Başlıktaki yazım tarzı yerine şu iki yazım tarzından biri benimsenebilirdi:
A- 6/[2(1+2)] = ?
B- (6÷2)(1+2) = ?
Bu iki yazım tarzı her türlü tartışmayı bitirir. Birincisinin sonucu 1, ikincisinin sonucu ise 9’dur ve tartışılacak bir şey de yoktur.
Matematikte işlem önceliği vardır her zaman. İşlem önceliğinde eğer parantez yoksa çarpı ve bölme önce, toplama ve çıkartma sonra yapılır.
Şöyle bir sırayla gider standarttır:
1- Üslü sayılar,
2 - Parantezler,
3 - çarpma ve bölme,
4 - toplama ve çıkartma.
Sorudakini hesaplarsak:
(6/2)(1+2) => (3).(3) = 9
Parantezin yanında işaret yoksa çarpı anlamı gelir.
Soru açık değil. Çarpma ve Bölme öncelik sırasında kafana göre seçemezsin. Haliyle 2 farklı sonuç çıkacaktır. Onlarda 1 ve 9
Önce parantez içi.
6:2(3)=
Parantezle işlem arasında işaret yoksa bu çarpıdır o halde ;
6:2.3=
Çarpma ve Bölmede öncelik yoktur, hangisi öndeyse o yapılır ama toplama ve çarpma olsaydı önce çarpma yapılırdı.
3.3= 9
Cevap = 9 :):)
1 olur çünkü önce parantez içi yapılır sonra çarpma daha sonra toplama. Yıl olacak 2015 hâlâ 9 diyenler var
Soru net degil sacmalamissin once parantez carpilir diyecektin eger oyle düşünüyorsan da ama yanlis zaten ! Bilmedigin zaman millete atip tutmayacaksin akill ol hic sevmem boyle insanlari !
Siyeeee
Sen bana diyorsun ama sende şu an bana atıp tutuyorsun kes sesini ve yok al siye
Cevap
30Cevap
Önce parantez işlemi yapılır.
6:2x3 ve önce çarpma yapılır
6:6= 1 :)
bence soruda bir hata yok yazılış şeklinde de. yani 6:2(1+2) şeklinde de yazılsa sonuç 1 gibi geliyor bana. soruyu kağıda yazıp bölme işlemi olarak ":" yerine 6'nın altına bildiğiniz bölme çizgisi çekerek yaparsanız 9 çıkarmak mümkün değil.
sorunun alttaki şekilde açılması için (6:2).(1+2) şeklinde yazılması gerekir bence. ama ben en son lisede matematik görmüştüm yani 6-7 sene önce. güzel sanatlar falan okudum o yüzden yanılıyo olmam muhtemel :)
Soru sahte degil gayet dogru sorulmus. bu tarz durumlarda parantez icinden sonra soldan saga dogru islem yaparsiniz. cevap 9
Dedigim gibi soru sahte falan degil son derece dogru
Sizin anlamamaniz cok normal.373764378392398383377373828273737373827373646474737382 kere anlattim hala bir hata ariyorsunuz. fazla zorlamayin gidip çengel bulmaca cozebilirsiniz
Eksik ikisi de olabilir guncelleme de yazdigin gibi yazilirsa cevaplanir
6:2(1+2) önce parantez içi işlemi yapılır.
6:2(3)=? Sonra parantez içindeki 3 sayisi 2 ile çarpılır.
6:6= 1 en son bölme işlemi yapilir. Sonuç 1'dir.
1 . benim bildigime gore ilk parantez ici yapilir parantezden sonra incelik hakki carpmanndir. 3.2 den 6. 6/6 danda 1
toplama çıkarma ve bölmeyi bilen her insan bunu yapabilir 😃😃😃
Cevap 9 . Ilk yazdigin soruya gore cozecek olursak.
valla 1 de olur 9 da :D
normal şartlarda bana göre 9 ama matematik olduğu için 1 demek istiyorum
1
önce parantez çıkartılır diye biliyorum ben
bir, önce parantez içi. sonra da çarpma bölme.
sorudakı cevap 9 .. guncellemeye ben karısmam:)
dokuzu nasıl buldun?
haha :) ben de önce çarptım bir oldu. fakat çok tartışmışlar bu konuyu :) doğrusu 9 muş.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Tam_say%C4%B1
tamam ya boş bulundum :) matematikçiler beni vuracak. cidden tartışmışlar ama :)
:)) bana basit soru sormayın. saçmalıyorum :P
1 tabiki ilkokul sorusu mu bu
parantez dışı ile içi çarpıldığından sonuc 9 olur.
ya cevap 1 işte uzatmanın anlamı yok.
Parantezle 2 nin arasinda isaret yok mu
cevap 1. önce parentez içi yapılır çünkü
9 ya bir olamaz
Nasıl olamaz yaş kaç
Boşverrr kim takar matamatı ikisinide yaz
1 cevap
Cevap 1
once parantez ici yapilir
Bunu da yapamıyosan bırak okuma.
bunu da sordun ya helal valla
aradaki işaretleri düzgün koy