Bazıları diyor ya patates soyduk, askerde patates soyuluyor tuvalet temizleniyor diye.. Biz askerliğimizi, Komando tugayinda yapıp, ermenistan sınırına sıfır, hudutçu olarak omuzumuzda 10 kilo mg 3, 15 x2 30 kilo cephane, 5 kiloluk balistik yelek.. 45 kilo ile 3 km karda kışta -15 20 de sınır hattı boyunca gece 12 sabaha karsi 6 da uzak emniyette nöbet tutarak gecirdik. Kadınlarımız, çocuklarımız, dedelerimiz rahat uyusun diye.. Biz bu vatanin evlatlariyiz. Belki bir cogunuz patates soyarak gecirmistir, bazilariniz da benim gibi askerligin tozunu dumanini yutarak yapmistir,
Siz askerliginizi nerede yaptiniz?
Siz askerliginizi nerede yaptiniz?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Ankara cumhurbaşkanlığı muhafız alayının alay mutfağındaydım.
Senin kide dogu olmamasina ragmen epey sikintili yer knka, Ankara icin cok sikinti derler
Yıldız saymaktan kör oluyorsun Ankara 'da da
Bilmem mi kanka, biz turkiyenin en uc sinir noktasinda karakoldayken haberler geliyordu :D
Bizim ki sinir karakoluydu en yuksek rutbe astsubay kidemli bascavus tu o da baba adamdi.
Bölüğe bagliydik oradaki en yuksek rutbeli adam astegmen di
Sınırda da normal rütbeli yok çoğu kırık
Kanka benim bulundugum konumdaki uzmanlar harbi kırikti, astegmenlere, cavuslara kok sokturuyorlardi. Rutbeliler iyoydi genel itibari ile. Ama kadadan kirik cok fazlaydi. Artik gitmeye yakin ben de kafayi kirmistim
12 ay olsa herhalde sicmistik
İstanbul Maltepe
Guzel yermis kanka :D
İyiydi reis adalar manzaralı 😀
Biliyorum knka Istanbulluyum. Bizim askerlik yaptigimiz yere bizi gece 3 de kis gunu goturduler. Uyuduk sabah bi uyandim ya karsida rusya bayragi var. Mk dedim nereye geldik, knka aradan aras nehri geciyor. Karsida igdeli karakolu ermenistanin. Rus bayragi falan var. Tribe girmistim ya
Ooo zormuş kanka insan ne oluyor savaş mı çıktı der sataşmalar olur mesafe yakınsa sınır da
Oldu kral olmaz mi basimiza neler neler geldi. Istanbuldan gitmisiz bir de. Sehirden 20 kusur milyonluk sehirden en uca kimsenin olmadigi yere gittik kanka. Gece 3 de devriye mi dersin, olaylar mi dersin. Land bile yoktu karakolda, yuruyerek devriye atiyorduk.
Hakkari/Şemdinli
Senin yer de saglammış, gorevin neydi bro?
Uçaksavar nişancısı
Depocu
Dochkalardan mi? Saglam silahtir.
Doçka örgütte bulunur genelde
Uçaksavar ona eş güçte bir silahtır... Uzun menzildede etkili olduğu için güneydoğudaki mevzilerde genelde
Mg3(karayılan)
Biksi
Uçaksavar bulunur
Bunların en güçlüsü mermi çapı 12.7mm olan uçaksavardır
Göbeğe girse gövdeyi ikiye böler
Knka bizim karakolda vardi dochka ondan dedim. Hava savunmada da kullaniliyor bilirsin.
Kullandim kanka ikisini de mg3 cuydum. Mg3 bir bixi degil bixi de bir dochka olamaz bence kanka.
Mg3 cok takiliyor. Yuzugu şişiyor. Bixi de o sikintiyi yasamazsin daha derli toplu.. ama. bixi de hava savunmada bir dochka olamaz, docka da kara da bir bixi olamaz kanka bence.
Umarım bunlardan çok daha güçlü silahlarda envanterimize girer..
O bölgeyi yaşayan bilir, anlatılmaz yaşanır
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!