Ben rabbimin ayetlerini okurken ya da zikir çektiğim. zaman. kalp. atislarim. hizlaniyor.
Neden kalbim çarpıyor heyecanlanıyorum yüreğime baygınlık geliyor neden?
Ben rabbimin ayetlerini okurken ya da zikir çektiğim. zaman. kalp. atislarim. hizlaniyor.
Neden kalbim çarpıyor heyecanlanıyorum yüreğime baygınlık geliyor neden?
Sen seni yaratanı andığın zaman sağında ve solundaki melekler mutlu oluyor ve diğer meleklere sesleniyorlar... Gelin burada rabbimizi anan bir yürek var ve gelip seni dinliyorlar... Senin her duana onlarda amin diyor ve sen onları göremesen bile onların o ortamdaki varlığı seni öyle bi sarıyorki böyle güzel şeyler hissediyorsun
Kalbim yerimden çıkacak gibi oluyor.. nefes almakta zorlanıyorum
Bence çocukluktan beri Allah kavramının bizi hep korkutarak işlenmesi ile alakalı. Valla ben sürekli korkulası, sakınılası, uzak durulası ve bize düşmanlığı olan bi varlık diye düşünerek büyüdüm.
Bahs ettiğin şey Kur-an okurken bende de oluyordu. Bi ürperti, bi korku ve komplex hali.
Bilinç altıyla alakalı diye düşünüyorum.
Cevap
3Cevap
Birini sevdigimizde de kalp atışlarımız hızlanır sen o anda muhtemelen kendini ona daha yakın hissediyorsun bunun için hızlanıyor olabilir
Türkçe okurken mi oluyor bu Arapça okurken mi?
Araba okurken.. sanki kalbim yerimden çıkacak
Hayır arapca bilmiyorum. ama. bilmedigim. arqpca. halde çarpıyor kalbim.. neden boyle
Türkçede hissetmiyorum
Yani Allahi çok sevdiğim anlamına mı geliyor psikolojikmen
"Gerçek müminler ancak o müminlerdir ki yanlarında Allah zikredilince kalpleri ürperir, kendilerine onun âyetleri okununca bu, onların imanlarını artırır ve yalnız Rablerine güvenip dayanırlar." (Enfal, 8/2)
Fetva vermeyin tam bilmeden sen git doğru düzgün bir kocaya sor dinle
sorr
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?