Artık dinden çıktım ateistim ama günah mıdır bilemedim şimdi kafam çok karıştı. bir taraflarım yemiyor ama ateizm çok mantıklı geldi bana. Nası olcak şimdi bu ateist olmak günah mıdır sevap mıdır bilen var mı?
Cevabın nedir?
Selam ,
Soruyu okurken resmen katılarak, güldüm.
Konu hakkında pek bilgin olmadığını düşünerek yazıyorum bunları;
-Günah-Sevap kavramları kutsal kitaplarda yer almaktadır. Sen Ateizm savunucusu olacaksan eğer tüm kitapları reddetmiş oluyorsun zaten, doğal olarak Günah-Sevap kavramları seni bağlamıyor. Bırak kitapları bir yaratıcı olduğunu kabul etmemiş oluyorsun seni bağlamamalı Günah-Sevap kavramları.
Fakat sana bir kaç öneri , bence iyice detaylıca araştır, oku aklına yatanı daha çok araştırıp, inancını sorgulamalısın eğer mantığınla hareket edersen zaten Ateist olursun bu yüzden inancında önemli bu kolay bir seçim değil çok iyi araştırıp rahat hissettiğin şekilde yaşayıp düşünmelisin.
Çoook çok derin konular aslında kafanın şuankinden çok çok daha karışacağından emin ol eğer araştırırsan.
Bol Şans24 Yorumla
Soran+1 yılya ikisini birden olsam hemde cenneti garantilesem ya varsa hesabı :(
Soran+1 yılhayır tabiki dostum :)
En İyi Cevaplar
+1 yılSen ataist olmamissin. ataist olsan gunahmidir diye sormazsin. hem ataistligin neresi mantikliki? Sen bence biraz rahat yasamak istiyorsun bence ataist olma Allaha inan cennete cehenneme inan. seks yapmak alkol icmek kumar idaa falan oynamak istiyorsan bari oyna ama gunah olduguju bil. namazida bari haftada 1 kez cumaya git mahallendeki insanlsrla sohbet edersin. akp ye bakipta sakin dinden cikma. kimseye kotuluk yapma iyilik yapmaya calis. ramazandada 3-5 gunnoruc tut bari boyle bir musluman ol.
23 Yorumla
Soran+1 yıl10 yıldır 30 gün oruç tutuyorum artık karşılığını istiyorum :(
- +1 yıl
Karsiligini istedikce dahada ellerindeki gider. cunku gercek imanin nekadar o sinaniyor. oyle bir imtihandan gecerizki farkinda olmadan kendimizi helak ederiz. hem hala nefes aliyorsun sevdiklerin yaninda. burada yazacak telefonun var. karsiligini alamadigin nerden belli. hem asil karsiligini airette alacaksin. biliyordum senin ataist olmadığını. Sadece sıkıldin ibadetlerden. biraz supheye dustun. ondan sana dedimya ataist olma ibadetler icinde kendini sıkma. hem ataist olunca karsiligini alacakmisin. neyse git benden bir iskender ye kola ic. ustunede bir kahve ve sigara ic. guzel kizlari seyret. yasadigini farket
Soran+1 yıleyvallah çok güzel yazmışsın :(
+1 yılatesitim dıyosun ama gunahmı dıyosun bu nasıl bı çelişkıdır yaa... Allahı ınkar etmek demek sonsuza kadar cehennemde yanmak demek... cehennemde sana sonsuza kadar mutsuzluklar. ç. artık zebanılerle arkadas olursun...
34 Yorumla
Soran+1 yılcennette sürüneceğime cehennemde kral olurum !!!11!!111!!!1!!!1!!!1
- +1 yıl
Kral olcanımı sanıyosun... guldurme benı... azap çekicen... bumu krallık
Soran+1 yılgitmeden bilemezsin onu :(
- +1 yıl
Elimizde KURAN gibi çok guzel bı kitap var aç oku.. orda herşeyın açıklamasını bulucansın
ama komik değil ama
19 Yorumla
Soran+1 yılözür dilerim :(
Soran+1 yılamin :(
Soran+1 yılçatlaksın biliyorsun değil mi :(
Soran+1 yılşurdan bir diss atayım
Soran+1 yılrest in peace :( sende :(((
- +1 yıl
çok duygulandım hahasjhabjksdh
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
47
Cevap
58Cevap
Bu karikatür aklıma geldi.
cdn.geyikoloji.com.tr/.../yigit_ozgur_hoca.jpg
Dostum sorun şu, dine kızıpta mı ateist oldun yoksa hakikaten dinin açıklayamadığı ve mantığının almadı için mi. Kuran'a göre günah.22 Yorumla
Soran+1 yılkafam komple karışık :( yıldız tilbe "kafam hafif dumanlı" dinledim böyle oldum :(
+1 yılEsenlikler.
Cuma Akşamı Tövbe Et Kelime-i Şehadet Getir Tekrar Müslüman Ol, Dua Et Tövbe Et Şüphesiz ALLAH (C. C.) Kullarının Tövbelerini Affeder.
Aksi Halde Azrail (A. S.) Göründüğü Zaman Tövbe Kapısı Çoktan Kapanmıştır.
Gel Yaptığın Hatadan Dön..32 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler umarım :(
- +1 yıl
Umarım Yok Kardeşim Biz İnsanız Beşeriz Şaşarız! Gel Tövbe Et Kurtul Cehennemden..
+1 yılDostum ateistlik aşırı derecede saçma bir şey. Bu durumu yaşayan insanlar çok gördüm. Çoğunun sonuda hüsranla bitti. Dini saçma görmeniz ise, ibadete üşengeçliğinizden ve hazıra konmanızdan. Rahat ibadetsiz bir hayat yaşamak istiyorsunuz, bu dünyada yaşayın. Sırat'dan geçmek önemlidir.
11 Yorumla
Soran+1 yılanladım teşekkürler
Sen önce günah olup olmadığını değil sonsuz cehennemde ne yapabilirim diye sor. Bilimde bile (bazı ateist bilim adamlarının yaratıcının var olduğunu itiraf etmeleri gibi) bunların kanıtları varken sen neden inanmak istemiyorsun. Eğer ALLAH var olduğunu kendisi ispatlasaydı o zaman dünyada olmamızın ne anlamı var ki. Nasıl rahmet sıfatı varsa azap sıfatıda var her ikise tecelli edecektir o gün.
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim anladım
Sen beni guldurdun Allah ta seni guldursun dicem ama olmicakk hahah hem Allah a inanmayan bir grup derler bilemedim atesitim diosun hemde gunahmi diosun bence sen daha 18 bile degilsin ergen dedikleri bu olsa gerek... k. bakma lutfen seni yargilamiorum neye inanicagin sana kalmis ama once ateist in ne oldugunu iyice bir ogren derim😊
11 Yorumla
Soran+1 yılşaka ile ciddiyi ayırt edemeyecek kafada olanların gelip burada benim yaşımı eleştirecek şeyde oldugunu düşünmüyorum ama neyse teşekkürler :):)
Moruk ateizm de cekici olan bisey yok bu sadece moda oldu yani yaptiginiz sorgulamalar cok sacma l*n ilkokul cocuklari gibi klişe laflariniz var bos islerle ugrasmayin hem @esraaaa1905 inde dedigi gibi ateistsin ama hala gunah sevap diye celiskilerdesin :) senden bir cacik olmaz
12 Yorumla
Soran+1 yılcacık olmak istemiyorum ki zaten :( esra bu çocuk sana yazıyor. s. s. s. s
- +1 yıl
çok guzel konustun canım... ne desek boş bence... cehennme kendını sımdıden hazırlaaa... tovbe tutmaz artık sana
Gizli Üye(30-35)+1 yılmalmısın * k l*n sen hem ateistim diyon hem günah mı diyon Allah a inanmayan günaha sevabada inanmaz gerizekalı ergenler aklını kullanamayan sorgulamayan coluk cocuk doldurmuş burayı , hiç mi aklın yok * k bir düşün az biraz doğru düzgün sorgula.
23 Yorumla
Soran+1 yılibret loading %99
- +1 yıl
ULAN SEVMEYEBİLİRSİN AMA ONUN KARARINA SAYGI DUYMALISIN ANLADIK EN MÜSLÜMAN SİZSİNİZ YA ATEİST OLMAK İSTİYRSA OLUR YA ATEİST OLMAK İSTEYİP VAZGEÇİCEKSE VE BUNU SORUYORSA SENSİN LAN O MAL SENİN BEN MK OC MÜSLÜMANSAN İLLA ŞUNU BİL Kİ SEVME AMA SAYGI DUY BİZ SENİN MÜSLÜMANLIĞINA Bİ BOK DİYOMUYUZ GERİZEKALI ERGEN SENSİN Bİ KERE İSTEDİĞİ GİBİ OLUR YA ATEİST YA MÜSLÜMAN SANANE MK YA
- 5 ay
@skimdnassakasimpasa Allah aşkına sus ya sen kimsin kudurdum mu senin aq ha. Adam doğru diyor. Bide büyük harflerle yazmışsın çok korktu adam senden gerçekten. Malmisin acaba en müslüman olmayan sensin ok shut up now.
Diğer konusunda 528 cevap paylaştı. Ateizm Allahı inkardır.
Allahı inkar edenler hayır göremezler yaşamları boyunca.
Çünkü onlar Allahı inkar edip , şeytanı saymışlardır ve onun emirlerine uymuşlardır.
Ama unutma ki ( Şeytan bile Allah'a secde etmiştir. Allahın varlığına birliğine inanıp ona secde etmiştir )
Unutmaki din sorgulanmaz. Kuranı kerimi hiç okudunmu? arapça ve türkçe olarak?
Ateizm bana çok mantıklı geldi diyorsun ya sen işine gelenleri okuyorsun bence.
Ve çok çok yanlış yoldasın. Tövbe et. Yüce Allah merhamet sahibidir. En yücedir.
Derken Adem, Rabbinden (birtakım) kelimeler aldı. Bunun üzerine (Allah da) tevbesini kabul etti. Şüphesiz O, tevbeleri kabul edendir, esirgeyendir. (2/37)
cak tevbe edenler, (kendilerini ve başkalarını) düzeltenler ve (indirileni) açıklayanlar (a gelince); artık onların tevbelerini kabul ederim. Ben, tevbeleri kabul edenim, esirgeyenim. (2/160)62 Yorumla
Soran+1 yılben eskilemedim herkesi artıladım ben :(
Diğer konusunda 836 cevap paylaştı. Şimdi merak ettim bak? Ateistler Allahın varlığına inanmazlar ve günah sevap - cennet cehennem takıntıları korkuları yoktur. Sen neden bu kadar günah kavramına takıldın?
22 Yorumla
Soran+1 yılkafam karışık çünkü :(
Diğer konusunda 3,1b cevap paylaştı. https://www.kralcaps.com/media/created/4px0r6.jpg
Tabi günah manyak mısın. s. s11 Yorumla
Soran+1 yılkandırmıyon demi :(
Ateistsen ve dalga geçmeye çalışıyorsan kusura bakma ama hiç komik değil inançlıysan ve espiri yaptığını sanıyorsan yine kusura bakma hem komik değil hemde boşu boşuna günaha girmişsin ;)
11 Yorumla
Soran+1 yılpeki teşekkürler :(
+1 yıll*n sen salak mısın? İman ALLAH 'a dır. Sen ALLAH A iman edersen nasıl ateist olacaksın? Ateist ALLAH YOK demek TÖVBE haşa ! . ALLAH m sen ıslah et bu kulunu
11 Yorumla
Soran+1 yılamin süphaneke :(
Diğer konusunda 6b cevap paylaştı. mantıklı olanı söyle ben de gireyim :D 4 Senedir ateizmi araştırıyorum mantık kırıntısı bulamadım, belki sen gösterirsin.
12 Yorumla
Soran+1 yılbenimde kafam karışık ne yapsam bilemedim :(
Ateist olan adamı günah bağlamaz... Ateist değilsin. Korkacak bişeyin yok olsanda korkmamalısın bu bir bakış açısı. İnanmak zorunda değilsin
13 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler johnson :(
Soran+1 yılyok sorgulamıyorum zaten eğlenceme bakıyorum :)
+1 yılAteistim diyosan günah ve sevap kavramlarını neden hala kurcalıyosun? Kurcalıyosan neden ateistsin? Çok mantıksız bir soru sormussun be
22 Yorumla
Soran+1 yılçok zor kafam çok karışık :(
- +1 yıl
Zor değil. Zaten muslumansin ateistim diye zorlama kendini. Sana uygun olmayan bir kiyafetin icine girmek icin zorluyomussun gibi oluyosun. Kasma. Ateist olup nolcan
+1 yıldine göre günahtır da bunu soran ateist değildir bence. olmamış o geri dön sen
21 Yorumla
Soran+1 yılsüphanallah ibret loading %65
Ks'de gülmek için fazlaca sebep var
Ciddi ciddi buna cevap yazılmış
Sanki ateistlik bir kurum , dernek , loca
Girmek caiz midir arkadaşlar?
Ahahahah13 Yorumla
Soran+1 yılamenooo :(
Soran+1 yılboş ver ya sitenin yarısı ciddiye almış baksana :(
- Diğer konusunda 884 cevap paylaştı.
+1 yılBoş ver, akl-i ehliyeti olmayanlar sorumlu tutulmuyolar zaten :D
32 Yorumla
Soran+1 yıldjhfghdsfsdf eyvallah kardeşim :D
- +1 yıl
katılıyorum :D
+1 yılAteizm aptallık. Bir yaratıcının olmaması imkansız.
12 Yorumla
Soran+1 yılhaklı olabilirsin :(
- +1 yıl
Bence dinler çok çelişkili. Kafanı bulandırmayayım
Madem müslüman değilsin günah sevap neden seni ilgilendiriyor ki?
11 Yorumla
Soran+1 yılsistemin açığı varsa ikisini birden olmak istiyorum :(
Diğer konusunda 2,3b cevap paylaştı. İçinde din olan her şey insanların kafasını bulandırıyor.
12 Yorumla
Soran+1 yılkesinlike. s. s. s. s
- +1 yıl
din afyon ise, felsefe sentetik uyuşturucudur.
+1 yılSergen yalcinin kanadaya attigi golü ariyordum nereye geldim
18 Yorumla
Soran+1 yılsdhjfgshdfsd onun için haber sitelerine bakacaksın :(
- +1 yıl
:D senin gibi kafam karışık onu ima ettim :D
Soran+1 yılbiliyorum kız :(
- +1 yıl
:D Allahım sen affet :D
Soran+1 yılamin :(((((
- +1 yıl
Amin diyen ateistin dramı dhejdheke
Soran+1 yılwww.vekarikatur.com/karikatur/dinimiz-amin.jpg
amin x2 :(:(:(- +1 yıl
Shsjsjsh manyak ya
Ben mantıklı bulduğum için önce Allaha inandım sonra da islamı seçtim siz ateizmi mantıklı buluyorsunuz ya ya cehaletten ya da bilgisizlikten geliyor.
15 Yorumla
Soran+1 yılm for mojita :(
Soran+1 yılçok zorluyorsun beni :( ateizm=süphanekeye inanmamak bir kere tamam mı. s. s. s. s. s. s. s
Soran+1 yıleyvallah dayı :(
Günaha hala inanıyosan ateist değilsin dön bu yoldan arada kalmışsın
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :(
Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı. Ateizm mantıklı gelir tabi. Açıp kutsal kitap ne diyor bir kere bile okumazsan, o boşluğu birileri doldurur. Normaldir.
22 Yorumla
Soran+1 yıloktay :(
- Diğer konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılçok patolojik bir soru! neresinden tutsam bilemedim.
11 Yorumla
Soran+1 yılkulaklarından tutup tavana assak :(
Ateizmin dayanağı bilimdir. Evet bilim her soruya bir cevap bulur ama bilim, Allah ve İslam kadar ne huzurlu olabilir, ne büyük olabilir ne de mantıklı olabilir...
11 Yorumla
Soran+1 yılhaklısınız soner bey
+1 yılhahahahahahahahaah.)) allah delilere günah yazmıyor kardeşim sen takıl :))
14 Yorumla
Soran+1 yılniye ben deli miyim teessüf ederim :(
- +1 yıl
böyle bir soru sorduysan herkesten akıllısın demektir. millet ile eğleniyorsun. ayıp.
Soran+1 yılama sorunun ciddi olmadığı aşikar niye ciddiye alıyorlar ki
- +1 yıl
sana yardımcı olalım diye yorum yapıyorlar ama niyetin farklı, maksat gır gır işte :)
Mantıklı kararlar alabilemn icin kafa tasının icerisindeki samanı dışarı cıkartıp yakmalısın biraz ısındıkdan sonra belki kan gider biyerlere.
22 Yorumla
Soran+1 yılshdjgfsdhfsd teşekkürler deneyeceğim :(
+1 yılMüslümanlıkta tabiki günah VE mantıklı bir soru değil ki ateistsen zaten günah ve sevaba inanmazsın kafanı karıştıran ne?
26 Yorumla
Soran+1 yıliki şey de kafamı karıştırdı işte :(
- +1 yıl
sen bir olayın ki farketmez bu günah inanıyosan müslümansındır seni ateistliğe iten şey ne hangi düşünce kavramı?
Soran+1 yılyapılması gereken hükümlülükler namaz oruç vs biraz garip geliyor :(
- +1 yıl
Sana şöyle bir örnek vereyim Bir öğretmen düşün sana bildiği herşeyi yararlı olan herşeyi öğretiyor insanlara faydalı olabilmen için ve bundada senin neler öğrendiğini bilmek istiyor sınav yapıyor sınavdada sana sorular soruyor sen sınavdan geçmek istemezmisin bunun için çalısırsın dimi bu hükümler Allahın emrettiği hükümler yapılması gereken hükümler iyice bir araştır herşeyi vazgeçme hemen pişman olucağın bişey yapma
Soran+1 yılhaklısın teşekkür ederim
- +1 yıl
umarım anlamıssındır araştır herşeyi mantıklı bir şekilde sorgula herşeyi zaten yanıtını kendin bulacaksın ;)
+1 yıl@soran ateist ise "günah" kavramı diye bir şeyin olmaması lazım. Yok Müslüman ise "günah" evet. Bir şeye senin inanıp inananmaman o kavramı "var" ya da "yok" etmez. Gerçek gerçektir.
11 Yorumla
Soran+1 yılanladım teşekkürler
+1 yılAteistliği hakkıyla yaşarsan neden günah olsun kardeşim. Hakkı bizim hakkı biliyorsun değil mi?
11 Yorumla
Soran+1 yılmod olacaksın bir de yalan yanlış bilgiler veriyorsun burada günahmış ateist olmak :(
+1 yılHazteti muhammed s. a. v. inaniyormusun allahin varligina inaniyormusun eger inancin yoksa evet gunah hemde affedilemez bir gunah. Ateizm neresi mantikli seni ateizme ceken seyi soyle yardimci olalim sana
11 Yorumla
Soran+1 yılhiçbir fikrim yok genel olarak çok zor islam :(
+1 yılBide mantıklı cevaplar gelmiş djdjdj arkadaşlar mal mısınız?
33 Yorumla
Soran+1 yılsitenin %80 i cahil boşver takma kafaya :(
- +1 yıl
Sen baya kültürlüsün belli :D
Soran+1 yılyhaaa iltifat etmesene şapşik. s. s. s
Gizli Üye(30-35)+1 yılGünah sevap anlayışı müslümanlıkla alakalı tabirler ateistsen sanane napcan günahı Allah hidayet versin sana
21 Yorumla
Soran+1 yılamin teşekkürler
ya şimdi bişey diyecem olamayacak ama agzımı bozmadan seni İSLAMA davet et cem
13 Yorumla
Soran+1 yıl:(:(:(
- +1 yıl
bak kardeşim sana en basit örneğini verecem mesela kalem kalemi tasarlamak için bir insana ihtiyaç vardır yani kalem kendiliğinden oluşmaz bu kalem , masa pc vb gibi şeyler içinde geçerli yani insanı yaratan bir yaratıcı var otur sakin kafa ile düşün seçim sana ait ben müslüman olarak görevimi yaptım :D
Soran+1 yıleyvallah hocam sağolun :(
Allahim beni manyaklarin yanina koyma HAHHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHAHHAHAHAHAHAHHA öluyorum şu an :D
21 Yorumla
Soran+1 yılyavaş gül l*n sinek kaçacak ağzına :(
Ne günahı kanka tabikide sevap sen devam et bu akılka
21 Yorumla
Soran+1 yıloyhş tamam teşekkürler :(
Diğer konusunda 509 cevap paylaştı. dinen caiz değil diyolar ama bilemiycam asghsdhgadhgffg
11 Yorumla
Soran+1 yılo zaman süpermiş bu bug :(
+1 yılmüslümanların günahı sevabı vardır, özentilik yapmayın aklın dinine hala
11 Yorumla
Soran+1 yıltamam teşekkürler
+1 yılGünah tabi Allah yoktur herhangi bir tanrı yoktur demek (tövbe estağfurullah) şirk koşmak demektir
22 Yorumla
Soran+1 yıldildoooooo :(
- +1 yıl
Hem sen ateist değilsin zaten. ateist olan günaha da inanmaz. sen muslumansin ama inanç zayıflığı var onu da etrafına bakarak bile giderebilirsin mesela evsizleri görüp Allah a şükür başımı sokacak bir yuvam var demek, kral penguenlerin hayatları pahasına -60°C soğukta yumurtalarına bakması ve o yumurtaların çatlayıp yeni yavruların telef olmaması... Bütün bunlar Allah in hikmeti
Hahahahah 3 cocuklu bakireyim gibi bu nasil bir kavram paradoksu yarrabiii
34 Yorumla
Soran+1 yılibretlik şeyler paylaşıyorum ki insanlar haline şükretsin beni görüp :((:(:(
Soran+1 yılla bu kadar ciddi cevaplar vermeyin salağa bakın diyip gülün geçin :(
+1 yılİnançları Oku araştır öğren , en mantıklısına yönel.
%99.9 islamı beğenip benimseyeceğini tahmin ediyorum11 Yorumla
Soran+1 yılumarım teşekkürler :(
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet günah Allah var ve sen reddediyorsun iyi düşün hiç bir şey kendi kendine olmaz görmüyor musun
11 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın teşekkür ederim
+1 yılBelki evinde hiç bir şeyin yok Dünyada FAKİRSİN...
Ama olsun, SECCADEN var ya Ahirette ZENGİNSİN !12 Yorumla
Soran+1 yılçok sert laf :(
- +1 yıl
gelip geçici herşey laflar bile önemli olan ahirettir :)
Ne günahı yaa tam tersi sevap :D hiç günah olur muu
13 Yorumla
Soran+1 yılbak eğer günahsa seni de götürürüm gittiğim yere senem :(
Soran+1 yılyan çizme bak :(
+1 yılBen ateistim yıllarıdr ve ilk defa bu adar trajikomik bir soru ile karşılaştım muhahaha
12 Yorumla
Soran+1 yılkanki her soruyu ciddiyte almamak lazım gül geç sadece :D
- +1 yıl
Tamam o zaman :D cehennemde görüşürüz cehennem yakıtı
Önce bir süre agnostik ol sarmazsa ateist olursun acele etme :D:D
11 Yorumla
Soran+1 yılkafam karışınca korktum bugün :(
ya günahtır diye bende olmuyorum ya napıcaz şimdi of :DDD
11 Yorumla
Soran+1 yılbaşımızı kapatsak öyle ateist olsak günahı dengeler miyiz :(
+1 yılEvet gunahtir. cezasi ebedi cehennem. cunki dinden ciktiniz.
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler
inanmak zorunda değilsin flan diolar ya.. inanmak zorundasın kardşim. senin elinde olan bişey değil. seve seve inancaksın !
13 Yorumla
Soran+1 yılhani zorlama yoktu islamda :(
+1 yılAteist oldugun an sevabi ve gunahi dusunemessin cunku sevap e gunah inananlar icin bir kavramdir artik senin icin bundan sonra iyi ve kotuu varr
12 Yorumla
Soran+1 yılben iyi olabilir miyim :(
- +1 yıl
Elbette oabilirsin
ama unutma islam inancina gore inanmayanlar kesinlikle cennete giremez
Gizli Üye(30-35)+1 yılAteistsen günahın sevabın senin için önemi yok. Ama gerçeğe dönersek ateist olarak ölürsen durumun sonsuz cehennem. İnşallah inanarak ölürsün.
25 Yorumla
Soran+1 yılsen ölürsün inşallah ne fesatsınız siz ya
Cevap sahibi+1 yılEvet müslüman olarak ölürüz inşallah. Sonuçta bir gün her canlı gibi öleceğiz neden alındın anlamadım.
Soran+1 yılbana inşallah ölürsün dedin ondan üzüldüm
Cevap sahibi+1 yıl:D ölürsün demeden önce inanarak demişim sen asıl oraya odaklan. Yani hemen öl demedik :) bizimle resmen dalga geçiyon :D
Soran+1 yılestağfirullah birazcık komiklik yapayım istedim :(
iyi de ateist sen günah diye bir kavram yok senin için :)
11 Yorumla
Soran+1 yılya çaktırmasanıza :(
+1 yılİslama gore direk cehennem ama ateiste gore bisey yok peki seni bu karara iten nedir?
14 Yorumla
Soran+1 yılbilmiyorum genel olarak kafam karışık sadece :(
- +1 yıl
Bana mesaj atabilir misin kardesim
Soran+1 yılinanın hiç konuşmak kendimi ifşa etmek falan istemiyorum. iyi niyetiniz için teşekkür ederim.
- +1 yıl
Sana soz veriyorum kimseye senden bahsetmeyecegim ama konusmamiz lazim mutlaka
ateistler ıcın gunah denılen durum soz konusu degıldır gunah denılen olguya ınanmaz ateıstler
11 Yorumla
Soran+1 yılteşekkürler :(
+1 yılateisten günahmi deyilmi umursamazdin.
Inşallah müslümanlığa geri dönersin ne diyeyim :)11 Yorumla
Soran+1 yılamin umarım :(
Gizli Üye(36-45)+1 yılSenin amacın nedir arkadaşım insanların inancıyla dalga geçmek hiç yakışıyormu?
21 Yorumla
Soran+1 yılhaklısın yakışmadı
Gizli Üye(30-35)+1 yılHahaha allah iyiligini versin. Olduysan gunahi ne diye dusunuyorsun ol gitsin
12 Yorumla
Soran+1 yıloldum gitti ya seni mi kırcam :(
Cevap sahibi+1 yılAferin. Yaptigim seye pismablik daha iyi. Yapmadigin seyden. Yap pisman ol. Ama sonra ahh keske keske demeseydin. Hic onemli degil sen bunu uygun gorduysen ol
Gizli Üye(30-35)+1 yılGünah diyorlar da. Sanki din dedikleri de bir az uydurma sanki
11 Yorumla
Soran+1 yılbenimde kafam karışık :(
- Devamını Gör (45)
Devamını Gör(90)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri