Tek başına gidemezsin tur şirketi ile gidersin o da zaten gittiği yerler belli oluyor fakat kabeye yakın yerler pahalı olur genelde. Ben 18 yaşındayken gitmek istiyordum ama şu an istemiyorum bunun sebebi ise ticareye dönüşmüş olması bu işin ve dolar kuruna göre dolarla götürülüyor bu nasıl bir şey? bugün bir umre yapmak için bir kişi en az 70-80 bin tl gözden çıkarmalı oda ekonomik olan araplara para yedirmeye hiç niyetim yok.
1
7 Yorumla
Soran
+1 yıl
Doğru haklısınız, dolar üzerinden götürülmesi saçma.. 70-80 bin TL çok fazla durumu iyi olmayan insanlar için.. dediğiniz gibide her şey para üzerinde dönüyor, eskiden insanlar istediği gibi gidip gelebiliyorlardı, şimdi ise para olmadan olmuyor, bunların hepsinin hesabı sorulacak
Yüce yaradan neden gitmedin diye düşünüyorum çünkü her şey ortada iş resmen ticarete dönüşmüş tek başına ülkeye girmene izin vermiyorlar vize vs neden? çünkü öyle olursa daha ucuza gelir diye turlar götürüyorlar 3 katı para alıyorlar o an ki kura göre tekli odada kalmak istiyorsan 100 bin üzeri para vermen lazım benim dediğim gibi araplara para yedirmeye hiç niyetim yok.
Alıyorlar fakat vize var ve arabistanın vize şartları abd kadar katı kuralları var çok zengin olman lazım bir de genelde müslüman olanları kasıtlı olarak almazlar ki turla gidebilsinler diye turla çünkü daha pahalı