İnsanlar neden beni dikkate almıyor?

İyi günler. Yaşıtlarımla konuşmaktan hep çekiniyordum ve bu arkadaş edinme konusunda da büyük engel oldu bana. Yeni bir ortama girdikten sonra konuşabilmem çok zor oluyordu.

Şu sıralar içimi yavaş yavaş açmaya başlamıştım fakat arkadaş ortamında kendimi ne kadar yalnız hissettiğimi tarif bile edemem. Hele ki son zamanlarda yaptıkları seçimlerden dolayı beni dikkate almıyorlar gibi hissediyorum. En basit konudan örnek vereyim : ders için bir grup oluşturulacaktı. Ve konuştuğum kimse gelip de benim yanıma, grup olmak için teklif bile yapmadılar. Bir kere de olmadı bu. Hep yanlarına gittim ve onlar EVET demelerine rağmen başkaları ile beraber grup ödevlerini yapıyorlardı. Neden yaptıklarını sorunca, "Onlar almış beni, bir anda gelişti" vb. Bahaneler ürettiler hep. Dışarı çıktıklarında hiçbir zaman çağırılmadım. Konuşmaktan hep çekinmiştim ve suratımda genellikle sabit bir ifade olurdu. Ama biraz konuştukça insanlara açardım kendimi.

Bu şekilde dışlanmam ilk defa olmuyordu. Başka ortamlar içinde geçerliydi. Sonralardan acaba kendimde mi bir sorun var demeye başladım. Fakat kimseye hakaret etmiyordum, onlara hep nazik konuşmaya çalıştım. Başkaları beni sıkıcı mı buluyordu acaba? Diye düşündüğüm de oluyordu.

Zaten birileri ile konuşmam çok güç ve konuştuklarım da beni böyle görmezden gelirken ne yapmalıyım?

Sanaldan bile arkadaş edinmem çok zorken bu şekilde yalnız mı devam etmeliyim? Okul saatlerinde, beni görmezden gelenler ile konuşmaya çalışmadığım sürelerde hep kitap okurum. Bir kitap bitti mi ertesi güne yeni bir tanesi ile başladım6ve bu şu sıralar daha da arttı. Beni dikkate almadıklarında kendimi kitaplara boğuyorum. Cidden, başkaları ile sıfırdan başlamak bu kadar zorken benim için, ne yapmalıyım?

İnsanlar neden beni dikkate almıyor?