Genel olarak böyle algı var çevresin de alkol sigara kullananlar dan izlenim ile deneyim yapanlar olmuştur ya da sigara alkol kullanıp saçı dökülenler gerçekten saç dökülmesi sigara alkol kaynaklı mı yoksa yaşlanma ve genetik mi?
Sigara ve alkol sebebi
Genetik ve yaşlanma sebebi
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Her ne kadar genetik olsa da sigara ve alkolun etkisi de yüksek bu konuda. Ayrıca sinir ve stres de çok etkili
Sigara ve alkolün etkisi nasıl fazla saça ne nasıl bir zararı oluyor sonuçta alkol sigarayı saça sürmüyorsun🤔
Bu dökülme kalıcı ise yani aile de kel saçı açılan varsa yinede sigara alkol ile bağlantısı mı olmuş oluyo
Hayır genetikse zaten dökülmüş oluyor sigaranın etkisine kalmadan
Anladım yani sigara alkole bağlantı kurmadan genetik dökülme zamanla meydana daha çok çıkıyor anladığım kadarıyla
Evet sigara etkili ama genetik kadar değil çok sigara içipte saç durumu iyi olanda var bu oransal bir şey hemen çok sigara içiyor bunun saçı dökülecek diye bir şey yok zaten.
Aynen benim tanıdık birisi var 50 den fazla yaşı 2 paket sigara içiyor hergun de rakı içiyor saçları gür dökülme yok
%70 genetik ama evet sigaranın da alakası var.
Sigara veya alkolun nasıl bir alakası oluyor dökmeyle ilgili peki bu konuda aydınlatma yapabilir misin 🤔
Sigaranın içerdiği nikotin ve karbonmonoksit gibi maddeler, kan dolaşımını etkileyerek saç foliküllerinin sağlıklı bir kan akımına ulaşmasını engelleyebilir. Saç foliküllerinin ihtiyaç duyduğu oksijen ve besinleri alamaması, saçların zayıflamasına ve dökülmesine neden olabilir.
Peki alkolün etkisi oda mı aynı yani sigarayla alkol birlesince söylemene gerek dökülme daha da hızlanıyo ve 2 katına çıkıyor 🤔
Alkol tüketimi ve saç dökülmesi arasındaki ilişki, uzun yıllardır dermatologlar, bilim insanları ve araştırmacılar tarafından incelenmektedir. Son yıllarda yapılan çalışmalar, alkol tüketimi ile saç dökülmesi arasında doğrudan bir bağlantı olduğunu gösterir. Alkol tüketimi, saç sağlığı üzerinde birçok olumsuz etkiye sahip olabilir. Alkol, saçların büyümesi için gerekli olan vitamin ve minerallerin emilimini engelleyebilir. Ayrıca, alkol, saçların köklerine zarar vererek, saçların zayıflamasına ve dökülmesine neden olabilir. Alkolün etkisi, alkol tüketim miktarı ve sıklığına bağlıdır. Aşırı alkol tüketimi, saç dökülmesinin daha ciddi olmasına neden olabilir.
Alkol tüketimi ile saç dökülmesi arasındaki ilişkiyi araştıran birçok çalışma yapılmıştır. Bu çalışmaların birçoğu, alkol tüketiminin saç dökülmesini artırdığını göstermiştir. Örneğin, 2019 yılında yapılan bir çalışmada, alkol tüketen kişilerin saç dökülmesi yaşama olasılıklarının daha yüksek olduğu tespit edilmiştir. Alkol tüketimi ile saç dökülmesi arasındaki bağlantıya dair bir diğer kanıt, alkolün etkisiyle gelişen anemi (kansızlık) durumudur. Alkol tüketimi, vücutta demir emilimini engelleyerek anemiye neden olabilir. Bu da, saçların zayıflamasına ve dökülmesine neden olabilir
Teşekkür ederim sağol kardeşim güzel bilgilendirme için peki bir tanıdık var alkoluk beline kadar gür saçları var adam 60 yaşında yıllardır sigara alkol içiyor bu dediğin yani bu söylenen onda niye olmadı bunuda merak ettim 🤔
Cevap alamadım son sorduğuma kardeşim 🤔
Bu her insanda öyle değil. Genelde genetik yatkınlığı ya da hormonal artışı olan insanlarda çok etki ediyor. Ayrıca her insanın kafasındaki saç grefti sayısı farklıdır
Anladım baya değişikmiş sonuçta oda içiyor alkol sigara oda insan şu an şok ben😒
Benim babam sigara içer, alkol de çok içer ama adam kaç yaşına geldiyse de bile benden çok saçı var.
Neden peki böyle algı var alkol sigara saç döker yok bilmem saç kırar yok bilmem yaşlandirir gibi algılar 😃
Babama bakınca yalan gibi duruyor. Teyzemin biri de ben bildim bileli sigara içiyor. Onun da saçları maşallah.
Benimde gördüğüm bir kaç kişi var saçları belinde sigara da içiyorlar alkol de hemde hergun
Demek yalan
Aynen bende genetik olduğunu düşünmüştüm doğrusu genetik ve yaşlanma ile meydana çıkan bir durum
Babam veya teyzem genç değil. Dediğim gibi ben genç olmama rağmen bende o kadar saç yok. Ben, hastsvefr falan mı karıştım diyecem. 😂😂
Yok yani genetik aile de olup bu zamanla yaşlanma ile Aileye çelme durumunu söyledim yaşlanma ile derken orada 😃
Barış akarsu ilk aşkım 😔
Allah rahmet eylesin Kaza da 2006 2007 de Muğla da bir otel de doğum günü kutlamasına giderken 2 bayan arkadaşı ile kaybettik kamyon kazası sonucu çok iyi insandı 😐
kazayı tam bilmiyorsunuz ama önemli olan şarkılarıydı o zaman ben küçüktüm yaa hani 😒
Evet tabiki
vardır
Peki benim tanıdık var 50 den fazla yaşı var hergun alkol sigara içiyor yıllardır hatta içtiği sigara da 2 paket onun saçları gür 🤔
herkesi etkileyecek diye bir şey yok
Sonuçta oda içiyor oda insan ne alakası var 🤠