Merhaba arkadaşlar. Hiç ölüme yakın deneyim yaşayan oldu mu. Merak ediyorum bu konuyu. Öbür tarafı gördünüz mü
2 ay
Öbür tarafa gidip gelen oldu mu dalgaya almayın lütfen ciddi cevaplar verin?

Merhaba arkadaşlar. Hiç ölüme yakın deneyim yaşayan oldu mu. Merak ediyorum bu konuyu. Öbür tarafı gördünüz mü
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
15 yasindayken bana araba carpti o an arkadaslarim yanimdaydi biri kolumdan cekti aniden gozumde beyaz bisey belirdii sonra karardi lastik ayagimin ustunden gecti o aciyla kendime geldim ama o beyaz isik obur tarafmiydi orasini bilememm
Anladım çok geçmiş olsun.
Teşekkür ederimm
Komadayken ölüden pek de farkım olduğu söylenemezdi.
Ne kadar kaldınız komada ve komada olmak nasıl bı sey uyumak gibi mi
O süreci hiç hatırlamıyorum. Aylarca komada kaldım. Hiçbir şey bilmiyorum, ses, konuşma, rüya bile görmedim. Gördüysem bile hatırlamıyorum. Sadece uyanmadan çok az bir süre önce etrafımdakilerin sesini duymuştum, ayırt edemiyordum ama tepki de veremiyordum.
Çok geçmiş olsun Allah bi daha yaşatmasın kimseye
Təşəkkürlər.
Yani 6 subat depreminde üzerimize molozlar düştü o zaman ölümle burun buruna geldim
Çok geçmiş olsun. Gerçekten çok üzücü bir durum. Allah kurtarmış sizi
Dedikleri gibi film şeridi gibi geçiyor ömrün her şey bir anda akıp gidiyor her yer bembeyaz oluyor
Nasıl bir his ölmek ve orası nasıldı
Tarifi yok ben kaza yaptım araç 4 takla attı 2 gün komada kaldım öldü diye hazırlık yapmaya bile başlamışlardı bile bir anda gözünü açıyorsun dünya ya yeniden gelmiş gibi oluyorsun aklının başına gelmesi ile birlikte vucudunda dayanılmaz agrı ve acılar başlıyor
Çok geçmiş olsun. Gerçekten çok üzücü anlattıklarıniz.
O yüzden hayatın anlamını çok iyi biliyorum
İnşallah bı daha öyle şeyler yaşamazsınız 🙏
Allah korusun
Ben gidip gelmiştim uyurken gündüz yaşattırdılar bana ölümü
Anladım çok üzücü gerçekten. Peki nasıldı orası ve nasıl bir his ölmek
yüzlerini göremediğim 2 upuzun şahıs kollarımdan tutup beni bir yere zorla götürüyorlardı. kafeslerin içinde yarı insan yarı hayvana benzer zincirlenmiş canlıları gösteriyorlardı ve sen artık öldün geriye dönüşün yok işte bunlar gibi zincirleneceksin azabı tadacaksın diyorlardı. ben de hayır ölmedim yalan söylüyorsunuz diyordum. ısrarla hayır öldün artık geri dönüş yok diyorlardı. artık umudumu kesmiştim gerçekten öldüğüme tam inanmıştım çaresizlikten ağlıyordum ki o sırada soluk soluğa korku içinde ter dökerek bir anda uyandım ve şükrettim yaşıyor olduğum için çünkü o kadar gerçekçiydi ki öldüğümü düşünmüştüm.. Bu bir uyarıcı rüyaydı benim için ve hayatımda böyle bir şey ilk kez yaşamıştım. Din yok Allah yok diyenlere itibar etme. tamamı şeytanın etkisinde bunları söylüyor seni ateşe davet ediyor bu kişiler. Zaten insanlığın çoğu ateşte olacağı haber verilmiş. kuran da öyle diyor hadisler de. iblis sözünde haklı çıktı diyor bir ayette. ordaki kastedilen şey insanların çok azı müstesna çoğunluğu ona uyup gitti diyor.
Gerçekten anlattığıniz çok korkunç. Tabiki asla itibar etmiyorum öyle insanlara. Çok şükür ki inançlı bir insanım. Ve insanlar olarak iyi bir kalbe iyi bir akla sahip olmamız gerektiğine inanıyorum. Günümüzde o kadar kötü insanlar var ki çok şaşırıyorum bazen bı insan nasıl böyle olabilir diye
Onlar seçimlerinden ötürü ağır şekilde şeytanın rehberliği altında yaşıyorlar. Ben artık şaşırmıyorum onların haline. çünkü iblis her insana bir şeytan ataması yapıyor ve bu Allahın izni dışında olmuyor. o şaşırdığın insanlarda çok fena azılı şeytanların etkisi oluyor. Bir de soydan bunlar pay alıyorlar. Normal şartlar altında hiç bir insan kötü değildir, kötü doğmaz. O kötülük abidesi olan insanlarda mutlaka anne ya da baba tarafından şeytanın payı oluyor ve bu payı o kişinin anne babasının o çocugu yaparkenki cinselliği bile etkiliyor. besmeleyle çocuk yapmak bu sebeple çok önemli. Allah iblise kıyamete dek mühlet verdi ve bunun gereği olarak iblis de avanelerini bu şekilde insanlara musallat ederek yeryüzü hakimiyetini kuruyor. Dikkatini bir konuda çekmek isterim mesela yahudilerde baba hangi millette olursa olsun fark etmiyor yahudilik anneden yayılır. yani isterse baba afrikalı olsun doğacak çocuk yine yahudidir ve dışardan birini bu dine sokmazlar. Bunun nedeni de şeytanın payıdır. İblis ve avaneleri dünya hakimiyetini bu şekilde adım adım kurarlar kendilerine çektikleri insanlarla. Bu insanların kafasındaki düşünceler, attığı adımlarım çoğu hep şeytanın vesvesesiyle gelir. Acayip bir kontrol ve hakimiyet var yani. Allahın senden istediği ise iblise karşı savaşmandır ama bunu yaparken takva ehli ol diyor. Takvalı olursan iblisin sana karşı bi yaptırımı olamayacak diyor kitapta fakat düzgünce okuyup anlayan yok şu kitapı. ben de sonra sonra çözdüm olayların bağlantısını.
Anlıyorum gayet güzel anlattıklarıniz ve mantıklı. Peki sizce bu dünyaya geliş amacımız sadece şeytana karşı savaşmak mi sizce
Allahın davasını üstlenmek ve onun adını birlemek ve heryere hakim kılmak. Tek amaç bu. Dikkatli okursan kitabı. Allah diyor ki insanları ve cinleri yalnızca bana ibadet etsinler diye yarattım. Farklı ayetlerde ise sürekli şeytan ve avanelerinin hiç durmadan işlerini aksatmadan insanları saptırmaya çalıştıkları vurgulanır. o sizin düşmanınız siz de onu düşman belleyin der. Dünya hayatının süsüne kanmayın biz onu ancak kimin ona kapılıp kapılmayacağını anlamak için böyle süslü/cezbedici yarattık diyor. Farklı ayetlerde ise dikkatini çekerim , de ki benim yaşamım , ölümüm yalnızca Alemlerin Rabbi olan Allah içindir de diyor. Tağutlara boyun eğmememiz gerektiğini, her kim onlara kapılırsa ateşe gideceğini söylüyor. Sizden öncekilerin başlarına gelenler sizin başınıza gelmedikçe yalnızca iman ettik demekle kurtulacağınızı mı sandınız diyor? Yani kolay değil bu iş ve bir tek namaz kılayım evimde durayımla olacak bir iş değil. Allahı razı etmek için elini taşın altına koyacan cennet ucuz değil. Burada en pislik rezil şekilde yaşa yine de ahiretini değişme cennete. iman olayı çok başka bir şey herkes beceremez. Dünya lezzetlerinde gözü olana geçmiş olsun.
Çok güzel anlatmış Kur'an. Bence bu dünya evet sadece ibadet yeri değil. İnsanlar sinanmali ki tekamule ersin. İyi olmazsa kötü de olmaz kötü olmazsa iyi de olmaz değeri bilinmez. Bence her şey bir denge hayatta. Ve her şey zittiyla var. Dünya hayatının güzellikleri var evet aşırı derecede kapilirsak vermemiz gereken sınavı veremeyiz kendimizi sadece sınava odaklarsak hayata uyum sağlayamayiz dengeyi kurmak gerekiyor bu yüzden.
iyi geceler.
Ben ben benn. d
Nasıldı orası ve ölmek nasıl bir histi
Ben aslında yokum.. gelmedim yani henüz
Himm anladim. Öbür taraftan konuşuyorsunuz o zmn ne güzel 😄
Oldum trafikte kaza yapmıştım
Çok geçmiş olsun. Peki nasıldı orası ve ölmek nasıl bı histi
Nasil olduğu yönünde hatırlamıyorum ama kötü bir his
Anlıyorum tünelden falan geçtiniz mi peki onu hatırlıyor musunuz
35 saniye gitmişim
Peki nasıldı orası
Simsiyah