Durum içler acısı ya izleyinde görün.. Üniversite öğrencilerinin biile bilmediği cevap ya bu kadar mı bilgisiz bir toplumuz gerçekten?
6 kere 9
6 kere 9
Okumayan insanların bilmemesine bir tepkim yok. Herkes matematik bilmek zorunda değil. Lakin lise öğrencileri ve üniversite öğrencileri bilmiyorsa bu ülkede bir sorun olduğu yine tasdiklendi.
Eğitim düzeyimiz belli.
Aslında çok basit bir soru. 6 x10 = 60 olduğunu herkes bilir. 60 dan 6 inecek 54 . Bunu ben bile bilirdim ki sayısal derslerde bende berbat yoktur. Yazılıda kağıtla bakışırız böyle
Einstein’a 1 mil kaç feettir? diye sormuşlar. Einstein cevaplamış; “Bilmiyorum. Herhangi bir referans kitabından iki dakikada bulabileceğim gerçeklerle neden beynimi doldurayım?” demiş.
O bilmiyorum diyebilmiş en azından sallamamış bunlar gibi.
türklerde bilmiyorum diye bir cevap yoktur :)
Şansını denemek istemiş ya tutarsa :D
@23Kelebek23 bizde bilmiyorum kaldımı ki :)
Kalmıştır kimisi bilmiyorum der kimisi o an ki durumla en azından bir şey söyleyeyim durumuna girer :)
Benim Disletik zamanım geldi aklıma :D bende lisede olamama rağmen çarpım tablosunu bilmiyordum :P
https://i.hizliresim.com/D9mPMl.jpg
Cevap
10Cevap
Altı kere dohuz yetmiş yapar. Yetmişten altı çıkarsak atmışbir mi yapor?
Öyle dedi :)
6x6 sorsaymış ama millet bilirdi 36 dedemin sakalı yolda kaldı vs. :D
Icler acisi bir durum...
Malesef
ilkokulda çarpım tablosu ezberlemeden hoca not vermiyordu. bunlar nasıl mezun oldular ilkokuldan
Aynen
Öğrenmek istememiş öğrenmemiş olabilir. Herkesin bildiğini öğrenmeyince bilgisiz olmak garip geliyor artık bana. Ona bakarsan bilmediğimiz dünya kadar şey var...
Hesapta mı yapmıyosunuz?
Einstein’a 1 mil kaç feettir? diye sormuşlar. Einstein cevaplamış; “Bilmiyorum. Herhangi bir referans kitabından iki dakikada bulabileceğim gerçeklerle neden beynimi doldurayım?” demiş.
Hesap makinası kullanıyodur olamaz mı :D
@bomonti216 bunu okuduktan sonra artık böyle görüşündeyim bende çok da doğru söylenmiş
Bunlar bide oy kullanıyor düşün
🙈🙈🙈
24 dedi ya
hahah cehalet bir toplum :D
Onu bile yapamıyolar
Yazık :(
Evet ne sanıyordun?
Bu kadar vahim olduğunu bilmiyordum.
ellidört :D
Bravo
hahah sende espri anlamadın sen neden bahsediyon geçen bir kız burada sormuş maraş doğumu biri demiş güneydoğu hava durumlarınımı izlemiyonmu diye gel gerisini sen düşün :D
54 ama 55 olmalı 😀
54 :)))
tebrikler biliyomuşsun.
54 kaç olcak
oo 156
Cevap vermek için cevap vermeseydin keşke.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar