Gece gece sormak istemezdim ama aklıma geldi korkacak olanlar okumasın lütfen diğerleri detaylara uçsun?

Ben 23 yaşındayım ve çocukluğumdan beri o tür varlıklardan korkarım ama durduk yere değil eğer onlarla ilgili yazı okursam veya video izlersem korkarım. Küçükken ben youtubeden böyle şeyleri izlemistim bir kaç kere ama o zamanlar korkum 2 3 gün sürerdi ve sonrasında hiç aklıma bile gelmezlerdi normal yaşantıma devam ederdim unuturdum hatta çoğu zaman korksam bile kendi başıma yatardım ve dediğim gibi korkum en fazla bir kaç gün sürerdi sonrasında aklıma bile gelmezdi. Ama tabi o zamanlar sadece youtubeden 2 3 video izlerdim ve öyle etkisinde kalmazdim fazla. Ama son zamanlarda tiktokta karşıma sürekli olarak paranormal olaylar çıktı yani bir çok kişi yaşadığı paranormal olayları anlatmıştı bende karşıma çıktıkça izliyordum ve abartısız 50 60 tane izlemisimdir ama tabi 1 günde değil farklı farklı günlerde toplam 60 falan olmuştur. Ve neredeyse 6 7 ay olacak hala daha korkum geçmedi hatta bir kaç önce bi odada tek bile kalamıyordum gece gündüz fark etmiyor tek kaldigim zaman aşırı korkuyordum içimde sıkıntı oluşuyordu yanımda hissediyordum resmen var gibilerdi ama tabi çok şükür bir şey görmedim. Ve yine şükürler olsun ki şu an daha iyiyim tek kaldigim zaman öyle fazla korkularım olmuyor ama tam geçmiş değil. Mesela annemle yatmama rağmen hala korkuyordum o zamanlar ama şu an tek başıma yatabiliyorum fakat korka korka yatıyorum. Mesela şimdi de annemle yatıyorum kalkıp başka odaya geçsem korka korka geçiyorum her an bir yerden biri çıkacak diye korkuyorum içim huzursuz dualar ediyorum ayetel kursi nas falan okuyorum kuran okuyorum ama hala daha korkum geçmiyor ne yapsam geçmiyor hep etrafı kontrol ediyorum. Hatta bir kaç ay önce o çok korkulu zamanlarımda sürekli duvarlara falan bakıyordum bir şey görecek miyim diye ve o an ki psikolojiyle mi bilmiyorum ama sanki bir şeyler gördüğümü hissediyordum. Ve hala ara ara etrafı kontrol ederken sanki karartı görüyor gibi oluyorum. Psikolojik mi bilmiyorum durduk yere musallat olabilir mi? Çünkü ben her hangi bir şey yapmadım?
Gece gece sormak istemezdim ama aklıma geldi korkacak olanlar okumasın lütfen diğerleri detaylara uçsun?