Aslında bu kadar yorum görmeyi beklemiyordum ama gördüğüm o ki herkesin bir kaybı var. Benim tabii..
.. alışmak zor.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Üniversite Tercih
Diğer Ailevi ve şahsi olarak birçok kişi var söylemesem daha iyi. Ama sanatçı, aydın, yazar ve önemli birçok insan var. En başta da "Ütopyalar Ülkesinin Ateş Hırsızı" yani Hasret Gültekin. Ve Sivas'ta kaybettiğimiz tüm canlar. Sonra, Uğur Mumcu, Turan Dursun, Doç. Dr. Bahriye Üçok, Hrant Dink ve aklıma gelmeyen onlarcası... Ve devrimin çocuklarını da unutmamak gerekiyor. Deniz, Yusuf, Hüseyin ve yine onlarcası... Bir de Neşet Ertaş'tan Mahzuni'ye birçok değerli sanatçımız, ozanımız da var yine göçüp giden. Bu liste bayağı uzar ama uzatmadan son 2 isim daha yazayım. Biri arabeskin en büyüklerinden "Müslüm Baba" diğeri de dünyanın en iyi akordeon virtüözlerinden biri olan ama ülkemizde değeri asla bilinmeyen isim Ciguli...
Su ana dek bu tu tip bir aci yasamadim.. ama sanirim muhtemel uc kisiyi kaybetmek bana cok ciddi travma yasatir.. annem , sevdigim kadin ve bir evlat.. hadi yaslilarin olumunu bir sekilde kabullenebiliyor insan , eceli geldi vs diye ama.. genc ve zamansiz olen cok degerli bir insan.. ben en cok, bazen haberlerde gordugum, bir trafik kazasinda cekirdek ailesinden herkesi kaybedip tek basina kalan bir insana uzuluyorum.. bir de , su nisanlisini falan kaybedenlere.. Allah bu aciyi kimseye yasatmasin..
Babam... En cok ses tonunu ve ellerini ozledim babamin. Resimleri artik acimi dindirmeye yetmiyor.. Bana sesini getirsinler babamin sesini. Babamin gozlerinden baktigim kadardi duslerim iste bundandir benim aglamakli siirlerim.. Allahim mekanini cennet etsin Canim BabaM Melek BabaM..
Benim ölmümü kimse kabullenmeyecek galiba
en iyi görüşe, bu kadar eksi oy oranını ilk kez gördüm :D
Aman sende eksileeee :)
Cevap
112Cevap
Sanırım anneannemi kaybedeceğiz kısa bir zaman dilimi içerisinde, annemler çalışırken beni o büyüttü, ikinci annem o benim, ölürse ne yapsrım bilmiyorum, belki beni tanımıyorsunuz ama en azından acılarının dinmesi için dua edin lütfen
Çok teşekkür ederim
ölüm hakdır kabul etsekde etmesekde kabullenmesekde birgün öleceqiz genelde ölümden korkan ve kabullenmeyen insanlar dini inançlara baqlı olmayanlardır benim görüşüm :) allahım sana sonsuz şükürler olsun güzel bir paylaşım ölümü hatırlatıyor keşke hayatımın tümünde ölümü hatırlayabilsem. s
En yakın dostum... univeristeyi bitirip geldiğimde o daha önce mimarlığı bitirmişti inşaat şirketi kurup herşeyi bitirdikten ve ilk işimizi aldığımız gecenin sabahında başlayacagımız gün kaza geçirip vefat etmesi. Hiç bir anlamda kabbullenemiyorum keşke 1 liramız olmasada o hayatta olsa..
Ben nedense hala Mehmet Ali Birand yasiyomus gibi hissediyorum. Gecenlerde onun eskiden sundugu haberleri gosterdiler. Neden boyle hissediyorum bilemiyorum ama hala alisamadm, hic olmems gibi geliyo bana
Ölüm aslında korkulacak birşey değil.
Ölüm gerçek aşka kavuşmanın tek yolu bu yüzden kabullenilmesi zor birşeyde değil sevdiğimiz insanları çok uzun bir süre göremeyecak olmamız çok zor ancak zamanla kabul eder insan bu durumu
Kabullenmesede onun için dua etmekten başka çare yok.
Eig yivermişsin yazacak çok şeyim var başkadı sorarsa yazarım artık :-) cevabını alamadığınkısmı yazayım bari.. ölümden ciddi ne olabilir demişsin.. ölümden ciddi olan bu dünyada insan gibi yaşayamamak. Mutsuz olup acı çekmek ;-)
Her ölüm vaktindedir.
Onu zamansız ve sırasız görmek, Biz fani ve günahkâr kulların acziyetidir.
"Ölümün olduğu bir yerde, hiçbirşey çok da ciddi değildir aslinda"...
Ölüm, güzel şey; budur perde ardından haber, /
Hiç güzel olmasaydı, ölür müydü Peygamber?
Ölüm, ölene bayram, bayrama sevinmek var,
Oh ne güzel, bayramda tahta ata binmek var
Kabullendiğim ancak hala travmasını üstümden atamadığım babamm..
her ölüm erken ölümdür benim icin.. neredeyse en kücük biseyler paylastigim tüm insanlar
cevabı olmayan birşeyin sorusuda olmaz sayın xenahola :) bendensin demek al şunu dinle bakalım :)
dedem... 2003 yılında vefat etti hala mezarına bile gidemiyorum
Sadece herhangi bir yolla da olsa gördüğüm, fikir sahibi olduğum birinin öldüğünü görünce "nasıl oluyor?" demiyor değilim.
Ben bile öleceksem kimsenin değeri ve önemi yok. Ölüm doğal birşeydir... sadece kızım...
babaannemin hasreti yüreğimde buram buram tütüyor:(((
www.kizlarsoruyor.com/.../q976269-ay-yuzlu-melek-babaanneniz-kanatlanip-ahirete
Eğer gücüm olsaydı her vücudu diriltirdim ve onları sınavdan kurtarıp hiç bitmeyen bir maceraya eğlenmeye ve kutlamaya gönderirdim. Hatta ben de onlara katılırdım
en samımı arkadasımı kanserden kaybetmıstım.. halende öyle Allah mekanını cennet etsın.. Allah kimseye ölecegi günü zamanı anı yasatmasın yani ölmek varda bırde agır agır gecen zamanları sankı cıka gelıverekmıs gıbı beklemek :/
Ölümün değişilmez ve tartışılmaz tek gerçek olduğu. Asla eleştirel olmayan mutlak bir sonuç olduğu bir hayatta kabullenememezlik mantığı reddetmek olur.
hiç üzülmem bende ölücem bir gün ahiretimi güzel yaşamak için çabalarım anca gerisi boş
onlar etmiş günahı, unutmuşlar tövbeyi... benmi düşüneyim?
Teyzemin oğlu. ailesiyle diplomasını almaya giderken Kampüs yakınlarında kazada öldü. ailenin yarısı öldü geri kalanların psikolojisi bitti. Tıp dalını bitirmeyi çok istemişti, hayalleri vardı...
www.mehmetalibirand.com.tr/img/birand_ana.jpg
Büyük Adamdı
@butterflyyyyy ?
Beklemediğin bir ölümü kabullenmek zor. Yaşlanmış ve ölümü bekleyen insanların ölümü o kadar sarsmıyor.
Amcamın ölümü sarsmıştı beni baya. Kabulleniyor bir süre sonra herkes.
Yakından biri öldüğünde garip geliyor ama zamanla geçiyor tabi.
lise arkadaşım bir gün önce gel dertleşelim demişti ertesi gün öldüğünü öğrenmiştim daha ciddi birşey yok bence.
MustafaKemalATATÜRK
Biz seni görmeden sevdik ya ATA
kendi ölümüm 2 defa gittim geldim :( geç kaldım galiba eig de seçilmiş
İnsan herkezin ölümünü bir şekilde kabulleniyorda kendi ölümünü yani öleceğimiz gerçeğini kavul edemiyoruz sanki dünyaya ebedi kalacakmışız gib...
tayibin annesinin ölümünü kabullenemedim veya ölü mölü dinlemiyorum çok ağır sövüyorum
Şimdiye kadar kayb ettiklerim bir yere, uzaklara gittiler sanıyorum. Yani ne kadar düşünsem de kafam onlar bir hiç oldular diye algılamıyor.
amcamın ölümünü kabullenemedim çünki amcalar arasında tek onu seviyordum diğerleri sadece menfaat peşindeydi
Anneannem :( tum olenlerin mekani cennet olsun. Allah rahmet eylesin :(
Neşet Ertaş sanki hala dilinde o muhteşem türküler bir yerde söylüyor gibi geliyor
allaha yakın birisi ise onun için bolluk ve rahatlık vardır tabikide yok ölüm haktır ve gerçektir muhakkak ölüceğiz ve diriltileceğiz kabullenmemek gibi bir lüksümüz yok
ben bir arkadaşımı kaybettim çok sevdiğim biriydi bütün boş zamanım onula geçiyordu, sokak ortasında 6 kurşunla öldürüldü hala unutmuş değilim rüyalarımda yaşatıyorum onu. Allah rahmet etsin:((((
Babam tabiki vücudumun her zerresi özleminden hasretinden yanıyor
Kimse yok hepimizin sonu bu ama allah çok sevdiklerimizden ayırmasın dışardan konuşmak kolay çünkü
Allaha şükür şimdiye kadar öyle bir vefat olmadı etrafımda ama en büyük korkum sevdiğim canım aşkım, yarim ölümcül bir hastalıkta...
Allah gecinden versin ama annenin olumunu kabullenemem asla.
Şuana kadar benim kaybettiklerim vazgeçilmezim değildi o yüzden kabullenemeyeceğim bir durum olmadı.
Bir şeyler tamamlanmadığı zaman üzülürüm, ama birinin ölümüne üzülmem herhalde.
Soruyu görünce dayanamadim yazacagim. Ace'in olumunu kabullenemedim bir de whitebeard :'(
dedem. hala ölmemiş gibi. inanamıyorum. yokluğunu hissediyorum elbet ama kabullenemiyorum bir nevi.
Ne demişler : Bir avuç toprak için yor kendini dünya da ölümden başkası yalan
Allah'a şükür yakın akrabalarımdan hiç birini kaybetmedim şuana kadar ama birgün başıma gelecek :( Korkuyorum bu durumdan :(
Çekirdek ailem, ama maalesef çaresiz hayat ve zaman kabul ettiriyor yıllar sonra...
benim annem vefaat etti ama insan zamanla herşeye alışıyo. insanın alışamayacağı hiç bişey yok.
sağolasın
Allah anne babamızı başımızdan eksik etmesin çok zor
ölümden kötü şeyler var herkes ölebilir sıkıntı yok :)
yaşamım asla ölümünü kabul edemem başkaları da edemez
şu an oyle biri yok cok sukur allah kimsenin basina aci vermesin
Bazen babam eğer şu an ölse ne yaparım diye düşünüyorum o kadar acı veriyorki keşke ondan önce ben ölsem görmesem onun ölümünü diyorum.
Yengem. Annem gibiydi. 4 hafta oluyor. Geçen gün annem aradı ona yengem nasıl diye sordum. Amınakoyduğumundünyası.
Polat alemdar ölmedi ama ölürse o.
Mematiyi hala kabullenemiyorum :(
Çakır da öyle.
Allah tüm ölmüşlerimize rahmet mağfiret eylesin inşallah
biri vardı ama artık yok...
Allah kimseye bu soruyu sordutmasın tek dileğim bu.
artık kimsenin ölümünü kabullenmiyor değilim bütün ölümler sıradan geliyor.
Saatler önce konuştuğum arkadaşımın trafik kazasindan dolayi ölüm haberini aldim. inanamadim, kabullenemedim kaldim öyle. Hayat gerçekten acimasiz.
resmine baktım. polonyalı mısın rus mu?
Ben kendi ölümümü kabullenemiyorum daha doğrusu hiç ölmeyecekmişim gibi geliyor.
Allahü Ekber. Allah korusun. "Her can ölümü tadacaktır" (Kur'an) Ölümü çoktaan kabullendik biz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar