A ve B ülkesi var. Bunlar şuanlık + yani barış durumunda. - şu anki durumunun tersini sembolize ediyor. B ülkesi - oldu. ■A ülkesinin birinci savaşta 5 askeri var ve +5 yani. ■B ülkesi de 4 asker gönderdi. Saldıran b ülkesi -4 yani. Savaş söyle oldu (+5)-(+4)=+1 Yani A ülkesinin 1 askeri hayatta kaldı tek. Bunu gören B ülkesi durumunu tersine çevirmek için bir - daha koydu. Yani - × -=+ savaşın tersi barıştır. A ülkesi beş asker b ulkesi de beş asker gönderi. ■+5-(-5)=+10 barıştilar ve güçlerini birleştiri iki ülke de.
Yani parantez dışındaki - ile parantez içindeki - çarpılır. Eksi ile eksinin çarpımı artıdır. Eksileri çarptıktan artı olarak parantezleri kaldırıp tekrar yaz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Eksi ile eksi arti olur hepsini toplayınca 9 olur ilkokul çocuğu bile yapar bunu
Kardeşim onu biliyorum zaten ama neden böyle mantığı ne onu sormak istedim. Kuralı bilmekte sorun yok
Mantığını öğrenmen istersen ilkokula tekrar baslayabilirsin orada öğretiyorlar haha
Öğrenmek
Öğretmenim sen olursan başlamayı düşünürüm 😅?
Öğretmensin ve bu soruyu yapamadin valla çok komik ya bsbsbsbs
Bence senin hiç öğrencin olmak istemezdim yanlış Bilgi öğretip hayatını karartırdin haha öğrencilerine acıdım şu an
Öğretmen değilim. Tekrar oku, yazdığımı 😅
https://i.hizliresim.com/kbxez6u.jpeg
9
-×-=+
Tamam ama neden böyle mantığı ne
A ve B ülkesi var. Bunlar şuanlık + yani barış durumunda.
- şu anki durumunun tersini sembolize ediyor.
B ülkesi - oldu.
■A ülkesinin birinci savaşta 5 askeri var ve +5 yani.
■B ülkesi de 4 asker gönderdi. Saldıran b ülkesi -4 yani.
Savaş söyle oldu (+5)-(+4)=+1 Yani A ülkesinin 1 askeri hayatta kaldı tek.
Bunu gören B ülkesi durumunu tersine çevirmek için bir - daha koydu. Yani - × -=+ savaşın tersi barıştır.
A ülkesi beş asker b ulkesi de beş asker gönderi.
■+5-(-5)=+10 barıştilar ve güçlerini birleştiri iki ülke de.
Anladım galiba teşekkür ederim
Ne demek.
Daha kolay bir mantık söyleyeyim.
Dostumun düşmanı düşmanımdır (+ × -)=-
Düşmanımın düşmanı dostumdur (- x -)=+
Dostumun dostu dostumdur (+ x +)=+
Düşmanımın dostu düşmanımdır (- x +)=-
eksiyi paranteze dağıt sonra topla
9 çünkü matematik işte lan ne neden :D
9 işlem önceliği
9 mu
Doğru ama neden
0-(-3)-(-3)-(-3)
(-x-=+)
Yani parantez dışındaki - ile parantez içindeki - çarpılır. Eksi ile eksinin çarpımı artıdır. Eksileri çarptıktan artı olarak parantezleri kaldırıp tekrar yaz
0+3+3+3=9
Umarım anlamışsındır
Biraz
Temel matematik dersini izlemeni tavsiye ediyorum. İlyas hocanın.
Temel kavramlar *
+9 cevap
eksiler eksiyi artı yapıyor toplayınca 9