Sizce hangisi daha iyi olur? Sosyolojiye merakım var ve ileride bu alanda kendimi geliştirmek istiyorum.
ODTÜ Sosyoloji Bölümü
Gazi Hukuk Fakültesi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Ben odtü sosyoloji derim fakat meslek olarak bakınca hukuk daha ağır gibi duruyor. Sosyoloji mezunları ne gibi alanlarda çalışıyor, bilmiyorum.
Sosyoloji mi? Fen-Edebiyat Fakültelerinin yanından bile geçme, işsiz kalmak için 4 yıl okunur mu.
İş bulma imkanı hiç mi yok acaba?
Yok tabii. Akademisyen olacağım dersen oku, fakat kolay değildir o da, 90 öğrenci mezun olsa, 1-2 kişi yüksek lisansa kalsa, onlar da yüksek lisans sonrasında akademisyenlik için uğraşsa, ooo, sıkıntı, çok zor yani. Hobi olarak uğraş Fen-Edebiyat fakültelerindeki bölümlerle. Para kazanmak için meslek edineceksen yanaşma o fakültelere.
Gazi'de okumam. ODTÜ'de herşey olunur çünkü markadır ve ortamı paha biçilemezdir. Sosyoloji de güzel bölümdür
Benim gönlüm de ondan yana. Ama millet aç kalırsın diyor...
Aynen birde ben siyasete girmeyi düşünüyorum :D
Cevap
9Cevap
sosyoloji daha iyi en azından hukuksuzluk yapmazsın, hukuk okumuş ama hukukçu olamamış olmazsın
nası yani
Dunyanin en berbat univrtstesindeki hukuk sosyoloji bolumunden iyidir
ODTÜ'nün itibarı yetmez mi ama
Sen bilirsin sosyoloji bos hukuk da hakim savi 5 bin tl aliyo
Gazi üni. okarak pek iyi degildir ama hukuk fak. okunur
Ama benim gönlüm sosyolojiden yana kendimi o alanda geliştirmek istiyorum kafam karıştı siz böyle diyince
Sosyolojide akademisyenlik dışında çalışma sahası çok az türkiyede ayrıca her mezunda akademisyen olamıyor bin tane sınavı var :-(
ama ben bu alanda kendimi geliştirmek kitaplar yazmak istiyorum birde para benim için 2. planda birde böyle değerlendirebilir misiniz?
Yolun açık olsun o zaman pembe ilk kitabını bana imzalarsın o zaman :-()
Hacettepe İngilizce Tıp :D
gazi hukuk tek geçerim...
Gazi Hukuk bence !
Gazi Hukuk Fakültesi
Gazi hukuk
Gazi Hukuk Fakültesi
Gazi Hukuk Fakültesi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar