Allah olmasaydı ben de olmazdım. Çünkü başı ve sonu olan varlıklar kendi kendine oluşamazlar. Sadece Allah için yaratılmış diyemeyiz çünkü yaratan bir şey aynı zamanda yaratılmış olamaz. Ve Allah başından beri olup sonsuza kadar da olacağı için birisi tarafından yaratılmış olamaz.
Göksel bağlantılarını kaybetmis insanlar tanrının yok oldugunu savunurlar Ama diyelm haklsnz ve işin maneviyat boyutunun dışnda öldük toprak ve tanrı yok Bunun size avantajı ne olacak? Biz o kadar ibadet ettk dualar bilmem neler bunlar bize ruhsal olarak bir büyüme sağladı hic olmazsa görünmez bir gücle kendimz ve yaratıcı arasnda iyi kötü bir irtibat kurmamızı dertlesmenizi sağladı peki siz başıboşlar ne yaptınz diye sorarlar adama
Allah ın olmama gibi ihtimali yok çünkü o hep vardı o olmasa evren olmaz her şey ona bağlı zaten güneşin yörüngesinde dönmesi dünyanın güneşin yörüngesinde dönmesi hiç birşeyin dünyaya veya güneşe çarpıp yok olmaması her şey bi düzen içinde Allah’ın ona verdiği görevi yapıyor bi düzen var bu düzenide Allah kurdu işte
Biz şimdi oda da 4 kişiyiz diyelim sen arkanı döndün gözlerini kapadın ismini tahtaya yazdık sana bunu kim yaptı dediğimiz de bilinçli birinin yaptığını bilirsin dimi çünkü bilinçsiz bir şey tahtaya yazı yazamaz bunuda öyle düşen bu kadar kurulu bir düzel bilinçli bir yaratıcı tarafından yaratılmış
Senin iman a gelmen seni ilgilendirir beni hiç ilgilendirmez hayat senin hayatın Allah seni yoktan var etmiş sana fırsat vermiş o fırsatı doğru veya yanlış kullanmak senin elinde bir gün ölüceksin Allah’ın karşısına çıktığında doğru çıkmak önemli hizmetkâr olmaktan zevk almalısın zevk almazsan Allah’ın hizmetkarı olmaktan mutluluğa ulaşamazsın
Gözlerinin renkleri ayırt etmesi. Beynin düşünebilmesi yürüyebilmen vs vs insana bu kadar donanınımı doğayı çeşit çeşit hayvanları çiçeği böceği havayı bu sistemi yöneten idare eden bir yaratıcı olduğu ap açık belli değil mi. Bir yaratıcı olmasaydı nasıl insan bu donanımlara sahip olabilirdi. düşünen akıl eden gören renkleri ayirt eden kim düşünmüşte bu şekilde kalp koymuş mide koymuş göz koymuş burun koymuş kulak koymuş
Sen O var diye rspu cocu olan karakterini gizlemeye çalışıyorsan ve yok olduğunu düşününce gerçek karakterini böyle ortaya koyuyorsan zaten senin sonun...