Çoğu insan kafasındaki sorulara cevap bulamadığı için Ateist olur ve bu yanlıştır Ateistler'in çoğu araştırıyoruz der ama Ateist olurken hiç tam manasıyla sorgulamaz. Sürekli kafasında ona mantıksız geldiği için ne cevap verilirse verilsin onu yola getiremez ve sonunda aramaktan vazgeçer. Benim korkum ablanın da bu durma düşmüş olması eğer böyle bir durum varsa ona söyle eğer ki Ateist olmaya niyetliysen ilk önce kendi dininin neden sana mantıksız geldiğini sor ona eğer mantıklı ve düzgün cümleler kuramıyorsa veya dini yanlış anlamışsa muhtemelen halen bir umut vardı ve kafası karışıktır ona yardımcı olmaya çalış benim de bir arkadaşım aynı durumda ve ona neden Ateist olduğunu sorunca mantıklı cümleler kurmuyor sürekli olarak ona mantıklı gelmediğini söylüyor neden mantıklı gelmediğini sorunca tıkanıyor. Bence direkt olarak bu konularda hadis-kelam bilen alim birine danışmalısın onu götürmeye çalışma ve o bilen kişinin söylediklerini not et. İnşallah doğru yola geri döner :(
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 743 cevap paylaştı. Insanlar ne guzel yorum yapmis oyle, ne kullaniyorsunuz siz? Cok iyi kafa yapmista..
Bir kere herkesin dini kendisine diye bir soylem yok, O isi geciceksiniz!
Bir insana dinini anlatmak senin mecburiyetin!
Siz ateistler, dinine duskun insanlari kendi tarafiniza cekmek icin yirtiniyorsunuz, sebep?
Kimse itiraz edemez, kaniti yukarida yaziyor!
Soran, ablani bir muddet kendi basina birak, bakalim ne yapicak. Icinde bir eksik hissesicekmi. Durum daha da kotuye gidecek gibi olursa onu sıkmadan bir cozum bulmaya bak.
Ve kusurada bakmayin ailenin hatasi cok buyuk bunda! Demekki kucukken pek bir sey yapmamis sizin icin.42 Yorumla
Soran+1 yılHayir benim imanim saglamsa onlarin sayesinde. O da inanan biriydi nolduda simdi? Bende korkiyorum ona katilacagim diye. Ama katilmam tabi. Sadece inansin sanada katildim bu arada
- +1 yıl
Cevre unsuruda cok fazla ama eger ben cevreme uysamdim ooo..
Kotuyu gordugum gibi oradan uzaklasirim.
Ablanda cevresine uymus maalesef, insan ailesini ornek alir.
Dedigim gibi bir sure gozlemle, ne yapiyor, ne yapmiyor ona gore bir yol ciz kendine.
Bir kere kararini degistirip bunun kotu oldugunun farkina varirsa eskiye donmeyi daha cok isteyecektir.
onun kuran okumasi gerekiyor, hep böyle oliyor annneler babalar din hakkinda iyice bilgi vermeyince cocuklara inanirci geldi herseyi inaniyorlar... Aslinda bu dur seyler daha cocuken göretmesi gerekiyor.. Koran okusun degisir insallah
01 Yorumla
Soran+1 yılKur'an-i kerimi okutmadilar ama ben okudum o okumadi o konuda serbesttik. Ama annem bize imani saglam verdi. Yoksa ben simdiye musluman olmazdim bu kalpten gelen bisey
Benimde çok sevdiğim bir kuzenim vardı ateist olduğunu öğrenince çok şaşırdım. Çevresinde çok öyle arkadaşları vardı kesinlikle çok etkileniyorlar çevreden. Ama ablanın kendi kararıysa bu saygı duymak zorundasın..
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
74Cevap
+1 yılBu onun kişisel tercihidir. İnanabilir, inanmayabilir. Ki zaten dinde sorgulamazsan doğruyu bulamazsın neden sorgulamaktan çekiniyorsunuz?
Üstelik ateistlere öyle bir yaklaşımınız var ki hepimiz esrarkeş, alkolik, satanist ruhlu, mazoşist, şeytana tapan (ki ateizmde din yoktur, bunu öğrenmelisiniz.) ahlaksız, sevgi, kader, kıymet bilmez bireyleriz.
Aramızdaki tek fark sen 1 din hariç tüm dinleri ve tanrıları reddediyorsun, ben ise o 1 din de dahil olmak üzere tüm din ve tanrıları reddediyor varlığına inanmıyorum. Bu benim karakterimi değil inancımı değiştirir.
Artık insanlara inançları ile değil karakterleri ile not verin.11 Yorumla
Soran+1 yılPeki ben neye gore not verdigime bak ben onu eger gercekten tamaiyle o yondeyse gokten tas yagdirsam da olmaz. Sadece kotu durumda. Bu olayi sadece burada paylasabiliyorum. Belki yardimci olur musunuz diye yardimci olanlar oldu. Kimseyi elestirmiyorum. Litfen ama lutfen boyle yorum yapacaklar beynini kullanarak soruyu okusun yeterr artik
+1 yılO sekılde olan arkadasım coktu pek coguyla muhabbete bıle balslarız bırseylerı kanıtlamaya calısanlarda olur hep zamanla hak wermeye baslarlar dınlemeye anlamaya baslarlar onlara yapılması gereken klasık bılgılerle yaklasmak degıl daha cok farklı yonlerıyle anlatmak bırseylerı şu an onun onu gercekten anlayacak bırıne ıhtıyacı war dırekmen uzerıen gıdersen ters tepkı wermesı cok normal bence.
Daha ayrıntılı yazıcam buraya okumazsın bıle bence dılersen mesajatanlatayım dılemezsende sen bılırsın ben beklerım02 Yorumla
Soran+1 yılMesaj atayim istersen
- +1 yıl
olur at mesaj konusalım elımden ne gelırse yardım ederım :)
Acını şöyle dindireceksin. Peygamber aileleri bile babalarına veya kocalarına inanmamışken bu olanlar normal. Sen şöyle birşey yap istersen. Aklındaki soruları bir bul da bana gönder. Ben elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Hee 2 3 tane süper zeka sana yok sende akıllı ol sorgula falan demiş. Sen ne yorum yapıyorsun 2 3 tane akıl yoksununa. Gelsinler benle tartışsınlar. Onlar anca sorgulamayı bilir. Kimlerse Allah a sorgu soruyorlar komik. Gidipte o kadar yolsuzluk yapan şeytan kılıklı namus yoksunu insan varken onlara birşey yok tek dertleri Allah. Allah hidayet versin ne diyelim.00 Yorumla
+1 yılBu neyi değiştirir. Allaha inanıp inanmaması onu kötü biri yapar mı? o senin ablan sen onu daha iyi tanıyorsun. İyi bir insan daima iyi bir insandır. Bunu allaha inanıp inanmamasıyla hiç bir alakası yoktur. Aksine çoğu inanan insandan daha merhametlidir.
112 Yorumla
Soran+1 yılAma bilmiyorum inaniyor musun ama dinimizde inanmayanlara ebedi cehennem ildugu geciyor. O benim idolum kendimde etkilenicegim diye korkuyorum daha bu ben kendi olaylarimi atlatali yarim sene oldu. Evet kendisi cok iyi biri. Onu cok seviyorum sonucta bana biyuk bir sir verdi gidip annemlede konusamiyorum daha dogrusu kimseyle
- +1 yıl
Şunu aklından çıkartma. Eğer allah varsa bende inanan bir insan değilim. Ama eğer varsa ben kimseye kötülük yapmadım kimsenin hakkını yemedim kimseyi öldürmedim kirletmedim ben sadece iyi bir insan olmaya çalıştım. Eminim ablanda böyledir ve daima iyi insan olarak yaşayacağız. Ve eğer ki allah varsa bunları görmezden gelip sadece inanmadığım için beni yakabilecekse bu onun eksikliğidir benim değil :) Bu yönden hiç korkmuyorum eminim ablanda bu eksikliğini tamamlayacaktır iyi bir insan olmanın ötesinde hiç birşey yok.
Ne demiş Mevlana "Âşktır benim dinim ve imanım" ve devam etmiştir."Herhangi bir dine ait değilim. Benim dinim sevgidir. Her kalp benim için ibadethanedir." umarım az da olsa yardımcı olabilmişimdir :)
Soran+1 yılBilmiyorum sen agnositsin sanirim yanlis yazmis olabilirimde boyle biseydi. Sen en azindan var olma ihtimalini goze aliyorsun. Ablam onada inanmiyor. Cok iyi bir insan ve masum biridir. Ama dinimize aykiri seylerde yapar ickide icer diledigi gibide giyinir. Buna cok uzuluyodu. Cok gunah isliyorum diye. Belkide yorulmustur. Herseyi gec inandi veya inanmadi o benim inancimca Allahla arasinda. Cok degisti derslerini birakti girdigi tum vizeler rezil sinifi gecemeyecek bile. Hep uyuyor. Surejli sirati asik surekli sikayetci. Anneme babama cok kotu davraniyo. Sadece sapkasini takip guttim evde sinir kirizleri falan gecirdi cok degisti.
- +1 yıl
Bu olanlar onun var olan inançlarından değildir. Ben agnostik değil paganistim. Bu yazdıkklarından anladığım kadarıyla bir takım psikolojik sorunları olabilir bu inanıp inanmaması ile alakalı bir durum değil gibime geliyor. Psikolojik bir tedavi aldırmayı düşündünüz mü?
Soran+1 yılBiraz yardimci oldugun sagol. bir durumlarini bir ben farkindayim. Anneme herzaman ki gibi kendine gel diye kiziyor. Onlara soyleyemem. Boyle biseyi guvenip bana soylediginwde sasirdim zaten anneme veya babama soyleyemem.
Soran+1 yılPsikolojik tedavi icin ikna edemem
- +1 yıl
Biraz zamana bırak o halde. Bakalım nasıl sonuçlar doğuracak biraz daha karşılıklı birşeyler paylaşmayı deneyin. Belki daha farklı sorunları vardır bunları algılayıp birlikte çözüme kavuşturabileceğinizi onu anlatman gerekiyor. İşte o zaman bütün sorunların üstesinden gelebiliriz. Ama bunun ateistlikle alakası yok ablan iyi bir insan ama farklı sorunları var.
Soran+1 yılTemiz kalpli olduguna suphe yok zaten buyuk bir ihtimalle derslerinden dolayi bu sorunlari. Ettigi dualar kabul olmadi diye kesin. Cunku dediki inaniyoruzda ne oluyor demisti. Inanan bir insandi ama zaten yuzunden anliyodum supheleri oldugunu.
- +1 yıl
Dediğim gibi endişe etme. İster inansın ister inanmasın bırak kendi doğrusunu kendisi bulsun. Sana bunlardan dolayı ne zarar verir nede ailene zarar verir. Sadece psikolojisi biraz bozulur ama daima doğruyu kendi beyni ile bulabilir. Sende sıkma canını müsait bir anınızda oturun konuşun olgun iki insan gibi neymiş sıkıntı birlikte çözüme ulaştırın :)
Soran+1 yılBencede oyle yapmaliyiz sagolun yardimlariniz icin 😊
- +1 yıl
Sen sağol. Güzel günlerinin olması dileğimle :)
Soran+1 yılCok sagolun sizinde olur insallah😊
Sana ve kaygılanmana çok saygı duydum. Allah yardımcın olsun. İnsan önce ailesinden sorumludur ve sen bu sorumluluğu taşıyorsun. Konu çok çetrefilli olduğundan burada çok yardım görmen mümkün olmayabilir. Öncelikle bu kararı vermesinde etkili olan fikri temelleri öğrenmek gerek. Biyoloji konularında mı, sosyal konularda mı, felsefi temelli mi bilmek önemli. Aslına bakarsan kimi insanların bu kararı verirken yaşadığı buhran bile çok şey anlatıyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılGercekten bu soruyami sadece inanmayanlar yorum yapiyo sizin gibilerde var mi?
Soran+1 yılHepsi var bana gore cok uzun bir olay istersen mesaj atip anlatayim saygisizar atloyorda
Arkadaşım herkesin görüşüne saygılı olmak zorundasın bir kere saygıdan ödün verirsen işler daha berbat bir hal alabilir (abla-kardes ilişkisi) aslında düşünen sorgulayan ınsan olup seçım yapmak her zaman dogustan kazanılan dayatılandan çok daha faydalıdır.
03 Yorumla
Soran+1 yılEvey bende oyleyim ama ben hayattan umidimi kesmedim hic bir zaman. Zaten saygiliyim ablain gorusune yazip dirmayin sunu.
Soran+1 yılAmin
Diğer konusunda 777 cevap paylaştı. aklında bir sürü sorumu var, bu ateistler hep böyle der aklımda sürüyle soru var, bakarsın hiçbirinde inanca dair uygulama yok, inanç uygulandıkça anlaşılır oturdugun yerden yargılarsan birşey anlayamazsın, ne desem ki ablan şeytanın yörüngesine girmiş gibi, kendi bilir Allah için farketmez ister inansın ister inanmasın
10 Yorumla
+1 yılAteist olsa noluuuur olmasa ne olur ya gozunuzu seviyim insanlari dil din irk diye ayirmaktan vaz gecelim insan insandir karakterini sorgula ve yoluna devam et bende ateisttim basima bir olay geldi ve dondum evet muslumanim ama boyle koru korune butun ibadetlerini yapanlardan degil yanlis anlasilmasin sonuna kadar saygim var ama bana gore degil
12 Yorumla
Soran+1 yılZaten sorgulamayan bir insan dusunulemez canim. Ateistsen saygilar. Insanlari ayirmam hic endiselenme. O benim ablam. Yoksa diger inanmayan insanlr beni baglamaz
- +1 yıl
Ateist değilim bunu belirttim ve ablanda olsa onunda bagimsiz bir karakteri var ve buna saygi duymalisin
Ateistlik ile üzüntünün vb alakası olmadığını düşünüyorum, ablanın kendi ruh hali ile alakalı olabilir bu durum, ara ara bende ateist moduma geçiyorum pek öyle mutsuz olmuyorum hatta ailemdede var ateist mutlu normal sıradan insan gibi tek farkı inanmıyor ibadet etmiyor, arada bende sorguluyorum ama öyle sinirli kızgın ve benzeri bir halde olmuyorum, sen en iyisi ablanın canı neye sıkılıyor ne için sinirli otur onunla o konularda dertleş bence
00 Yorumla
+1 yılTanrı insanları inançlarına göre değil yaptıklarına göre yargılar bence ablan neye inanırsa inansın kalbinde kötülük olmadığı sürece cezalandırılacağını sanmıyorum dünya da bir ton din var felsefe dinleride dahil olmak üzere bu konuya bukadar takmayın bence ateism deism budizm nolursa olsun herkes neye inanmak isterse ona inanır bende deistim şimdi bu benim ceza cekecegim anlamına mı geliyo saçma :) Gerçi sen kendi , inancına göre üzülüyosundur ablan diye ama bence takma çok fazla oluruna bırak
20 Yorumlaablaniza yavsadigimi dusunmeyin ama ister o direkt ozel mesaj atsin bana ister size soylesin soruya guncelleyin ya da bana buraya yaziverin. istedigi sorulara dilim dondugunce yardim ederim. beceremedigimi soracak hoca buluru,. bu konuda cok tanidigim var ve benjim icin de egzersiz olur. ama lutfen neden kotuluk var gibi milyon yillik sorular olmasin,
00 YorumlaDiğer konusunda 963 cevap paylaştı. sadece şunu sormanı öneriyorum "Gökleri yedi tabaka (7 kat) olarak yaratan O'dur." 600 yıllarda elinde hiç bir teknolojik araç ve veri mevcut değilken , ateistlerin söylemiyle sıradan bir insan olan hz muhammet göğün yani atmosferin yedi katmandan oluştuğunu insanlara nasıl bildirirdi allah var olmasaydı bu nasıl oluşurdu bunu açıklasın bende ateist olacağım bunu sorabilirsin
10 YorumlaOnun ateist olmasini niye dunyanin sonuymus gibi dusunuyon. sonucta ablan o senin. Birbirinizn goruslerine saygi duymalisinz. onunla konusup dusuncelerindeki degisikliklerin sebeplerini ogrenebilirsin. ikinizinde birbirinizden ogrenecegi cok sey olabilir
01 Yorumla
Soran+1 yılOyle degil. Ama eski ablam degil. şu an cok zor durumda eminim. Helirgelmez yatti. Dun karar vermis anlasilan. Denerim ama dinlivehini sanmam bikere karar vermis
ona duygusal yardım gösterebilirsin. inanan biri olarak inanmadığı konusundaki sorularını cevaplamaya çalışabilirsin.
10 Yorumla1. Arkadaşım zaten bu tarz şeylerde şakasına bile demek imanı zeder...
2. Sıkıntı Anne-babanın yetersiz eğitimi ya da çocukken dini bilginin yetersizliği
3. Zaman geçmiş olabilir ama sana düşen Dua etmek Allahın SAptırdığını Allahdan başkası Hidayete erdiremez... Yani sakın münakaşalara girme.. Tartışma sana Tuhaf sorualr sorar eğer bilgin yoksa cevap veremezsin iyi olmaz...00 YorumlaDiğer konusunda 380 cevap paylaştı. Bu bir hastalık değil ki? neyin yardımına ihtiyacın var ki? İnanmak ve inanmamak kişinin kendi özgürlüğüdür.
Not: Müslüman ım.42 Yorumla
Soran+1 yılIyide soruyu beynin yardimiyla okumani tavsiye ederim hastalik mi demisim bir bak
Etkilenmekten korkuyorsan çok da imanı kuvvetli bir insan olmadığını düşünürüm ben.
Bence ablana inancına (veya inançsızlığına?) saygı duyduğunu ama bu konuların aranızda geçmesini istemediğini söyle.01 Yorumla
Soran+1 yılYok imanim hep kuvvetliydi gecen sene kotu seyler yasadim gecti atlattim Allaha sukur onun durumunuda anliyorum. Cok sorguladi benim gibi kendini yipratti. Ama ben hic bir zaman ateistim demedim. Dun dedi. Ve şu an hic. keyfi yok sirekli uyuyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim de abim evrime inanıyor fazla üstüne gitmiyor ailem. Biz onu temelinde islama göre yetiştirdik elbet dönecektir diyorlar. Üzerine gidince islamdan daha çok soğumasından korkuyorlar. Çünkü dinde zorlama yoktur ve herkes istediği hayatı yaşar.
01 Yorumla
Soran+1 yılEe ben nediyorum hih?
+1 yıleğer böyle daha mutluysa sıkıntı yok hatta sende mutlu ol. gereksiz yere kendini üzme herkes kendinden mesuldur
04 Yorumla- +1 yıl
Salak mısın insan kardeşinin cehenneme gitmesine müsade edebilir mi
- +1 yıl
@20februarih cehennem diye bisey olabilir mi sence gerçekten :)))
Soran+1 yılEvet olabilir degil var canim
- +1 yıl
salak değilim peki sen mal öküz geri zekalı beyinsiz ayı hayvan cibiliyetsiz misin? 20Februarih
+1 yılailenle konuş baskı yapmadan onunla bir aile meclisinde konuşsunlar dinimizin güzelliklerini ayrıca cezalarını anlatsınlar tekrar tekrar. Allah kurtarsın inşallah.
03 Yorumla
Soran+1 yılSoylemem mumkun degil sir verdi kendisi
- +1 yıl
saçmalama ya Allahın hükmümü daha önemli yoksa kardeşinin sırrımı? sen böyle düşündüğün sürece ondan bir farkın olmaz seni uyarayim.
Soran+1 yılSagol ama senin gibi dusunmuyorum oana sen karar vermezsin onlarla farkimi. Daha oncede annemlw suphelerini konusrken duydumannemde ona yardimci olmustu
+1 yıl10 YorumlaHiç takma kafana sen bir ateist i yolundan döndürmek çok zordur bende ateistim evet ama bu kötü bişey değil biz sadece bir olayı yeterli somut ve soyut deliller le acikliyoruz hani ve inanip inanmamak da bizim elimizde.
02 Yorumla
Soran+1 yılEvet bunu biliyorum. Herksein elinde inanip ya da inanip inamamak.
+1 yıl"Ey Muhammed. Sen hidayete erdirici değilsin. Hidayete erdirici olan Allah'tır." Bu annende olsa, oğlunda olsa, kardeşinde olsa böyledir. Ne yazık ki onun için yapabileceğin birşey yok...
20 Yorumla
+1 yılAteizmin ayrı bir havası var zayıf kişileri fena çarpar. .
10 YorumlaSebebi neymiş, huriler falan mı? Ah bu karılar... Cehennem ehlinin çoğu kadın der hadisi şerif, boşa değil...
00 Yorumla- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılNeden ateist olduğunu sor.
Kafasına hangi sorular takılmış onlara cevap vermeye calis , bilmediğin soru olursa bilen birine sor.12 Yorumla
Soran+1 yılGelsin eve konusmaya calisicam. Ama inanmasin gonlum istwrki inanmasin. Kendisi elestirirdi ateizmi. Cok uzgun zaten. Onun uzulmesini isyemiyorum. Dunyalar kadar seviuorum onu. En sevdigim kisilerden birisi hatta ta kendisi Uzulmesin sadece
- +1 yıl
Fazla üstüne giderseniz daha da içine kapanabilir durumun zormus :(
her koyun kendi bacağından asılır..
Sen eğer "bende etkilenirsem" diyorsan, inandığın şey her ne ise, ona karşı duygularının zayıf olduğunu gösterir..
Herkes istediği şeye , kendi doğrusu neyse ona inanmakta özgürdür.00 YorumlaDiğer konusunda 881 cevap paylaştı. Şanslı kızsın, ablana sahip çık ondan bir şeyler öğrenmeye bak. :)
10 Yorumlaİnancsız insan mutsuz insandır.. Senin tek ablan icin yapman gereken yuce yarabbime dua edip onu doğru yola sokmasini dilemektir..
00 Yorumla
+1 yılKaç yaşında ki iradesi olmadığını düşünüyorsun? Kendi kararını verebilir herhalde bırak istediği gibi yapsın bence.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllahin mucizevi yaratiklarindan bahset 10daireli bir apartmanin bile yoneticisi varken mimari varken bu evrenin bir yaraticisinin olmadigina nasil inanirlar anlam veremiyorm
00 YorumlaŞeytan onun aklına girdi yaklaşma artık sanada çevrenizdekilerede zarar verebilir
14 Yorumla
Soran+1 yılBu yorumu ciddi mi yazdin sakasina mi?
Soran+1 yılSaka yaptigina inaniyorum😊
- +1 yıl
Satanistlik değil ateistlik bu :/
bir defa Allah dediği zamanı hatırlat ve diyeceği zamanda da bak kendin söyledin Allah var de.
Elbette bir gün sıkıntıya düşecek o zaman görür ablan Allah'a inanıyor mu inanmıyor mu?00 Yorumlaallah allah ablanın seçtiği yol bu neyine yardım etcen sanki kötü yola düşmüş sen nasıl müslümansan oda ateist ikizde birbirinize saygı duyun adam olun efendi olun beni sinirlendirmeyin
04 Yorumla- +1 yıl
Allahı kabul etmemek normal bişey mi?
Soran+1 yılEvet normal ve gercek ama kendinle karistirdin sanirim anormal olani
Soran+1 yılKanka yanlis anladim pardon hahah😂😂
Diğer konusunda 6,1b cevap paylaştı. herkes istediğine inanmakta serbesttir. bu kardeş bile olsa yapacak birşey yok. üzerine gitme gittikçe inada biner
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılo daha ateist değil sorgulama evresinde ateist olmak öyle kolay değil ablan max. 23 yaşında falan bence oda bak max. diyorum ve şu lafımı unutma ablan hiçbir zaman ateist olmayacak çok çok inancı sağlam olmaz o kadar
00 Yorumla
+1 yılİnsanları birşeylere inandırmak neden bu kadar önemli. İnsanı olduğu gibi kabul etmek çok mu zor?
01 Yorumla
Soran+1 yılInsan insan oldugu icin degerlidir soruyu anlayarak okuyun. Kimse ateizmi elestirmiyor. Tek amacim ablami ben gibi yipranmasini istemiyorum
+1 yılBiz sana burada yazsak ne yapcan herkesin kendi gorusu seni ilgilendirmez bende ateistim!
02 Yorumla
Soran+1 yılMal misin kanka? Beni kimsebin dusunceai baglamaz hele senin dusunceni hic. O benim ablam. Kendini cok onemsoyorsun. Onemsememeni oneririm
- +1 yıl
Assjjlklkh şimdi Allah yok öyle mi? Sen nasıl oluyorsun o halde kimsevyaratmadı seni yaniii?
Bazı sorular var gerçekten insana girdimi çıkmaz onun kendi tercihi bence saygı duy zorla bişey olmaz bunu bilmen lazım bu iş kalp işidir
02 Yorumla
Soran+1 yılKatiliyorum sana canim
İsteyen istediğine inanır veya inanmaz, herkes aynı şeye inanmak zorunda değil, yargılamak veya eleştirmek saçma
01 Yorumla
Soran+1 yılYargilamiyorum ve elestirmiyorum soruyu anlaman icin biraz beynini yormani isterim
sende etkilenip de sorgulayabilecek kafanın olduğunu sanmıyorum :) ablan için ise başarılar dilerim hayatı öğrenmeye başlamış
720 Yorumla
Soran+1 yılMerak etme sorguladim sorguliyorum halen kisacik kesip yok saymam emin olabilirsin. Rica ediyorum beyni olanlar soruyu okusun cevap versin
- +1 yıl
- +1 yıl
Neden hakaret ediyorsun. ? Kızcağız insan gibi bir sıkıntısını paylaşmış. Birisi kalksa sana "beyinsiz" dese çokmu hoşuna gider. Innmayabilirsin, ama herkesin fikrine inancına saygılı olmak zorundasın. Embesilliğin lüzumu yok.
- +1 yıl
@greeneyes1 sana da tamam
Soran+1 yılOff ya. Sagolun daha da emin oluyorum inancimdan. Keske ben de koaya kacabilsem malesef tamam bende. Bide herkes oylamis cevabini senin gibi soruyu anlamayan saygisiz karsidan saygi bekleyen insanlar.
- +1 yıl
soran sen ne kadar saygılı olduğunu zaten soruda belirtmişsin. inançsız insanlar kolaya kaçtıkları için değil bu konuda kafa yorup araştırmalar yaptıkları için inançsızlar. sizin gözünüzde ateizm kötü bir şey olabilir ama benim ailem müslüman çıkıp da neden inanıyorsunuz, bunları nasıl ateist yaparım diye de uğraşmıyorum sizin gibi.
- +1 yıl
Kardeşim biz kimiz ki Allah ın inanın yapın dediklerine koşul koyucaz. Söylenen belli yazılan belli. Bunların dışında yazı söz hakkımız değil. İyilik yapın sevin diyor. Ama bir başkası gidip o kadar yazı içinde Kafirleri öldürün yazısını görüyor. Tutturmuş bu din din değil niye kafirleri öldürün var. Ee sen sadece onu görüp birde anlamadan yorum yaparsan tabiki sürekli sorgu peşinde olursun.
Kardeşim ben hayatımın bir dönemini kominist olarak geçirdim ve şunu söylim. Dinde sunulan insanlara saygı gösterin eşit davranın haram yemeyin gibi ilkelerin insanlar tarafından değiştirilip yok eşit olun o zaman kominist olursunuz ya da vatansever olun faşist olursunuz gibi saçma ilkeleri benimsiyecek değilim. Bende onları sorguladım. Birde insanları sorgulamayı dene. Bir düşün herkes eşit yaşama şartlarına sahipken neden biri çalar, diğerinin karısına göz koyar. Sonrada bunu bana Allah verdi ben napim diye kendini aklar. Sende bunu bir sorgula. Suç sadece biz bencil insanların.
Soran+1 yılBenim kimseyi musluman yapmak hibi bir amacim yok sadece ablam zor gunler geciriyor yarsim icin ama saygisizlar dolusmus. Soruda saugisizlik iceren seyi soyler misin? Cevabindan da hala atizmi savunup milleti oyle yapmaya calisiyorsun bana yok sorgulicak kafa yok falan demisin inandirmak zorunda degilim kanimca hayatta basarilar. Senin inancin beni baglamaz. Okadar onemsemeyin kendinizi. Ablami sordum ben
- +1 yıl
Hangi ilk cihat mesela bir adını ver - yılını ver. Yeryüzünde gerçek cihat çok az görülmüş bir olaydır. İlk Müslümanlar derken 4 Halife ve öncesini anlatıyorsan şöyle söylim o dönemde hiçbir kişi zorla müslüman olmamıştır. Yapılsaydı Mekkedeki müşrikler yapılırdı. Yanlız Emevi döneminde bir baskı var ama bu da bir topluluğun bir dini yerle bir etmesine denk olamaz. Buna bakılırsa Hristiyan ve bugün yahudilerin yaptıkları bunu yerle bir eder.
- +1 yıl
aynen bunu söylemeni bekliyordum. Bu olaydan haberim var ama senin için bir zulümken bizim için bir kurtuluş. Bende İran kökenliyim benimde Atalarım Türklerden önce bu savaşa girişti. Ancak herzaman Kültürü baskın olan ezer. O gün olmasalardı 100 yıl sonra yine müslüman olacaklardı. Bu olay senin umudunu kırmasın o olayı inkar edemem çünkü biliyorum tarihçilerde saklamıyor ama o yapılanların stratejik gerçekleride var. O bölgede bu olaydan önce sürekli çeşitli isyanlar çıkıyor. Şöyle düşün birde o toplulukta Yüzyıllar sonra Timur Şah İsmail Kanuni gibi büyük liderler çıktı. Ancak hepsi bu tür olaylara şükretti muhtemelen. Dediğim gibi her kavmin iyisi kötüsü vardır. İslamda gidin orayı alın diye birşey yoktu. Hatta Hadislerde Peygamberimiz oralara bulaşmayın diyordu. Bu dine mensup yezidler çıktı bunlar kendi halklarınıda kesti biçti ama yine de dinlerine küsmediler yoldan çıkanlar hariç. Tarihin Arka Odasını izlemen tavsiyem bu olay hakkında.
- +1 yıl
benim tarih bilgim yeterli düzeyde. sen 100 bin türkün öldürülüp kadınların ve çocukların müslümanlar tarafından köle olarak satılmasını ve şehrin yağmalanıp yaşayan insanların zorla müslüman yapılmasına stratejik gerçek diyorsan ben bu sohbeti sonlandırırım. teşekkür ederim iyi akşamlar
Soran+1 yılOff zaten gokten tas yagdirsakta ecee faydasi yok sie gore hala hikaye nede olsa olunce hersey ortaya cikacak. Sizin gibi inanmayanardan korkum gelecek neslide yanlis bilgilerle doldurmaniz. Kiyamer yaklasiyor zatwn. Yorumlarin hepsini okumadim ama senin yazdiklarin olaylardaki kiseler dini kotuye kullananlar dinde zorlama yoktur. Oyle yapimasini din emretmez. Var ama evet wger saygi cercevesinde konusmak sartiyla mesaj atayim. Merak etme seni musluman yapmaya calismicam. Sadec bazi seyleri yanlis biliyorsun
- +1 yıl
Yorumlarin hepsini okumadim ama senin yazdiklarin olaylardaki kiseler dini kotuye kullananlar dinde zorlama yoktur. Oyle yapimasini din emretmez. diye yazmışsın ama bilgisizsin bunlar tarihin gerçekleri talkan katliamı müslüman araplar tarafından gerçekleşti ve bunu bütün tarihçiler bilir
- Diğer konusunda 17,6b cevap paylaştı.
+1 yılEtkilenmezsin fakat Ateistlerle fazla iletişim içinde olman etkileyebilir ve özellikle de bu tarz konuları konuşmak :))
00 Yorumla
+1 yılBunun bin bir yolu var ama ben sana birisini söyliyeyim... Zariyat suresi 47. Ayet i araştır ve Objektif bir biçimde düşün.
00 Yorumla
+1 yılBol bol dua et ablan için onu sonsuz bir azaba atmak istemiyor isen yeni hak yola girmesine yardım et.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİnanan insan etkilenmez ablanda doğru yolu bulacak diğerleri gibi umarım iş işten geçmeden bulurlar. Sen sakın özenme
10 Yorumla- Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılSen gerçekten inandıysan seni etkilemez daha çok sarılır dinine onun söyledikleriyle öyle olmadığını bildiğin için
02 Yorumla
Soran+1 yılUmarim oyle olur keske o da inansa ama
- +1 yıl
Keşke ama bu vicdanında hissetmesi gerekir zorla güzellik olmaz
+1 yılAilendekilere bunu soyle, suanda ablana bir tek yardimin olabilir sen bulusma
00 Yorumla
+1 yılfazla uzatmayımmı bide uzatsan roman yazcaktın heralde
06 Yorumla
Soran+1 yılTamam me yap biliyomusun okumadan cik nasil?
- +1 yıl
öyle yaptım zaten
Soran+1 yılSenide anliyorum bosuna yorma beynini sonuc nafile sonucta
- +1 yıl
bunun içinmi yazdın... bende önemli bişey dicen sandım ateyiz falan diyince zaten beyin zeka falan aramaya gerek yok neyse kimliğini bile açamamışsın daha amaan yazma boşa bildirim gelmesin uğeşmak istemiyorum
Soran+1 yılSenin kimligin acikta ben mi goremiyorum.
- +1 yıl
ben gizlidenmi cevap attım sor bir millete istersen siteyi çözememişin heralde daha bildirim gönderme daha hadi bu cevap son olsun
benimde ateist arkadaşlarım vardı ama hiç etkilenmedim. kişinin kendinde bitiyor her şey
00 Yorumlakız sanki birisini öldürmüş ne bu artniyet ateistlere karşı? onlarda insan uzaylı değil. sadece aynı dine inanmıyorsunuz.
00 Yorumla
+1 yılCok uzun yazi Allahini seven ozetlesin bana ;) asffsadsa
10 YorumlaAllaha dua et dogru yolu gostrrmesi için. onun merak ettığı soruları arastr ögren ona islamı acıkla
10 Yorumla
+1 yılOna hasanin rüyası videosunu izlet 2 dakka sonra namaza başlar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbelki dinden çıkma dönemine yeni girmiştir o yüzden, ben de o dönemde ağırlık yaşadım biraz ağır geldi. ama dinsizliğe alışınca daha mutlu oluyor insan, boş yalanlara ve vaatlere karnı tok çünkü inançsız insanların.
38 Yorumla
Soran+1 yılEvet ateizim kolayciliktan baska bisey degil demi hikaye nede olsa hersey
Cevap sahibi+1 yıltam tersi ateist olmak dinsiz olmak çok daha zordur. herşeyden önce dinleri araştırman haklarında çok şey bilmen gerekir inanmamak için. sorgulaman gerekir. nerde sorgulamayan koyun sürüsü var hepsi inançlı, dünyanın neresine gidersen git bu durum böyle.
Soran+1 yılSorgulamayan insan dusunelemez. Kendin diyorsun inanmamak icin arastiriyorum. Zaten inanmiyacaksan arastirmanin manasi yok. Ateizm yayginlasiyor. Dogru oldugundan degil keyif meselesi. Insanlar rahatlasiyorlar. Zorlarina gidiyor malum
Soran+1 yılLutfen koyun diyerek muslumanlardan saugi bekledigini soyleme lutfen
Cevap sahibi+1 yılsorgulayan her müslümana ya da hristiyana saygım var. ama sorgulamayan hiç bir koyun süresine saygım olamaz, sırf keyfiyetten ateist olan varsa onlara da saygım olamaz. ama bu ülkedeki ateistlerin çoğu sorgulayıp çıkmışlardır dinden bunu da unutma. ne yapalım müslüman yetiştirildik, elbette araştıracaktık onca yıl inandığımız şey doğru mu değil mi diye. inanmayacaksan araştırmaya gerek yok da ne demek. normal de senin gibilerin pek anlayacağını düşünmem ve yazmam ama belki bir faydam dokunur birgün sorgulamaya ciddi anlamda sorgulamaya başlarsın belki.
Soran+1 yılBen sorguladim ve yiprandim ablam gbiydim ateist degildim ama dustum bir bosluga inandirmak zorunda degilim. Evet ataistler sorgular ve derki yok l*n derler bukadar bundan sonraki yapacaklari hersey tanrinin olmadigina dair kanitlari bulup sakinlesmektir. Sorgulamayan insan dusunulemez anlamadiysan bidaha yaziyim. Hic mi felsefe dersigormedin. Kolaylik herzman keyiftir
Cevap sahibi+1 yılkomik olma ya. her dinden çıkan ateist mi olmak zorunda ya da tanrı yok mu demek zorunda, deist ya da agnostik nedir duymadın mı hiç
Soran+1 yılAsagidaki cevaplar ve yorumlara bak hic duymamismiyim bakalim ilkelanarsist ile konusmama
Diğer konusunda 590 cevap paylaştı. Empati kur belki onun gibi düşünürsen bir şeyler yapabilirsin.
10 YorumlaBizim askerde de var bitane. Adam herşeyi biliyor Müslümanlığı bizden iyi biliyor ama inanmıyor işte. Laf yetiştiremiyoruz. Allah kolaylık versin inşallah..
14 Yorumla
Soran+1 yılSenin gibi musluman ilmaz olsun
- +1 yıl
ateist bildiği için inanmaz, dindar bilmediği için inanır. çevrendeki müslümanlara sor çok büyük bir kısmının kuranın türkçe mealini bile okumadığını görüceksin.
Soran+1 yılOzaman musluman degilsin. Bence sen yanlis biliyorsun. Madem oyle neden inaniyosun ya kardes simdi bikac atiste hak bercem ya. ya da inancsiz biri olarak inancliymis gibi gorunup inanclilari kotulemektir bilemem
Diğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. Ben olsam döverdim hala değişmezse kararı ispiyonla hala değişmezse kardeşlikten reddet :D
00 Yorumla
+1 yılKitap okumasini soyle baskasindan dolma bilgilerle bir halt olmaz
00 YorumlaDiğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Ateistten çok satanist olmuş ablan sanki ama?
16 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka
Soran+1 yılGuldum cidden hic sanmam
Soran+1 yılBencede sacmaliga gerek yok. Ateizm nerde satanizm nerde
Aranızdaki ilişkiyi belirleyen şey din mi
01 Yorumla
Soran+1 yılHayir kendisini ornek airim hayatimda hatta herseyiyle onu taklit ederim inanmayalbilir. Evet uzuldum adina ama etkilenmekten korkuyorum
- Devamını Gör (27)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat