Bekar evinde yaşıyoruz blenderimiz yok. Mercimek çorbası yapmak istiyorum. Mercimek çorbası blender yoksa nasıl yapılır?mercimek çorbasıBlender olmadan mercimek çorbası nasıl yapılır? Yardımcı olun.
Mercimek çorbası Türk mutfağının en çok sevilen çorbaları sıralamasında açık ara öndedir eminim. :) Hele hastalık zamanında, tavuk veya et suyuna yapılıp bol limonla içildiğinde hastalığa iyi bile geliyor. Son dönemde teknolojinin hayatımızda büyük yer kaplamasıyla birlikte eskiyi çabuk unutmuş görünüyor. Blender yokken annelerimiz nasıl süzme mercimek çorbası yapardı unuttunuz mu? Mercimek çorbası blender yoksa bir tel süzgeç yardımı ile süzülür.
süzme mercimek çorbası
Mercimek çorbası piştikten sonra tel bir süzgece alınıp bir kaşık yardımı ile mercimek taneleri ezilerek süzdürülür. Eğer çorba içine havuç, patates de koyacaksanız olabildiğinde ufak doğrayıp koyarsanız süzme işlemi daha kolay olur. Buradaki tarifte süzgeçten geçirilen eski yöntemle yapılıyor;
Ben buradaki tariften farklı yapıyorum çorbayı ama.
Lokanta usulü mercimek çorbası
Malzemeler:
1 yemek kaşığı tereyağı,
1 yemek kaşığı zeytinyağı,
1 tane patates,
1 tane kuru soğan,
1,5 su bardağı kırmızı mercimek,
4 su bardağı et/tavuk suyu,
2 su bardağı su,
Tuz, karabiber.
Yapılışı: Öncelikle tereyağını ve zeytinyağını tencereye alıyorsun. Yağ kızarınca küp küp doğranmış soğanları ekliyorsun ve kavurmaya başlıyorsun. Pembeleşince yine küp küp doğradığın patatesi ekliyorsun. Aynı zamanda yıkadığın mercimeği de bu anda ekliyorsun. Birazcık kavurduktan sonra et veya tavuk suyunu ve normal suyu ekleyip tuzunu ve karabiberini ekleyip kaynamaya bırakıyorsun. Yaklaşık yarım saat sonra mercimek pişmiş olacak. Bir süzgeç yardımıyla mercimek çorbasını süzüyorsun. Bir kaşıkla mercimekleri ezersen harika olur. Süzdüğün mercimek kalın ve yoğun bir kıvamda olacaktır. Tekrar tencereye alıp sevdiğin kıvama göre kaynamış su ekleyerek 5-10 dakika kaynat. Servise hazır :) Dilersen üzerine yağ ve pul biber yakarak daha güzel ve lezzetli olmasını sağlarsın. Afiyet olsun. :)
Umarım süzgeç önerim ve mercimek çorbası tarifim faydalı olmuştur. Burada da en iyi blender markası önerileri var. Eğer bir blender almaya karar verirsen bu içerik faydalı olacaktır. :)
Neeeeyyy :( İlacin var ama panzehirin yok mu? Ben sana soyleyim Kaz tuyu yastik al, sarilip uyumasini severim 3 yastikla uyurum, yeni bir yastik iyi gelecektir 😎👍
En İyi Cevaplar