AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Doktora gidin
Kız değilim ama anlarım
Oranları söyleyerek ilerleyelim olur mu mesela trigliserid oranım çok yüksek cikmis bu ne demek oluyor
Trigliserid, vücuttaki yağ seviyesini gösteren bir ölçüdür. Yüksek trigliserid seviyeleri kalp hastalığı riskini artırabilir. Sağlıklı bir yaşam tarzıyla bu seviyeleri kontrol altına almak önemlidir.
Ya ağzımda geçmeyen bir yara vardi doktora başvurdum oda cilt kanserinden suphelendi kan verdim bazi oranlar düşük bazıları yüksek cikmis bu cilt kanseri için hangilerini bakılıyor bir bilgin var mı arkadasim
Cilt kanseri için yapılan kan testlerinin genellikle tüm vücuttaki genel sağlık durumunu değerlendirmeye odaklandığını söyleyebilirim. Kan testlerinde genellikle kan hücreleri (kırmızı kan hücreleri, beyaz kan hücreleri ve trombositler), karaciğer fonksiyon testleri (ALT, AST, GGT gibi enzimler), böbrek fonksiyon testleri (kreatinin, üre gibi), elektrolit seviyeleri (sodyum, potasyum gibi) ve bazı tümör belirteçleri incelenebilir. Ancak, cilt kanseri tanısını koymak için genellikle cilt biyopsisi gibi doğrudan cilt testleri yapılır ve kan testlerinin rolü genellikle tedavi sürecindeki izlemede ve genel sağlık durumunun değerlendirilmesinde daha önemlidir. Doktorunuzun size detaylı bir şekilde sonuçları açıklamasını ve cilt kanseri şüphesini nasıl doğrulayacaklarını açıklamalarını öneririm.
Ben size sonuçları göndersem bana yardımcı olabilir misiniz bildiğiniz kadarıyla.. pazartesiyi beklemem gerekiyor doktor için o yüzden buradan biraz da olsa bilgi almak istedim
Uzman birisi yorumlarsa daha sağlıklı olur.
Hmm teşekkür ederim
Rica ederim
Peki HDL kolesterol hakkında bilginiz var mi
Ne açıdan
Yani normalde en düşük 40 olması gerekiyor benimki 14 çıkm bu neyden dolayıdır acaba neyin eksikliği veya fazlaligidir
HDL kolesterolü düşük olması genellikle yüksek kolesterol, obezite, düşük fiziksel aktivite, sigara içme, kötü beslenme alışkanlıkları gibi faktörlerle ilişkilendirilir. Ayrıca, genetik faktörler de HDL kolesterol düzeylerini etkileyebilir. HDL kolesterol seviyeniz düşükse, kalp hastalığı riski artabilir. Doktorunuz, HDL kolesterol düzeyinizi ve genel kolesterol profilinizi değerlendirerek uygun tedaviyi ve yaşam tarzı değişikliklerini önerebilir. Bu nedenle, düşük HDL kolesterol düzeyinizle ilgili endişelerinizi doktorunuzla paylaşmanız önemlidir.
Çok teşekkür ederim
Rica ederim ne demek
Bakabilirim gonder
Oranları söyleyerek ilerleyelim olur mu mesela trigliserid oranım çok yüksek cikmis bu ne demek oluyor
Karaciger yaglanman var
Referans degerinin maks seviyesi kac senin trigliserid kac çıkmış
Alt kaç
Kolestrol çıkmış mı
İnsülin direncin nasıl
Ya ağzımda geçmeyen bir yara vardi doktora başvurdum oda cilt kanserinden suphelendi kan verdim bazi oranlar düşük bazıları yüksek cikmis bu cilt kanseri için hangilerini bakılıyor bir bilgin var mı arkadasim
503 cikmis çok yuksek
Sen bana sonuclarini kisisel bilgilerini saklayarak atsana bi
Ağzında çıkan yaralar enfeksiyona bağlıdır akut tonsilit şeklinde
Serum demir eksikliği de var 54 oranında cikmis çok değil de yine düşük cikmis normal 60 olması gerekiyormus
Kolesterol da 213 cikmis
Glikoz 101
Demir baglarinda düşük seviyeler normal crpye bağlı
Nasıl atılıyor ilk defa bu siteye üye oldum yeni kullaniciyim
Kandaki yağlar artmış biraz az yağ kullan yağı yak 2 öğün yersen yağ daha çok yakilir
@Hadiiyani bunun kanserle bir ilgisi var mı
Senin söylediklerin biyokimya parametreleri kanser için teşhis hemogram uzerinden bakılır
Hmm sonuçlarında kırmızı ile isaretlenenler bunlardi o yüzden bunları sormak istedim diğerleri mavi renkte
Dolaşımdaki tümör markerları (circulating tumor markers) en sık kanda bakılır. Bunun dışında idrarda ve vücut sıvılarında da ölçülebilir. (Ör: CEA, CA 15.3, CA 19.9, CA 125, kalsitonin, vb) Aslında klinikte en sık kullanılan markerlar bunlardır.
Bir tek crp Anlıyorum
Elimden geldifind
Gönder gelsin güzel karga
Bakabilirim.
Vücudunda depolanan ve kanda bulunan yağ oranın yüksek.
LDH
O yok iste HDL var
HDL yüksek yoğunluklu yağ proteini. 40'ın altında olmaması lazım.
Bende 14 cikmis
Çok ama çok düşük
Zaten raporda referans aralığı yazar. E-Nabız'dan baktın mı?
Evet normali en düşük 40 diyordu
Bu oranları bizim yorumlamamız bi fayda sağlamaz. Doktor görüp ona göre tedavi uygulamalı.
Geçmiş olsun
At bakalım