20 yasinda istemsiz hamile kalan birisiniz tek sansiniz kurtaj bu durumda kalsaniz napardiniz? O yasta evlenir miydiniz daha hala cocuk gibiyken?
Cevabın nedir?
Zor bir seçim. Çocuğu doğurmak istiyorsan yani anaç bir yapın varsa evlenirsin ama ah be canım neden korunmasız ilişki yaşarsın ki. Kürtaj da bir seçim ama bunu kesinlikle bir Uzmana yaptırmalısın. Yoksa durum vahim. Aynı durum benim bir Kız arkadaşımın başına geldi. sevgilisi onu istemedi evlenmem seninle falan demiş kıza çok basitsin falan demiş. Kız da arkadaşlarıyla bir arayış içinde saçma sapan bir doktor bulmuş Kürtaj için özel muayenehane sonra yolunda gitmeyen bazı şeyler oluyor ve kız şu an tamamen anne olma şansını kaybetmiş durumda.
03 Yorumla- +1 yıl
Eig yıldızı için teşekkür ederim. Durumun içinden çıkılması zor bir durum ama kendini çok üzme. Daha çok gençsin. Hem bakalım sen bebeği dünyaya getirmek istesen bile baba adayımız bu duruma hazır mı? ailen bu durumu biliyor mu? Baba adayının haberi var mı? Ve en önemli soru kaç haftalık hamilesin? Bunu ne zaman fark ettin? Ayrıca merak etme sen yalnız değilsin
- +1 yıl
Kurtaji tavsiye etmissin yazik.. o yasta evlenirmisiniz? Demis bunuda cevalamamissin. erkek istekliyse evlensin. gulu seven dikenine katlanir hataylada olsa geregini yapmislar.. cana kiyma sebeb ve mazereti yok, heleki zevk sebeb olamaz !!! en kotu ihtimal evlatlik verme ve zamani gelince evladini geri almak.. psikologada git. e. i. c. alan nasil tavsiye veriyorsun? Allah ve bu konudaki emrini bilmiyorsan ogren.. yoksa aklina uyarsa GUNAHTA ONA BU KONUDA CİGİR ACTİRDİGİN İCİN SENDE AYNEN CANA KİYMA VEBALİNE GİRERSİN. denemesi bedava ...
En İyi Cevaplar
Yorumlarını okudumda gerçekten boş bir insansınsın yaşadığın süre zarfında keşke kuranada bir göz ucuylada olsa baksaydın. Bide diyosun yeterince bilinçlendirmiyolar bilinçlenmek isteseydin hertürlü bilinçlenirdin kimsede suç arama suçu kendinde ara 20 yaşına geldim niye beynimle düşünemedim diye yakın dur ama kürtaj yaparakta o masumun yaşama hakkını elinden alma hakkın da yok zaten
017 Yorumla
Soran+1 yılnasıl bir insan olduğum seni ilgilendirmiyor ben de senin nasıl biri olduğunla ilgilenmiyorum sen kendi hayatını doldurmaya bak başkalarınkini değil
Soran+1 yılgerçekten benimle ilgilenmene gerek yok ihtiyacım yok yani. şu an bu yorumlarınla gülünç oluyorsun
Soran+1 yılumarım hiçbir zaman da olmazsın
Soran+1 yılnasıl yaşayacağım neye inandığım seni ilgilendirmiyor. bu olayın da dinle bir alakası yok.
Soran+1 yılyine dayanamayıp suçlaıyıcı konuşmalara devam ediyorsunuz bu hakkı kendinizde nasıl buluyorsunuz. kimsenin kimseyi suçlamaya yargılamaya hakkı yok.
Soran+1 yılsuçluyum demek ne gibi bir yarar sağlayacak? kötü bir sey, acısını çeker otururum. ama kendim için en iyi olanı yapmak zorundayım. suçlamalar taşlamalar, bunlar isteyerek birine tecavüz edenlere, kötülük yapanlara, birini kasten öldürenlere yapılmalı. Evli olunsa bile hazır olmadığı için aldırılmak zorunda kalınacaktı. son olarak bırak benim vicdanım bende kalsın, bunu sorgulama. zararı bir başkasına vermiyorum kendime veriyorum en başta. bunun kolay mı olduğunu sanıyorsunuz. suçlayarak nereye varılabilir böyle bir durumda
- +1 yıl
Zararı kendine verdiğini sanıyosun aslında kendinle beraber topluma veriyosun kürtaj nedemek bunun mevzusu bile insanın midesini bulandırıyo sen ne istiyosun anlamıyorumki bir hatayı hatayla kapatabilmek için destek arıyosun vicdanını rahatlatmak istediğin evlenmekten başka yapabileceğin bişey varmış gibi burada yorum alman anlamsız
Soran+1 yılZarari tabiki de kendime veriyorum sen bundan en fazla bir ay sonra bunu unutacaksin ama ben omur boyu hatirliycam. Vicdanimi da rahatlatmak istemiyorum. Neyse ki haklar var ki senin gibileri daha fazla burnunu sokamiyor baskalarinin nasil yasayacagina.
- +1 yıl
Git o zaman bildiğini oku burada neden insanların görşünü alıyosun kararını vermişsin zaten ayrıca saçmasapan konuşma senin hayatına karıştığm yok senin gibi biri beni zerre kadar ilgilendirmez ben o masum günahsız çocuğu düşünüyorum hani sizin günahınızın bedelini çekecek olan o bebek sen resmen öldürüceksin onu istediğini yap venim elimden sölemekten başka çare gelmez ama o kadar kıt beyinlisinki keşke anlasan o çocuğu aldırırsan eğer bundan sonrada inşallah bidaha çocuk sahibi olamassın sen anneliği haketmiyosun inşallah rabbim sana bidaha anne olmanı nasip etmez
Soran+1 yılSen once kendi dusuncelerini ruhunu nefretten arindr sonra baskalarinin gunahlarina karis. Beddua etmeden konusamiyorsun resmen
Soran+1 yılSenin seviyene inersem sana insallah senin de ozurlu bir cocugun olur da aldirmakla aldirmamak aradinda kalip durursun, dusuncelerine gore de aldirmayip hayatin boyunca hem cocuga hem de sana eziyet olacak hayati cekersin demem gerekir ama demiyorum. Herkesin hayatta ogrenmesi gereken bir sey var umarim sen de insanlarin kararlarina ve goruslerine saygi duymayi ogrenirsin
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkekler bu kadar acımasız ve düşüncesiz yorum yapmayn! Hemcinsinizinde bunu düşünmesi gerekiyordu. Bende 20 yaşındaym bende daha bir çocuğum ailemin yapısı buna musaitse adamda sahiplenecekse yaptgi hataya evlenirdim ama hepsi aksi durumdaysa krtajdan baska care yok siz her bosaldgnzda israfsnz farknda msnz bilmem o da şuanda 1 aylk falansa aynı yere çıkıyor!
21 Yorumla
Soran+1 yılAynen o spermler de bir sure canli kaliyor ve sonra oluyor yumurtya gelmemesini saglamak, geldikten sonra bunu sonlandirmak arasinda ne kadar cok fark var ki. isin ilahi boyutunu kim tam olarak biliyor burdan sonrasi sadece kim neye inaniyorsa ona gore degerlendiriliyor.
+1 yılhttps://i.hizliresim.com/dWzn6D.jpg
simdi bisey derdimde neysee..
https://i.hizliresim.com/7VEkEN.jpg
dahada bisey demiyorum sana ben50 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
31
Cevap
68Cevap
Güzel kardeşim ben seni çok iyi anlıyorum. şuradaki okudum sinirlerim gerçekden bozuldu. yine bizim din adamlarımız yok yanarsın vıdı vıdı. iyi bir doktor bulun istanbuldaysabız önerebimirim. yaşınız da müsait bir an önce kürtaj olun.10 haftadan sonra yasak çünkü. gebelik haftanızı hesaplamak istiyosanız son adet tarihinizden itibaren gün gün sayın haftaya çevirin. üzme canını sen de
13 Yorumla- +1 yıl
Kürtaj olun diyor bide o vebal seninde boynunda olur o çocuk oldurulurse sende azhab göreceksin inşallah
Soran+1 yılKavgayla kufurle dusuncelerinizin zitlastigi insanlarin ustune gitmeyin herkesin bir fikri var ve soylemekte serbest neyse ki hala. Saygi gostermek lazim
Oncelikle gecmis olsun kotu bir durum
Ama sikinti yapma herseyin bir cozumu var...
Bu buyuk bir karar sonucta bir can oda..
Bence evlenmeye hazir degilsin ve bu cok buyuk bir yanlis olur diger taraftan diger secenekte o kadar dogru bir karar degil..
Hangisini secersen sec ama insallah hayirlisi olur.
Sunu yap bunu yap demeyecegim cunku hayat senin sen cekeceksin sefasini cefasini tek diyecegim sey iyi dusun.. keske dememek icin iyi dusunmelisin10 YorumlaHayat senin , senin kararların birlikte olduğun çocuk seninle evlenmez. Açık görüşlü bir kızsın istediğin erkekle istediğini yapmakta özgürsün, kimse bunu yargılamamalı. İleride umarım hayata senin gözünden bakan birisiyle karşılaşır mutlu olursun. Kürtajdan başka çaren yok doğurmak istemiyorsan. Sağlığın açısından bulabileceğin en iyi doktoru tercih etmelisin.
01 Yorumla
Soran+1 yılTesekkur ederim
Diğer konusunda 7b cevap paylaştı. Hala o yaşta çocuk gibiyken... Bu sözüne takıldım. Hamile kalacak kadar aklın varken yetişkin, sorumluluk alacak duruma düştüğünde çocuk mu oluyorsun yani? Sevişirken düşünecektin onu. Ben ayrıldığım nişanlım ısrar ettiği halde onunla seks yapmadım. Evlenmeden o riske atamadım kendimi. Şimdi pişmanmıyım değilim. Soruna cevaba gelince, senin vicdanına kalmış.
011 Yorumla
Soran+1 yılBu senin tercihin kararin ve dusuncen. Sonuna kadar saygi duyuyorum. Ama bunun en dogrusu oldugunu kimse soyleyemez. Herkes kendi dusunceleri dogrultusunda yasiyor
Soran+1 yılYaptigim sey bu kadar kotu mu? Evet kendi dusuncelerim var ama baskalarininkini de merak ediyordum. Bu kadar kati olunabilecegini bilmiyordum. Zaten hemen hadi kos aldir hic dusunme denmesini beklemiyorum ama hakaretlere de tahammul edemiyorum. Dunyada bunca kotuluk varken bunun en kotu sucmus gibi algilanmasini dogru bulmuyorum. Kimse istemez boyle bir durumda kalmayi. Ben sevdigim insanlaydim iki tarafin da rizasi ve sevgisiyle oldu. Bunu cirkin bir sey olarak dusunmenize dayanamiyorum.
Soran+1 yılIgrenclesmiyorum dusuncelerimj soyluyorum bu yapilabilecek en guzel seylerden biri sevdigin kisiyle olmak. Ister evli ol ister olma ama bunu bilmem bana yetiyor gerisi onemli degil artik.
Soran+1 yılçünkü çocuk bakmaya hazır değiliiim bu kadar.
Soran+1 yılhazır olduğumuzda zamanı gelince evet var
- Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılHamile kalabilecek birirnin cocuk oldugunu dusunmuyorum
96 Yorumla- +1 yıl
Katiliyorum,.. Elimde deyil😘
- +1 yıl
Biraz doğu anadolu ve güneydoğu anadolu bölgelerini gez o zaman, bakalım fikrin değişecek mi?
Soran+1 yılAdet gormeye basladigin andan biyolojik olarak hamile kalinabiliyor
- +1 yıl
Ben ondan bahsetmiyorum. Durduk yere hamile kalinmiyor. Anlatabildim umarim @endlessday
- +1 yıl
Durduk yere tabi ki hamile kalınmaz, durduk yere hamile kalan canlılara örnek çiçeklerdir onlar yerlerinde durur ama polenleri havada uçuşur sonra hooop hamile olur, aşkının meyvesini vermiş olurlar.. Yazdıklarım çok mu saçma geldi? sen benim ne demek istediğimi açıkça anladın ama anlamamış gibi davranmaya devam ediyorsun.
istemeden hamile kalmak diye bir kavram yoktur, risklerinden korkusu olan kişi cinsel ilişkiye girmez girerse ve başına böyle bir iş gelirse kürtaj yaptıran kişinin katilden farklı olduğunu düşünmüyorum kız da erkekte el birliği ile bir bebek katilidir.
00 Yorumla
+1 yılatıp tutmakla olmuyo bu işler biz erkekler hiç anlamayız yaşayan kız bilir anca bilemicem fakat 20sinde hamile kalanada çocuk denmez.
13 Yorumla
Soran+1 yıl20sinde herkes olgun mu oluyor allaskina?
- +1 yıl
akıl yaşta değil baştadır 18 olunca reşit oluyosun 20 çokmu ufak bide hamile kalıyorsun kandırma kendini oyaşta doğruyu yanlışı ayırt edebilirsin.
Soran+1 yılDogruyu yanlisi ayirt etmek baska bir ebeveyn olma duzeyine erismek baska bir sey. Hazir hissetmemek apayri bir sey. Resit olunca bir anda buyumuyorsun. 20 yasinda anne olmayi aklinin ucuna bile getirmiyorsun
+1 yılIstemiyosan yani aldirmak istiyosan hapla dusurme yontemi var onu kullan arkadasimin basina geldi 18 yasinda bir de kullandi dusurdu simdi normal adeti de geliyo bir sorunda yok hapin adi cyotec
02 Yorumla
Soran+1 yılO cok zararli bir sey arkadasin cok sansliymis ama basina tahmin edemeyecegi seyler gelebilirdi. En iyi ve zararsiz yontem iyi bir yerde yapilan kurtaj zaten hapla arasinda bir fark yok sonuc ayni
- +1 yıl
Nasıl ne gibi zararı var ki? kıza hiç bişey olmadı ama
Diğer konusunda 568 cevap paylaştı. bu yaşta siz evlenmeden ilişkiye girin sonra istemsiz -çocuk-kürtaj diyin Allah ısla etsin.
50 Yorumla
+1 yıl20 yaşında istemsiz hamile kalınmaz, amip misin sen bölünerek çoğalıyorsun?
Binbir türlü korunma yöntemleri var. İstemsiz hamilelik değil bu, bu başka bir şey.08 Yorumla- +1 yıl
Doğru Türkiye'de tecavüzcüyle evlilik oluyor hatta ceza bile almıyor. Bir an Türkiye'yi unutmuşum özür dilerim..
Soran+1 yılHicbir sey yuzde yuz koruma saglamaz
- +1 yıl
Evet ama bu hiç korunmamaktan daha iyidir. Eğer ki korunduğun halde o %3 lük bir şans ile hamile kalmışsan o bebek doğmayı hak ediyordur o zaman. Adını erkek olursa Harry Houdini kız olursa da Marry Houdini koyarsınız o zaman.
Soran+1 yılTabi ki korunulmali ama korunmaya ragmen hamile kalma olasiligi sanildigindan daha fazla hata yapilabilir, dikkatsizlik olabilir. Sonucta daha gencligin basinda bir anda coluk cocuk sahibi mi olunmali tum hayatini degistirip o istenmeyen cocuga mi bakilmali
- +1 yıl
Dediğim gibi korunduğunuz halde o sperm bir şekilde kurtulup yumurtaya ulaşıp gebeliği başlattıysa yaşamayı hak eder.
Soran+1 yılBuna suanda sen mi karar verdin ve soyluyorsun
- +1 yıl
Yazdığım tüm yorumlar kendi kararımdır, evet.
+1 yılçok zor bir seçim bu babası nasıl biri gerçekden sahiplenen iyi bir adamsa bence olmmuş olan bu sorumluluğu cesaretlik gösterip omuzlarınıza alın benim başıma gelse senin gibi çok büyük bir kararsızlıkda kalırdım
10 Yorumla
+1 yılYazık Valla çok yazık birde git öldür. Güna değildir hani çocukgibisin ya hani çocuklarda melek gibiler günahsız. lar zina yapmazlar yok ben sinirden nasıl sinirlenecgmi bilmiyorum ya
06 Yorumla
Soran+1 yılzina mı bütün olay burda? evli olunsaydı çocuk istenmeseydi de aynı şey değil miydi? olmak mı zorunda yani kendi hayatını seçme şansın yok mu
- +1 yıl
Canım sen orada aldırmak ve evlenmek diye iki seçenek soyluyorsun bu demektir ki evli olsaydın aldırmayacktn belki evli olsan gururlana gururlana doğuracaktın.
Soran+1 yılHerkes ayni degildir cocuk dogurmak icin cirpinmaz her an
- +1 yıl
o zaman çocuğum demiyeceksin zevki yaşarım ama çocuk dogrrmam de adam gibi
Soran+1 yılOyle diyorum zaten. Cocugumu da tam olarak olgunlasmamis oldugum icin soyluyorum. Bunda bu kadar takilacak ne var
- +1 yıl
Seni tanimiyorum sadece söylediklerine dayanarak konuşuyorum Zor iş Ama unutma dini görüşün ne olursa olsun bu gerçeği herkes bilir. Dünyada kalıcı değiliz ölümu unutma Allah yardımcın olsun kardeşim
O dedigin hormon bizde de var. Biz nedn bole seler yapmioruz. Bn olsam sevgilime soler bir cozum aradim. Evlenmeyi bile teklif ederdim ama istemiosa yapacak pek bir sey kalmio. Sanırım zor da olsa aldirirdim. Ya da anneme solerdim.
00 YorumlaBence evlen. birazda kendini değide karnındaki çocuğu düşün. o da bir aile ortamını hakediyor. sizin suçunuzun cezasını sakın ona vermeyin heleki onu öldürerek. bir hata yapıyorsan sonuçlarına da katlanmak zorundasın
00 YorumlaBence milletin dediği hiç bir şeyi umursama kendin ol, sana doğru gelen neyse onu yap.
21 Yorumla
Soran+1 yılCok dogru diyorsun ama keske herkes senin gibi dusunup saygi duyabilse. Keske boyle olaylarda gizlilik olmasa. Caresiz kalinan bu durumda bir de etraf taraindan suclanilmasa. Bu duumlarin onlenmesi icin daha fazla bilgilendirme yapilsa ne guzel olurdu
Tecavüze uğramışsındır o ayrı ama 20 yaşında ve hala çocuk gibiysem ruhuma uygun işler yaparım, gidip de bir erkeğin altına yatmam.
15 Yorumla
Soran+1 yılSevgiyle yapilan bir sey gidip herhangi bir erkekle degil. 20 yasinda bence kimse olgun deildir oyle hissetse bile zamanla buyuyecegijden dusunceleri degisir
Soran+1 yılsen böyle düşünüyorsan kendin böyle yaparsın başkalarını yargılamazsın
Soran+1 yılhayır ikisi çok farklı kavramlar. inşallah düşmezsin. ama düşersen de yani evli olsan bile istemediğin ya da bakamayacağın bir çocuğa hamile kalırsan böyle bir seçeneğinin olmasını isterdin emin ol. inançlarından dolayı doğurup da mutlu olmayacak bir çocuğa bakmak kimsenin isteyeceği bir şey değil.
+1 yılAnne/baba bebeğe güzel bir gelecek sunabilecek durumdaysa çocuk doğmali. Tamam Rabbim riskini veriyor ama Yinede dönemin şartları VE gereksinimleri göz ardı edilmemeli.
00 Yorumla
+1 yılEvlenirdim yaa vize ve final zamanı hep evlenesim geliyor zaten :(
21 Yorumla- +1 yıl
şurada bile güldürdün beni ya :D
+1 yılÇocuk gibiyken yapmayı biliyorsan doğurup bakmayi da bilirsin
22 Yorumla
Soran+1 yılO zaman cinsel olarak aktif herkesin her an ebeveyn olabilecek duzeyde oldugunu dusunuyorsun
- +1 yıl
Evet yani o boyuta tasiyorsa bunu bilmeli tabiki ve ne. olursa olsun o bir can unutmaki.
her ne olursa olsun oo minicige kiyamazdim her zorlugun ustesinde gelmeye razi olurdum ama onun canina kiyamam !!! Allahin bana hediyesi iken
10 YorumlaKınamayın kınadığınız başınıza gelmeden ölmezsiniz. Öncelikle okul okumuyorsan, çocuğu seviyorsan ve ailene söyledikten sonra şiddet tepki görmeyeceksen evlen, erken yaşta evlilik daha iyidir.
115 Yorumla
Soran+1 yılOkumadigimi nerden biliyorsun
Soran+1 yılOkumuyorsun diye okudum okuyorum yani ideallerim, hedeflerim var
Soran+1 yılIlk 10 hafta kurtaj yasak degil
Soran+1 yılBir sorun olmadikca ki ihtimali cok az kurtajin br zarari yok. Bekaret kadar kafana tas dussun
Soran+1 yılEvet yok cunku ben istedigim ksiiye verdim zaten oylesine biri degildi, baska da kimseyle olmadim. Bunlari konusmanin gercekten luzumu var mi?
Soran+1 yılGecmis gecmistir herkesin hatalari olur onemli olan ders cikarmak
Soran+1 yılDmeek istedigim gecmisime takilan biriyle olmak istemem zaten
Soran+1 yılAyrica durust de olurum
Soran+1 yılteşekkür ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılhala cocuk gibiyken sevişmesini iyi biliyorsunuz :)
31 Yorumla
Soran+1 yılEvet cunku cocuk yapma amaci yok
+1 yılBiriyle ilişkide bulunacak kadar olgun ama çocuğu doğuramayacak kadar da çocuksun öyle mi? Yaparken neredeydi acaba bu akıl?
03 Yorumla
Soran+1 yılCinsellik baska, cocuk sahibi olmak bambaska bir sey. insanlar her iliskiye gidiginde couk istedigi icin yapmiyor
- +1 yıl
Böyle düşünen bir insan katil ruhludur bana göre.
Soran+1 yılIliski esittir cocuk mu senin icin
+1 yılYazık o çocuğa üzülüyorum
bir şeyi yapmadan önce başını sonunu düşünün arkadaşım. 20 yaşında istemeden hamile kalinmaz, kalinmanakli. Net00 YorumlaEvlenirdim eskilee 14 te evleniormus 20 nedir ki ozaman 20 yas evde kalma yasiymis :)
00 YorumlaEmpati yaparsam asla kurtaj yapmazdim bebegimin katili olup vicdan azabi cekemem allah a da hesabini veremem. gulu seven dikenine katlanirdim heralde.
00 Yorumla
+1 yıl1000-1500 TL ye çocuğu özel muayenehanesinde bir doktora aldırabilirsin.. İstanbul'da isen sana doktor tavsiye edebilirim. Tecrübe konuştu ;)
03 Yorumla- +1 yıl
Naapcaktım... aynı anda iki kızdan da çocuğum mu olsaydı.. @KugulMann
Diğer konusunda 485 cevap paylaştı. Çocuğunu aldırma sonuçta senden bir parça pişman olursun bence aldırırsan... Anne olacaksın ne güzel sevinmelisin bence
00 Yorumla
+1 yılİstemsiz hamile kalmak da ne mk sanki soğuk aliyo korunsun o zat yoksa bir cana kiymamali o halti yemeden once dusunseydi
00 Yorumla
+1 yılTüh sana bide çocukmuş ALLAH gosterecek zana zinanın bedelini dur sen bir kabire giz bir azhab başlasın görürüm seni ben
15 Yorumla- +1 yıl
Talihsiz bir olan değil bildiğin zina yapmış yüz üstü cehenneme gönderilecek az kuran oku kurann
Soran+1 yılBeyniniz dinden baska bir sey dusunemiyor din sizin icinizi kotu yapmis. Zina dedigini kim bilir kendisi nasil yapiyor? Her gun taciz eden, tecavuz eden bu millet is severek ama evli olmadan kimseye zararin olmadigi halde yaptigin bir deye gelince zina oluyor, icleri karariyor. Evet cok talihsiz bir olay. Kimse memnun olmaz bu duumdan. Acisini da ceker. Ama istemedigi hayati yasamak zorunda degil. Tipki hayati tehlike soz konusuyken bebegin alinmasi gibi, anne ve baba hayatinda onu istemiyorsa, evlenmek de henuz istemiyorsa baska secenek olmuyor. Allah rizkini verir diye bir sey yok. Ne olacagi belli ve olmamasi gerekiyor bu kadar.
Soran+1 yılTamam canim derim icin rahat olsun
+1 yılNiye korunmadin? Her halti yer sonra da ah vah edersiniz. Aldirirdim veledi kurtaja yatardim, ne yapacagim bu yasta
04 Yorumla- +1 yıl
Bu sitede dürüst olmak da yasak, goruyorsunuz. Annenle bacinla beni karistirma. Çocuk benim değil mi sana ne
Soran+1 yılKafalari boyle naparsan yap degismiyor. Empati kuramiyorlar. Cok yazik. Insanlar bir sey basina gelmeden neyin ne oldugunu anlayamiyorlar. Belki de hic basina gelmeyecegi icin butun kotu laflari siralayip sucu size atiyorlar
- +1 yıl
soruda geçen hamile sen misin? Ay geçmeden kürtaja yat bir an önce. Gecikti mi ölüm riskin var, almıyorlar çocuğu.
Diğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Kusura bakma cinsellik yaşamak yetişkin işidir çocuk işi değil o yüzden evlenmeli.. Çocuğu aldırmak cinayettir.
09 Yorumla
Soran+1 yılHamilelikte soyle bir durum var, eger hayati risk soz konusuysa cocuk ve anne ayri ayri saglikli ama hamilelik birinin olumune neden olacaksa annenin cani daha onemlidir ve cocuk alinir. Burada da bir nevi cinayet soz konusu cunku aradan secim yapiyorsun. Bu durumu da soyle dusunun, istenmeyen bir bebek. Hayati boyunca yapilan bir hata gozuyle bakilacak. Yeteince sevgi gormeyecek cunku hep hayatini mahvettigi hatirlanacak. Hala bu cocugun yasamasi daha mi iyi diye dusunursunuz
- +1 yıl
Kılıf hazır.. çocuk çocuktur bunu isteyerekte yapsan istemeyerekte yapsan onun masumiyeti kendini sevdirir.. Sorun sadece senin isteyip istememen onu hayatında fazlalık görmen bunu terapilerle yenebilirsin.. Ya kürtaj yaptırdıktan sonra vicdanını nasıl teskin edeceksin.. Tercihler farklıdır zorunluluk farklıdır.. ikisini birbirine karıştırma bence..
- +1 yıl
İstenmeyen bir bebek? hayatı boyunca yapılan bir hata gözüyle bakılacak? Kürtaj yapıp sorumluluktan kaçmak kolay tabi değil mi? Eğer korunulduğu halde hamile kalınmışsa eğer o çocuk alınırsa ve atıyorum 5 sene sonra çocuk istiyoruz biz hadi yapalım denildiğinde o kürtaj ile alınan çocuk hatırlanmayacak mı akıllarda kalmayacak mı? @BamTelli nin yorumu çok doğru
Soran+1 yılPeki burada yikilan idealler, bu idealler ugruna calistigin onca seneler, hayattaki amaclarin, isteklerin, yapmak istediklerin. Bunlarin hepsi bir cocukla yikilacak. Bunu bu kadar basit goruyorsunuz. Ne var ki senin amacin cocuk bakmak zaten otur bak gibi. Belki asla cocugu olmasini istemeyen biri bu. Hayatini alt ust eden bir cocugu ne kadar sevebilirsin ki hep bir pismanlikla bakacaksin. Bunun yerine daha guzel ve olmasi gerektigi zamana saklamak daha dogru degil mi. Cunku kadinin hayati bitecek mecazi olarak olsa bile bu boyle.
Soran+1 yıl@endlessday evet tam olarak sorumluluktan kacmak. Cunku kendini daha o sorumluluga erismis gozuyle bakamadigin icin. 5 sene sonra tabi ki akla gelinir ama dersin ki iyi ki dogurmamisim cunku simdiki benle o zamanki ben arasinda cok fark var, suanda buna hazir hissediyorum
- +1 yıl
Kızım her kelimen bencillik akıyor.. O zaman öyle bir halt yemeyeceksin ve çocuk rahmine düşmeyecek.. Zihniyetinle yaşa emin ol beni ilgilendirmez benim insanlık görevim buydu söyledim bir ömür sen vicdanınla yaşayacaksın kendini avutabilirsin ama emin ol birgün hissedeceksin
Soran+1 yılHerkes secimlerinde bencildir ama ben bencil biri degilim, cocugun hayatini rezil etmek mi yoksa daha guzel bir zamanda hazir oldugunda daha svgiyle bakabilecegin birini dogurmak mi diye dusundugumde bu kararin daha iyi olduhuna inaniyorum. Kimse istemedigi bir hayati yasamak zorunda da degil ayrica
- +1 yıl
İnsanın idealli ne? bu dünya'ya ne için geliniyor amaç ne? para kazanmak mı? iyi bir yerde statü sahibi olmak mı? çok güçlü mü olmak? Hayır insan doğasında neslini sürdürmek var ama evli olarak ama evli olmadan. Bir bebek ile kadının hayatı bitmez (mecazi olarakta bitmez) bir bebek hayata geldiği zaman o kişi anne olur hayatı o zaman başlar ve daha iyi anlar. Dünya'da hiç bir sorumlukluk bir canın son bulmasına neden olmamalı. Allah rızkını verir. Ateistim ben diyorsan da hayat her zaman bir yolunu bulur
Soran+1 yılBunun dinle ateistlikle bir alakasini kuramadim. Insanin ideallerjni nasil da kucumsuyorsun. Idealler olmasaydi şu an herkes sadece cocuk dogurmus olurdu, gelisemezdik, kesfedemezdik, ogrenemezdik. Nasil da kucumsedin oyle. Hayat cocuk dogurmaktan mi ibaret gozunde. Bence bundan da ote. Kendini kesfetmek, hayati yasamak, hayallerinin pesinden gitmek. Herkesin hayallerinde bir cocuk olmak zorunda mi. Kisirlarin intihar etmesi lazim bu durumda amacini gerceklestiremedigi icin.
Gizli Üye(30-35)+1 yılEsim disinda biriyle olmam Allah korusun. Ama evli olsam ve istem disi hamile kalsam dogururdum.
15 Yorumla
Soran+1 yıl5. 6. cocugun olsa, bakamayacak halde olsan bile mi? Burdaki kimsenin isi gucu yok her an cocuk bakmaya hazir halde hrralde
Cevap sahibi+1 yılKendi cocugun yahu. İsterse
Onuncu cocuk olsun. Kocanin ve senin cocugun. Senin canin nasil kiyip aldirabilirsin ki. Tecavuzden kaynakli bir cocuk olsa bile insan iki kere dusunur.
Soran+1 yılIyi bir geleck veremeyecegim icin belki?
Cevap sahibi+1 yılİyi gelecek veremeyecegim diye kendi cicugunu oldurmek normal yani. Senin ve esinin sorumsuzlugu yuzunden olan tamamen sucsuz gunahsiz bir cocugu ustelikte kendi cocugunu iyi gelecek veremeyeceksin diye o butjn yapilanlari hissederken icinden uzuvlarini keserek parca parca cikarmalari seni hic rahatsiz etmeyecekse sen aldur bebegini. Ben aldirmam. Onun riskini ben varmiyorum Allah veriyor.
Soran+1 yılüzüntü duyuluyor, acı çekiliyor ama artıları ve eksilerini düşününce, her tarafın sağlığını düşününce herkes için en iyisinin bu olduğuna karar veriyorsun. yoksa kimse böyle bir durumda kalmak istemez. kimsenin de anlayabileceğini düşünmüyorum. artık yorumları önemsemiyorum buraya kadar.
+1 yılmilletin kahpeliğini mazlumlar çekmek zorunda kalıyor. hepinizi asmalı.
212 Yorumla
Soran+1 yılCinayete cok karsi olmalisin
- +1 yıl
hayır cinayete karşı değilim mazlumdan yanayım. kimsenin hakkı kimsenin elinden alınmamalı ve suçluda her zaman cezasını çekmelidir. senin suçsuz yere öldürülmen hoşuna gide mi?
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=lpfDdFOoHew
insanların bir anlık zevkinin sonucu bu olmamalıdır. daha dikkatli davranabilirsiniz...
Soran+1 yılKesinlikle daha dikkatli olunmali buna bir sozum yok. Kimse bu duruma dusmesin. Bu yuzden her yerde bilgilendirme yapilsin , insanlara bu ihtimaller ogretilsin.
- +1 yıl
iş ailerde bitiyor. çocukları daha bilinçli yetiştirilmeli ve nikahsız ilişki zevk diye tabirden çıkarılıp her yerde yayılmadığı sürece insanlar bunlar öcü gibi bakmayıp dışlamadığı sürece bunların önüne geçmek zor.
https://i.hizliresim.com/MP5gv1.jpg
biz bu değiliz ve bunları da kabullenmemeliyiz.
Soran+1 yılBu da senin gorusun bunu biz diyerek genelleyemezsin hekes senin gibi dusunmek zorunda dgil
- +1 yıl
tabi ki herkes islam inancı ve türk ruhuna mensup olamaz.
Soran+1 yılHerkesin inanclari kendinedir ve kimse kimsenin inancina karisamaz. isteyen din ugruna yasar isteyen baska bir sey bu yuzden sadece kendi adina konusmalisin
- +1 yıl
söylüyorum ya herkes türk ruhu ve islam inancına sahip olamaz.
Soran+1 yılBunlari asmali derkenki nefretin ne dinle bagdasiyor ne de insanlikla. Once icinizdeki nefreti sondurun, dine nefretle degil sevgiyle saygiyla sarilin. Insanlari sevin ve hatalariyla kabul edin. Dinin amaclari bunlardir zaten
- +1 yıl
dini inançlarda zina yapanı öldürün diyor. uygulayalım mı. insanlara hoşgörüyle yaklaşın diyor ama eğer ki insanlara taviz vermeyin diyor.
Soran+1 yıliyiliği ve kötülüğü ayırt etseniz yeter
Sen zevkini yaşa oluncada gunahsız bir cocugu öldür evlen gitsin bir canı öldürmeye değmez
34 Yorumla- +1 yıl
Adamsın lafı azından aldın
Soran+1 yılEvet zevkini yasadim. Sen hic mi yasamadin? Bu bu kadar kotu bir olay mi? Bunu kotu yapan sizsiniz. Ben svdigim ve hep beraber olmak istedigim biriyle yaptm ama hazir dgiliz. Oylesine biri de olabilirdi bu kimsenin yargilamaya hakki olamaz.
eğer seninle evlenmek istiyorsa bence hiç düşünme çocuğu aldırmak daha kötü olur , ömür boyu bunun vicdan azabıyla yaşarsın ayrıca 20'li yaşlar çokta erken değil bence
00 Yorumla
+1 yılAlırsan çocuğunun katili olursan ayrıca çocuk gibiyken evlenilirmi diyorsun ama çocuk gibi iken başkasının altına yatıyorsun
01 Yorumla
Soran+1 yılBhnu kimse anlayamadi. burada cpcuk gibiden kastim ebeveyn olma olgunluguna, dusuncesine erismemis olmak. Evet 20 yasinda henuz buyumeye basliyorum. Hayat beni buyutuyor. Ilerde de iyi bir anne olacagini dusunuyor. Ama henuz degil. Baba da ayni sekilde. Ikimizin de olgunlasmasi lazim.
+1 yılçoğu aldırmak zorundsın bu gerçek nasl açıklarsın sağa sola orası var. aldır bnece büyümeden derim ne diyelim keşke içine almadan korunsaydın
02 Yorumla- +1 yıl
Günaha ortak olma vebal alma cehennem var azhab var
Soran+1 yılSapinakadarturk insanlarin goruslerini niye degistirmeye calisiyorsun
+1 yılBunlar hepsi bilincsiz arzuların sonucu dünyanın dibi çıkmış diyoruz ah ah
20 YorumlaCocuksan niye seks yapiyosun * embesil misiniz nesiniz anneniz babaniz nerde niye musade ediyorlar
10 Yorumla
+1 yılHamile kalsam neremden çıkaracam acaba diğe düşünürüm ben
02 Yorumla- +1 yıl
eğer kaldıysan aldırma sakın böyle bir aptallık yapma git babasıyla evlen 20 yaş normal
Diğer konusunda 314 cevap paylaştı. O cocugu oldurmek kadar gunah bisey yoktur bu yapacagin en soguk oldurmektir tek secenegin var evlen.
10 Yorumlasekse bide özgürlük derler boşuna zinadan kaçın denememiş. sonra böyle belalar gelir başınıza
05 Yorumla
Soran+1 yılHayir aslinda yeterli bilginin verilmesiyle onlenebilecek bir sey ama yasadigimiz yerde yeterince bilgilendirilmiyor insanlar bu konuda cunku bu bir yasak, bu bir tabu. Ama tecavuz serbest ki artik insanlarin bir kulagindan girip digerinden cikiyor, umursamiyor bile.
Soran+1 yılAh yine inanclar yine inanclar. Inancsiz dusunemiyor musunuz neyin digru neyin yanlis oldugunu
Soran+1 yılArtik alacagim onlemleri biliyorum bir hataya iki kere dusmem ama temennin icin sagol
Gizli Üye(36-45)+1 yılo işi yapmadan düşünecektin hayatını mahvetmemek için hamile kaldıysan da o çocuğu doğuracaksın... istersen aldır bu dünya geçici diğer tarafta ebedi azaba kalmak istiyorsan aldır katil ol...
11 Yorumla
Soran+1 yılPeki cocugu dogurup burada cehennem hayati cekmesi daha mj dogru. Cocuga yazik degil mi. Bu acidan neden dusunemiyorsunu z
+1 yılAllah belanı versin derdim hem hamile hem de kürtaj yaptıracak. Sen kimsin Allah in verdiği canı aliyorsun derdim
02 Yorumla- +1 yıl
asıl cahil sensin
Daha çocuk gibiyken o haltı yiyosan o çocuğuda doğurursun bu kadar basit
00 YorumlaSevişmeyi evcilik olarak görüyosan sonucunu da katlanıcaksın maalesef
12 Yorumla- +1 yıl
Cevabimi caldn resmen
+1 yılyaparken cocuk olmuyoda ewlenırkenmı cocuk oluyo ey allahım ya
10 Yorumlaevlenirdim tabi doğacak çocuk ve kadınımı ortada bırakmazdım
10 Yorumla17byasindayken baba oluyordum simdi bilmiyorum babamiyim yoksa diil cunki kizbrusyada bende burdayim hic haberim yok ne yaptigindan
02 Yorumla
+1 yılHerşey bir yana madem çocuk gibi hissediyorsun da nşye o haltı yiyorsun o zaman çocuk gibi değildin ama
10 Yorumlaİyi b*k yedin. orda burada milletin altına yatın sonra Allah ın verdiği canı alın. Katil !
24 Yorumla- +1 yıl
Adamsın lafı azından aldin
Soran+1 yılMillet oldugu ne malum
Soran+1 yılne babası abisi ya neler saçmalıyorsun
+1 yıl20 yaşında ilişki evlilik olmadan hamilelik burayı biliyor olmak çocuk mu hangi çocuktan bahsediyorsun? Allah ıslah etsin
00 Yorumlasadete gel yumurtla bakalım amacın ney çıkar azındaki baklayı bayan gizli:)
05 Yorumla
Soran+1 yılGorusleri merak ediyorum :)
Soran+1 yılTabulari yikabilsek keske degil mi :)
Soran+1 yılTek duze olan bakia acilari
Gizli Üye(36-45)+1 yılPeki daha hala çocuk gibiyken altına isteyerek mi yattın? Zevkini çeken cefasını çeker..
16 Yorumla
Soran+1 yılEvet isteyerek ve severek. Anne olmayi dusunerek degil. Yaptigim sey de kotu bir sey degil
Cevap sahibi+1 yıl20 de kadın olursun tebrikler
Ailenin haberi olur gizli saklı doğurursunuz çocuk yetimhaneye sende 1 hafta içinde 40 - 50 yaşında birine hanım olursun. Bizzat şahit olunmuştum.
Soran+1 yılYaptigim hatadan ders aldim bundan sona nelere dikkat edecegimi biliyorum. Allahla olan ilsikim benimle onun arasinda kalsin lutfen buna karismaya hakkin yok. Olayi yine dini boyuta getiren insanlar zihniyetinizle, katiliginizla, yaptiginiz baskilardan dolayi etrafinizda olup bitenlerin sizden saklanmasiyla yasamaya devam edin.
Cevap sahibi+1 yılNelere dikkat edeceksin?
Soran+1 yılOnlemlerimi almaya
Gizli kullanıcı olarak sorduğuna göre kesin hamilesin :D
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKürtaj videoları seyret bir . Sonradan görürsen kendinden nefret edersin. Yapmak istediğin şeyin nasıl acı verici olduğunu gör kararını ona göre ver.
08 Yorumla
Soran+1 yılKurtajin nasil yapildigini biliyorum. Seyretmek prk etkilemeyecektr. O da bir ameliyat sonucta. Hic gormeyen onsanlari korkutabilir tabi
Cevap sahibi+1 yılSen zaten kararını vermişsin o zmn ne soruyosunki daha? Sonuçta can alıyomusun? Alıyosun.
Soran+1 yılSence down sendromlu bir cocugun yasama hakki var mi
Cevap sahibi+1 yılBence hiçbirimiz kimsenin yaşamı hakkında karar verecek kadar yüce değiliz
Soran+1 yılAma bir genetik bozuklugu olan cocuklar anne karnindayken aliniyorlar buna nasil karar verebiliyoruz
Cevap sahibi+1 yılBence doğru değil. Yinede kendi bileceğin
Soran+1 yılBurada bile gorus ayriliklari basliyor iste
Vicdan yoksunu katil ALLAH haram kalmadı mı kürtajı
110 Yorumla
Soran+1 yılAh ah. Vicdan yoksunlugunu azicik empati yapsan kendinde goreceksin. Boyle bir durumda kalmayi kim ister ki
Soran+1 yılTercihleri yargilayamazsin. Senin dusunce yapinda olmadigim icin saygi duymalisin ben sana nasil saygi duyuyorsam
Soran+1 yılAsk cok farkli bir sey. Sirf zina yapmamak icin evlenenlerden olmadigim icin mutluyum. Istedigim, ozgr irademle yaptigim seylerden dolayi mutluyum ve kendimle barisigim. Bunu yapan bin insandan birinin basina gelebilecek bir olay bu. Piyango gibi bir sey. Siz tabi aman cocuk yasasin katil olmayalim gibi dusunup o zavalli cocugu istenmedigi bir dunyaya getirmenin daha az bencil bir daranis oldugunu dusunuyorsunuz ama yaniliyorsunuz. Inanclarinizdan dolayi cocugu belki de hayati boyunca tasiyacagi bu yuku omuzlarina daha dogmadan veriyorsunuz. Yazik degil mi onun da sevgiye istenmeye hakki yok mu. Hatani cekmek zorunda mi. Sirf sen gunah islemeyeceksin diye. Iste bencillik burada
Soran+1 yılbunlar sizin düşünceleriniz mantıkla açıklayamayınca konuyu dine getiriyorsunuz. Buradan ne gibi mantıklı görüşleri beklemeliydim ki zaten. Ben kendim için neyse onu yapıcam artık yorumlara ve görüşlere de ihtiyacım olmadığını anladım
Soran+1 yılherkes kendine görev bilmiş en doğruyu düşündüğünü zannedip de bir şeyler atıp tutuyor. hata benim buraya yazarken kendi doğrularımın kendim için en iyi kararlar olduğunu unutmuşum bir an. teşekkür ederim en azından son yazdığın hakaret ve saygısızlık içermiyordu. daha ılımlı yazman biraz olsun beni mutlu etti.
Gizli Üye(30-35)+1 yılben bebeğime kıyamazdım ama evlenmezdim bebeğimi doğurup evlatlık verirdim. benim ona veremeyeceğimi o aile verebilir. anne mantığı
00 Yorumla8. Haftaya kadar yasal olarak aldirabiliyorsun sonrasi sakata bağlar
00 Yorumla- Devamını Gör (39)
Devamını Gör(84)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026