Çok severim kazandibini ama yapmayı bilmiyorum. Netteki tarifler çok mantıklı gelmedi bana. Deneyip bildiğiniz, güzel olan tarif var mı?
Cevabın nedir?
- +1 yıl
Bu tarifi sizlerle paylaşana kadar 3-4 farklı deneme yaptım istediğim kazandibi lezzetine ulaşmak için. İnternette dönüp dolaşan 2-3 tane tarif var zaten. Hepsini denemiş oldum böylece. Kazandibi yapmak gibi bir niyetiniz varsa eğer ve bugüne kadar verdiğim tariflere dayanarak bana bir parça da olsa güveniyorsanız internette dolaşan tüm o tarifleri unutun. Onları yaptığınız takdirde hiçbir zaman kazandibi yiyemeyeceksiniz. Puding olabilir, muhallebi olabilir ama kazandibi olmayacak.
Bir pastanede ya da tatlıcıda yediğiniz kazandibinin tadına içinde ne var bunun acaba diye baktıysanız hafif bir damla sakızı tadı geldiğini farketmişsinizdir. Ortalıkta dolaşan tariflerin hiçbirinde damla sakızı yoktur. Çoğu sadece pirinç unundan oluşur ki, pirinç unu kazandibi kıvamını sağlamak için gereken koyuluğu sağlamaz.
Kullandığım malzemeler az, tepsi geniş olduğu için böyle kat kat olmak zorunda kaldı:) Altının eşit şekilde yandığından emin olmak için borcam kullandım. Malzeme miktarını aynı tutarsanız küçük borcam tepsilerden kullanın, eğer büyük tepsi kullanacaksanız da malzeme miktarını 2 katına çıkarın. Tepsiyi ateşe koyarken altının tamamen kuru olduğundan emin olun. Islak tepsiyi direkt ateşe tutarsanız çatlayabilir. Sonra vay efendim senin yüzünden borcamımdan oldum gibi şeylerle gelmeyin bana. Bana tarifini denedim herkes bayıldı gibi şeylerle gelin ki ben de bir işe yaradığımı bileyim:)
Afiyetle kalın…
Malzemeler:
500 ml süt,
200 ml krema,
35 gr (1 küçük paket dr oetker) pirinç unu,
3 tatlı kaşığı nişasta,
1,5 çay bardağı şeker,
2 yemek kaşığı pudra şekeri,
1 tatlı kaşığı tereyağ,
1 parça damla sakızı.
Hazırlanışı:
Sütü ve kremayı bir tencereye alıp iyice çırpın,
Pirinç unu, nişasta, şeker ve ezilmiş damla sakızını ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın,
Karışımı ocağa alıp orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin,
Tepsinizin altını tereyağ ile yağlayın,
Üzerine pudra şekerini serpin,
Muhallebiyi tepsiye dökün,
Harlı ateşte altı tamamen kızarana kadar tepsiyi sürekli döndürerek kontrollü olarak pişirin,
Ateşten aldığınız tepsiyi soğk su doldurduğunuz daha büyük bir tepsinin içine oturtun,
Tamamen soğuduktan sonra dolaba kaldırıp 2 saat daha dinlendirin,
Kazandibini dörde bölün,
Her bir parçayı uzun tarafından kıvırarak servis yapın.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
severim bi kez denedim çok meşakatli. muhallebisini yapmak ayrı dert bide tepside dibini yakmak ayrıdert. bide hazır pakette toz halini alıp yaptım yine pek fark yok. tarifi verebilecek kadar iyi bilmiyorum o konuda yardım edemedim kusura bakma umarım en güzelini yapmayı başarırsın.
00 Yorumla
sevgili fesleğen tarif falan bilmem ama sakızlı muhallebi veya sade şekilde değilde içinde tavuk göğsü olarak yap emi.
03 Yorumla
Diğer konusunda 860 cevap paylaştı. yapmakla ugraşma begendiğin bir pastaneden temin et.dolaba stok yap benim gibi
04 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
4Cevap
Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı. marjinal tarif anlayana:
pirinçsiz sütlacı dibini yakana kadar fırında tut11 Yorumla- +1 yıl
tabii hemen verelim ahizeyi kaldir telefonu kulagina koy en yakin pastanenin numarasini cevir adresi soyle olsun bitsin cok kolay dimi
012 Yorumla- +1 yıl
yiyecek olanlara simdiden acil sifalar diliyorum
- +1 yıl
hmm belli oluyor efenim
- +1 yıl
almanyada oldugumu nerden cikardin :)
- +1 yıl
degilim baska bir ulkede avrupa disi :)
- +1 yıl
dubai
- +1 yıl
yoo yalan soyluyorum Allah Allah :)
- +1 yıl
bence hiç uğraşma git marketten dr.oetkerin hazır paketini al çok güzel ve pratik iştee
01 Yorumla bir tepsi al ocağın üstüne koy şekeri yak sonra süt un şeker vanilya karıştır üstüne dök donsun
14 Yorumla- +1 yıl
keşke olsada yesek canım fena çekti bak şimdi :(
01 Yorumla çok severim ama bilmiyorum
00 Yorumla
Devamını Gör(1)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
En İyi Cevaplar