Normalde vücut ve yüz temizliğime elimden geldiğince dikkat etmeye çalışırım, gün içinde fırsat buldukça aynaya bakar, onun haricinde de günde en az 6-7 kez telefonumun ön kamerasından kendime bakarım. Bu sene üniversiteye başladım ve sene başından beri sınıftaki hiç kimseyle samimi değildim, ama son zamanlarda sınıftan yaşıtım olan bir çocukla samimi oldum. Sonra onun sayesinde sınıftan 1-2 kişiyle daha konuştum, dün ise o çocukla birlikte sınıftaki çocuklarla birlikte oturduk. Dediğim gibi normalde yüz temizliğime elimden geldiğince dikkat etmeye çalışırım, ama dün oturmadan önce yüzüme bakmadım ve kalktıktan sonra telefonumun ön kamerasından kendime baktığımda burnumda küçük bir kir olduğunu, onun haricinde de aşırı derecede parfüm sıktığım için üstümdeki tişörtün yaka kısmında ter lekesine benzer sarımsı bir parfüm lekesi olduğunu fark ettim. Ama aslında ter değil, parfüm lekesiydi. Ayrıca ben oturmadan önce oturduğum sandalyenin yanında bir kız oturuyordu ve benim yanına oturacağımı anlayınca oradan kaçarcasına kalktı ve önce masanın diğer tarafına geçip ayakta sigara içti, sonra orada bir sandalyeye oturdu. Dün sırf sınıftakilere kötü görünmemek için saçlarımı kestirdim. Bugün ise tişörtlerimi yıkayıp lekesiz bir tişörtle okula gittim. Dersten önce önce ıslak mendille dövmelerimi sildim, sonra ise parfüm şişemi çıkarıp sıkacaktım ki; hoca " Sınıfın içinde parfüm sıkmasak olur mu? Alerjisi olanlar olabilir " diye uyardı. Sizce sınıftakiler benim bakımsız, paspal olduğumu mu düşünüyordur, yoksa kendisine bakan biri olduğumu mu düşünüyordur?
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Sınifta parfüm ne yaa shhs kime neyi ispat ediyosun
Hiç kimseye bir şey ispatlamıyorum. Normalde de öyleydim, ama fazla göze bakmamak için son zamanlarda bu huyumu bırakmıştım; ama anladım ki; aynı şeyi yapmaya devam etmem gerekiyormuş.
😁
Cok sacma bi hareket
Niye ki? 😁
Bakımlı olmak kötü bir şey mi?
Ayrıca ben bunu birilerinin dikkatini çekmek için yapmıyorum, normal bir şekilde yapıyorum.
Tabiki degil ama sinifta parfum sıkan bi inan gorsem hakkinda iyi dusunmem😃😃 sen dikkat cekmek icin yapmiyosun ama dikkat cekici bi hareket o
Peki sen olsan ne düşünürsün? 😁
Bir süre öncesine kadar sürekli yapıyordum, ama fazla göze batmamak için artık okulun tuvaletinde sıkıyordum, ama bugün yine sınıfta sıkmak istedim ve hocanın uyarısından dolayı yapamadım.
Hocadan once ben derdim sıkma burasi yeri mi diye
Peki hani " Hakkında iyi düşünmem " dedin ya, ne düşünürdün? Onu merak ediyorum.
Dikkat cekmeye calisiyo derdim hos bi hareket degil evden cikmasan sıksan yeterli hem kalabalikta insanlar rahatsiz olur hemde normalde koku yuzunden yaninda bile oturmazlar
Ama ( lütfen yanlış anlama ) bu b. k kokusu değil ki; mis gibi parfüm kokusu. 😁
Herkesin hoşuna gitmek zorunda degil😃👍
Yani herhangi bir rahatsızlığı olmayan bir insan güzel bir kokudan ne diye rahatsız olur?
Ben olurum buram buram parfümden
İstersen soru aç çoğu kişi rahatsız olurum der
O halde parfümler piyasadan kalksın, çünkü birçok kişi başkalarına güzel kokmak için sıkıyor; ama başkaları da o kokudan rahatsız oluyorsa sıkmanın hiçbir anlamı yok.
Üstelik bugün sıkacağım parfüm de Versace Eros'tu dermişim. 😂
Sen çok sıkıyosun amaa kıyafeti lekeleyecek kadar hocanin dikkatini cekecek kadar ne bu takıntı?
Yani piyasadaki en kaliteli parfümlerden biriydi. 😂
Takıntı değil, yaram var.
Her zaman insanlara karşı mükemmel görünmem gerektiğini, aksi takdirde beni kolayca ezip aşağılayabileceklerini düşünüyorum ve bundan çok korkuyorum.
Çünkü 9 yaşında bir travma atlattım ve sonrasında tam 10 sene boyunca resmen bitkisel hayatta gibi yaşadım. O süreçte çevremdeki insanlar tarafından çok ezildim, aşağılandım, hor görüldüm.
Ne travmasi
Kim ezdi
Yaklaşık 5 senedir kendime geldim ve şu anda da bu şekilde ayakta durmaya çalışıyorum. Eğer rahat davranırsam tekrardan eski halime dönmekten korkuyorum.
Psikolojik bir travma atlattım.
Önüme gelen birçok kişi ezdi.
Çocukmuşsun çocukken herkesin kötü anıları oluyor kendince savunma mekanizması geliştirmişsin ama yanlış
Ezmemişlerdir sen cocuksun diye oyle gelmisti
Şu anda ise sanki mükemmel görünmezsem beni ezeceklermiş gibi hissediyorum ve o yüzden sürekli mükemmel görünmeye çalışıyorum.
Çocuk değildim. 9-10 yaşlarındayken çocuktum, ama 16-17 yaşından sonra çocukluktan çıktım.
Mükemmel görüntü özgüvenle olur sınıfta parfüm sıkarak değil
Ama yine ezilmeye, hor görülmeye devam ettim. Ta ki 19 yaşında hayatımda ilk kez özgürce böyle büyük bir karar alıp İzmir'de bir üniversiteye yatay geçiş yapana kadar
Yolun acik olsunn ezdirme kendini
Ama sence tipsiz, paspal birinin özgüvenli olması bir işe yarar mı? 😁
Yani özgüvenden önce bedenen iyi görünmek gerektiğini düşünüyorum.
Sen kendine güvenmiyorsun ki
Güveniyorum, ama güvenebilmem için mükemmel bir görünümde olmam gerektiğini düşünüyorum.
Güvensen mükemmel hissederdin
Yani şahsen üstü başı düzgün olmayan birinin özgüvenli olması bana çok komik gelir.
Ustun basin duzgun 1000 fıs parfüm mı kurtarıyor seni
Üstüm başım düzgünse ve güzel kokuyorsam kim ne derse desin, hiç aldırış etmem; çünkü öyle bir durumda iyi olduğumdan emin olurum.
Kimse bi şey demeeez sana. Ustun basin duzgun yanlarina oturmussun yine ozguvensiz davranmissin?
Ama o çocukların yanına oturduğumda üstüm başım pek düzgün değildi, bugün ise mükemmeldim ve bence bugün bana karşı olan tutumları daha farklı, daha iyiydi.
Ama sen duzgun saniyodub
Hem senin dedigin ye kurkum ye misali insan dostunun her aninda yaninsa olur
Bilemiyorum ki...
Ama işte asıl sorun orada
Kaç kardeşsin
Ben hiç kimsenin gerçekten dostum olduğuna inanmıyorum, ailem ( babam, annem, kardeşlerim, dedelerim, babaannem ) dışındaki herkesi düşmanım olarak görüyorum.
Toplamda 3 kardeşiz.
Naparsın düşmanlarına
Ne yaparsın derken?
Herkesi düşman olarak görmen mantıklı mı
Bence mantıklı 😁
En azından temkinli yaklaşıyorum, herkesi dostum olarak görmüyorum ve böylece olası durumlarda daha az üzülüyorum.
Düşmanlarına bu kadar özenenide ilk kez gorduk
Ayrıca zaten bu hayatta insanın tek gerçek dostu ailesi, evinin içindeki kişilerdir.
Üzülmekten korkma
Benim için düşmanlarım çok önemlidir.
Neden?
Ben şu anda resmen onlar için yaşıyorum. 😂
Yaptığım şeylerin birçoğunu sırf onlara karşı iyi görünmek, kendimi onlara ezdirmemek için yapıyorum.
Demek ki dusmanin degiller dusmanin olsalar senin aklinda bu kadar mesguliyet. kurmazlar sen onlara yaklasmaya calisiyosun
Hayır. Ben onlara yaklaşmaya çalışmıyorum, karşılarında dimdik durup onları kahretmek istiyorum.
Kendine gel seni ezikleyenler. onlar degildi..
Yanılıyorsun, tam olarak onlardı.
10 yasindan 20lerine kadar onlar mi vardi? Hayir. Insanlara durduk yere bilenme
Çünkü hepsi kalbimde derin yaralar bıraktı.
Üniversitedeki arkadaslarinin sucu ne
Ama belki aynı potansiyel onlarda da vardır diye düşünüyorum ve o yüzden şu anda da kendimce tedbir alıyorum.
Ayrıca neden ben oturunca bir anda oradan kalktığını anlamadım, ama o gün o kıza canım çok sıkıldı.
Psikologa bunlarida soyle
Bugün de aslında ondan intikam almak istiyordum, ama okula gelmemişti.
Eskiyi eskide birak İzmir'e gitmissin bambaska biri olmussun bu huyunuda eskide birsk
Zaten söyleyeceğim.
Allah razı olsun, sen de psikolog gibi konuşuyorsun.😁
Evet ama sana kâr etmiyor
Bence geçmişini bilmeyen geleceğini bilemez, o yüzden eskiyi eskide bırakmak istemiyorum. Arada bir de olsa göz atıp geleceğimi ona göre şekillendirmek istiyorum.
Nasıl intikam alcaktın
O kıza aslında öyle pasaklı biri olmadığımı, sadece o gün öyle denk geldiğini göstermeye çalışıp nefretle yüzüne bakacaktım.
O kız sana pasaklı demedi ki?
Ama o halde neden ben yanına oturunca, henüz ben oturmadan kaçarcasına kalktı?
Sorabilirdin kafanda kuracagina
Ama o ortamda soramadım.
Ama o yüzden kalkmış olabileceğini düşündüm.
Sen oyle dusundun insanlarin gunahini alma kafanda kurarak bi yere varamazsin
Bununla birlikte aklıma bir ihtimal daha geldi, ama ben sana söylediğim ihtimali daha çok düşündüm.
Neydi obur ihtimal
Aslında bunu söylemeye biraz çekiniyorum, ama gerçekten kötü bir niyetim yok.
Cabuk soyle uyuyvam
Ben doğma büyüme Konya'lıyım ve Konya zihniyetini az çok biliyorsundur. Kız da mini etek, siyah ince külotluçorap giymişti ve gördüğüm anda çok rahatsız oldum. Ben onun yanında rahat edemediğim için o da benim yanımda rahat edememiş olabilir diye de düşündüm, ama ilk bahsettiğim ihtimal beni daha çok düşündürdü.
Ama asla insanları giyim şekline göre değerlendirmem, giyim şekline dil uzatmam.
Nasil rahatsiz oldun dik dik baktiysan sapik diye kalkip kacmis. olabilir
Çevremde o şekilde giyinip Ramazan ayında 1 ay boyunca orucunu tutan, inançlı, sevdiğim ve beni de seven kişiler de var.
Dik dik bakmadım, ama rahat da edemedim.
O tür durumlarda kendimi diken üstünde oturuyor gibi hissediyorum.
Bilmiyorum ya cok takilma insanlara
Takılma derken nasıl yani?
Hareketlerini takma demek istedim
Ama dediğim gibi takmazsam geçmişteki halime dönmekten korkuyorum.
Peki oyi geceler
O yüzden kendimi buna mecbur hissediyorum.
Sana da iyi geceler, tavsiyelerin için teşekkür ederim.
Rica ederim
Çok uzun yazmışsın üşendim ba
Yorum yapmaya neden üşenmedin? 😂
O kolay çünkü
Tabkide kendisine bakan biri... Bakımlı bir erkksn bnce. Anlattgn kadaryla kimsyede bakma.. o kız kimki öyle bir bakış atsaydin zırt kalsaydı öyle kimseyi ciddiye alma bu hytta... ağırdan al kndini
Beni teselli etmek için böyle demiyorsun, değil mi?
Çünkü dünden beri içim içimi yiyor, bugün sırf sınıftakilere öyle biri olmadığımı kanıtlamak için sabah saat 07:00'da yola çıkıp ders başlamadan 1 saat önce okula vardım ve bakımlı halimi onlara gösterdim.
Ama o kadar sinirliydim ki; az kalsın gereksiz yere hocaya patlayacaktım.
Hoca bana " Sınıfta parfüm sıkmasak olur mu? Alerjisi olanlar olabilir " dedi.
Hayır tabkide olanı söyledim..
Bide kndni bu kadar insanlara begendrmek zorunda değilsin yapma bnu.
Benim yerimde olsan beni anlayabilirsin.
Ben neredeyse her anımı başkaları için yaşıyorum, çünkü geçmişten gelen travmalarım var ve insanlar tarafından ezilmekten, hor görülmekten çok ama çok korkuyorum.