Misal, acı dolu bir mezarlığı... Neden bu kadar acı hissi, hiç düşündünüz mü?
Gereksiz yorum yapmadan o makamın verdiği duyguyu gerçekçi şekilde düşünüp yorumlayın. Bu kadar acı ÇOK FAZLA! Sorgulamak gerek.
Misal, acı dolu bir mezarlığı... Neden bu kadar acı hissi, hiç düşündünüz mü?
Gereksiz yorum yapmadan o makamın verdiği duyguyu gerçekçi şekilde düşünüp yorumlayın. Bu kadar acı ÇOK FAZLA! Sorgulamak gerek.
Eh yani, ölüm de var, hatırlamak lazım insanın faniliğini. Beni de ayrı bir duygulandırır, aynı zamanda hafifletir, dünyanın hırsından uzaklaştırır, iyi gelir :)
Penisin elindeyken mi?
değişikmiş.
Penisimin elimde olduğunu düşündüren nedir?
Söyleyenler.
Bu neydi şimdi ya :)
Adam namaz uykudan daha hayırlıdır derken sen niye acı çekiyon anlamadım!😂😂😂 Burada sabâ makamının seçilmesinin sebebi daha sakin bir yapısının olması. Ezanda melodiye değil anlama bakılır.
puhahahahahah.
Şu anda zangır zangır sesi geliyor ve dediğin gibi bana acıyı kederi hissettiriyor. Sonra bu kadar sesli olmasan gerek mi var?
Benim gibi düşünen birine rastlamak kürüzlükte gelincik görmek gibi...
Sesliolmazsa herkese nasıl acı yükleyecekler. Amaç boğmak, yıpratmak, beyin yıkamak, dertler içinde boğdurmak, uyuşturmak.
Ben de.
Yine bir 6:20 krizi yaşadık, lanet gerçekten. Izdırap verici, bütün yaşam enerjimi alıyor bu korkunç ses. İğrenç bir makam.
Ben teşekkür ederim.
Sabah uyurken o ezanı okuyam hocanın gidip agzına 2 patlatasım geliyor UYUYORUZ LAN UYUYORUZ UYANDIRMAYA NE HAKKIN VAR
HELALLLLLLL.
HELALLLLLLLLLLLLLLL
Zaten 80 desibelden fazlası insan kulagi icin zararlı ve insanı rahatsız eden bir ses duzeyidir ben ezan okunurken acıp telefonu bakmıstık 95 desibel gösteriyordu böyle milleti rahatsız etmeye hakkı yok herkeste musluman diye birsey yok hem musluman olan kendi dinşne o kdr bagli birisi kendi alarmını kurar uyanır eskiden insanlar telefon vb boyle seyler olmadıgı icin uyanmakkolay olsun diye ezan okunurdu simdiki enayilerde ezani sanki bi gerekceymis gibi okutuyorlar
İşte klasik muslumanlar birsey demicem iq ortalamaları herseyi soyluyor
Kesinlikle ama yorumlarda bütün saygısız , kendinden başka görüşlere hayatlara yaşama hakkı tanımayanları görüyoruz. Bunlardan nasıl kurtulacağız?
Ne demisler 1 delil ile 40 alimi yendim 40 delil ile 1 cahili yenemedim
Cahile laf anlatamazsın o yuzden kurtulmayı bırak umursamamak en mantıklısı
Çok doğru bir söz. Bunlar virüs.
Yani bosuna bı tarz sorular sorarak virüsleri trigger lama bencr 😂
Cevap
6Cevap
Müslüman olmadığını her sabah böyle farkedip sorgulayacaksın
Hmm, ağlamalıyım tüh ben niye herkes gibi beyınsız değilim diye :(
Size göre hristiyan gavur. oysaki hristiyanlık da bir din. ama müslümanlarca gavurluk. yani dinsizlikle eşdeger nerdeyse. işte müslümanlık tam da bu. hani allah birdi lo?
Müslüman oma zorunluluğu niye? Cevap verebilecek misin bakalım çok akıllı kişilik.
Zorunluluk var diye bir şey demedim o ses seni düşük hissettiriyorsa azda olsa vicdanına da dokunuyordır belki sorgularsın diye dedim ayrıca Müslüman olmak saygı gerektirir sende sıfır ve ben buraya Bi r cevap daha yazdım sanıyordum🤔 kaldırılmış galiba hem hazmedeme hem de kaşın embesl
Hala boş konuşuyorsun. Sen benim vicdanım ölçüsünü nasıl bir vicdana sahip olduğumu nerden bilebilirsin. Ben senden daha iyi bir insan olduğuma yüzde yüz eminim. Misal, ben senin yaptığın gibi insanların inançları üzerinden kimseyi değerlendirmiyorum. Herhangi bir şey silmedim.
Bak yavrum düşünce biçimin yanlış olmasına ragmen hak veriyorum evet inanmıyor olabilirsin evet özellikle sabah ezanları insanı hüzünledirebiliyor üstelik uyanır uyanmaz bununda farkındayım İslama göre bunu gerekçesi de var lakin bu tarz sorunlar demokrasiyle çözülüyor çünkü ülkenin büyük bir kısmı Müslüman ve bu yüzden çoğunluk neye değer verirse o olmak zorunda senin açından bakarsam bu da can sıkar ama hiç birşekilde İslama cirkin sözler söyleyip türlü kulplar takmak gerektirmez. Çok rahatsız olduysan kilisenin oralarda ev tut 1+1bol bol çan sesi dinle kulaklık falan tal bu sorununu birşekilde halletmeye çalış İslamı kötülemek yerine. ayrıca vicdanımın ölçüsünü bilemezsin diyorsun sonra da ben senden daha iyiyim diyorsun kafan mı güzel? Ben kimseyi inandığı (değerler) e göre asla ayırmam bunu da nerden çıkarda asıl ayrım yapan sensin yorumlarını okumadım zannetme kafan aşırı karışık.
Düşük hissettirmek? Ezan acıdır kederdir, insanı derine sürükleyen bir buhrandır. Müzik ve duygular arasındaki ilişki üzerine bilimsel çalışmalar yapılmıştır. Ezan ezan değil aşka bir şey olsa yine aynı tepkiyi verirdim. Çünkü hissettirdiği şey tamı tamına KASVET. İnsanın modunu düşürmek için yaratılmış tınıları.
Modunu düşürebiliyor bazen düşük hissettirmek bu. müzisyenmişsin ezanı rap gibi mi okusunlar sanat katarak okuyor adamlar bunu en iyi senin anlaman lazım hareketli pop şarkılar gibi de dokunamaz yerinde ve güzel okunuyor. Bence sen başka bir şey olsaydı da bu tepkiyi vermezdin. Dizi veya film izler misin?
Yeteri kadar inanıyor olsaydık, yeteri kadar teslim olmayı basarsaydik, Allah'ın bize verdiği emirleri layıkıyla yapsaydik o ezanın makamı bize acıyı değil cennet bahçelerini hatirlatirdi.
Sana mı soracağım neye inanacağımı. Sınırlara girmenin tecavüz olmadığını sanan zihniyeti bozuk kişiliklersiniz siz. Benim inanımın olmadığını sen nerden bilebilir de böyle bir yorum yapabilirsin. Sen inancı tam kişisin belli, başkalarına saygısızlık yapan inançlı da değildir. Neyin teslimiyetinden bahsediyorsun acaba sen. Sınırlarını bil, yoksa mahkemede alırsın soluğu.
Cennet bahçelerinde tomruklu memişleri de cukkalayacağını düşünen sizler mi edepli inançlı kişiliklersiniz. Hey gidi hey. Memişçi sa. ıklar sizi.
Bana eşitlikçi adil güzel bir yaşamı veremeyen hayali varlığa TESLİM OLMAYACAK KADAR ZEKİ VE DE AKILLI BİRİYİM. İmtihan palavrasına masallara karnım TOK!
Bu acı keder ürperti dolu tınıyı bağırtıyı herkes duymak zorunda değil! BU BİR TECAVÜZDÜR. İNSAN HAKKI İHLALİDİR!
Çok seven dinlemesi gereken evinde açıp dinlemeli, acıya boğulmalıdır!
sen er hidayete. ne de olsa memiş vaadiyle kandırılan bir garipsin. Köle.
Tedaviye bu acıya katlanmak zorunda hisseden koşmalıdır. Aciz seni:)
Tek yol bilimdir. Ve hiç kimse ibadetini başkalarına dayatamaz. O kadar!!!
Allah sizin gibi Allah’a ve dinine kin duyanları dünyada zelil etsin
@Karamazovablalar en başta seni gurbaniye.
@Karamazovablalar başını kapatıp cümlealemini açan tomurcuk. Sizin içinizi biliyoruz siz hiç merak etmeyin. Dini bu hale getiren insanları birbirine düşman eden sizin gibiler, başkaları değil. İnsanlıktan nasibini almamış etik ahlak saygı bilmeyen, uyuşturulmuş beyinlerinizle insanların hayatlarına tecavüz edenlersiniz sizler.
@psicoach doktora git deki, ben insanların hayatlarına burnumu sokma hakkını kendimde görüyorum. Bu doğru mu? diye... sonra gel burada akıl sağlığı yarıştır.
Evet sabah vakti öyledir. Herkes aynı hisseder bu yüzden abdest almalı ve namaz kılmalısın
Yoo bence huzur verici. 1 dk önce okundu Mersin'de
Boş yapma.
Bana huzuru ve emri hatırlatıyor
Müzikten anlamadığın için huur diyorsun. Makamın armonisini incelemen gerek. Her bir makamın, tonun duygularla ilişkisi vardır. Bu makamın neden seçildiği araştırma konusu olmalı. Uyuş... cu dinen yasak ama bu makam yasal. Yaman çelişki.
Ne yani sabah bamazı uyuşturucu etkisi yaratan makamda mu okunuyor?
Araştır. Ben müzisyenim. Duygular ile makam tonların ilişkisini araştır. Ezanlar başlı başına acı girdabıdır. Huzur ka. ırmaya beyin yı. amaya yönelik bestelenmiştir maalesef. Altta yatan detayları burdan yazamıyorum. Araştırmalısınız.
Tamamen bilinçaltı
Seninki de sana.
Diğer ezanlara göre daha farklı
Diğer ezanlar derken? :D
Ma nyak mısın 5 kere ezan okunmuyor mu bunun neyini anlamadın
Ezanlar diyorsun şaka gibi. Ezan tektir önce öğren sonra yorum yap. Makamları farklıdır. Ezanlar denmez ona. Ne kadar ca.. l bu ülke insanı. İçer acısı gerçekten.
Emin misin aynı olduğuna sen önce sabah ezanıyla diğer ezanların aynı olup olmadığını araştır. Hem ekleme vardır hem makam farkı vardır ca hilliğin akıyor resmen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?