Ülkü ocakları hakkında burada yazılanları görünce beynime kan sıçradı biz o zaman doğu türkistan için ramazan ayında oruç olarak o sıcakta o stantlarda boşyere beklemişiz yardıma muhtaç olanlara boşyere cebimizde ne varsa vermişiz vatan hainlerinin karşısına geçtiğimizde polis tazyikli suyla biber gazıyla müdahale edince devletimizdir polisimizdir deyip boşyere ses çıkarmamışız biz bilmiyomuyduk molotof atmayı taş atmayı ne zaman gördünüz şehit olunca ülkü ocaklarından başka yürüyüş vb yapan ben ocakta gayri ahlaki hiçbirşey görmedim bu gören arkadaşlar nerde görmüş merak ettim açıkcası ülkü ocakları dergahtır Türklük gururu islam ahlakı ile gençlerin yetişmesini sağlama çalışır hiçbir etkinliğinden hiçkimsenin şahsi çıkarı yoktur davası Allah davasıdır vatanını milletini sevmek mi müptezellik demişsinizya müptezel dolu diye ben hiç göremedim kavga falan olmaz orda olsa bile boş sebepten değil vatan için bayrak için namus için olur kavga etmeyi seven topluluk değiliz ama gerekirse en iyi biz ederiz çok yanlış öğretilmiş çok yazık.
Vicdanını parise moskovaya satanlar
Küfür diye bakarlar senin dualarına110 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılÜlkü ocakları çok iyi yerlerdir,Perşembe akşamları kuran'ı kerim okunur,cuma günleri hep beraber birlikte camiye gidilir,ülkü ocaklarının çogunda mescit vardır, namazını ocaktada rahat kılabilirsin..Tabiki kadında gidebilir ama ülkü ocaklarına gidenlerin hepsi erkektir,üstüne ülkücüler faşist değil milliyetçidir,sadece milliyetçide değildirler Türk-İslam'ı savunurlar,osmanlıyı benimserler,ülkücülerin ilk baş okuması gereken kitab Alparslan Türkeş'in yazmış oldugu 9 ışık kitabır...kavga etmekten başke işe yaramayanlara şunu diyorum,ülkücüler iett otobüslerine molotof mu atıyor ? 1 mayısta atmleri,bankaları,restaurant'ları kullanılmaz hale mi getiriyor ? Siz onların dediklerine inanmayın,ülkücüleri solcular ve pkk sempatizanları tabiki kötüler yani onlara kulak asmayın...Eğer yeterli değilse yazdıklarım,aydınlatırım sizi yine...
187 Yorumla
Soran+1 yılher ilde böyle mi bu. perşembe akşamları Kuranı kerim okumasına herkes gidiyor mu
- +1 yıl
tebrikler kardeşim güzel yazı..evet her il de ilçe de boyle
- +1 yıl
Yok kadınlar gitmiyor,ama kadın gençlik kolları toplantıları oluyor,hangi ildeyse o ildeki mhp il teşkilatına...ülkü ocaklarında değil...
Soran+1 yılben size sorabili miyim soracaklarımı o zaman
- +1 yıl
Kur'an a kızlar yok..sadece Asenalar grubu var..onlar ocakta toplanıyor kendi odalarında
- +1 yıl
evt her zaman yapılmaya çalışılır ama başkan yani reis ve onun vekili işi olursa yani onlarda çalıştı için yapılamıyo ama aramızdan biri vefat etse iki elleri kanda olurs gelir kuranı yasini falan okunur
- +1 yıl
bişeyide düzeltmk isterim kadınlarda ülkü ocaklarında toplantıları olur ama sadece erkeklerden başkan orda olur
+1 yılÜlkü ocakları değil Türk ocakları Faşizmi benimsemiştir bunuda herzaman dile getirmişlerdir zaten
Gelelim ülkü ocaklarına
Ülkü ocaklarının kapısı vatan millet sevgisine fazlaca sahip herkeze açıktır , oralarda giyime kuşama değil yüreğe bakarlar. Küçük yaşlarda ocağa girerler tarihi , ecdadımızı , dinimizi , Allah ve Peygamber sevgisini öğrenirler.
Türk -İslam davasına baş koyarlar , Vatana , Millete hayırlı bir evlat olmaya çalışırlar.
Okulda sokakta işte her yerde bu kutlu mücadeleyi verirler. Hayallerinde Türk-İslam birliği ve ayyıldızlı bir tabut içinde Hakk'a yürümek vardır..
Bu güzel insanları ve peygamber ocağı da deyip şereflendirdikleri ocaklarına karşı cephe alacağınıza , alınlarından öpün ve sorun kendinize siz bu millet için ne yaptınız bu zaman a kadar
Eğer kendi içinizde bulacağınız bu cevap , gerçekten vicdan sahibiyseniz ve vicdanınıza ters düşmüyorsa emin olun birgün sizde kendinizi ülkü ocaklarında bulabilirsiniz
Saygılar... cCc...30 Yorumla
+1 yılülkü ocaklarına erkekler gider genelde dedınız bız kızlar nereye gidecegız nerede olmamız gerek
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
+1 yılÜlkü ocakları özellikle genç kuşağı vatanını seven ve vatanı için çalışan bireyler olarak yetiştirmek için kurulmuş şu anda Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak çalışan bir kuruluştur. Adından da anlayacağınız üzere eğitim yoğunluklu olarak çalışır. Ülkü ocaklarının eğitimleri genel olarak Türk-İslam ülküsü, Turan gibi konular üzerinedir. Yazları Kuran kursu ve eğitim seminerleri verilir. Okul dersleri anlatılır. Etütler yapılır. Özellikle Türk töresi ve İslam ahlak ve erdemi yaşanıp yaşatılmaya çalışılır. Ocaklarda bayanlar (asenalar birimi) ve erkekler beraber toplanmazlar. Haftanın belirli bir günü ocak asenalara veriliri ve erkekler o gün ocağa girmezler. Ülkücü şehitleri anma günleri, kandil gibi dini günlerde Kuran okunur. Bu günlerde eğer ocağın yapısı uygunsa bayanlar ayrı odada erkekler ayrı odada olarak düzenlenir. Bunların dışında elbette sosyal faaliyetlerde yapılır. Halı saha maçları, geziler, piknik vs gibi. ÜLKÜMÜZ GÖKLERDE DALGALANAN SANCAK, BİZ ALLAH'IN ÖNÜNDE EĞİLİRİZ ANCAK...
20 Yorumlaben 15 yıldır bir fiil giderim güzel sohbetlerimiz vardır kitap okuruz gündem hakkında tarih vs konuşuruz hadisi şerifler ve Kur'an okuruz yardıma ihtiyacı olan kişilere nasıl yardım edebiliriz onu tartışırız işsizlere iş bulmaya çalışırız gençleri uyuşturucu ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için konuşuruz bu gününe kadar kimseyi dövmedik ben İzmir Bayraklı Ülkü Ocağındayım isteyen buyursun gelsin burada yorum yapan yok elele sevgililerle dolaşanları uyarıyorlar yok top sakal bırakanları dövüyorlar yok ocakta karı kız konuşuyor diyen kişilere itibar etmeyiniz unutmayın Ocağa giden genç , madde bağımlısı olmaz. Hırsız olmaz. Arsız olmaz. Vatan haini olmaz. Devlete düşman olmaz. Alpaslan, Fatih, Atatürk , Başbuğ olur. Adam olur
50 Yorumla
+1 yılTehlikeli bir yer.Topsakallı veya küpeli,saçı jöleli adamları tekme tokat dövüyorlar.Sevgilisiyle yan yana yürüyenleri uyardıkları da görülmüştür.Millyetççilik karakterinden çok faşizme ve herkesin kendileri gibi olmalarına özen gösterirler.
711 Yorumla
Soran+1 yılbence de
Soran+1 yılben son söylediğine katılıyorum sadece
- +1 yıl
Ya bi git gözümün önünde indirdiler adamı.Bir dönemin reisi yakın arkadaşımdı sizden biri geçen sorusunda yaşlan söylüyorsuunn falan dedi anlattım oılayı sustu benim kimseye yalan borcum yok.
Soran+1 yılama herkes aynı olmaz ya
- +1 yıl
Soran daha gecen hafta oruc tutumayanlar cehennem ateşi szi çağırıyor diye pankart acan ülkü ocağının haberini okumadın mı nette? Ilımlı gçbç gözükğyorsa sana buyur git.He denemek istiyorsan sakalı topsakal ve saçı uzun bir delikanlıyı sok oraya naber gençler iyi geceler desin parcalarını toplarsın.Daha fazla yorum yapmıyorum bu uylkede gerceklerı anlatanlar vatan haını oluyor
Soran+1 yılılımlı gelmiyor elbette insan özgürdür ahireti de kendinedir. ama hangi ildesiniz öğrenebilir miyim
- +1 yıl
İstanbul Cervizlibağ AÖY eski öğrenci reisi arkadaşımdı bu kadar söylicem
Soran+1 yılteşekkür ederim
- +1 yıl
Yuh beeee benim kadar şekil giyinen yoktur,saçları sürekli fönlüdür ama beni ne ocaktan kovdular nede bişi yaptılar,siz kulaktan dolmalarla konuşuyorsunuz,ülkücüleri takım elbise giyen kıro maganlara benzetmeyi bırak dostum ;)..
- +1 yıl
Dediğim gibi geçen hafta bir kişiye kanıtladım yerden yere fark olabilir ama çoğunluk bu,hayırlı geceler demeyene selam vermeyenleri savunacak degılım
- +1 yıl
Ülkü ocakları değil Türk ocakları Faşizmi benimsemiştir bunuda herzaman dile getirmişlerdir zaten
Gelelim ülkü ocaklarına
Ülkü ocaklarının kapısı vatan millet sevgisine fazlaca sahip herkeze açıktır , oralarda giyime kuşama değil yüreğe bakarlar. Küçük yaşlarda ocağa girerler tarihi , ecdadımızı , dinimizi , Allah ve Peygamber sevgisini öğrenirler.
Türk -İslam davasına baş koyarlar , Vatana , Millete hayırlı bir evlat olmaya çalışırlar.
Okulda sokakta işte her yerde bu kutli mücadeleyi verirler. Hayallerind Türk-İslam birliği ve ayyıldızlı bir tabut içinde Hakk'a yürümek vardır..
Bu güzel insanları ve peygamber ocağı da deyip şereflendirdikleri ocaklarına karşı cephe alacağınıza , alınlarından öpün ve sorun kendinize siz bu millet için ne yaptınız bu zaman a kadar
Eğer kendi içinizde bulacağınız bu cevap , gerçekten vicdan sahibiyseniz ve vicdanınıza ters düşmüyorsa emin olun birgün sizde kendinizi ülkü ocaklarında bulabilirsiniz
Saygılar... cCc...
Gizli Üye(36-45)+1 yılişsizlerin toplandığı çayocağı ve kahvehane tarzı biyer.toplanırlar konuşurlar sadece.takım elbise giyerler toplanıp kendilerinden farklı olan insanları döverler.tek başlarına bi işe yaramazlar.kalabalıkla takılırlar.delilanlıyız derler herkes bilir ne dekalikanlı olduklarını.
817 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılkızma memati hergün oradayım
- +1 yıl
sen bunu ordaki arkadaslarına soyler misin?bi tarafın yiyor mu?bnce yemnez..baksana daha yorum yaparken bile gizli yorum yapmıssın..delikanlı ol acıktan ver cevabını gizlenme
Cevap sahibi+1 yıloradaki arkadaşlarıma söylüyorum zaten bunu hergün
Soran+1 yılniye söyleyemiyor. az önce dövme flan yok diyordun
- +1 yıl
iyi de adama küfreder gibi konusursan döverler tabi..
Cevap sahibi+1 yılboş adamlarla muhabbeti sevmiyorum.iyi günler memati
Cevap sahibi+1 yılsaçlarına fön çeken bir ülkücü buda iyimiş:D
Soran+1 yıl:d
Soran+1 yılzeki çocuk :D
Cevap sahibi+1 yıl:D:D:D
- +1 yıl
soru soran arkads..sen soruuna cevap aramak yerine gereksiz cevap yazanlarla bir olup makara yapıyorsun...olmaz boyle
Soran+1 yılsağolun baya açıklayıcı oldunuzz
Cevap sahibi+1 yıl:D:D
- +1 yıl
dayak yemiş birisin herhalde gizli gardaşımmm
- +1 yıl
Yok canım gidip te yüzlerine soylesene ne kadar delikanli olduklarini!! Delikanliysan haniii
- +1 yıl
Madem delikanliydin gizliden niye yazdin yaram
ben ocaktanım anlatayım sana
ocagın belli başlı kuralları vardır
ayak ayak üstüne atılmaz bagırarak konuşulmaz bagırarak gülünmez ahlaksız konular konuşulmaz...Ocak senin ikinci evin gibidir gidip kitab alıb okuyabilirsin ülkücü arkadaşlarınla sohbet edebilirsin. gibi gibi31 Yorumla
+1 yılCuma gunleri seminerlerin oldugu ( seminerlerde Türk ve Türk-İslam tarihi anlatilir) yerlerdir fasizme kesinlikle karsiyiz bunu Alparslan Turkeş su sozuyle aciklar "Bir Kürt ne kadar Kürt'se bende okadar Kürdüm, bir Türk ne kadar Türk'se Kürt'te okadar Türk'tüt" gibi biseydi Turk milletinin milletler arasinda ust siralara cikmasini isteyenler vardir kavgadan uzak durmamiz yonunde surekli uyarilar aliriz ocaklarda asena bolumleri bulunur buraya kizlar gider...
20 Yorumlaeskiden çok iyiydi ülkü ocakları babamla cok gıderdık caylar ıcer muhabbet ederdık..
ama malesef sımdı karı kız konusalan kavgacı bır yapıya bürünmüş durumda ocaklar23 Yorumla
Soran+1 yılkarı kız mı konuşuluyor :S
- +1 yıl
hayır yanlış düşünüyorsun
+1 yıltürkü ocakları oralar... yakında bağlamasını alan oraya gider bak dedi dersin...
45 Yorumla
Soran+1 yılherkes sizin gibi düşünmek zorunda değil yalnız
- +1 yıl
düşünmek zorunda degilsin ama gereksiz yorumda yapmayacaksın bilmediğin konu için
- +1 yıl
sana göre gereksiz...
- +1 yıl
Ülkü ocakları Türk milletinin kültür ve töresini yaşayıp yaşatmak için uğraşır. Onun içindir ki ocaklarda bağlama da çalınır toy da yapılır kurultay da düzenlenir. Genç kuşaklara Türk-İslam ülküsü öğretilir...
Türkü bilmeyen Türk'ü anlamaz... - +1 yıl
Türk ocaklarını biliyomusunda konuşuyosun arkadaşım
Burda öğrenmek istediğini sorarak öğrenebilirsin fakat bilmediğinin hakkında yorum yapamazsın
Çok iyi yerlerdir bazılarının bacakları titrer adını bile duyunca cCc
40 Yorumla
+1 yılsa abilerim ben 17 yasindayim ulku ocaklarina kayit olmayi dusunuyorum arkadasta cok israr ediliyor sizcenasil hic gitmedim bilmiyorum birde bana bir sıkıntı yaratırmı
34 Yorumla- +1 yıl
Ülkü Ocaklarımız acunun (dünyanın) en büyük gençlik yapılanmasıdır diyebiliriz. Ocağa gitmen sıkıntı çıkarmaz. Ülkü ocaklarında kendini oldukça iyi bir şekilde yetiştirebilirsin. Ocaklarımızda seminerler, etütler, okul dersleri, teşkilatçılık Türk-İslam ülküsü, Türk Milletinin gelişmesi, Kuran gibi dersler işlenir ve bu konularda sohbetler yapılır. Ocağımızda işsizlerin toplandığı söylenir, doğrudur. Ülkü ocaklarına üniversitelerden doçentler prof. larda gelir öğrenciler esnaflar da gelir işsiz vatandaşlarımız da gelir. Toplumun birbirini tanıdığı kaynaştığı yerlerdir. Ülkücülük Türk Milletinin topyekün yükselmesi bir olması ve eskiden olduğu gibi İslam bayrağını en önde tutmasıdır...
- +1 yıl
+1 yılBen de teşkilattayım çok iyi yerlerdir gerçekten. Bu vatana adam yetiştiriyorlar. Arkadaşlık bağları da sıkıdır. Kulaktan dolma sözlere inanma. Ben de bir kızım
32 Yorumla- +1 yıl
Bisi sorucam abla ben 2004 luyum ocağa gitmek istiyorum da kaç yaşında gideyim bir de çekiniyorum ne yapayım ama ülküme sonuna kadar bağlıyım son damla kana kadar
- +1 yıl
ocaklara katılmak için ne yapmamız gerekir hangi yaş aralığı katıla bilir ve asenalar ne yapar
+1 yılbilmeyenlerin kötülediği ama görüp gidenlerin oradaki arkadaşlık bağını beşka hiç bir yerde bulamadığı bayanların asena odasında toplandığı türkiye de tek cihat tecrübesi olan hareketin ocaklarıdır
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl
taekwondocu4@@@kendine gol atmak :D olumsuz yapanlara gerizekalı demezsin!31 Yorumla- +1 yıl
Hahahah aynen :D
+1 yılÇinli diye korelileri dövüyolar ama yinede sen bilirsin
01 Yorumla- +1 yıl
Ne demk istedn?
+1 yılocaklar nasıl biyer yani ocağa katılmak için şartlar nedir kaç yaş aralığı katıla bilir asenalar tam olarak ocskta neler yapar
00 Yorumlapeki bir şey soracağım bir kız gittiği ülkü ocağında birini severse her gün yüz yüze bakıyorlar ise eyer o kızın ne yapması gerekir?
12 Yorumla- +1 yıl
Kardeşim oralarda günlük sevgili değiştiren
Çok afadersin kardeşim adamlar yoktur
Oradakiler bir severse sonu nikah masası olur Allah ın izniyle
Eğer gerçek mânâ da seviyorsan evlenmeyi düşünüyosan gidip olabildiğince saygılı bir dille ve mesafeli bir şekilde duygularını dile getirmeni öneririm ondanda sana karşılık gelirse
Bu iş olur Allah ın izniyle
Yüreği kürşad olanın yâri asena olsun inşallah
... cCc...
Saygılar...
+1 yıl10 dakka arayla çay içiyorlar.
boş adamlar .77 Yorumla- +1 yıl
bilmiyorsan yorum yapma..kaç kez gittin?
- +1 yıl
olum bi git.
- +1 yıl
Malmısın kızım sen çay içmekle ne alakası var adamlar orda kuran okuyup sohbet edıyorlar senın gibi boş laflardan değil ama.
- +1 yıl
Senin boş adamlar dediklerin bu vatan uğruna canını vermeye hazır sen ne diyorsun?
Şurda bilip bilmeden konuşuyorsunuz da boş konuşuyorsunuz.. - +1 yıl
On dakkada bir çay içilmez 10 saniyede bir Allah ın kelamı geçer kardeşim
Ve böyle bir ortama birşeylerden zaman ayırıp koşa koşa giden adamlara kadınlara ve gençlere
Boş adamlar demek , seni tanımasamda kişiliğine yakışmaz kardeşim... cCc...
Saygılar... - +1 yıl
@ülkümturan ben çay içerken bir ücret öderyim örneğin metaliğim yoktur zor iç falan varımdır
+1 yılÜlkü Ocağı Peygamber ocağıdır gadaş..
100 Yorumla
+1 yılhakkında iyi şeyler duymadım..
53 Yorumla- +1 yıl
bilmiyorsan yorum yapma..kaç kez gittin?
- +1 yıl
Hakkında iyi şeyler duymadım demek yerine
Ne duyduğunu söyleki yanlış olduğunu anlatabilelim kardeşim... cCc...
Saygılar...
Gizli Üye(36-45)+1 yılçay ocağından farksız biyer.bi özelliği yok.toplanıyolar orada sadece okadar.
212 Yorumla- +1 yıl
hayatında kaç kere gittin?
Cevap sahibi+1 yılüyeyim.ocaktanım.yaşından fazla gitmişimdir.
- +1 yıl
ulan yaşın kaçta bnde cok gidicen..28 yasındayım 15 yıldır ocaklıyım..ayrıca il meclis üyesiyim..sen galiba cay ocagına gittin
Cevap sahibi+1 yılevet
- +1 yıl
belli..hiç sasırmadım
Cevap sahibi+1 yılyaşın 28 miş ben 5-6 senedir 28 den fazla gittim yani ben oraya.çay filan içtim yemek yedim yani yalan mı söylüyorum yani?
- +1 yıl
5 6 senedir diyo yaa..arkadasım bn babadan ülkücüyüm 13 yasında girdim oraya 15 sene oldu..ne anlatıyon sen?il meclis üyeiyim ayrıca
Cevap sahibi+1 yılaferin ne mutlu sana
- +1 yıl
Elhamdülillah..çok şükür Rabbime ki bni Ülkücülükle şereflendirdi
Cevap sahibi+1 yılbizde ülkücüyüz bilader.ama eski ülkücülük bunu kabul et.kalabalık bile olmuyor gittiğim zaman
- +1 yıl
ilk olarak uzun yorumumu okursan eski ile yeninin neden bir olamayacagını anlayacaıgını umuyorum
Cevap sahibi+1 yılhıhı evet
+1 yılpilavlı muhabbetler yapiliyor
11 Yorumla- +1 yıl
ne alaka?
ülkü ocağı kaldı mı :)
07 Yorumla
Soran+1 yıloha:S heralde
- +1 yıl
nerde yaşıyon?amerika falan mı?
- +1 yıl
Ülkü ocagımı kaldı diyenler acab kuzey korede mi yaşıyor ?
- +1 yıl
yada çinde..komünistlerin içinde
Soran+1 yılçinde koministler mi var? çini sevmez misiniz
- +1 yıl
çinde komünist partisi 75 milyon oy alıyor, ama ben komünizmle yönetilen ülke olan koreden cevap vermek istedim...
- +1 yıl
Çin Artık Sosyalist veya Komünist değil. Çünkü:1978 Yılından beri Deng Xiaoping tarafından yönetildi ve Amerika'dan bila vahşi bir Kapitalizm vardır.
Gizli Üye(36-45)+1 yılocak nedir ya..hepsi boş işler
31 Yorumla- +1 yıl
hayatında girdin mi içine?çay ocagı degil orası
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler