Peki nedir bu EQ? Sizce EQ' mu İQ' mu gerçekten önemlidir?
EQ : Duygusal zeka (EQ), stresi azaltmak için olumlu şekillerde duyguları yönetmek, etkili iletişim, başkalarıyla empati, zorlukların üstesinden gelme, çatışmayı etkisiz hale getirme yeteneğidir.
EQ İQ'yu kullanmayı sağlar. EQ'su düşük olan biri İQ'sunu kullanmakta sıkıntı çeker.
Yoksa dünyada var olan her zeki (ki einsteinden bile zeki insanlar mevcut) , birer einstein potansiyeli gösterebiliyor olmaları gerekirdi. Halbuki her zeki kendisini yönetemediği gibi klasik bir hayat sürerler.
Peki EQ Tam anlamıyla nedir?
EQ Duygusal zekadır.
Duygusal zekâ faktörlerini şöyle sıralayabiliriz.
1- Kendini harekete geçirebilme gücü
2- Hedefini belirleyebilme gücü
3- Aksiliklere rağmen yoluna devam edebilme gücü
4- Dürtü ve isteklerini kontrol edebilme gücü
5- Ruh halini düzenleyebilme gücü
6- Empati yapabilme gücü
7- Ümit besleyebilme gücü
Peki eq tam anlamıyla ölçülebilir mi? İşte ölçülemediği için einstein ve daha bir çok başarılı insanın eq derecesi geçmez. Çünkü EQ uzun süre gözlemlenerek edilebiliyor. Bu dürtüsü yüksek olan kişiler iq seviyeleri hangi derecede olursa olsun bunu arttırabiliyor, ( kesin bir şekilde emin değilim), yeteneklerini uygun alanlara yöneltebiliyor başarılara imza atabiliyor.
Unutmayın 228 İQ Sahip Marilyn dediği gibi "İQ sadece işlerinize yardımcı olur. Asıl çalışmayı belirleyen EQ'dur. "(12 haftada beyin geliştirme kitabından alıntıdır)
EQ seviyenizi geliştirebilirsiniz
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Zekamızı neden ıq üzerinden belirliyorlar? Bir sürü zeka çeşidi varken neden ıq mesela? Matematiksel zekası kötü olan birinin görsel zekası tam bir deha olamaz mı?
Neden ıq testleri hep mantık matematik mesela?
IQ, CQ, EQ, SQ... Vs. Bir çok zeka türü var zaten aslında bir insan matematiği anlayamıyor veya sözeli anlayamıyorum diyor ama aslında bunun sebebi kafalarının basmamaları değil, kendisinin bunu anlayacak şekilde öğrenememesi hatta bunla ilgili bir yazı da söz ediyordu onu atayım
www.donusumkonagi.com/.../...ndisi-bilincalti.html
Heh mesela. Ben mantıksal sorularda sıkışıyorum mesela ama sözel görsel zekam iyidir ama ıq testine bir giriyorum ucube ucube sorular djkddj
Testi nerede yaptırmıştın? Bir sakıncası yoksa tabi
Bir arkadaşım atmıştı
Anladım
Sen osun di mi😂
Evet 🙂
Kaç yaşındasın tam olarak
24
Aaaa ben seni 20 filan sandımm
Olabilir, yeni ilgilenmiyorum zaten bu tarz şeylerle
Anladımm🙂
👍 🙂
Duygusal zeka