Hukuk fakültesi mi, eğitim fakultesi mi sizce?

Bu sene tm alanindan sinava girdim. Cevaplara baktigim ve hesapladigim kadariyla hukuk fakültesi bir ihtimal geliyor. Puanlar cok yukselmezse ve yazacagim üniversitelere gore gelir diye tahmin ediyorum.

Ailem ise öğretmen olmamı istiyor. Tm den ise sınıf öğretmenliği falan var. Eger geliyorsa sozelden de eger ogretmenlige karar verirsem okul öncesi/turkce ogretmenligi falan yazarim ts puan turu hesaplanirsa. Sozel alandan da birkac soru çözdüm ama cok üstünde durmadim tm kadar. Sozel puanimda bir ihtimal iyi gelirse yine dedigim bolumleri yazarim.

Daha sinav sonuclari aciklanmadi ama cok kararsızım. Öğretmenliği avukatliga gore daha cok biliyorum. Tatillerini maaslarini vs. Babamda ogretmen cunku. O yüzden bildigim bir meslek.

Avukatligi cok bilmiyorum. Maaslari hangisinin daha iyi? Benim icin farketmez. Hukuk okumak sadece biraz daha zor. Öğretmenliğin bolume girmesi ve okumasi hukuk fakultesine gore daha kolay olsada atamalari zor.

Sizce hangisi daha avantajli ve maaslari daha iyi? Avukatlik durumunda da devlet tercih ederim sanırım bilmiyorum. Buro acar miyim ya da bir buroda calisir miyim bilmiyorum. Iki meslegi de devlet bazli düşünün. Karar veremiyorum. Hukuk istersem ilk baslara hukuk yazarim. Sonlara dogru ogretmenlik yazarim. Ogretmenlik istersem tercihleri full ogretmenlikle doldururum. Sizce dezavantajlari, avantajlari neler? Hangi bolum daha iyi olur?

Hukuk fakültesi mi, eğitim fakultesi mi sizce?