz İnşAllah demektir
02 Yorumla
Soran+1 yılGerçekleri bilmiyoruz ki biz sadece bize söyleneni duyduklarımızı gerçekleştiriypruz
- +1 yıl
çok şükür inancım
+1 yılDinde zorlama yokturun manasi "herkes istedigi dini secmekte ve onu yasamakta ozgurdur kimse kimseyi zorlayamaz" dir. yoksa elbette muslumanlik dininde muslumanlik inancinin kendi dini kurallari icerisinde yapmasini farz kildigi zorunlu kildigi ibadetler vardir bunlari yapmamanin da yine muslumanlik inanci icerisinde bir takim cezalari vardir
00 Yorumla
+1 yılDinde zorlama yokturu yanlış algılıyorsunuz. Bir kâfiri zorla müslüman yapamazsın manasında. Bir müslüman zaten Kur'an'a uymak zorundadır.
03 Yorumla
Soran+1 yılTamam orası öyle ama kâfir de aynı ateşte yanıyo hata yapan müslüman da
- +1 yıl
Hayır aynı ateşte yanmıyor. Cehenneminde cennetin de yedi katmanı var. Yani her cennete giren peygamber ile aynı mertebede olmayacak.
- +1 yıl
Yanmak da değil sadece. Yanmak dışında da cezalar var sadece yanmak ön planda. Cennet de cehennem de her şeyi ile anlatılmıyor.
+1 yılDinde zorlama yok derken dini şecerken zorlama yok yani neye inanırsan inan. Ama dine girdiğin vakit tabiki kural ve ceza olcak
02 Yorumla
Soran+1 yılNeye inanırsan inan ama inanmadığında ateşimde yanacaksın oluyo
- +1 yıl
E yani mantıklı seçim yap diye akıl vermiş. Her seçimin bir iyi yanı bir de kötü yanı var
Gizli Üye(18-24)+1 yılDinde zorlama yok derken şundan bahsediyo.
Eğer bir kişi mislüman değilse onu zorla müslüman yapamazsın bu yasaktır. Yalnız biri müslümanım diyosa ve islam kurallarına uymuyosa şeriate göre dünyada da cezası vardır, ahirette de.06 Yorumla
Soran+1 yılTamam ama o müslüman olmayan kişi de olan kişi de yine aynı şekide cezalandırılıyo. Onu zorla müslüman yapamayız ama eğer olmazsa hiç cenneti göremiycek hep cehennemm nedeenn işte nedenn
Cevap sahibi+1 yılAllah sana birçok delil sunmuş, nimet vermiş. Sen birine çok fazla iyilik yapıp yardım etsen ama o sana sürekli nankörlük yapsa onu cezalandırmak istemez misin?
Soran+1 yılİsterim tabii ama şöyle düşün bi kadın var açık ama çok iyi biri hiçbir kötülüğü falan yok tek günahı açık olmak çünkü saçları görünüyor bu kadında yanıcak cehennemde değil mii işte bu durum saçma
Cevap sahibi+1 yılŞöyle düşün sen bir sınava girdin bütün soruları doğru yaptın ama kodlama yaparken kaydırma yaptın. Sınavın geçerli olur mu?
Soran+1 yılAma ben o sınava girmek istemedim diye neden ceza alayım meselaaaa
Cevap sahibi+1 yılSınava girmek istemedim diye bişey yok. Okulda yazılılarda girmeme gibi bir şansın var mı? Sınava girmezsen yine cezalandırılırsın. Sıfır puan alırsın.
+1 yılDinde zorlama yokturun anlamı şudur. Müslüman olmayanı zorla Müslüman yapamazsın, Müslüman olmayı seçtiysen de o kuralları kabul ediyorum demek oluyor
02 Yorumla
Soran+1 yılKuralları kabul etmeyen de yanıyor eden de
- +1 yıl
Tövbe edersen Rabbim de kabul ederse o günahtan bağışlanma ihtimalin de var ama inanmayanın böyle bi ihtimali yok
- Diğer konusunda 310 cevap paylaştı.
+1 yılMüslüman olmayana zorlama yok sen zaten o İbadeti yapmakla mükellefsin
14 Yorumla
Soran+1 yılYa tamam yapıyorum falan ama kafa da hep bu düşünce oluyo ister istemez
- +1 yıl
Ne merak ediyosan sor teferruatıyla snlstıyım
Soran+1 yılÇok üşendim yazmaya diğerlerine sorduğum şeylere bakar mısınnn
- +1 yıl
Bu ne üşengeçlik ağam 😃😃
Tamam bakıyorum
+1 yılDinde müslüman olmayana zorlama yok. Müslümansan zorunlulukların var
02 Yorumla
Soran+1 yılZorlama yok ama cezası ağır
- +1 yıl
Sana zorunluluk yüklüyor eğer inanıyorsan
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinde zorlama yok derken , islamı seçip seçmemek anlamında deniyor.
10 YorumlaDiğer konusunda 389 cevap paylaştı. Dünyaya bir bak... İnsanlar yüzyıllarca korku imparatorluğu ile yönetilmiş. Dinlerde öyle
00 YorumlaDiğer konusunda 2b cevap paylaştı. farz dırr
ama yapmazsan
senin iyiliğine olmaz00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsen kurani oku, emredilenleri yap. Kulagini islami kendi cikarina gore yorumlayanlara kapa, cok da derin dusunme
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapıyorum ama ister istemez düşününce garip geliyp
- Diğer konusunda 821 cevap paylaştı.
+1 yılDine zorlama yoktur. Eger Müslümanım diyorsak dinin gerekliliklerini yerine getirmemiz gerekiyor
00 Yorumla
+1 yılSen nasıl seni yaratana karşı çıkıyorsan o da onun karşılığını veriyor yani cvp basit
00 Yorumla- Diğer konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yılZorlama yok derken anlatılır kişi uyar uymaz kendi iradesine bağlı o anlamda zorlama yok cefasini da sefasını da tercih hakkı kişiye aittir o yuzden
07 Yorumla
Soran+1 yılÖyle de kâfir de ateşte yanıyor saçı açık gezen müslüman bir kadında
- +1 yıl
Gidip gördün mü kimin nerde ne şekilde yandığını
Soran+1 yılİşte hiçbirimiz görmedik ki hepimiz bize söylenene inanıyoruz doğru mu yanlıs mı kimse emin değil ki
- +1 yıl
Soran, sen çok yanlış bir bakış açısına sahipsin. Kur'an ı okusan cevaplara ulaşırsın aslında. Günah ve sevaplar tartılıyor ya hani. Sonra hangisi ağır gelirse ona göre cennet ya da cehenneme gidiyor. Allah ayette ne diyor, 1 sevap 10 sevap gibidir, 1 günah 1 günahtır ki tövbe ettiğinde o günah da siliniyor. Tebessüm etsen sadaka, yerden taş kaldırsan sadaka. Namazını da kılan biri cehenneme gitmeyi başarıyorsa ne diyim bilmiyorum o kişiye
Soran+1 yıl@gül_reçelii evett o konuda haklısın ama mesela çok çok iyi bi kadın düşün tüm ibadetleri falan da yerine getiriyo ama açık, acik olduğu için de bunun cezasını çekicek ne kadar iyi olsa da
- +1 yıl
Hayır çekmeyecek. Tartı sistemi var çünkü. Sevabı fazla ise cennete gidecek
- +1 yıl
Şüphe yok ki Allah zerre kadar haksızlık etmez; o zerre, bir iyilik ise onu katlar, kendi katından da büyük mükâfat verir. (Nisa 40)
O gün ölçü-tartı haktır. Artık kimin tartıları ağır gelirse işte onlar kurtuluşa erenlerdir. Kimin de tartıları hafif gelirse işte onlar, âyetlerimize karşı haksızlık ettiklerinden dolayı kendilerini ziyana sokanlardır. (Araf 8-9)
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinde zorlama yoktur ayeti gayr-i muslimler için bir ayet. Yani kimse zorla dine sokulamaz anlamında
Yoksa din içinde zorunda olduğun şeyler var
10 Yorumla- Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılZorlama yok derken inanıp inanmamayı kastediyor aşko. Yoksa cehennemde cayır cayır yanaksın tabi
04 Yorumla
Soran+1 yılE işte inanmamayı seçsem de yanıyorum seçmesemde ben seçtim mesela ama bi erkekle göz göze gelmek bile günah derler bunun için bile cehenneme giricem mesela değişik değil mi?
- +1 yıl
Ben ateist adamım bana göre saçma zaten. Tanrı eğer iyiyse iki kişi sevişti diye onları cehenneme atar mı? Zaten bunlara o fıtratı sen vermişsin. Dinler toplumu yönetmek için üretilmiş araçlardır. Faydası da vardır zararı da. Yoksa Tanrı için iki kedinin cinsel hayatı ile iki insanın cinsel hayatı arasında bir fark olmaz. Komik şeyler bunlar
Soran+1 yılHehh hadi bu durumu da geçtim tamam cezalarda olabilir ama cezalar çok çok agır şeyler mesela aşağıda biri yazmıs kadın memesinden asılıyor diyee düşüncesi bile tüyler ürpertiirrr
- +1 yıl
Ödül de çok büyük ceza da. Bu durumda tanrının iyi olduğundan da söz edemeyiz.
İlk öncelikte bu konu hakkında şöyle bir şey diyeceğim kitabını oku ver o an inan sadece bizim ülkemizde okumadan Müslüman olan binlerce insan var gidip onların söylediklerine inanma….
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinde zorlama var olm kim diyor yok diye 😃😃
Ooo yabancılar dine hoşgörülü yaklaşsınlar diye insanlar tarafından uydurulan bir söylem 😀😀00 Yorumla
+1 yılİşte zorlama yok bu dünyada ama öteki dünyada cezası var
01 Yorumla
Soran+1 yılE tamam ama ben inanmak istemiyorum belki bunun cezasını niye çekiyorum hani zorunluluk yoktu
- Diğer konusunda 582 cevap paylaştı.
+1 yılMeal oku, hepsini sana söylüyor fazlasıyla
10 Yorumla
+1 yılCehennemi Gördün Varsay ve Ona göre Yaşa
04 Yorumla
Soran+1 yılO zaman bu hayattan ne tad alıcam
- +1 yıl
tad alma dünyası değil ki burası imtihan dünyası
Soran+1 yıl@Gece_Mavisi__ ama neden ben bu acıyı çekmek zorundayım
- +1 yıl
cennet için
+1 yıl:) saçmalık bence hepsi
11 Yorumla
Soran+1 yılBilmiyorum:)
Diğer konusunda 804 cevap paylaştı. Birileri düşünmeyi keşfetmiş gibi
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılDin yapmadir
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSana serbest
01 Yorumla
Soran+1 yılBos yapma
Devamını Gör(18)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!