Allah varsa matematik bilmiyor olması imkansız. Miras paylaşımındaki aritmetik hata, sadece ve sadece ayetlerin Peygamberin uydurması ve peygamberin matematik bilmemesi ile açıklanabilir.
İzledim videoyu ama adam Kur'an'da yazandan daha iyi bir yöntem olmadığını, bunun matematiksel bir zorunluluk olduğunu söylüyor. Sorun şu ki miras, Kur'an'daki gibi matematik hatası yapmadan da bölüştürebilirdi (pay hesabıyla). Örneğin 1 pay anneye 3 pay eşe 1 pay kız çocuğa 2 pay erkek çocuğa... vb. Toplam para da bu pay sayısına bölünürdü yani çok basit. Bir yaratıcı bunu nasıl düşünemez anlayamadım açıkçası 🤷
Ona kalırsa senin hesabında hatalı. Örneğin adamın sadece eşi var mirascısı olarak diyelim. 3 Pay eşe diyorsun. Adamın mirası 10000 bin lira ise 3'e bölüp geri eşine mi vericez? Hayır. Hesaplamaya sıradan başlıycaz ve bütünsel olarak bakıcaz.
Sen kesir, pay, hisse ne dersen de hata aramaya zorlayanlar bulur elbette. Anneye %50 hisse verilecek dersin. "Ya bu adamın sadece annesi var o zaman bu kitap hatalı" diyen olacak yine
Hayır o zaman matematiksel değil hukuksal bir hata olmuş oluyor yani para artabilir ne yapılacağına karar vermek hukukla ilgilidir ama bir şeyi paylaştırırken eldeki maldan fazla harcanıyorsa burada matematik hatası vardır..
ya da sen tam kavrıyamadın.. şöyle düşünn kurban kesimi yapılıyor ya bir pay ona bir pay buna bir pay buna aileye düşen kısım kişi sayısına göre değişir..
bak akrdeşim bir başkaısnın sözlerini kendin gibi göster me.. onlar sadece işine gelir gibi bakıyor olaya ayetlerin hepsi sıralı değil. vede bahsedilen kısımda hata felan yok.. kavram var .. misal okulda matematik sorularında çoğunu anlamıyorsunuz zamanla anlıyorsunuz değilmi.. öğrenmek ve bilmek..
kısa örnek verelim 3 k, şi lokantadan çıkıyoruz hesap 25 tl her birisi 10 ar tl verince 30 tl oluyor ,, 30-25 : 5 her birisine 1 er tl kalan 2 tlyi bahşiş verince.. herkes 10 tl verdi 1 tl geri aldıkları için 9 tl verdi 9x3:27 garsona verilen 2tl 27+2:29 ee 1 tl nerde :))
Ya sabır.. 9*3:27 yapmıyormu garzona 2 TL verildi onuda ekle 27+2 29. Yapar.. şimdi bunda matematik hatası mı var sen birazcık aklını kullansan sadece birazcık. Kur'an'ın herşeyden üstün olduğunu anlarsın
Yani hepsi başta 10 ar TL verdi, garsondan 5 TL geri aldılar ve 3 ünü paylaştılar. 2 TL kaldı onu da bahşiş olarak verdiler. burada bir hata yok. Soruyu sorarken yanıltmaya çalışıyorsun sadece..
ama diğer bir açıdan herkes 9 verdi 9 x3:27 27+2 : 29 sonuçta paylaşıma göre aynen böyle oldu.. senin bahsettiğin miras olayıda neredeyse aynısı oolaya doğru açıdan bakmıyorsunuz
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Miras paylaşımında var. Payların toplamı 1'den fazla oluyor.
Evet
Allah varsa matematik bilmiyor olması imkansız. Miras paylaşımındaki aritmetik hata, sadece ve sadece ayetlerin Peygamberin uydurması ve peygamberin matematik bilmemesi ile açıklanabilir.
Tabi Allah çarpım tablosunu unutmuş tövbe estağfurullahhh...
Tövbe tövbe
ne hatalar var bırak matematiği
Onlar tartışmalı şimdi 39274. anlamları var
yorumlar yobaz dolmuş uğraşamam bunlarla
Uğraşma zaten 😄
Matematik hatası nasıl olsun la kuran da iyice kafayı yediniz 😏🤨
Miras paylaşımı ayetinde var
Neymiş
Uçaktaki ateist diye bir kanal var o detaylı anlatıyor bence bakın bi
Herseye inanma
Bak sonra istersen inanma ama öyle görünüyor
Ok.
Teşekkürler
Rica ederim
Hiç karşı argümanları inceledin mi?
Evet tabii ki
https://youtu.be/qQkHndL7kv8?si=4uc1DLmmOrLAYVkP
Bu videoyu izlemeni tavsiye ederim
Teşekkürler bakıcam siz de uçaktaki ateistin videosuna bakar mısınız bununla ilgili
Tamamdır yarın bakıcam
Tamam, iyi geceler
İzledim videoyu ama adam Kur'an'da yazandan daha iyi bir yöntem olmadığını, bunun matematiksel bir zorunluluk olduğunu söylüyor. Sorun şu ki miras, Kur'an'daki gibi matematik hatası yapmadan da bölüştürebilirdi (pay hesabıyla). Örneğin 1 pay anneye 3 pay eşe 1 pay kız çocuğa 2 pay erkek çocuğa... vb. Toplam para da bu pay sayısına bölünürdü yani çok basit. Bir yaratıcı bunu nasıl düşünemez anlayamadım açıkçası 🤷
Ona kalırsa senin hesabında hatalı. Örneğin adamın sadece eşi var mirascısı olarak diyelim. 3 Pay eşe diyorsun. Adamın mirası 10000 bin lira ise 3'e bölüp geri eşine mi vericez? Hayır. Hesaplamaya sıradan başlıycaz ve bütünsel olarak bakıcaz.
Sen kesir, pay, hisse ne dersen de hata aramaya zorlayanlar bulur elbette. Anneye %50 hisse verilecek dersin. "Ya bu adamın sadece annesi var o zaman bu kitap hatalı" diyen olacak yine
Hayır o zaman matematiksel değil hukuksal bir hata olmuş oluyor yani para artabilir ne yapılacağına karar vermek hukukla ilgilidir ama bir şeyi paylaştırırken eldeki maldan fazla harcanıyorsa burada matematik hatası vardır..
nerden çıkardın bunu
Miras paylaşımı ayeti
kadın ve erkeğe eşit dağıtmadığımı içinmi..
Hayır
O ayrı konu burada matematik hatası da var yani bir pastam var ama bir buçuk pasta paylaştırıyorum gibi
Pay paydadan büyük çıkabiliyor
ya da sen tam kavrıyamadın.. şöyle düşünn kurban kesimi yapılıyor ya bir pay ona bir pay buna bir pay buna aileye düşen kısım kişi sayısına göre değişir..
Hayır pay olarak yazsa haklısın ama kesirlere girmiş ve hata oluyor. Uçaktaki ateist diye bir kanal var o detaylı anlatıyor bak bence
bak akrdeşim bir başkaısnın sözlerini kendin gibi göster me.. onlar sadece işine gelir gibi bakıyor olaya ayetlerin hepsi sıralı değil. vede bahsedilen kısımda hata felan yok.. kavram var .. misal okulda matematik sorularında çoğunu anlamıyorsunuz zamanla anlıyorsunuz değilmi.. öğrenmek ve bilmek..
Ben bariz şekilde hata olduğunu görüyorum ama
Nasıl hata yok?
kısa örnek verelim 3 k, şi lokantadan çıkıyoruz hesap 25 tl her birisi 10 ar tl verince 30 tl oluyor ,,
30-25 : 5 her birisine 1 er tl kalan 2 tlyi bahşiş verince.. herkes 10 tl verdi 1 tl geri aldıkları için 9 tl verdi 9x3:27 garsona verilen 2tl 27+2:29 ee 1 tl nerde :))
Ne alaka abi yaa 🤦
Yani senin. O güvendiğin matematiğin bu soruda çaresiz kalıyor.. .. hemen hemen aynı şey..
Hayır tabiki de
Neyse senle uğraşmam sen git o videolara takıl he o video sahibine benim yazdığımızda yaz bakalım ne yalanlar soyliyecek
Bu soru ile Kur'an'daki paylaşımın hiçbir ilgisi yok..
1 TL nerde dedin ya 2 nin içinde zaten
Ya sabır.. 9*3:27 yapmıyormu garzona 2 TL verildi onuda ekle 27+2 29. Yapar.. şimdi bunda matematik hatası mı var sen birazcık aklını kullansan sadece birazcık. Kur'an'ın herşeyden üstün olduğunu anlarsın
27 nin içindeki 2 TL bahşiş zaten, kalan 3 lirayı da bölüşmüşlerdi.. 27 + 3 = 30 ✅
Matematiği mi çürütmeye çalışıyorsun anlamadım ki 😄
Herkes 10 verdi 1 aldı. Yani 9 vermiş oldu.
3*9 :27. Garsona 2 TL verildi toplam 29.
burada içinde dişinda diyip işine geleni anlıyıpta Kur'an'ı inkar ediyorsun
herşeyi bildiğinizi sanıyorsunuz.. Kur'an'da evrenin sırrı var gelmiş nelerle uğraşıyoruz sorun şu sen işine geleni anlıyorsun bu kadar basit
Her şeyi biliyorum demedim ama bu basit bir soru yani. Kuranla da ilgisi yok ayrıca
Toplam 27 TL ödendi ya 2 TL si garsonun bahşişi
Yani hepsi başta 10 ar TL verdi, garsondan 5 TL geri aldılar ve 3 ünü paylaştılar. 2 TL kaldı onu da bahşiş olarak verdiler. burada bir hata yok. Soruyu sorarken yanıltmaya çalışıyorsun sadece..
25 + 3 + 2 toplam 30
ama diğer bir açıdan herkes 9 verdi 9 x3:27 27+2 : 29 sonuçta paylaşıma göre aynen böyle oldu.. senin bahsettiğin miras olayıda neredeyse aynısı oolaya doğru açıdan bakmıyorsunuz
Estağfurullah de
Adı üzerinde ateist Allaha inanmıyor. Sen Allah'a inanıyor isen Allah'ı inkar eden birisini neden dinliyorsun. Şüphen mi var haşa?
Dinledim baktım de diyor diye, bir Müslüman araştırmalı atesit yalan söylüyorsa fark etmeli inanmamalı ama adam haklı ne yapayım
Haddini aşma
Ne diyorsun ya
Beynini geliştir
Biliyorsan söyle bilmiyorsan sus işte ne bu tavırlar
Gereksiz 😒
Yo sevap