Semavi dinleri hiç araştırdınız mı? Yeryüzünde var olan tek hakikati bulmaya çalıştınız mı? Araştırdıysanız hangi sonuca vardınız? Bir sonuca varamadıysanız bunun sebebi sizce nedir?
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
hepsini bilince interfaith minister oluyorsun. en.wikipedia.org/wiki/Interfaith_officiants
Çok da araştırma gereksinimi hissetmiyorum, en iyisi hepsine eşit uzaklıkta olmak dkdjdjd
Ben de imansız hayatımda senin gibi hissediyordum. Bir noktadan sonra gerçekten kavrayarak düşünmeye başlayınca durumun öyle devam edemeyeceğini fark ediyorsun.
Şimdilik devam ediyor sıkıntı yok. Edemezsem o zaman arayışa girerim
Yeryüzünde bir hakikat olsa onu insanoğluna bırakırlar mı...
Yaşadığın şeyler yüzünden tanrıya küsmüşsün herhalde kardeş. Tanrıya küssen dahi tanrı seni her zaman sevecek bundan emin ol.
Hahaha vampir knk bende sevmek istiyorum emin olsun herkes.
Ayrıca hangi Tanrı adına konuşuyorsun?
Rab İsa Mesih adına konuşuyorum.
Diğer Tanrılar ne diyor bu duruma?
Diğer dinlerin tanrı inancı beni pek ilgilendirmiyor.
Beni de insanların neye inandığı ilgilendirmiyor aslında kusura bakma...
Soruma gelip cevap yazan sensin? Neye inandığımı sordun ben de neye inanadığımı söyledim. İlgilendirmiyorsa neden soruyorsun?
O yüzden kusura bakma yazdım.
Ayrıca kimin neyi gerçek sandığıyla değil gerçekle ilgileniyorum.
Bu nedenle başta şunu yazdım "Yeryüzünde bir hakikat olsa onu insanoğluna bırakırlar mı..."
dinleri araştırdıktan sonra ateist oldum uzun bir süre Şu an agnostigim
Ben de 5 yıl kadar dinsiz yaşadım. Dinlerde genel olarak mantıksız gelen şeyler nelerdi sana?
bilim ile çelişmesi denilebilir en kısaca cok uzun bir mevzu çünkü
en basitinden evrim teorisi gerceği bütün inancları öldürüyor
ama tanrı olabilir
Hımm anladım. İslam haricinde Hristiyanlığın bilim ile çeliştiği noktaları hatırlıyor musun?
Evrim teorisi dinler ile çelişmez ki. Adem ile Havva hikayesi de keza evrim ile çelişmez. Bu fikri okumak istersen detaylıca anlatabilirim.
He araştırdım ve İslamiyet en mantıklısı
Diğer iki semavi dinde veya İslam'da ne gördün peki İslamiyeti mantıklı konuma getirebilecek?
Diğer semavi dinlerde çok eksikler vardı ve Allah son semavi dinli getirdi.
Hristiyanlıkta mantıklı olan nedir?
Araştırdım ve semavi dinlere inanmıyorum.
Hristiyanlığa inanmamanızın sebebi nedir?
Diğer dinlerden farkı yok amacı ve sonuçları aynı ve çok dogmatik, insani buluyorum.
Diğer dinlerden farkı yok demek aslında "ben hristiyanlık hakkında hiç bir şey bilmiyorum" demek ile eşittir. Eğer tek tanrı inancı gibi temel konular aynı diye dinleri farksız görüyorsan diyecek bir şeyim yok tabi. Ben de önceden senin gibi insani buluyordum fakat sonradan kendime şunu sormaya başladım. Bir dinin insani olmaması için ne olması gerek? Bir dinden ne bekliyoruz? Ne yaparsa insani olmaktan çıkar? Hristiyanlığın sonuçları asla İslam gibi değildir ve Hristiyanlık insanları belirli katı kurallarla kısıtlamaz. Kadınların kapanması gibi konulardan bahsediyorum.
Bende semavi dinlere inanmıyorum. Arkadaşa anlatamıyoruz...
@vladtheimpaler Kadına yaklaşımı da İslamiyetten farkı yok ve tutarsızlıkları çok var. Hristiyanlık çok dogmatik bir din ve tüm kapıları diğer semavi dinler gibi aynı kapıyı gösteriyor.
@vladtheimpaler Hristiyanlık dinin sonuçlarını diğer semavi dinlerinin sonuçlarından ayıran şey nedir? Bana o farkı açıklar mısın?
@_God_ İnanmazsan inanma hocam? Ben bir soru soruyorum ona karşılık sohbet ediyorum. Seni burada tutan mı var?
Kadına yaklaşım konusunda bildiklerinizi, tutarsızlıkları ve Hristiyanlığın dogmatiklikleri gibi konularda örnek gösterir misin?
Hristiyanlık ve İslam'ın öğretilerinin farklılığı zaten İncil'den bellidir. Gerçekten ufacık İncil okumuş bir insan bu kitabın Kuran ile en ufak alakası olmadığını anlar. Sonuçtan kastımız Hristiyanlığın insana ne kattığı ve kattıklarının sonucunda ölümden sonraki yaşam ise Hristiyanlık bu konuda yine İslamiyetten farklıdır. Hristiyanlık, İslam gibi erkeklere huriler ve sonu gelmeyecek cinsellikler vadetmez. Hristiyanlıkta cennette bu gibi sapkınlıklar yoktur. Evlendirilme diye bir şey yoktur zaten.
Bana dmden yazar mısın? Buradan anlatmak ve sağlıklı bir konuşma elde etmek pek kolay olmuyor.
Hristiyanlıkta çok önemli olan bir misyonerin yani Pavlus'un kadınlar hakkındaki görüşü şöyle;
"Kadınların da saç örgüleriyle, altınlarla, incilerle ya da pahalı giysilerle değil, sade giyimle, edepli ve ölçülü tutumla, Tanrı yolunda yürüdüklerini ileri süren kadınlara yaraşır biçimde, iyi işlerle süslenmelerini isterim. Kadın sükunet ve tam bir uysallık içinde öğrensin. Kadının öğretmesine, erkeğe egemen olmasına izin vermiyorum; sakin olsun. Çünkü önce Adem, sonra Havva yaratıldı; aldatılan da Adem değildi, kadın aldatılıp suç işledi. Ama doğum yapıp kurtulacaktır; yeter ki, sağduyuyla iman, sevgi ve kutsallıkta yaşasın."
İslamiyetten ve diğer semavi dinlerden ne gibi farkı var? Kadınların konumu da ve yaklaşımı aynı kendimizi kandırmayalım.
Lütfen internetten bulduğun şeyler ile buraya gelme. İncili açıp kendin oku.
Pavlus'un Korintlilere birinci mektubunda 11. bölümünde baş örtme konusu var ve orada bence kadın konumu ve kadınlara yaklaşımı normal değil. Petrus'un birinci mektubunda da 3. bölüm karı ve koca ilişkisinde kadınlara yaklaşımı da İslamiyet ve diğer semavi dinlerden farkı yok.
Tek hakikat belli aklı olan için
Nedir tek hakikat?
İvet kendi dinimi kendim buldum
Biraz biliyorum kendime yetecek kadar
Dinin nedir?
araştırmadım
Sebebi umursamamak mı yoksa inandığın şeyden emin olmak mı?