Bu sene tm alanindan sinava girdim. Cevaplara baktigim ve hesapladigim kadariyla hukuk fakültesi bir ihtimal geliyor. Puanlar cok yukselmezse ve yazacagim üniversitelere gore gelir diye tahmin ediyorum.
Ailem ise öğretmen olmamı istiyor. Tm den ise sınıf öğretmenliği falan var. Eger geliyorsa sozelden de eger ogretmenlige karar verirsem okul öncesi/turkce ogretmenligi falan yazarim ts puan turu hesaplanirsa. Sozel alandan da birkac soru çözdüm ama cok üstünde durmadim tm kadar. Sozel puanimda bir ihtimal iyi gelirse yine dedigim bolumleri yazarim.
Daha sinav sonuclari aciklanmadi ama cok kararsızım. Öğretmenliği avukatliga gore daha cok biliyorum. Tatillerini maaslarini vs. Babamda ogretmen cunku. O yüzden bildigim bir meslek.
Avukatligi cok bilmiyorum. Maaslari hangisinin daha iyi? Benim icin farketmez. Hukuk okumak sadece biraz daha zor. Öğretmenliğin bolume girmesi ve okumasi hukuk fakultesine gore daha kolay olsada atamalari zor.
Sizce hangisi daha avantajli ve maaslari daha iyi? Avukatlik durumunda da devlet tercih ederim sanırım bilmiyorum. Buro acar miyim ya da bir buroda calisir miyim bilmiyorum. Iki meslegi de devlet bazli düşünün. Karar veremiyorum. Hukuk istersem ilk baslara hukuk yazarim. Sonlara dogru ogretmenlik yazarim. Ogretmenlik istersem tercihleri full ogretmenlikle doldururum. Sizce dezavantajlari, avantajlari neler? Hangi bolum daha iyi olur?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Geleceği hesaba kat derim.
Sınıf öğretmenliğinde alımlar hâlâ çok iyi.
Evet bende biliyorum bunu. Yillardir boyle. Bu sene de okul oncesi 7 bin atama yapacak. Bu bolume girsem ben okuyup bitirene kadar azalir mi bilmiyorum. Mesela lisede ingilizce öğretmeni olmak istedim. Atamasi iyi hemde dil öğrenirim diye ama sanırım son iki senedir ingilizce de ciddi bir atama düşüklüğü var. Onun disinda sınıfçilarin atamasi olsa da köylere ya da doguya gönderiliyorlar. Bu da korkutuyor biraz beni. Sorun olur mu bilmiyorum. Hukukta acaba daha mi merkeze atanirim bilmiyorum. Hala sinif ogretmenine cok ihtiyac var biliyorum. Cok kararsizim. Bir de statu olarak kadin açısından ogretmenlik cok gozde bir meslek. Erkeklerin cogu bile ogretmen eş isterim diyor😅 yani tabi evlenmek icin meslek secmiyorum sadece gozlemimi söyledim
Şahsen benim de önceliğim öğretmen olması evleneceğim kişi.
Doğru bir gözlem bence 😂
Kişinin*
Neden öğretmen?
Ben çok yoğun olacağım mesleğim gereği.
Yeri gelecek nöbet tutacak akşam evde olmayacağım.
Ben bu kadar yoruluyorken eşimin bu denli yorulmasını istemem.
Bir de çocuk boyutu var, annesiyle çok vakit geçirsin isterim
Lisedeki bir kadin ogretmenimiz siz o kadar cok enerjimizi aliyorsunuz ki kendi cocugumuza enerji kalmiyor demisti. Evet tatil bakimindan en avantajli meslek ama kolay bir meslek degil. Milletin yetiştirdiği simarik cocuklarla ugrasmak zorundasin. Otur desen oturmaz, konusma desen devam eder, arkandan kufurler eder. Baktigin zaman kolay meslek degil. Tatili olmasa bence yapilacak meslekte degil. Fazla yorucu aslinda.
Surekli cocuk gürültüsü, kosturmalar insani kafasi sisiyor. Ben ogrenciyken tuhaf olurdum seslerden. Hocalara acirdim bu yuzden. Sonra ders anlatirsin, caba verirsin, emek verirsin en fazla bes kişi dinler. Gerisi iplemez. Aslinda zor meslek. Ama tatil açısından avantajli ve vakti bol diye kadin meslegi olarak görülüyor.
En avantajlilari da brans ogretmenleri. Ingilizce, din, sosyal, turkce gibi. Bu branslar mesela hafta icinin ilk 3 günümü doldur 2 gunumu bosalt diyor gidip idareye. Ama okul oncesi, sınıf ogretmenligi gibi branslar biraz memuriyete benziyor. Haftaici 5 gun full çalışma. Bir tek memurlardan farki 15 tatili, yaz tatili oluyor. 5 te degilde 3 te cikiyorlar işten. Yoksa bir kadin icin bence brans ogretmeni olmak daha avantajli. Vakit daha bol olur. Benim babamda branşcı ingilizceci sabah 2 derse girip eve geliyor mesela. Ama bir sınıfçı, anaokulu hocasi yapamıyor boyle. Ama tabi full maas+ucret aliyor bunlarda. Elin simarik ogrencileriyle bir ömür ugrasmaliyim bundan da emin degilim. Dedigim gibi tatili olmasa zor meslek ve cok sabir gerektiren bir meslek
Eğitimin en iyisi okul öncesi onda da kpss var
Okul oncesinin toplum tarafindaki algisini begenmiyorum pek. Biraz bakici gibi goruluyor. Diger calisan kadinlarin bir sureligine cocugum bakilsin, zaman gecirdin diye gonderilen bir yer gibi oluyor. Okul oncesi ogretmenleri de ogretmen gibi degil de sanki bakiciymis gibi görülüyor biraz. Her meslek degerli oysaki. Yakin zamanda okul oncesi egitim zorunlu hale gelebilir. Bazi algilarin kirilmasi zor oluyor ne yazik ki
Başka bölüm yokkki eğitimde neye gitcen başka
Evet o da var. Aslindq psikolojiye ilgim olmasina ragmen psikolojinin devlete hic atamasi yok diye yazamiyorum. Egitimde pdr var psikolojiyle ilgili olarak. orada da genelde rehber ogretmen olarak ataniyorlar atamasi düşük. Bir de bedava yatarak para kazanan olarak görülüyorlar bu alanda da. O yuzden bu bolumlerden de vazgeciyorum. Ogretmenlik istersem sinif, okul oncesi yazarim buyuk ihtimal. Hukuk ise bilmiyorum.
Ben oldu bitti hukuk severim en azından hakkın yenmez her yerde özelde kariyer yaparsan iyi para kazanırsın ama eğitimde standart maas gelişim yok PDR patladı o bölümden bir şey olmaz şu an okul öncesi çok iyi ama iyi bir unide 15-20 k ile alıyor
Hukuk
Hukuk hanımefendi
hukuk tabikide