Kac gundur etkilenmeyim diyorum, bilmiyo gibi yapiyorum, ama bugun internetlerini kestiklerini duydum, yani baksaniza istedikleri zaman herseyi yapiyorlar, ve biz sesiz kaldikca bizede aynisini yasatacaklar, onlar icin yemegi, suyu, kesmek, heryeri bombalamak basit, dusunsene okuyosun calisiyorsun hayatini yoluna sokmakla ugrasiyorsun, normal bi hayat surmeye calisiyorsun ve bi kac gun icinde hayatini yok edip bombaliyorlar hirbirsey degilmisiz gibi, bukadar degersizmiyiz? Yani gercekten hicbirsey yapamazmiyiz? caresi nedir? Hackerler onlarin askeri sistemini veya ihalarini bisey yapamiyormu? Uzaktan napilabilinir? yardimlari durduruyorlar, savasmiyoruzda, ozaman uzaktan napabiliriz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılUzaktan bir şey yapılamaz.
Kaldı ki bunlar dünyanın en güçlü devleti, dolar bunların elinde. Öyle basit bir şekilde bunlara müdahale etmek kolay değil. Ateş elbette bir gün Türkiye'ye de sıçrayacak ama onlar için her şey bu kadar kolay olmayacak.05 Yorumla
Soran+1 yılNeden yapilmasin? Rusya bile ilk ukrayna savasinda hackerleri devreye soktu, cyber sabqin baya seylere etkisi var, cogu seyler zaten bunla yonetiliyor, zaten bizim millet zeki millet, oyuzden yurt disi hep turkiyeden yurt disina zeki olanlari cagirip mesela bi turk vardi Şu an amerikada muhendis olarak amerikanin ileri ust seviyde silahlarini yapiyor, yani bunu onlar icin yapabiliryoruzda neden kendimiz icin yapamiyoruz, ya da neden onlari hackliyemiyoruz sonucta zeki haklimiz, turkiyeye sicrayacak tabiki eskiden beri gozleri zaten bizim ustumuzde zamaninda herseyimizi aldilar zaten, devlet olarak nekadardik nekadar kaldik, yani bi biz kaldik bizide aldiklarinda artik nolur bilemem arkamizda kim var? Rusya filan diyosan, tek basimiza dunyaya yeteriz dedik ama viyana kapisinda kaldik, nekadar guclu olursak olalim biyerde yinede kaliyoruz yetmiyor, oyuzden tek biz kaldik artik dikkat etmeliyiz, fakat aynisi bizimde basimiza gelecek hissediyorum, hazir bitmemisken biseyler yapmamiz lazim, yoksa hep beraber bi yokluga surukleniyoruz, insanlik icin din dil irk fark etmeden biseyler yapmamiz lazim
- +1 yıl
Savunma sanayiinde gerekli hamleler yapılıyor zaten. Burada konu sadece hackerlık yaparak İsrail'e bir şey yapamazsın diyorum. ABD'nin akdenize çektiği savaş gemisi vs şaka değil.
Amaç zaten Türkiye'yi savaşın içine çekmek. Bu kadar sığ düşünmeyin. Derin devlet gerekeni yapıyor, gizli gizli baltalıyoruz onları. Sakin kalmakta fayda var.
Soran+1 yılSig dusunmuyorum, develt olarak biseyler yapiliyor, ama halk olarak napiyoruz onu diyorum yardimlarimiz bile gitmiyor yani napabiliriz? Ve zaten bu gidiste turkiye savasa girecek gecen ucaklardan birini dusurduler, hackerligi kucuk gorme, putinin bile kendine calisan hackerleri var, ona yaptiriyor her isini, yani cok seye zarar verirsin, gercekten olakadar guclu hackerlerimiz varsa, ki var onceden beri kendilerini ispatladilar, baya seyler yapabilirler, maddi olarak, dronlar hacklanmaz diye dusunme o bile zamaninda hacklandi, o dronlar kulanilmaz hale geldiginde veyahut kendi bolgesine zarar verdiginde, hackla napilir diye bi dusun, maddi olarak zarar vermekte zaten bi mermi eksik atmak demek, derin devletin yaptillariyla bizimkini bir tutamazsin onlar zaten gerekeni yapiyor biz onlarin yaninda hicbisey yapamayiz ama bizimde bi katkimiz olsa cok daha farkli olur halk olarak anca sokaga cikip bagiriyoruz onun yerine daha farkli methodlar denesek daha farkli sonuclara variriz diyorum, ben sakinim ama onlara olanlara bak, yakinda bizimde dunyayla bagimizi koparip, ayni karanliga suruklerler, olmaz gibi dusunsekte bak neler oluyor nerdeyse ucuncu dunya savasi cikacak once ukrayna sonra gazze, kore desen saldirmayi bekliyor israile, turkiye desen butun dunya istiyor, yani bilmiyorum nereye gidiyoruz, ama biseyler yapmamiz lazim, bu savas durmasi lazim, ancak zarar vererek durdurabiliriz oda hem savunma sanayisi hemde halk olarak biseyler yaparak bu gerek hack olsun gerek baska birsey olsun bilmiyorum
- +1 yıl
Halk olarak bir şey yapamaz kimse ağır saçmalıyorsun. Bilmediğin konular hakkında fikir veya yorum beyan etme bence, komik oluyor.
Soran+1 yılSen cok biliyorsun dogru bak bilgiligin belli ediyor kendini once insanlarla nasil uslupta konuscagini bilsen sonrasinida anlican ama olsun, halk olarak birsey yapamazmiz kimse dogru diyosun oyuzden insanlar halk olarak bosu bosuna sokaklara ciktilar dogru hepsi cahil ve bilgisiz, insanlar halk olarzk birsey yapabilceklerini dusundukleri icin ciktilar, bazi seyleri fark etsinler diye, bide dogru duzgun konusmasini ogrensen yok komiknoluyormus yok sacmaliyormus, kendini ustun cok bilgili birsey saniyorsun heralde? Daha biriyle nasil konusulur onu bile bilmiyorsun, fikirlere acik biri degilsin, boyle kapli fikirli birisiyle ne konusulurki? Sen kendi dunyanda yasamaya devam et :) halk olarzk birsey yapilmaz diyor haha 🤣 halk olarak tanklari durdurduk zamaninda sokaklarda, halk istedikten sonra herseyi yapar, sen halki kucumsuyosan o senin sorunun :) sesimizi duyurursak o bile birsey sen evinde otur ozaman hic kilini kipirdatma
Birseyde yapma, basina bi is gelince baskalarinsan duyarsin senin icin birsey yapamadiklarini, made halk olarzk birsey yapamiyodukta okadar yardimi parayi niye gonderdik? Senin zihniyetinde olsa hicbisey duzelmezdi, baski yaaprsak belki biseyler degisir, kapida kalan malzemeler gelir, ve cyber tehdit diye birsyede var zamaninda turkiyedede oldu bu, siteleri cokertildi ve maddi olarak cok hasar verdiler, rusyadz bu konuyla cok ugrasiyor, ama sen boyle kucumse olaylari ;)
En İyi Cevaplar
+1 yılİsrail yıllardır saldırılara maruz kalıyor ve artık harekete geçmesi gerekiyordu, evet savaş güzel bir şey değil ancak İsrailli masum insanları korumak için bir terörle mücadele operasyonu başlatılması gerekliydi hatta geç bile kalındı.
033 Yorumla
Soran+1 yılHangi terorle mucadele? kime teroris diyosun anlamadim? Filistini senelerdir isgal edenleremi diyosun? Cunku filistin hicbizaman israilin olmadi, ve bunu internete yazilar degistirilmeden once bilgileri mevcuttu, Şu an zaten Wikipedia isteyen degistiriyo, ama onceki national geographic ve diger videolarda herzaman filistinden bahsetiler hicbizaman israilin olmadi, kimi kimden temizliyorlar, Şu an ordaki insanlarin evlerini canlarini aliyorlar, yani yarin yunanlar gelse burasida bizimdi zamanida dese seni gebertse orada ve butun dunyada buna goz yumsa senin icin buna rahat edermi? Ve terorle mucadele? Masum insanlari cocuklari oldurmek nezamandir terorle mucadele oldu? Yani ben simdi geliyim herkesi gebertiyim zaten teroristiler hepsi diyim ve gurumu duyuyum kendimden coluk cocuk demeden? Butun gazeyi yok ettiler hepsimi teroristi alinlarinda teroristmi yaziyordu? Butun sehirmi teroristi? Israil kendi alanini genisleti ve bunla yetinmicek misarada goz dikecek orayada teroristler oraya kacti diyecek orayida alacak, yetmiyo cunku onlara, londra getirdi onlari oraya yetinmediler, kendileri zmaaninda aci keder gorduler hepsine cok uzuldum agladim ama Şu an o aciyi zulmu bin katini ordaki insanlara yasatiyorlar, sen bir bebegi masum bi bebegi eger bir terorist olarak goruyorsan ben daha ne diyebilirimki sana :) 75 senedir filistini eziyorlar ve israil yazik saldirilara maruz kaliyor? Kac kisiyi zorla evlerinden cikardilar, kac kisiyi oldurduler, o insanlarin orada tapusu herseyi vardi yinede kanunsuzlukla evlerinden cikarildilar ve amerikan sirketleri tarafindan oralara yerlestirildiler, ben sana sirket beni buraya gonderdi desem senin okadar emek vererek satin almis oldugun tapulu evin ustune hicbir emek vermeden çöksem nasil olur? 😊
- +1 yıl
Tek bir şey demek istiyorum, 2023 yıl önce İsa doğduğunda yahudiler ile birlikte yaşadı. Daha öncesinde de bölgede ilk önce yahudiler yaşıyordu. Terörist dediğim de hamas.
Soran+1 yıl🤣 sen oncekine bakmican, Şu an insanlar zaten yerlesmis yerlesecegi yerlere, sen ordaki insanlari nasil öldurursun, insadan bu zamaan nekadar zaman gecti, ozaman herkes heryeri geri versin? Amerikada indiyanlari öldurdu, onlara ulkesini ozaman geri versin, hep beraber ozaman gidelim onlari öldurelim ve toprak sahipleride topraklarini geri alsinlar dimi sonucta amerika sonradan kesvedilmis bi ulkedir, ozaman İstanbul'da yunanlarindi geri versek yani constantin daha guzeldi degilmi? Herseyi geri verelim? Isa dogdugunda yahudiler ile birlikte yasamis olabilir ama filistin halkide vardi ordaydi, bunu inkar edemezsin, ve israil halki orada herzaman bi azinlikti, orasi hep filistinindi, herzaman ulkesizdiler, taki londradan surgun edilene kadar sonra orayi almaya kalktilar, yani avrupa bile yahudileri kabul etmedi, zamaninda almanlar bile hepsini katletti, heryerden surgun edildiler simdiyse muslumanlara zulum ediyorlar, yani avrupada yapadiklarini Şu an ordaki halka yapiyorlar, avrupa bunlari ezdi onlarda ordaki halkineziyor, ve kullanilmicak butun yasakli bombalari ve her eziyeti yapiyorlar insan haklarida susuyor, kudus herzaman filistin halkinindi ve herzaman varlardi orada, ona bakarsak turkiyede zamaninda nerdeyse butun dunyayi almisti, geri verelimi ozaman? Madem yahudiler hep vardi neden birden geri geldiler? Nerdeydi bu millet? Simdi ulkeye girip ulkeyi kanla bombalayarak almaya calisiyorlar? Ulke hicbizaman onlarin degildi ve hamas ezilen filistin halkina yardim edince teroristmi oldu? Zaten cok basit, almak istedigin her ulkeye terorist damgasini yapistir, iraka, afganistana,
Soran+1 yıliste dunyada hangi musluman ulkeleri varsa terorist de daha cabuk temizlersin:) yakinda turkiyede bolunur sen merak etme bi terorist damgasida oraya vururlar, fakat asil teroru estiren beli, amerikada once indiyanlari katlettiler, sonra afrika ulkerilinin hepsine girdiler, maden altin hepsi herzaman bi kan agladi, hep fakirlik icinde kaldilar somurulduler, belcika kongoda el ayak kafa kestiler ama teroristi biz olduk, pkkyi desteklediler turkiye karisti ama hep biz terorist olduk, devleteki liderleri astilar, sadami astilar, asip kesiyorlar yine terorist biz oluyoz, ilginc birseymis :) herzaman musluman ulkeleri karisti kan agladi herzamanda onlara terorist damgasi vuruldu, madem teroristikte avrupaya niye hicbisey olmadi, hangi lideri astilar? Turkiye gidipte bi denesin ozamanki gorg bushu asmayi, ama o gidip afrika ulkelerinde her istedigini yapti, ve Şu an birsey degismedi hala o ulkeler karisik, amerika giriyo guya korumak icin orayi mahfedip cikiyo, yetmiyo bide ustune kendi teror orgutunu isid, daes, falan filan birakip gidiyor onlarda orada istedigini yapiyor, teroristlik yapip hep baskasina yikmak kolay, ama onlar musluman olmasa onlarda aynisini yapardi teror estirip onlari terorist olarak gosterirlerdide musluman olduklari icin yapamiyorlar gazzedekiler ve diger afrika ulkesindekiler :)
- +1 yıl
Amerika ile isid denen o pis örgütü yan yana yazıyorsan sen cahilsindir. Hangi ülkelerin hangi örgütleri yönettiği belli, google elinin altında git araştır. Seninle tartışmayacağım.
Soran+1 yılWikipedia deseydin tam olurdu🤣gunluk degisiyo wikipedia hatta git tarihlerine bak degisme tarihi cikar oratay, ve amerika diyosun, noldu sadamda bomba vardi girdiler hangi bomba varmis? Ikiz kulelere muslumanlar saldirmisti ee asli ciktimi? herseyi yapip her ulkeye giriyorlar isidle baglantili degincemi garip geldi🤣🤣🤣 bunun icin cahil diyorsan bi dediklerimi dusun derim, cahil demesi kolay, yurt disindakiler bile bunu kabuleniyoda sen kabulenmiyosun:) googlese sen ne arastirdinki ben arastiriyim? 🤣 herseyi yaptilar ve hala savun guzel gidiyosun boyle devam et elbet birgun vicdan denilen sey sizlar ya burada ya orada :) ben tartismiyorumki fikrimi soyluyorum sen bunu bi tartisma veya hakaret etmek icin bi ortam olarkz goruyorsan vu buyuzden cahil diyorsan onu sen bilirsin, ama herkes fikrini soylemekte ozgur, fikir paylasimi yaparken fikrim ayri dustu diye kimseyi asagilamam, ama istersen sende bi once herseyi arastir amerikanin bu zmaan kadar yaptiklarinanve hala yapiyo olduklarina, turkiyede bile oylesine ucak dusuruyorlar bu normal birseymi? degisen bisey olmadi kanla kurdular ulkelerini o sekildede devam ediyor, kendi halki bile mutsuz gunluk okulda kac kisi birbirini vuruyor hergun kendi kendilerini toplu bi sekilde silahla vuruyorlar okularda ve sen benim dediklerimi abnormal buldun :) fetoda bi orgutu turkiyede bi orgutu ama ne oldu?
Soran+1 yılilk is amerikaya kacti aaa nasil oluyosa amerika ve orgutlenmek bence hic olmayacak birsey sonucta turkiyeden orgut kuran bi adamin amerikada ne isi var aa ne ilginc, 🤣🤣 sonucta amerika orgute sahip cikmaz oyle birsey yok heleki darbe yapmissa olur mu oyle birsey :) nolcakii sonucta hergun heryerde darbe oluyo normal birsey dimi :) ne diyimki nerde neler oluyor bilmiyorum zaten politika olarak bi gorusum yok fetoydu oydu buydu benide ilgilendirmez, ama isanlar zulum goruyor ve sen sustukca birgun aynisi seninde basina gelecek, internetin kesilecek ac susuz kalacaksin colugunla cocugunla ozaman aklin basian gelecek, ve butun dunyada seni seyredecek ve sanada birsey bulacaklar öldurmek icin, ilaki bi sebeb veya bi lakap bulacaklar, görusun olsada olmasada öylece ölup gideceksin 🤷🏻♀️
- +1 yıl
işid lideri hiçbir zaman Amerika'ya gelmedi, ırakta Amerikan hava kuvvetleri saldırısı ile öldürüldü. el kaide lideri de aynı şekilde Amerikan hava kuvvetleri saldırısı ile öldürüldü. biraz tarihi araştır. Ayrıca sustukca başına zülüm gelir dediğin insan Amerikalı haberin olsun. Gurur duyuyorum terörizmi bitiren bir ülkenin vatandaşı olmaktan!
Soran+1 yılBak amerikaliymissin:) oyuzden israile bukadar destek oldun, liderler gelmedi diye destek vermediginiz anlamina gelmezki😂 bu vok basit oldu 😄 liderleri turkiye öldurdu diye biliyorum, internete oyle yaziyo ama hadi senin dedigin olsunx ama yinede bi bak istersen, ebu kureysi filan mit öldurdu, sustukca basina tabiki zulum gelir, sende bi insansin basina zulum gelmicekmi saniyosun? Insan olarak insanlara sahip cikmazsan birgun sende sebebsiz yere ayni seyleri yasarsin, bi bakmissin bos yere savastasin, bi bakmisin bos yere gorusun olmadigi halde ölduruluyorsun, amerika guvendemi saniyosun, git bak asirlardir her savasta, her seferinde kac miljon insan öluyor seninde orada ölmeyecegin ne malum? Oyuzden insan olarak savasa hayir de, deki ayni kaderi paylasma, birgun devran donunce sizde terorist olarak ilan edilence kanli ellerinizle, biz gurur duymiyacagiz cunku biz insan olarak insanlara herzaman uzulmusuzdur, savasi destekle arada bizde kayniyalim, hemde bende almanyada oturuyorum nolcak simdi, bende gurur duyuyorum almanyali olmaktanmi diyim, ya da zamaninda yaptiklarimizdan desemi? Ben oyle demem uzulurum zamaninda yasananlar yasandi okadar yahudi öldu ama uzuldum, sana demek istedigim yasadigin seyi bi baskasina yasatma, terorizmi bitirmek istiyorsan önce kendinden baslamalisin :)
- +1 yıl
Senden 1 şey rica edebilir miyim?, bana masum insanların zarar görmediği bir savaş gösterir misin? kılıç dönemi değil ama.
Soran+1 yılBasklarinin ulkerinde isleriniz yok, bi baskasinin ulkesine giren o kisileri öldurenn kiseye terorist denilir, o ulkeler sizin ulkenize hicbizaman girmedi, sence bu durumda mantiken kim terorist oluyor?
- +1 yıl
Anlamadığın tek bir nokta var, ben filistin terörist demedim, hamas terörist ve yok edilmeli dedim. masum silahsız insanların öldürülmesinden yana değilim, ancak filistin ve İsrail halkının barış içerisinde yaşaması için önce bölgedeki islamcı terör örgütlerinin yok edilmesi gerekiyor. Yoksa İsrailin tarihine bakarsan işgalci tavır tutmadığını anlarsın, 6 gün savaşlarına iyi bak, hep arap ülkeleri saldırıyı başlatmış, israil kendisi savunmuş ve başarılı olmuş, istese işgal etmeye de kalkardı. İsrail sadece kendini savunuyor, ve sürekli terörist saldırılarına, canlı bomba saldırılarına, taşlanan askerlerine rağmen iyi bile beklediler.
Soran+1 yılIste istemityorum, artik bi savas istemiyorum, biktim savas kan gormekten, masumalr öluyor zenginler lux yerlerinde ve barinaklarda sefa suruyor, durmali, israilde, ukraynadada yasanilanlar durmali, kilic doneminzaten kim kimi keserse kim kimden bilekle daha gucluyse, ama Şu an teknoloji silahlar hersey degisti, sen ellinde comakla tasla saldirirsin karsindaki agir silahlarla askerle saldirir, hastaneyi bombalar, sonrada uste cikar, sonra elektrigini keser yine uste cikar, yapacak bisey yok, ama insanin biraz ici sizlar, biraz, bukadar kin niye bilmiyorum, ayni seyi onlar yapsa ne olurdu acaba. savaslar bitmeli, sadece halka oluyor, zenginler dahada gucleniyor, adaletli degil, bos yere öluyoruz yani bayrak ugruna filan degil, sadece guc ugruna, belki eskiden bayrak ugrunaydo suansa devetlerin göz dagi ve guc gosterisi ugruna öluyoruz, ve hicbirseyde yapamiyoruz, ve baskalarinin ölumunede sevinip gurur duyar olduk insanlar olarak, dunya batsa aslinda hicte uzulmem bukadar hayvana insana zulum varken, ne diyim bide normal karsilanirken birsey diyemem, ama birsey dicem amerikalisinndiye amerikalilarin yaptigi seyleri dogru bulman gerekmez, ben eger kendi halkimde bi yanlis gorsem bende o yanlisi kabul etmem bir insan olarak, bak israilde halk olarak israililer kendi bayragini yere atip biz savasmak istemiyoruz dediler, insanlar savs istemiyor, zulum istemiyor, hem netanyahunun oglu gezerken digerleride ölum savas cekecek ne guzel dunya israililerdende savasmak istemeyen cok asker var, herkes bikti kan gormekten, kimiside gurur duyuuyo coluk cocuk acimadan ölduruyor ama grup psikolojisinden ciktiktan sonra evde o yaptiklari akilarina gelip uzuluyotlar, kendi evlatlarini severlerken o öldurdukleri cocuklar elbet akilarina geliyorlardir, oyuzden savas insan psikolojisi icin iyi birsey degildir herkesi hasta yapiyor olmamasi gerek birsey
- +1 yıl
Öncelikle her ülke kendisine zararı dokunana karşı durur, türkiye öso karşısında durmazken rusya öso terör örgütünün karşısında duruyor. türkiye pkk ve ypg karşısında dururken, isveç durmuyor, bu bir örnek. Bize zararı dokunan, halkın ödediği vergilerin savaşta harcanmasına sebep olan, askerlerimizin ölmesine sebep olan islamci terörist gruplardı. Benim ülkemin yaptığı savaşların çok büyük bir kısmı islamcı örgütlere karşı idi. Ve katılıyorum savaş güzel bir şey değil, olmamalı, ancak dünyada işleyen bir düzen var, ve bu düzene karşı durup farklı yola gidenlerin sonunu izliyoruz, İsrail'de savaşı istemiyoruz diyen yahudiler aşırı dinci kısım, kendilerinin bir ülkesi olmaması gerektiğini, her ırktan üstün olduklarını ancak tanrının bir cezası olarak dünyada çeşitli ülkelerde azınlık olarak yaşamaya mahkum edildiklerine inanıyorlar. Ayrıca filistinde savaşan bir asker yok, halkın içine karışmış onların içerisinde masum insanları kendisine siper olarak kullanan hamas savaşıyor.
Soran+1 yıl75 senedir oralar isgal edildi israil tarafindan diye geciyo, israilin basindan beri orada kan dokmeye evlerinden atmaya hakki yoktuki, her bayramda ordaki camilere saldirdilar her seferinde filistin kan agliyo diye okuduk, kimse yardim etmedi hamas yardim edince hamas simdi islamci bi millet oldu, israil dursa kendini savunmak icin bi nedeni olmicakki? Ayakabilariyla kudusta gezip, evdeki cocuklari alip goturmek sebebsizce, sniperlerle insanlari baba ve oglunj hatirlarsin belki onlari oldurmeleri hepsi simdi hamasin ve filistinin sucu dimi, araplar hep yapti ve diger ulkeler sucsuz hep bu araplarin yuzunden hicbiyerde yasamaya haklari yok bu milletin, afrikadada, filistindede, hersey onlarin sucu herseyi onlar baslatiyo, bi bak kim kimin ulkesinde, kim neyi baslatmis, durup duruken adamlar orada yasarken
Soran+1 yılulke bizim diyip saldirmasaydiniz is hamasa kadar gitmiyecektiki, asil terorist israil ve isgalci, hicbiyerde kabul edilmedikleri icin avrupada dahil baska yerleri isgal ediyorlar, buyuzden amerika bukadar destek veriyor, yeterki avrupadan uzak kalsinlar diye, amerikadakilerinide sirket yollariyla oralaara yerlestiyorlar asil sizin bu yahudilerden istedikleriniz nedir? Ne avrupaya sigdirdiniz nede almanyaya hep katletiniz, simdi israili savunmaniz ne diye vicdanmi yaptiniz? Yoksa basinaza bela olurlar diyemi baska ulkelere postaladiniz hicbiyerde barindirmaniz onlari, onlarda Şu an zaten komi neyi bulurlarsa ölduruyorlar, ac izle internette neler yaptiklarini, hergun kac kisi oluyo canli bombadan bahsediyon hamastakilerin hepsimi terorist? Binalarin hepsi bombalaniyo, sen canli bombadan bahsediyosun bitane bile bina kalmadi, insan kalmadi, filistin ve israil halki masum yasar, kudusu rahat birakin, orasi zamaninda turkiyenindi, kudus muslumanlar icin onemli bi yer oraya dokunmayin, filistindeki insanlari artik her deferinde her bayram gunleri katletmeyin yeterli hamasta birsey yapmaz ozaman, israil ve amerika tabiki basarali yeterki cocuk öldurelim kimyasal butun yasakli silahlari kulanarak gerekirse gemilerle girelim heryere, ama o ilk degil dimi, turkiyenik ucaginida dusurelim, her yere us kuralim, tukriyenin nerde gemisi usu var? Hangi ucagi dusurmus? Savasa seebbiyet oluyosunuz ama hep baska ulkeler suclu, oraya buraya giriyorsunuz ama hep baskalarinsuclu ve terorist, guzel,
Soran+1 yılkendini savunmak, tabi filistini ezin gecin hamas kendini savununca terorist olsun, filistin hamastir, filistin ezildikce hamas duramaz, orada zaten eziliyorlardi beraber yasamiyorlardiki yahudiler kuduse bile sokmuyorlarki muslumanlari, zaten aglama duvarlari var kudusle alakalaei bile yok oraya bile sokmuyorlar, asil bu muslumanlarla alip veremedikleri nedir? Muslumanlar ölunce zaten hep terorist oluyorlar islamci oluyorlae, aslinda bunu bizimde yapmamiz lazimdi her ulkeye girip katletip, o ulkeyi soyup ondan sonrada bunlar terorirsti zaten deyip cikmak, kamyon kamyon altin caldiniz maden caldiniz ne diyimki, askerler bile bu durumdan memnun degil ac izle internete hepsi iraga girdigine cok pisman uzuluyorlar bos yere savastiklari icin Hatta bi videoda adim bagirip arkadaslaeimi yok yere kaybettim, yok yere masum insanlari oldurduk diye bagirip soyluyor butun gercekleri ama iste insanlik duymak istedigini duyuyor bosvef zaten bosu bosuna anlatiyorum terorist damgasini sesiz kaldikca daha coook yeriz biz :) Buarada bi dusmanligim yok kimseye sadece haksizliga ve savasa hayir
- +1 yıl
75 seneden bahsediyorsun, sana 2023 yıl önce bile orada yahudilerin yaşadığı söyledim yerleşen yerleşmiş diyorsun, o yahudileri kim defetti yerlerinden? Hristiyan kudüs krallığı varken yahudiler huzur içinde fransızlarla birlikte yaşıyorlardı. Sonra ne oldu? müslümanlar işgal yaptılar, yahudileri sürgüne yoladılar ve çöktüler. yerleşen yerleşmiş mi bu şimdi? 1948 yılında o toprakların gerçek sahipleri parasıyla aldılar tapuları araplardan. Ayrıca bizim ırak savaşında terör örgütlerinin altınlarına el koymamıza hırsızlık demen de ayrı bir komik. Amerika'da güzel bir laf var 'Komşunu sev, ama bahçe duvarını yıkma'. 6 gün savaşlarına iyi bak, parayla satılan toprakları geri almaya çalışan arap devletlerine ne oldu? israil istese hepsini işgal ederdi ama etmedi. canlı bomba saldırıları yapılırken, roket saldırıları yapılırken kimsenin sesi çıkmıyordu, unutma ki bu savaşı hamas başlattı. İsrail artık durmayacak. Savaş güzel bir şey değil, ama gerektiğinde savaşmazsan barınamazsın.
Soran+1 yılTabiki her ulke kendisine zarari dokunan ulkelere karsi durur, ama zarar verirseniz heryere zarar gorursunuz, baskalarinin ulkelerinde ne isiniz varki? Ulkelere girip terorist demek normal degil, uzak durcaksinki savas olmayacak o ulkelerde, o ulkeler zaten kendi halinde yasiyordu kimseye zarari yoktuki, iraka girmeselerdi, afganistana girmeselerdi, filistini rahat biraksalardi yahudiler oldugu gibi londradan akin akin gelmeselerdi savaslar olmayacaktiki, iraka girmeseydiniz irak sizemi gircekti? Kendi halinde yasiyordu bu milletler taki siz iceri girene kadar, bumu kendini savunmak? sen baskasinin ulkesini dagitip cikiyosun bu kendini savunmak degilki, kendini savunmak ulkene giren kisiyi ulkenden cikarmak demektir, amerikaya savas acan oldumki amerika kendini savunsun? Ne isi vardi diger ulkelerde? Baskasinin evine girmis oluyorsun, ve yahudiler filistinlileri bastan rahat biraksalardi sorun olmicaktiki, oraya sonradan gelen yahudiler ordakilerini oldurmeye baslayinca
Soran+1 yılsorun oldu, gaazetelere cikti yani olaylari hep baslatmislar israile amerika, bu kendini savunmak degilki, katliam yapmak, baskasinin evinde hirsizlik yapmak olur, sende olmayan madenleri, altinlari, elmaslari calmak olur, kudusteki tarihi eserleri calmak olur bu, icinde yasayan insanlarin evlerinin ustune cokmek calmak olur, kim zulm etmis? Amerikaya girenmi olmus? ya da londradan yahudiler getirilmeden once israilde insanlar savasmi yapiyormus? Sence burada kim terorist oluyor ve kendini savunan kim oluyor? Sen oranin yahudilerinede terrorist dicende diyemiyosun, dinci yahudiler diyosun, o dinci yahudiler haklilar ve onlara hak veriyoruz, onlar asil filistinlilerle iyi geciniyorlardi, taki araya londra girine kadar oraya taskinci insanlari getirene kadar, hamas kendini savunmamaliydi cunku Şu an oyuzden baya insan öluyor, ama zagen her bayramda onda bunda öldurmek icin israil askerleri zaten hep bi sebeb buluyorduki degisen bisey olmadi, tek degisen simdi hamasida yakinda haritaya israil olarak yazacak olmalari, bakalim hamastan sonra hangi ulke gelcek acaba misirmi:) merakla bekliyoruz :)
- +1 yıl
Irak savaşını yaptık çünkü ikiz kuleler saldırısı yapıldı, 3000 masum insan öldü, ırak savaşı bunun intikamıydı. Planlayıcılar yok edildi, el kaide ve işid kampları yok edildi ve savaştan çekildik. Afganistan savaşı ikiz kuleler saldırısının intikamı sonrasi aynı görüşlere sahip örgütlere karşı savaşmak içindi, afganistan islam emirligini yıktık, taliban ve çevredeki el kaide kamplarını yok ettik. 20 sene afganistanı terörden koruduktan sonra savaştan çekildik ve terk ettik. Pakistana özel operasyon düzenledik, usama bin laden 'el kaide lideri' orada yok edildi, el kaidenin 2. lideri ise ırak savaşında yok edildi, aynı şekilde ışidin kurucu lideri de ırak savaşı sırasında yok edildi. Vietnama savaş ilan ettik çünkü komunist rejim ve teröristler vietnam halkını sömürmeye başlamıştı, onları özgürleştirmek istedik ama arazisi çok yabancı idi, savaşa uygun değildi ve çekilmek zorunda kaldık. Biz tarihimizde hiçbir zaman işgal yapmadık.
- +1 yıl
Ve son bir şey demek istiyorum, lütfen artık tartışmayı bırakalım, evet seviyeli hoş bir tartışma yaptık ama ikimizin konuşması bir şey değiştirmiyor. Sadece parmaklarımızı yoruyoruz, senin İsrail'i suçlaman İsrail'i durdurmuyor, benim haması suçlamam haması yok etmiyor, o yüzden herkesin görüşü düşüncesi farklı deyip bu tartışmayı bitirelim, <3
Soran+1 yılIsa devrinde diyosun, kurulmus bi ulkeyi alamazsin, indiyanlar yarin ozaman amerikayi aciyla zulumle alsa herkes bunu seyredecekmi saniyorsun? Bu ulke olusmus Şu an siz bu ulkeyi boluyosun hemde 2023 gibi bi yilda, isa devrinde diyosun bende ozaman daha bi devir onceye gidiyim ozaman butun dunyanin duzeni degissin? Turkiyeninde bolgelerindaha buyuktu geri versinler ozaman? Bu araplar daha oncesinde nerdeydi ozaman afrika kucukdukce kuculuyor? Hicbiryere sigmiyorlar? Ne iraga ne diger ulkelere, isadan once herkes heryer deydi dahada oncesinde butun insanlik dunya uzerinde yayilmisca yasiyordu, hatta hep seneler seneler oncesinde gidelim, araplarla yahudiler beraber yasiyorlardi, taki diger yahudiler gelene kadar, inanmazsan bak internete senin degidin o alti gunde yaziyo dediklerini wikipediadan allmmissin biraz baktim hepsi ordan cikiyo, kac kerede degistirilmis, hastaneleri patlatmayi normal buluyosun galiba ben ne diyim, ozaman tirkiyede savas acsin cogu topragini kaybetti gitsin biyerlerde hastaneleri patlatsin, senelerce cektirsin o halka cok haklisin, ama bak israile sorunu araplar degildi, herzaman baska ulkelerdi, bu internette yaziyo, onlarin muslumanlari öldurmesi haksizlik, onlarin avrupayla ve diger ulkelerle sorunu vardi ozaman ilk sizlere saldirmasi gerekirdi, okadar seyler yasatiniz onlara, ama gucu yeten yetene, hepsi teror orgutu zaten okadar altinlari alip goturduler hepsi teror orgutu :) bunu eger bizim milettekiler yapsa inanki arkasinda durmazdim milletim diye her yaptigi haksizliklari kabul edemem, canli bombayla kac kisiyi oldurmusler soylermisin? Suanki bombalanmayala canli bombayi kiyasliyamazsin, israil durmazsa turkiyede durmaz, rusyada durmaz, korede durmaz, avrupada durmaz, hadi hepimiz nukler patlasinda ölelim bakalim okadar gurur ve memnuniyet duyuyorudk ozaman o gurur ve memnuniyetten eser kalacakmi :)
- +1 yıl
Sen beni anlamak istemiyorsun, 6 gün savaşlarının tek kaynağı wikipedia mı sanıyorsun sanal alemde mi yapıldı o savaş?, bahsettiğin altınlar da dunyanın en kanlı 2 terör örgütüne aitti bu arada, ışid ve el kaideye ait altınlardı. Daha fazla seninle tartışmak istemiyorum. Sana savaşlarımızı niye yaptık anlattım, bizim okulda öğrendiğimiz resmi bilgiler. İnanıp inanmamak sana kalmış.
Soran+1 yılKendin soylusun butun ulkelere hep siz savas ilan etmisiniz, hepside teroristmis, bidahakine sizede terorist deyip rusya saldirsin bakalim ozaman nolacak, o ikiz kuleler cikti oratayabiste onlarin yapmadigi kendi askerleriniz dahi bunu kabul etti, her savsstan cekildiginiz ulker cok beter ve kotu bi hale geldirler, oncesinde iyiydiler, yarin rusya dese amerika bizim burada bina patlatti gelsin ozaman basbaskinini asin, orayi bi temizlesin teroru gruplarindan nasil olur? Ha orada degerli esyalar bulursa onlarida gotursun sonucta hepiniz terorirst oluyonuz ya, orada halk varsa onlarida vursun gitsin, cok masumca dusunuyorsun, ulkem herseyi iyi seyler icin yapiyo diyosun, ulken her seferinde yabanci ulkelere hep bi sebeble giriyor, hani saddamin bombasi nerde? Hep bi sebeb buluyosunuz? Bunu oraya arastirmaya gidenleree bomba bulamadi dosyalarda yanislik oldu diye cikiyo, her ulkeye boyle yanislikla ve hep bi suclamayla girmek zorundamisiniz? Aynisini siz yasasaniz nasil olur?
Soran+1 yılNe teroristligini gordunuzki o liderlerin cogu ulkesini kalkindirmaktan baksa birsey yapmadi, herkes zaten terorist amerika haric butun ulkeler terorist, hicbir ulkeyi rahat birakmadiki hangi ulkeye karismadiki soylermisin? Hepside onlari korumak icknmiydi nekadar korumaci bi ulkeymis? Baskasinin ulkesinde kimsenin kan dokmeye liderlerini asmaya hakki yok, egerki senin ulkene girip senle savasiyorlarsa, sizin orada yaptiginiz gibi kacbinlerce insan olduruyorlarsa ozaman savuna bilirsin kendini, ama hep muslumanlar oluyor hemde kac binlerce, hepside terorist ozaman muslumanlara terorirst de senin icin daha kolay olur ozaman hepsini olduruelim degilmi? zaten siz hristiyanda degilsiniz? Yahudiler sonucta isayida öldurdu, yani hangi dina mensupsunuz onuda bilemedik, ama hristiyan olsaniz enazindan muslumanlar tarafinda olurdunuz, cunku kitaplar ayni denilecek kadar benzerlik var, bence din din dedigin icin, sizinkisi dine karsi birsey galiba, dinsizlik, cunku ordaki dindar yahudileri bile nerdeyse terorirst ilan ettiyseniz, oraya buraya biz savas acsak bizi haritadan silerler, heryere girmis ulken bide isgal etmedim dyorlzr, bi yaz internette amerikanin girmedigi ulkemi var :) ucuncu dunya savasini bi yaz hepsinde Amerika var 1 den 3 e kadar :)) severim amerikayi kac kerede gittim, insanlaeinida severim, ama yukardikilerinin verdigi kararlar insan olarak uygun bulmuyorum, kimse buzamana kadar amerikanin baskanini asmadi, sence bu sekilde kim terorirst oluyor?
- +1 yıl
Hmm, hamas+isid+el kaide destekcisisin yani, okey. Bende seni humanist falan sanmistim, birde o liderlerin ne kotulugunu gordunuz diyorsun yazık. insan degilsin.
Soran+1 yılYanislikla ucuncu dunya savasi dedim, ikinci dunya savasi dicektim, aklim ucuncude cunku bu gidiste oda cikacak
- +1 yıl
Biz 2. dunya savasına girmeseydik nazi almanyası dünyaya neler yapardı acaba hiç düşündün mü?
Soran+1 yılHamas la isidi bir tutamazsinki:) hamas sadece israile saldirdi diye teroristmi oldu? Ozaman istail yillardir filistine saldiriyor teroristmi oluyor? Humanistim herkese uzuluyorum, ve o liderler kendi halkina iyiydi, disardakilerine hicbirsey yapmadilae ve suclamalarla yok ettiklerinizi butun dunya biliyor:) eger amarikayi ucagimizi dusurdu diye tehdit olarak ve terrorist bi ulke olarak gordugumuz icin yarin bidonu asmaya kalkarsak bu normal karsilanirmi? Kac kez turkiyeye taciz atesleri acildi ve kac kez vu seyler yasandi ulkeye girelimi? Veya amerikaya girmek icin bi sebeb bulamaimi amerika bastan hata yapiyor baska ulkelere karisarak uzak dursun, israilde uzak dursun, isadan oncesi sonrasi diye visey yok ordaki yasiyan halki Şu an katliyam yapiyorlar hicbizaman filistinlilinin oncesinde bi insana zarar verdigini gordunumuz? Oncesinde orada yasamiz olsun veya olmasin, orada varlardi oncesindede sonrasindada, ama orada yasiyan halki bos yere öldurmek ve yetmeyince hamasida almaya kalkmak ve
Soran+1 yılyetmedi en son mekkeyide goz dikmeleri dunyanin ne hale geldigini gosterir, yetmiyo cunku muslumanlarin herseyi goze batiyor :) ve senle tartismiyorum buna bi aciklik getiriyim sadece olani soyluyorum herkesi severim ben senide severim fakat goruslerini farkli buldum, herkesi kendi gorusu ama ben eger kendi halkim zulm yapsa arkasinda durmazdim, bugun ona yapan yarin kendi halkinida ezer gecer bunu unutma ;) nazi dunyaya neler yapardi biliyorum, ama onlarin tek bi milletle derdi vardi yani dunyaya napardinbilmiyorum , ama enzzindan katliyamlar bitti, fakat sizinde Şu an dunya uzerinde yaptiginiz katliyamlarda bitmeli, cunku baris istiyoruz, her seferinde amerika bi yere girdikren sonra orada hep bir felaket oluyor, eskiden beri bende tarih kitaplari okudum ve burada yurt disinda ders aliyorum, ve amerikanin herzaman gucu ellinde tutmaya calisan bi kanli devlet oldugunu soyluyor, hatta bu kitaplarin almancasini sana gostere bilirim bunlari yabanci alman ogretmenim ogretti demeki ya sizin okullar yalan soyluyo ya da herkes isine geldigi giibi anlatiyo tarihi, ama benimde
Soran+1 yılgordugum amerika her savasa giriyor, ve cogu savaslarda amerikaya karsi oluyor, yani simdi amerika hakli butun dunya haksizmi? Trump varken daha iyi yonetiliyordu, onun zamaninda amerikayi seviyordum, Şu an amerika hakkinda sadece teredutlerim var ama herkese sonsuz saygim var, ama dedigin gibi konusarzk bi yere varamiyoruz, sadece bi kez dusun ulkem niye heryere giriyor diye bir kez dusun? Turkiye buzamana kadar tek cok onemli seylerde girdi ve oda etrafindaki ulkeye girdi siniri ihlal ettikleri icin ama hic gidipte parise, italyaya, veya viyere liderini astigini gordunmu? Biyere girip orayi kendi guvenli bolgesi haline getirmeyi istedigini gordunmu? Herkes kendi ulkesinde kalmali ve baska ulkelere ne olursa olsun girmemeli, yaptiginiz katliyam girdiginiz sebebten daha buyuk, bu yabanci ulkenin musluman ulkesinde ne isi var ve ne yapiyor oralarda? Muslumanlarin hic gidipte baska bi ulkeyi guvenli bolgeye cevirmeye veyahut vir yere girmeyi calistigini gordunmu? Veyahut binlerce insani oldurdugunj gordunmu? Rusya bile bukadar dunyaya karismadi, simdi bi ukrayna icin boyle yapti ama rusya bile bukadzr buyuk bi devlet oldugu halde herseye atlamadi, amerika herseyin altindan cikiyor normal mi? Tonlarca altin vardi hepsimi el kaidenin? Tonlarce maden vardi hepsimi el kaidenin? Madeni, altini, oranin herseyini aldiniz normal mi ve haalda aliyosunuz sadece musluman ulkelerininde degil, diger ulkelerdede bu ayni, yererki en guclu ulke siz olun, buyuzden rusyayla anlasamiyosunuz, ama bi yerde bu bitecek, guclu olmak degil insanlari rahat birakin yeterli kimsenin amerikada gozu yok, zaten kurmus devletini napacaz bolecezmi? Uzak dursunlar ve her ulkeye girip tatbikat yapmasinlar, herkes oldugu ulkede kaldigi surece sikinti yok :)
- +1 yıl
Ya o kadar garip bir bakış açın var ki okudukça midem bulandı. Rusya herşeye atlamadi demissin, rusya neye karisabilir? Ekonomisi yok, savunma butcesi dusuk, teknolojisi eski, gucsuz bir ulke, sadece topraklari genis cunku isgalciler. Hamasla isidi bir tutamazsin demissin, ikisi de aynidir cunku islamci orgutlerdir. Alman ogretmenin tabiki sana bizi kotuleyecek, 2. dunya savasinda almanyayı kim durdurdu? Biz zannettiğin gibi isgalci, hirsiz olsaydik dunyanin her kitasinda topraklarimiz olurdu. Sana yapilan savaslarin sebebini anlattim, hala daha her yere giriyorsaniz diyorsan sende bir problem vardir. Bana inanmiyorsan, yaptigimiz savaslari arastir.
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
2Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yıldin dil ırk geçti insanlık ölüyor sadece ona üzülüyorum
04 Yorumla
Soran+1 yılDin dil irki bende coktan gectim, sunu anladim istedikleri zaman internetimizi kesip bize istedikleri gibi zulum yapabiliyorlar, dunyada sesiz kaliyor buna, yani aynisini yasasak bukadar aciz kalacaz demekki, anlamiyorum bukadar cok kisiyiz fakat boyle eziliyoruz, aynisi bizede gelir yakinda ve herkes bunu normal karsilicak
Cevap sahibi+1 yılVe hiç kimsede bir şey demiyor Rusya veya çin bjr şey yapsa bitmişti bu göz göre göre ölüyor insanlar kestiler herşeyi herkesi öldürecekler içerde (sadevd insanlara güçleri yeter sivil
Ve hala onlaro destekleyen var aynısı başlarına gelse ne yaparlardı
Soran+1 yılCok dogru diyosun, ölduruyorlar hepsini gordum videode son cekim, aynisi baslarina gelecek onlarinda bizimde hepimizin oyuzden insanlik olarak biseyler yapmamiz lazim, bak neler yapabilczklerini gosterdiler sanki bir hicmisiz gibi istedikelrinde istediklerini yapiyorlar
Cevap sahibi+1 yılEvet vala yoksa kim öyle bir şeye cesaret edebilir koskaca Rusya bile Ukrayna saldırırken kimseye karışmadi tek tarafliydi
şu an herkes konuşuyor icraat desen yok
+1 yılGüçlü olan her zaman haklıdır evlat
06 Yorumla
Soran+1 yıl:) guclu olan haklidir, dogru bu devirde oyle, eskiden askerlerimiz azinlik oldugu icin gucsuz gormuslerdi canakale zamaninda, azinlik olduklari halde hakli olduklarini gosterdiler, o devirler nerde kaldi, ozamanlar azda olsa insanlik icin savasiyorlardi, kendimizi korumak savunmak icin, zulum etmesinler diye, simdi zulum ediliyor insanlara anca bagiriyoruz disarlarda, telefondan paylasiyoruzdur ama orada ne degisti hicbirsey? Madem savasla birsey yapamiyoruz, hackerlerin devreye girmesi gerek, bankalara maddi olarak zarar, ve nekadar askeri sistemleri guclu olursa olsun biyerde acik vardir, ucak hava sistemleri, ve bilgisayar programiyla askeriyede ne calisiyorsa etkilenebilinecek seyler imkansizda olsa yazilimlari cok guclude olsa, hicmi virseh gelmiyor elden? Gercekten izlicezmi bizimde basimiza gelene kadar
- +1 yıl
maalesef dediğin gibi olmuyor bu işler
Soran+1 yılOzaman nasil olacak bu isler? Sesiz kalmaklami ya da elden birsey gelmez demeklemi ya da ayni kaderi basimiza gelene kadar beklemeklemi?
- +1 yıl
Sadece kendimizi düşünürsek başımıza bi şey gelmez doğanın kuralı bu
Soran+1 yılO konuda cok haklisin:) okadar dogruki, ama vicdanin yiyip bitircek, ve nice kendini dusununlerde arada kaynayip gitti savas hicbiseyi dinlemiyo ne doktoru avukati zengini arada kayniyo gidiyo, cok zenginse ayri bi sekildd belki yirtar ama bombalarken hangisi zengin hangisi fakir diye bakmiyorlar:) napacaz gercekten bilmiyom ama hayirlisi olsun ama etrafimizdakilerinide dusunelim sonucta tek yasamiyoruz dusersek ellinde sonunda bi insana ihtiyacimiz olacak 😊 tek basina donmuyo bu devran bende oyle isterdim ama ellinde sonunda insan insana ihtiyac duyuyo :)
- +1 yıl
Demek istediğim sadece kendi ülkemizi düşünürsek bi şey olmaz
Gizli Üye(30-35)+1 yılGebersnler
11 Yorumla
Soran+1 yılKimler gebersinler
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?