Nerden geldiği belli olmayan bir şekilde domatesimiz oldu büyüttük ahsjs. Herhalde hazır toprağın içine domates tohumu karışmış.
Bedava domatesimiz oldu artık domatese para vermem😏

Nerden geldiği belli olmayan bir şekilde domatesimiz oldu büyüttük ahsjs. Herhalde hazır toprağın içine domates tohumu karışmış.
Bedava domatesimiz oldu artık domatese para vermem😏

Domatesin bir çekirdeğinden bile kocaman bir domates fidesi yaratabilirsin. Kesinlikle bana göre dünyanın en bereketli sebzesi olabilir. Ben de defalarca uğraştım saksı sebzeleri ile evde tek başıma. Özellikle Tohumdan fideye kadar Olan süreç bana göre tam bir terapi gibi. Güle güle büyüt bebeğim. Domates bol güneş sever. Güneş ışığına direkt olarak maruz kalabilir.
Aşkım büyütüp domatesinden sana getiricemm🥹🥹
Anlaştıkk🤝🏻
2017-2021 yılları arasında limon, 2 sene önce dut, geçen yıl domates fidanlarımız oldu. İlk 3 limon filiziyle başladık. İlki birinci ayında, ikincisi 2018'in ilk haftasında kurudu. Son fidanımız 2021 sonuna kadar dayanabildi. Eskişehir'de limon fidanı yetiştiren tek aile idik; ama ancak dayanabildi. 2 sene önce lavantamız vardı, lavanta kuruyunca boşalan saksıya dut tohumu karışmış. Büyüyünce yaprağından dut olduğunu anladım. Boyu 1,5 metreyi bulur bulmaz arabayla teyzemin bahçeye götürdük. Orada büyüyemedi, kurudu gitti. Önceki sene kışın saksıya 2 ayva çekirdeği gömmüştük, nedense araya domates tohumu karışmış. Domatesi ilk filizlendiğinde tanıyamadım, sonradan büyüyünce yaprağından tanıdım. 3 ayda balkonda o kadar aşırı büyüdü ki, neredeyse balkonu sarıp sarmalayacaktı. Acilen yaz gelmeden arabamızla saksısıyla birlikte köydeki bahçemize götürdük. Bahçedeki toprağımıza koyduk, kısa sürede adapte oldu. Sezon sonuna kadar 30 domates verdi.
Yaa domates demek ki her yere en kolay adapte olabilen bitkilerden birisi. İnşallah benimki de büyür domatesler verir bana😌
Evet evde kamkat ve limon ağacım var şu an limon agacimin görselini bulamadım galeride
Ayy maşallahh çok güzell
Aynen gülüm dalından koparıp yiyoruz çok keyifli oluyor insanı. Kendi emeğini yemesi 🤗 hatta ben bu agacimi görsel soru olarak paylaşmıştım burada
Teşekkür ederim 🙏😍🙋❤️
Cevap
12Cevap
Hayır şu an yetiştirmiyorum
Bahçede çileklerim, minik bir avakado fidem ve ekilmeyi bekleyen karpuz tohumlarım var 💫
Yaa benim de avokadom vardı ama öldü 🥺. Bu sene çilek yetiştirmek istiyorum
Topragina biraz perlit ve biraz vermukilt koy. Bulabiliyorsan cocopeat de ekleyebilirsjn.
Bahsettiğin terimleri ilk kez duyuyorum bi araştırıcam djdd
Bunlar saksi icin gerekli seyler. Koklerin hava almasi icin v
Araştırılsınnn derhall🤓
Kapali alan yetistiriciliginde en onemli etkwndir koklerin hava almasi. Yoksa kok gelisimi durur ve buda bitki gelisimini etkiler.
Bir ara bir hevesle balkonda domates ve biber yetiştirmeye çalışmıştım, ama pek beceremedim gibi görünüyor. Bir süre sonra hepsi soldu.
Hayır şu an yaşadığım yerde yetiştiremiyorum, ama Türkiyedeki evimde bahçede meyve ağaçları var
evet kudret narı, kamkat, domates, biber, salatalık, çilek
Annemin limon fidanı var inşallah bir gün büyüyecek
Evet yetiştiririm seviyorum biliyorsun zaten 😻
Eskiden yetiştiriyordum da kardeşim kıran girdirdi dibine
Denedim ama döllenme olmayınca çicek açmadı. Sadece yeşilliği vardı.😄
Tabi geçen gün ejder yumurtası yetiştirdim
tam senden beklenen performans helal
Menemen yapar yerik sizi de çağrıcam
Fırından sıcak eppek alır geliriz😋
Burnunu yemeyin gelmeden ha
Yok menemene banıcam orasını
Çürür o her tohumdan domates yetişmiyor
Kız kötü enerci yaymaaa
Hıı tabii
Evde pizza ağacı var
Sen tarafından yetiştirilen sjjs
Evde kendime bile zor bakıyorum bazen
Ben sana bakarumm🥹
Bende bir çiftçi olarak gerçekten tohumu bereketli her yerde çıkmaz iyi toprakta yetişiyor.
Annem biseyler yapıyor..
karpuz büyütüyorum daha çok
Ciceklerim var.
Evde çuçek, bahçede sebze meyve yetiştiriyoruz.
Çam ağacım vardı ama soldu
Sebze meyve yok.. Orkide yetiştiriyorum
Limon
Çilek
Biber
Salatalık ve yeşil soğan
Hayır hiç uğraşmıyorum böyle işlerle
hayır
Hayır
Hayır
Çilek yetiştirmiştim
Yetiştirmem