Kafan daha da karışsın istiyorsan sorabilirsin
06 Yorumla
Soran+1 yılCiddeb oyleymis dogrusunu nasil yapicam simdi
Soran+1 yılAllah rızası icin bak ya cidden napacagimi sasirdim belki sen bana yardimci olursun
Soran+1 yılNerdesin…
- +1 yıl
Ayetlerin çeşitleri var. Ama isimlerini bilmiyorum. Mesela alkol direk haram kılınmadı. Önce namaza alkolsüz gelin ayeti indi. Sonra tamamen haram kılan ayet indi. Bu bir çeşit ayet. Bazı ayetlerde indiği dönemi ve toplumu hizaya sokmak için inen ayetler. Yani şöyle. Medineye hicret ayeti indi değil mi? Günümüzde kalkıp tüm müslümanların medineye gidecek hali yok. Ayetler bağlamsız yorumlanamaz. Peygamber sünneti bu açıdan kıymetlidir. Hz. Muhammed'in cariyesi vardır. Ama onu korumak için yanına almıştır. Tek eşli yaşamıştır. Sürekli savaş ve azalan erkek nüfus da hesap edilmeli belki. Ayetle bir bakınca bir şeyler daha netleşir. Kaldı ki müslümanız diye cariyemiz olmak zorunda değil. Türk toplumu tek eşli bir toplum. Çok eşlilik arap kültürü. Harem ve cariye Türk toplumunda vardı. Ama yasaklandı. Bu dinden çıkmamıza sebep değil. çok sıkıştı ama özetle bu çıkıyor benden.
Soran+1 yılYine de tesekkurler guzel aciklammisin Allah razi olsun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
10Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılburada kimse tefsir profesöru degil aç tefsir kitaplarından bak herkes sallar kafan çorba olur aksi durumda
03 Yorumla
Soran+1 yılHerhalde bakip yanit bulamadigim icin buraya sormusum dimi
Cevap sahibi+1 yılyanlış yer benden söylemesi tefsir kitaplarında bulursun hiç birinde bulamazsan razi tefsirinde kesin bulursun googleden arat razi tefsirini uygulaması vardı zaten ordan o ayete gel bak karşına cıkar
Soran+1 yılAbicim bulamadim bulamadim
+1 yılBana sorabiliraün Allah'ın izniyle cevaplarım
05 Yorumla
Soran+1 yılMuminun suresi 6. ayet: “İffetlerini korurlar!.. Eşleri ve cariyeleri hariç, kimseyle bir ilişki kurmazlar; ötesine gidenler (başkalarıyle ilişki kuranlar) ise, haddi aşan kimselerdir. Ancak eşleri, yahut ellerinin sâhip olduğu (nikahlılar) hariç. (Bunlarla ilişkilerinden dolayı da) onlar kınanmazlar.”
Ben bu zamana kadar cariyeler var ama onlarla iliski kurulmuyor sadece insan tek bir esiyle iliski kurabiliyor saniyorum O cok eslilik, veya cariye kavramini da sadece sahip cikma amacli yanlarinda durduruyor erkekler saniyorum ama bu ayeti gordum ve kafam karışmaya basladi neden erkekler icin cariyeler soz konusu? Neden tek esleriyle birlikte olmuyorlar? Ne bileyim iste cogu ayete bakiyorum. Kadin hizmet etmek zorunda, kadin soyle yapmali falan neden hep erkekler icin bu tarz kavramlar pek kullanilmiyor? Şu an o kadar uzgunum ki kafamin karismasini hic istemiyorum Allah rizasi icin kafamin karisikliginin gitmesi icin cevap bekliyorum- +1 yıl
Öncelikle sen nasıl bir Allah'a iman ediyorsun?
Yetkili mi?
Yetkisiz mi?
Mesela o bir şeyi ysaklama ya da serbest bırakma yetkisine sahip mi değil mi?
Senin ınandığın Allah sana helal kıldığı ya da haram kaldığı herşeyi açıklamak zorunda mı?
Senin inadığın Allah hatasız mı, yoksa hata yapabilir mi?
Öncelikle bu sorulara cevap verdikten sonra cevabıma geçebilirsin
Şimdi mesele hür bir kadınla nedene nikaha ihtiyaç duyuluyor. Evli değilken haram olanlara helal olsun diye
Peki bunun helal olmasını nikaha bağlayan Allah değil mi?
Bunu bildiğimiz için helal ımız diyoruz.
İşte Aynı Allah cariyelerinizle nikah yapmadan birlikte olabilirsiniz diyor. O da sizin eşleriniz gibi helalıniz diyor. Bunu da böyle helal kılmış. burada anlaşılmayacak ne var?
Yetkili olan Allah yetkisini kullanıyor.
Çünkü her şeyin sahibi o ve onun dediği olmalı - +1 yıl
İnşallah faydalı bir cevap olmuştur. Tabi daha uzun uzun anlatılabilir elbette ama daha fazla uzatmak istemedim.
Soran+1 yılBu kismini bende anladim ve sunu soruyorum erkeklerin fizyolojik yapilari farkli olsa bile siz bir kadin olarak dusunun esinizin baska birine dokunmasi uzmez mi?
- +1 yıl
Biyolojik olarak erkekler kadınlardan farklı bunu bilmelisiniz.
Birde bazı şeyler imanın imtihanı. Anlamadığınızda Rabbim en iyisini bilir deyip teslim olmalısınız. Bakın biz doktorların verdiği ilaçları anlamasakta kullanıyoruz. Ve diyoruz ki vardır bir bildiği.
Aynı şeyi ve daha fazlasını demeliyiz. Benim Rabbim buna izin vermişse vardır bir bildiği
ee neden sormuyorsun?
09 Yorumla
Soran+1 yılMuminun suresi 6. ayet: “İffetlerini korurlar!.. Eşleri ve cariyeleri hariç, kimseyle bir ilişki kurmazlar; ötesine gidenler (başkalarıyle ilişki kuranlar) ise, haddi aşan kimselerdir. Ancak eşleri, yahut ellerinin sâhip olduğu (nikahlılar) hariç. (Bunlarla ilişkilerinden dolayı da) onlar kınanmazlar.”
Ben bu zamana kadar cariyeler var ama onlarla iliski kurulmuyor sadece insan tek bir esiyle iliski kurabiliyor saniyorum O cok eslilik, veya cariye kavramini da sadece sahip cikma amacli yanlarinda durduruyor erkekler saniyorum ama bu ayeti gordum ve kafam karışmaya basladi neden erkekler icin cariyeler soz konusu? Neden tek esleriyle birlikte olmuyorlar? Ne bileyim iste cogu ayete bakiyorum. Kadin hizmet etmek zorunda, kadin soyle yapmali falan neden hep erkekler icin bu tarz kavramlar pek kullanilmiyor? Şu an o kadar uzgunum ki kafamin karismasini hic istemiyorum Allah rizasi icin kafamin karisikliginin gitmesi icin cevap bekliyorum
Soran+1 yılSorsam cevap verir mi bana
Soran+1 yılSordum iste sana zaten
- +1 yıl
Konu uzun olduğundan gürkan engine yönlendirdim. burada yazacak kadar kısa değil.
sen uygun olduğunda videolarına bak aşağıdaki video listesi cariyelikle ilgili videolar.
www.youtube.com/playlist
Soran+1 yılCariyelikle ilgili seyleri okudum ama bu sorunun yanitini bulmak istiyorum. Birde erkeklerin fizyolojik yapilari farkli olsa bile siz bir kadin olarak dusunun esinizin baska birine dokunmasi uzmez mi?
- +1 yıl
tabiki üzer ama zaten olay öyle değil videolarda en temelinden olayı anlatıyor.
Öyle cariyerlerle istediğin gibi sevişme, istediğin kadar cariye istediğin kadar eş almak gibi şeyler yok. Bunların hepsi erkek egemen gelenek tarafından çarpıtılmıştır.
şiilikte muta nikahı denen bir şey icat etmişler Kurandaki mehir ayetine dayanarak "ücretini ödeyin" kelimeyi alıp kadınları 1 saatlik 1 günlük ya da ne kdar isterlerse süreli kiralıyorlar.
Yani bildiğin fuhuşu din diye öğretiyorlar.
Bu yüzden Allah nasıl ki adil olması zorunluysa bunu insanların anlamasınıda sağlayacak kadar bir yaratım yaptığını anlamandan belli
Soran+1 yılAllah razi olsun guzel bir cevap vermissin insallah dedigin gibidir videolari izleyecegim 🙏
- +1 yıl
Videoları izle ve Kuran ı Türkçe olarak anlamak amacıyla oku yeterli.
Allah anlamayacağın bir kitap ile seni yargılar mı?
Yeterki 1 ay içinde bitir sonra yeniden yeniden okumak isteyeceksin ve o zaman Allah'ın söylediklerini kavrayacaksın inşallah.
Tabi düzenbaz hacı hocaların nasıl dine takla attırdıklarını da
Belki bildiğim bir şeydir sor
010 Yorumla
Ben bu zamana kadar cariyeler var ama onlarla iliski kurulmuyor sadece insan tek bir esiyle iliski kurabiliyor. O cok eslilik, veya cariye kavramini da sadece sahip cikma amacli yanlarinda durduruyor erkekler saniyorum ama bu ayeti gordum ve kafam karışmaya basladi neden erkekler icin cariyeler soz konusu? Neden tek esleriyle birlikte olmuyorlar? Ne bileyim iste cogu ayete bakiyorum. Kadin hizmet etmek zorunda, kadin soyle yapmali falan neden hep erkekler icin bu tarz kavramlar pek kullanilmiyor? Şu an o kadar uzgunum ki kafamin karismasini hic istemiyorum Allah rizasi icin kafamin karisikliginin gitmesi icin cevap bekliyorum- +1 yıl
Anladım senin kafanı karıştırmak istemem. Burdaki yorumlarıda dikkate alma bunu güvendiğin bi hocaya sor bence. Ben sadece şunu biliyorum bi erkek 4 kişiyle evlenebilir ancak bunun şartları var 1) eşinin veya eşlerinin izin vermesi gerekiyor. 2) hepsine eşit şekilde davranabilmesi gerekiyor. Bunlardan biri sağlanmazsa evlenemez diye biliyorum.
Ayrıca emin ol Allah tüm yarattığı kullarına eşit davranıyor kadın erkek diye ayirmiyor. Hâşâ böyle bir şey mümkün değil. Emin ol bunların ardinda mantıklı sebepler vardır bilmediğimiz. O yüzden iyice araştırmadan kafanin karışmasına izin verme bende araştıracağım cevap bulursam sana yazarim
Soran+1 yılBu konuyu arastirirken bir yerde sey okumusumtim Allah tum kullarina esit davraniyorsa neden 2 kadinin sahitligi bir erkege esittir gibi. Aslinda bu olayin aciklamasini biliyorum ama kendi soruma hala yanit bulamadim cok arastirdim. Su acidan dusunuyorum nolursa olsun kadinlarinda duygulari var. Erkeklerin fizyolojikleri kadinlardan farkli olabilir ama hangi kadin esinin baska bir kadina dokunmasini ister ki?…. İnsallah cevaplari bulursun Cunku ben gercekten ogrenmek istiyorum bugun bu sorular yuzunden namazlarimi nasil kildim bilemiyorum cok uzuluyorum lutfen bulduğunda paylamasini cok isterim boyle kafam karisik olsun istemiyorum
Soran+1 yılZaten cevrem pek dindar olmamasina ragmen namaz kilmaya basladim. Allaha sonsuz guvendim. Son 1 yildir namaz kiliyorum ayni zamanda kuran okuyorum turkce mealini arapca bilmedigim icin. Bugun okurken bu ayette denk geldim ve cok garip hissettim namazi kilarken hala o dusunceer kafamdaydi. Allah sonuna kadar var ben bunu biliyorum hissediyorum ama ayetlerdeki kadinlar uzerinden anlatilanlar benim kafami cok karıştiriyor. Ben cok arastirdim bulamadim sorabilecegim baska kimsem yok. Umudum Şu an sensin umarim kafa karışikligim gider
Soran+1 yıldedigim gibi arastirdim anlayamiyorum dogru cevabi bulamiyorum
Soran+1 yılTesekkurler insallah bulursun
Gizli Üye(25-29)+1 yılSor cevaplarım.
01 Yorumla
Ben bu zamana kadar cariyeler var ama onlarla iliski kurulmuyor sadece insan tek bir esiyle iliski kurabiliyor saniyorum O cok eslilik, veya cariye kavramini da sadece sahip cikma amacli yanlarinda durduruyor erkekler saniyorum ama bu ayeti gordum ve kafam karışmaya basladi neden erkekler icin cariyeler soz konusu? Neden tek esleriyle birlikte olmuyorlar? Ne bileyim iste cogu ayete bakiyorum. Kadin hizmet etmek zorunda, kadin soyle yapmali falan neden hep erkekler icin bu tarz kavramlar pek kullanilmiyor? Şu an o kadar uzgunum ki kafamin karismasini hic istemiyorum Allah rizasi icin kafamin karisikliginin gitmesi icin cevap bekliyorum
- Diğer konusunda 936 cevap paylaştı.
+1 yılBuyurr
05 Yorumla
Ben bu zamana kadar cariyeler var ama onlarla iliski kurulmuyor sadece insan tek bir esiyle iliski kurabiliyor saniyorum O cok eslilik, veya cariye kavramini da sadece sahip cikma amacli yanlarinda durduruyor erkekler saniyorum ama bu ayeti gordum ve kafam karışmaya basladi neden erkekler icin cariyeler soz konusu? Neden tek esleriyle birlikte olmuyorlar? Ne bileyim iste cogu ayete bakiyorum. Kadin hizmet etmek zorunda, kadin soyle yapmali falan neden hep erkekler icin bu tarz kavramlar pek kullanilmiyor? Şu an o kadar uzgunum ki kafamin karismasini hic istemiyorum Allah rizasi icin kafamin karisikliginin gitmesi icin cevap bekliyorum- +1 yıl
Erkekle aynı evde kalan nikah düşen kadin nikahsız eve alamaz, cariye de olsa nikahına alir
Soran+1 yılTamam da bir kadin olarak dusunmeye calisin esiniz sizden baskasina dokunmasi sizi uzmez mi?
- +1 yıl
Bu durum dünya tarihi boyunca vardı zaten ve şu an dünya nüfusunun yarıdan fazlası zaten bu şekilde yasiyor ve geri kalanı da gayri meşru şekilde, aldatmalar vs. Onu da affediyor kadınlar bir bahane bulup, kimisi malı için kimisi çocuğu için, kimisi mecburiyetten, yani bu durum bir şekilde hep var
Soran+1 yılBu durum var ama kendisine saygisi olmayan erkekler yuzunden var kendisine saygisi olan kadinlar ise bu durumda bosaniyorlar terk ediyorlar. Kendisine saygisi olan erkekler zaten hic boyle bir seyi yapmiyor bile.
+1 yılSor bakalım
02 Yorumla
Çünkü din gerçek değil kadınlara sadece burada değil önür taraftada muamele aynı. Erkeğe huri var ama kadına nuri yok. Çünkü o zaman muhammet bile kadının bir birey değilde erkeğin malı olarak kabul etmiş. Örneğin sen 3 kez evlensen boşansan öldüğünde son kocana verilirsin diyor dinde seçme hakkın bile yok. Kölelik kalkmıyor vs vs kölelerle istediğini yapabiliyorsun saçmalık ararsan çok
- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılSor bakalim
04 Yorumla
Müminun Suresi'nin altıncı ayetinde bahsedilen ifade, İslam hukukunda evlilik ilişkilerini düzenleyen hükümleri içermektedir. Bu ayet evli erkeklerin iffetlerini korumalarını ve sadece eşleriyle veya sahip oldukları cariyelerle cinsel ilişkiye girmelerini emretmektedir. Cariye, İslam hukukunda esaret altında bulunan kadın anlamına gelir.
Eski dönemlerde cariyeler, savaş esirlerinin veya kölelerin sahipleri tarafından edinilen kadınlardır. İslam, köleliği kademeli olarak kaldırmayı hedefleyen bir dini sistemdir. Cariyelerin sahipleriyle cinsel ilişkiye girmeleri mümkündü, ancak bu ayette evli erkeklere sadece eşleri veya sahip oldukları cariyelerle cinsel ilişkiye girmeleri öğütlenmektedir.
Bu ayet, İslam hukukunda birden fazla eşlilik uygulamasına izin verdiği için, erkeklerin sadece bir eşleriyle birlikte olmaları gerektiği şeklinde yorumlanmamalıdır. İslam hukukunda birden fazla eşlilik mümkündür, ancak bu durumda her eşe eşit davranılması ve adaletin sağlanması gerekmektedir.
Özetlemek gerekirse, Müminun Suresi'ndeki bu ayet, evli erkeklerin iffetlerini korumasını ve sadece eşleri veya sahip oldukları cariyelerle cinsel ilişkiye girmelerini öğütlemektedir. Birden fazla eşlilik İslam hukukunda mümkün olabilir, ancak her eşe eşit davranılması ve adaletin sağlanması gerekmektedir.
Ve de durumu bir de ortaya çıktığı zamanın şartlarına göre değerlendirmelisiniz. Günümüz şartlarına göre o zamanı değerlendirmek hak verirsiniz ki çok da doğru değildir.
Soran+1 yılNormalde namaz kilan biriyim ama kafam o kadar karisti ki su soru yuzunden sirf kendimi cektim gibi siz anliyor gibisiniz sanki lutfen bana yardimci olun.. tabiki gunumuzde dogru degil ama o zamanlar neden? Cunku her ne kadar erkeklerin biyolojik yapilar farkli olsa bile bir kadin olarak dusunun siz esinizin baskasina dokunmasina uzulmez miydiniz?
- +1 yıl
Islam gelene kadar kadın bu kadar değerli bir varlık değildi ki..
Kadına birey olma durumunu Islam sağladı..
Cahiliye de kadın; alınıp satılan, hediye edilebilen bir nesne gibiydi adeta. Arap toplumu o denli ataerkil..
+1 yılsorr sorr
08 Yorumla
zina haramdır
Soran+1 yılYine uzucu bir durum bir kadin olarak dusunun. Esinize baskasinin dokunmasi uzmez mi?
- +1 yıl
evli değildik
ama berbattı
çok berbatt
Soran+1 yılSenin adina da uzuldum Abicim ama konumuz sizin ozel hayatiniz degil burada aklimin kariskliginin gitmesini istiyorum Şu an
- +1 yıl
az karıştı
özür - +1 yıl
ewlimsnz
- +1 yıl
ewli msn
Sor bakalım
03 Yorumla
Soran+1 yılBaktim anlayamiyorum
+1 yılBuyur sor
07 Yorumla
Cariyenin ne olduğunu biliyor musun?
Soran+1 yılArastirdim evet diger yorumlardaki aciklamalarimi okursaniz sevinirim sormak istedigim seyi tam olarak anlayabilirsiniz umarim bana yardimci olursunuz
- +1 yıl
Şimdi beni iyi , bir erkek dört kadınla evlenebilir buna eşi razı göstermese bile evlenebilir , cariye dediğimiz şey savaşta kadını almak ganimet olarak , erkek bu kadına istediğini yaptırabilir kimse karışamaz istersen hizmetçi yapar isterse onla evlenebilir isterse evlenmeden ilişki yaşabilir , cariye ile ilişki yaşamak günah sayılmaz.
- +1 yıl
Sanırım dinden anlamıyorsun.
Soran+1 yılSende anlatamiyorsun
- +1 yıl
Cariye demek savaş esir alınan kadın demek , erkek bu kadınla istediğini yapabilir nikahlanmadan cinsel ilişki yaşabilir, bunun neyisini anlamadın.
+1 yılHocaya sorsak
01 Yorumla
Soran+1 yılHoca bulabilir miyiz
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler