Şeytan iyi mi şeytan insanların iyiliğini mi istedi? lucifer'e niye böyle yapıyorlar nihat Hatipoğlu'nun evlatlıktan reddettiği oğlu anlatıyor?

1- İncil'den Ezeikel 28:11-19: ".. güzellerin ve bilgelerin en mükemmeliydin. Eden'de, Tanrı'nın bahçesindeydin. Giysilerin hep güzel taşlarla –yakut, zümrüt, aytaşı, beril, onix, safir, turkuazla- ve altın işlemelerle süslüydü. Bunlar sana sen yaratıldığın gün verildi. Seni kudretinle ve gücünle bekçim yaptım. Tanrının kutsal dağına gidebiliyor ve ateş tarlalarında yürüyebiliyordun. Yaptıklarından tamamen muaf tutulurdun ta ki için kötülükle dolana dek. Bu varlık içinde bile daha büyük şiddet yarattın ve günahkar oldun. Seni tanrının dağından men ettim ve seni bekçilik ettiğin ateş tarlalarından sürgün ettim. Güzelliğin yüzünden için kibirle doldu ve bilgeliğini kendi ünün için harcadın. Seni içine hapsettiğim ateşle beraber dünyaya attım. Seni takip edenlerle beraber sonunuz ateşler içinde küle dönecek. Çok feci bir sona geldin."

buradan da görüldüğü gibi zamanında cennetin en iyisi idi neden hala öyle olmasın ademle havvaya o elmayı yedirten şeytan değil miydi? o ağaç bilgelik ağacı değilmiydi? bilgiyi insana verdiği için tanrıyı kızdırdı mı?
şeytan sadece bize yardım mı etmek istiyor?

yunan mitolojisine baktığımızda ise
Olympos Tanrıları'nın kuvvet ve kudretine karşılık, Prometheus'da kurnazlık ve zeka vardır. bir Titan oğlu olarak Zeus'un gözüne girmeyi başarmıştı. Zeus onu Olympos'daki ölümsüzlerin arasına aldı. Oysa o Zeus ve arkadaşlarına karşı kin besliyordu. Dedelerinin öcünü almak için, kendi gözyaşıyla yoğurduğu balçıktan ilk insanı yarattı. Sonra onun acizliğine acıyarak, Hephaistos (Ateş Tanrısı) alevler saçan ocağından bir kıvılcım çaldı ve insanlara armağan etti. Bunun için Tanrı Zeus tarafından Kafkas Dağında zincire vurulmuş. Tanrılarca görevlendirilen bir kartal sürekli olarak, her gece yeniden oluşan karaciğerini kemirmektedir. Onu Kafkas dağının tepesindeki bu işkencesinden Herakles kurtarır
Zeus ise insanlara sinirlenir ve pandoranın kutusunu insanlara gönderir bu kutunun içinde ise tüm kötülükler ve ızdıraplar vardır...
Güncellemeler
+1 yıl
burada da gördüğümüz gibi tanrıların tanrısı Zeus insana bilgiyi veren prometheusa karşı kin besliyor ve onu cezalandırıyor
aslında lucifer bize iyilik yapmak isterken tanrıyı mı kızdırdı bize verdiği bilgelik bizim sonumuzu mu hazırladı insanlar hiç bilgi edinmeselerdi ademle havvanın bulunduğu şekilde kıyamet olmadan sonsuza kadar türlerinin devamlılığını sürdürecekmiydi çok yakında nihat Hatipoğlu'nun reddedilmiş çocuğuyla kanal D de
Güncellemeler
+1 yıl
reklamlar
fruko:"on yüz bin milyon baloncuk"

. bir bilmecem var çocuklar.
haydi sor sor!
çayda kahvaltıda yenir
acaba nedir nedir?
bisküvi denince akla
tamam şimdi buldum
hemen onun adı gelir.
eti eti eti!!

toyo toyota toyo toyota çıkarım senle her yola. toyotaaaa

kabartma tozu pastayı ne kadar kabartır?
krema nasıl bu kadar güzel kokar?
babam pasta yapmayı nerden öğrendi

dınının acısıyla tatlısıyla öncü öncüüüü öncü biber salçası

bonzai değil
Şeytan iyi mi şeytan insanların iyiliğini mi istedi? lucifer'e niye böyle yapıyorlar nihat Hatipoğlu'nun evlatlıktan reddettiği oğlu anlatıyor?