Müslümanım
İnanmıyorum
Başka dine inanıyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Agnostik Teizm
İlk defa duyuyorum bu nedir
Agnostizm ve Deizm'in bir çeşit birleşimi gibi bir şey yani Tanrının varlığını kabul etmekle beraber hem de Tanrının varlığını veya yokluğuyla alakalı hiçbir delile ulaşılamayacağını da öne sürer.
Yani Allah’a inanıyorsun ama diğer şeylere inanmıyorsun jsjd oki kanka
Allah dersem İslamı kabul etmiş olurum
okuduğunuzdan bu kadar anlayabiliyorsunuz işte : )
😂😂😂dalga geçiyordum sorry my sunshine
Dalga geçebilecek kapasiten varmış demek ki but that's just a delusion
😂😂😂 on peut continuer en français aussi si tu veux?
Translate'i çok yorma sen yine de
Senin laf yetiştirmen için yapılmadı 😌
Ahahahaha tamam beybisi
Ben translate kullanmadım yalnız ;)
Tamam beybisi keyfine bak
İnsan ürünü bir ideolojiye inanıyormuş arkadaş. Çok takılma soru sahibi. boş ver
Dinlerin insan ürünü olmadığını kanıtladınız zaten siz doğru
😂
En azından seninkinin insan ideolojisi olduğu kesin net yani
Evet kendi mantığım bunu uygun buluyor
En azından mantıklı bir şey
Dünyada var olan her şey neredeyse insan ideolojisinin ürünü değil mi
Günlük hayatta katıldığın birçok düşünce de insan ideolojisi
Kullandiğin tüm aletler de insan yapımı
İnsandan var olma
Dinleri de bu zamanlara kadar taşıyanlar insanlar
Çok garip gelmedi bana şahsen
Neyi savunmaya çalışıyorsun nereye varacaksın acaba
Amaçsız iş yapmayan tek bir varlığın bile olmadığı bir evrende tanrının amaçsız bir iş yapması düşüncesi mantığına yatıyorsa ideolojine kaldığın yerden devam edebilirsin.
Agnostizmin neresinde tanrinın amaçsiz bir iş yapmasıyla alakalı düşünce var peki çok merak ettim hangi kaynakmış o : )
İnsan ideolojisine karşın sözün bu mu
IQ seviyesi düşüyor tartışmanin
Tartışmanın mi IQ seviyesi düşüyor yoksa sende zaten hali hazırda düşük mü? Vahyi kabul etmemek tanrının amaçsız bir iş yaptığını düşünmektir zaten. Sen bunu anlayamadın
Dini savunacağım diye şekilden şekle girmeni izliyorum ben de bir düşüklük yok
Agnostizm Tanrının var olmasina veya var olmamasına ilişkin kanıt bulunamaz der
Gayet mantıklı siz kabul etmek istemeseniz de
Senin gökten indiği söylenen vahiyin kanıt olabilir mi
Ortada yanlış bir şey yok
Sadece siz bakmak istediğiniz yönden bakıyonuz o kadar basit
Benim Tanrıyı kabullenmek için gerçek olup olmadığı belirsiz şeylere ihtiyacım yok
Evrene bakınca kendisini görüyorum.
Şekilden şekile girmek gibi bir ihtiyacım hiçbir zaman olmadı :) Ben de evrene bakınca kendisini görüyorum ama görüş açımız farklı işte. Sen bildiğin yoldan devam et.
Görüşüme atlamasan da bildiğim yoldan devam ederdim zaten
Zahmet ettin boşuna
Saygı göstermek çok zor değil
Saygıyı bozan sensin. Ben bana saygısızlık yapmayan kimseye saygısızlık yapmam. Yorumda görüşümü belirttim o kadar iq muhabbetini ortaya atan sensin. Her neyse.
İnsan ürünü ideolojiye inanıyormuş arkadaş ( kesinlikle iğneleyici aşagılayıcı kücümseyici bir tavır yok) o yüzden soru sahibi boş ver sen, bu kişinin düşünceleri değersiz
Tartışmayı kendi yarattığın noktadan başka bir yere çekmeye çalışıyorsun
Kullandığın cümleler iğneleyici ama sonra ben bozuyorum saygımı
Sen yine üste çıkmaya çalışıyorsun
Klasik..
Bence de neyse
E ama insan ürünü bir ideoloji. Yalan mı? Sonrasında yazdıklarım da soru sahibine karşı kucumseyici davranışlarda bulunduğunu görerek o üsluptan anlayacağını düşünerek söyledim. Gayet de yerine oldu bence. İyi geceler
Senin yaşadığın dünya zaten insan ürünü bir ideoloji, bildiğin her şey ondan ibaret. Neyi neyden ayırmaya çalışıyorsun ideoloji terimini ortaya atıp okla gösterince haklı mı çıkacaksın buradan.
Soru sahibi arkadaşın önce laubali hareketler yapmasaydı karşılık olmazdı ( sen nasıl saygsizlik yapilmazsa yapmam diyorsan)
Ama sen onu fark edemeyip veya etmek istemeyip ya dine karşı biriyim diye ya da erkeğim diye soruya atlamış oldun.
Evet gayet yerinde oldu profilinizi çok net belli ettiniz
İyi geceler.
Valla benim profilimi beni bu sitede tanıyanlar bile çok iyi biliyor hiç merak etme :) ideoloji terimiyle haklı çıkmak veya sana ispat yapmaya uğraşmak gibi bir derdim de yok, zaten uğraşamam. Sadece söylediğim tek cümleyle senin ideolojin çürümüş oluyor ama ona rağmen mantıktan, IQ'dan falan bahsetmen komiğime gitti sadece. Neyse çok uzatmaya gerek yok
Yok terimsel konuşuyorsun ya hani fikrini güçlendirdiğini falan sanıyorsan yanılıyorsun. Tanıyanlar doğru tanımıyordur belki.
Hangi cümle çürütüyormuş bu ideolojiyi
Mantık çerçevesinde düşünen, dini unsurları karıştırmayan; deizm, agnostizm gibi akımları vahiyi kabul etmediği için tanrıyı amaçsızlıkla suçlamaktan mı bahsediyorsun
Bilimle mantıkla düşünen kesime e vahiy var demek aynenn
Önce insan ideolojisi ürünü olarak tartışmaya girmen sonra işi tanrıyı amaçsızlıkla suçlamasına çeken e nereye gidecek çek bakayım yolun sonu neresi.
Senin doğduğundan bugüne ögrendiğin, gördüğün her şeye insan ideolojisi karışmışken ki şu anda bile kendi düşüncelerini türetiyor, ideoloji yapıyorken
Kalkıp bu düşünce insan ürünü saçmalık demen çok garip.
Sonra yok vahiymiş sonra yok kızı küçümsemişim hepsinin karşılıgını da gayet güzel söyledim anlattım. Gece gece tam bir zaman kaybı oldu
Kendi kendine bir şeyler üretiyon kafanda çürütmüşsün falan ama yok yani olmaz öyle sen öyle düşün yine de daha germeyelim birbirimizi kesinlikle uzatmayalım da uyuyayım
Uzatmaya gerek yok dedik zaten. Üstüne uzun uzun yazmışsın. Kusura bakma ama ben anlayacağını düşündüğüm kimseye ispat çabasına girmem zaten. Uzun uzun yazmam yani o yüzden. Bence de çok zaman kaybı oldu
Seküler bilimin objektif olmadığını bile bilmeyen birine ben uzun uzun hiçbir şey anlatmam yani. Hani sen şu an uzun uzun anlatıyorsun ama ben gülüyorum sadece :)
Tamam en objektif senin dinin hadi eyvallah
Aynen
Ateistim. İnanmıyorum.
Seni yaratan rabbe inanmıyorsun
Beni kimsenin yarattığı falan yok.
Hmm
Agnostiğim ve agnostik olarak öleceğim.
Neden agnostiksin? Açıklar mısn
Allaha inanmak için bu dinlere ihtiyaç var mı?
Hristiyanim
Var..
Var cok sukur