birinin zor durumda oldugunu bildigin halde daha fazla cıkar saglamk amacıyla verdıgın zaman haramdır.
Faiz nedir? Hiç bu açıdan baktınız mı?
birinin zor durumda oldugunu bildigin halde daha fazla cıkar saglamk amacıyla verdıgın zaman haramdır.
Abin yanlış düşünmüş ve seni de yanlış yönlendirmiş.
Faiz ; Zorda kalan birine para verip daha fazlasını almak demek değildir. Abinin mantığına göre , Benim BMW aracım var , Daha üst bir model almak için Bankadan kredi çeksem ve bu çektiğim para ile bir üst model BMW alırsam , işlenen fark faiz olmuyor, dolayısıyla haram değil helal oluyor. Hayır !
Faiz o demek değildir. Faiz Haksız kazançtır, Faiz ; parayı para ile satın almak, Parayı para karşılığı satmak vs gibi her türlüsü haramdır. Çekilen kredi mazereti ne olursa olsun para satın almaktır ve banka üzerine faiz koyarak fark alır. Sadece kredi değil bir çok şeyde faiz işlemi uygulanır.
Senin ise yanıldığın şu '' Ben içki içerim ama haram yemem '' , İçki haramdır. Haram sadece yemek değil aksine İçerek, Bakarak, Dokunarak girebileceğin bir sürü haram sayabilirim.
sıkıntı yok hocam zaten dolar günlük alıp satıyorum sıkıntı yok. her türlü kara geçiyorum. dediğim gibi içime sinmedi.
O zaman problem de yok. Ama abinin dediği gecelik faiz veya gecelik repo. İkisi de faiz. Aslına bakarsan bankaların tamamı faiz ile iş yapar. Çünkü amaç paradan para kazanmaktır. Aynı parayı sana bana başkasına satar o para yine döner dolaşır bankaya gelir. Sen ben bir de üzerine borçlanırız. Bankaların temel amacı zaten sömürüdür. Sistemli ve yasal yollarla senin paranı kullanır ve kendisine bağlayarak mecbur bırakır.
kapitalist düzen malesef
O da faiz. Parayla para kazanmak sonuçta. Dayının dediği tefecilik yani kayıt dışı yapılan
bankada kayıt içi veriyor?
Faizin kayıt dışı yapılanı demek istedim. Ikisi de haram para. Tefeci devletten de kaçırıyor
peki dayının dediği doğru mu?
Yanlış tabiki. Faiz faizdir
Cevap
2Cevap
faizin her türlüsü haramdır
ama dediği mantıklı değil mi okudunuz mu hocam yazıyı?
meal.ihya.org/.../...-faiz-ile-ilgili-ayetler.html
burdan ayetleri okuyabilirsin
hocam okurum bana yazdığı yazı şu?
Allah'ta böyle diyor
Riba (faiz) yiyen kimseler, şeytan çarpan kimse nasıl kalkarsa ancak öyle kalkarlar. Bu ceza onlara, "alışveriş de faiz gibidir" demeleri yüzündendir. Oysa Allah, alışverişi helal, faizi de haram kılmıştır. Bundan böyle her kim, Rabbinden kendisine gelen bir öğüt üzerine faizciliğe son verirse, geçmişte olanlar kendisine ve hakkındaki hüküm de Allah'a kalmıştır. Her kim de yeniden faize dönerse işte onlar cehennem ehlidirler ve orada süresiz kalacaklardır.
yani yaptığı haram anladım. hayır gelmez
eic seçemedim 24 saat geçmesi lazımmış aklımda
Allah razı olsun
haram nedir mesela?
hakkın olmadığı malı almak. çalmak çırpmak faiz. İçkinin tövbesi olurda haram lokmanın yetim hakkının olmaz.
ben mi hocam çevremde çok örnekleri var emin olun. milyonları olup evlat sevemeyen akrabam bile var. ben açıkçası zina içki benim için normal şeyler ama faizden korkarım.
paradan para kazanmak emek harcamadan.
bence helal
kafam karıştı gece gece.
dostum daha gençsin... bu tür yargılarda bulunmak kolay değil.. sorduğun soru güzel... faiz nedir? helal kazanç nedir... bunlar tanımlanması çok kolay şeyler değil... içki nedir içki içmek nedir kolay ama ekonomi dünyası ve islam fıkıh kuralları işin içine girince şu helal bu haram demek kolay değil... altın 500 dolardan 2000 dolara çıktı... paran 4 e katladı buna helal diyen var. öte yandan hani oturduğun yerde para kazanmak haram idi? yok efendim risk almış... risk alıyorsa o zaman çalışmadan kazanmak helal mı diyeceğiz... yoksa ne olursa olsun çalışmadan kazanmak haram mı olmalı. ...
altın dolar ticaret ürünü
kısmet işte
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar