"başımla gönlümü edemedim eş
biri yüz yaşında biri yirmi beş" ne demek?
biri yüz yaşında biri yirmi beş" ne demek?
Aklındaki düşüncelerle kalbindeki hislerin çatıştığını anlatmak istiyor. Aklının tecrübe sahibi, olgun, bilgili bir insan gibi olduğunu; kalbininse genç, kanı hızlı akan, aklına geleni ölçüp tartmadan yapan, pek hayat tecrübesi olmayan, feleğin çemberinden henüz geçmemiş bir insan gibi olduğunu ve bu yüzden ikisinin birbiriyle uyuşmadığı için ne yapacağını şaşırdığını anlatmak istiyor.
Çok iyi açıklamışsınız. Teşekkür ederim 🌸💕
Rica ederimm ne demek 🌷🌸
Bu sözü söyleyen kişi başıyla kalbi arasındaki çekişmeyi anlatır. Başının söylediklerine kulak vermek istese de kalbinin sesini dinleyerek hareket etmektedir.
Cevap
8Cevap
Aklındaykıyle evlenmıs yanı mantık evlılıgı yapmıs o yuzden yıpranmıs yazık 100 gıbı hıssedıyo, gonlundekı hala 25 lık ılk gun kı gıbı askı o yuzden mantgı ayrı aklı ayrı kısıde bı kardes dems bunu
Aklındaki kişiyle kalbindeki kişi aynı değil galiba
Yo aklı hala çok genç ama kalbi çok yıpranmış bundan bahsediyor yani yaşım henüz 25 ama kalbim koca bi çınar ağacı diyor.
Yani halk dilinde ruh yaşından bahsediyor
Aklıma o da geldi ama cümle kuramadığım için yazmaya üşendim 😄
Vay be söze bak şaheser gibi.
Derinden etkiledi divan edebiyatı geldi aklıma
Yani aklı ve gönlü aynı yaşı yasamiyormus birinden biri 25 diğeri yüz yaşında hissettiriyormus.
Aklım başka kalbim başka söylüyo. Biri mantıklı ol diyo, diğeri kör olmuş aşık gibi.
Tiksindim o şarkıdan hergun arabada dinlemekten. Mustafa yildizdoganin sarkisi 😀
Sarki sozu o acik anlami awk
canım cemıle
Aklı ile kalbi arasında kalan birey.
Beynim 25 kalbim 100 yaşımda diyo
Ruhu yaslanmis
Beyni olgun kalbi fırıldak
Fırıldak demeseydın keske
@Disiaslanımben şair onu anlatmak istemiş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?