AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Allah ile arana vasıta alırsan duan kabul olmadığı gibi tersine bile döner sakın böyle bir şey dusunme, icten yaptigin dua zaten ulaşır hemen
Yanılıyorsun Kur'an'ı Kerim'de mümin kardesinizden dua alın dua isteyin demiş kim Allah katında değerli bilinmez ve müminin mümine yaptigi silah gibidir demiş
Ayet kac
Cenab-ı Rabbül Alemin Hz. Musa’ya:
“Ya Musa bana günahsız bir ağızla dua et!” diye buyurdu.
Musa (a. s.):“Yarabbi bende öyle bir ağız yok ki, sana nasıl günahsız bir ağızla dua edeyim,” dedi.
Bunu üzerine Allah’ü Teala:
“Başkalarının ağzıyla dua et çünkü sen başkalarının ağzıyla günah işlemiş olmazsın, öyle hareket et ki diğer insanlar gece gündüz sana dua etsinler. Veya kendi ağzını temizle, Allah’ın (c. c) adı temizdir onu zikrederken ağız temizlenir,” buyurdu.
Bunlardan sonra gelenler şöyle derler: Rabbimiz! Bizi ve bizden önce gelip geçmiş imanlı kardeşlerimizi bağışla.” (Haşr, 59/10)
“Hem kendinin, hem de mü’min erkeklerle mü’min kadınların günahlarının bağışlanmasını dile!” (Muhammed, 47/19)
“Ey Rabbimiz! Hesabın görüleceği gün beni, anamı, babamı ve bütün mü’minleri bağışla!” (İbrâhim, 14/41)
Burada peygambere dua etmesini soyluyor tabiti tefsirine de bakak gerek
Kim Allah katında değerli bilimmez neden insanlar dua alıyor dua istiyor dusundunmu hiç hangi ağız temiz hangi kişi Allah katında değerli bilinmez ben size zorla okuyun demedim zaten zorla okunan niyet kabul olmaz ben her zaman baskalarindan dua aldım dua istedim ve bunun sonucuna defalarca vardım hiçbir zaman ters tepmedi bu bedduami ters tepsin Allah'ın lütfu o kadar çokki hamdolsun siz yasamadiginiz için bilmiyorsunuz
Zaten bende dua etmenin kotu birsey oldugunu soylemedim farkettiysen, birilerini aracı kılmaktan bahsettim belki icimizde kalbi temiz biri vardır onun hatrına bu duam kabul olur beklentisi icinde olmak yanlıs sadece
Senin düşüncen yanlış yanılıyorsun ben kuran kursuna 7 yıl gittim neyin doğru neyin yanlış olduğunu biliyorum okumazsin olur biter ben aracı kilmadim duayı bende ediyorum nese anlatmak istediğimi anlamamissin ben sana şunu diyorum neden insanlar baskalarindan dua istiyor Mustafa kararatasi arayıp Nihat Hatipoğlu arayıp bana dua edermisiniz diyor peki onlar ederiz diyor hangi bir hoca araya aracı koymayın diyor ben sayet görmedim duymadım sen onun mucizesini yasamamissin ben defalarca yaşadım o yüzden inancım tam peygamber efendimiz bile beni vesile ederek dua isteyin demiş sen neyden bahsediyorsun doğruyu yanlışı yüce efendimizmi bilecek senmi
Bak şu an Mustafa Karataş dua ediyor el açıp amin diyen kim varsa niyetlerini hayırlı şekilde kabul et diyor yıllarca dini okumuş biri başkası icin dua ediyor o neden ediyor? Onlaradami ters tepti
Birde bişe diyecegim diyelim sen namaz kiliyorsun annen baban banada dua et dedi sende ettin annem guzellikleri görsün Allahim dedin senin rivayetine göre ters teper annen güzellik yerine kotulukmü görecek? ya da biri ölunce ona bağışlanması için dua ediyoruz peki o kişi ters tepip cehenneme mi gidecek? İşte bak düşüncenin ne kadar yanlış olduğunu gordun kim bu dünyada baskasina dua edipte ters teptigini görmüş? Şayet ben kaç kisiyie dua ettin ve bazisida kabul oldu ve bende kaç kişiden dua istedim ve bazı duam kabul oldu hiç bir güzel dua ters tepmez beddua bile ters tepmez haksız yere yapılan beddua ters teper belliki tam anlamıyla Kur'an'ın mealini okumamissin ve kissalari dinlememissiniz
Nedir niyetin Allah kabul etsin.
Inancli biri degilim.
Kendin okuman daha iyi
Yanılıyorsun Kur'an'ı Kerim'de mümin kardesinizden dua alın dua isteyin demiş kim Allah katında değerli bilinmez ve müminin mümine yaptigi silah gibidir demiş
Buraya güven olmaz diye diyorum
Aynen valla bir soru sordun sanki zorla okuyun dedim kaç kişi sen oku diyor ben zaten okuyorum ramazan ayında sizden dua istemisim ne varki bunda.
Dostun relax edelim duamizi ama la burası zinaci kaynıyor 😂 kafan mı gux illa konusturcan beni
Valla ben yani üye oldun inan bilmiyorum ama sanki kotu bişe istemisim gibi tepki verdiler yok başkası edince ters teper hey Allahım diyelim sen namaz kiliyorsun annen dedi bana dua et sende tamam dedin ve ona dua ettin Annem güzellikleri görsün allahim die istedin bu ters tepip kotulukmü görecek annen biri yazmış başkası yapınca ters teper 😀
😂 cahil cuhela dolu ondan karşı çıktım ben
150 tane okudum 😂
Gerçekten okudunuzmu sonunda gülmüssunuzde
Sen okusana herkesin duası kendine
Ben size okurmusunuz dedim evet ya da hayır bole bir cevap yazmana gerek yoktu
Sen okusan
Kur'an'ı Kerim'de mümin kardesinizden dua alın dua isteyin demiş kim Allah katında değerli bilinmez ve müminin mümine yaptigi dua silah gibidir demiş