Çoluk çocuk bebek demeden hepsini vahşice ölüme sürükledi ölen bebeklerin sınavı neydi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Beyin devreleri yanmış kardeş senin, deprem doğa olayı, sana allah mi diyor fay hatlarina ev yap diye, sen doğaya mudahele edersen maelesef bedeli böyle ağır oluyor, rant uğruna insanların hayati ile oynuyorlar, ne paralar dönüyor imar inşaat işlerinde, allahin varligini sorgulayacagina belediyeleri sorgula neden fay hatti uzerine imar izni veriyorlar diye, katil olan belediyeler allah değil
02 Yorumla
Soran+1 yılKoskoca dağı göğü yaratan allah bir depreme engel olmamış mı?
- +1 yıl
Deprem zaten doğa olayı evet engel olabilirdi ama kullarına irade vermis akıl vermiş ve mudahele etmiyor, allah mi diyor kardesim ayni seyleri tekrarlatma bana inanmak istemedigin icin ne desek inanmayacasin zaten, ne demisler,40 kanıtla bir cahili yenemedim,1 kanıtla 40 alimi yendim, o misal ne desek boş sana
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılZaten düşünüp sorgulayan birisi dinin saçmalık olduğunu anlar hemen, ölen bebekler, çocuklar cennete gidicekmiş, cennete gitmek için tonlarca betonun altında ezilmek mi gerekiyor? Herkes bi şekilde ölücek ok ama kafanızı bulandırmayın, beyni olan her insan ne kadar kabul etmesede ölünce tamamen yok olucağını anlar, diğer taraf olsaydı bile öyle sonsuz ateş, saçma sapan kurallar saçmalık
13 Yorumla
Soran+1 yılİnsanlar bu tarz konuları akıl edemiyor ya da görmezden geliyor çünkü korkuyorlar
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle ölümden acayip korkuyorlar ama korkunun ecele faydası yok, herkes bi şekilde ölücek, ölücez diye saçma sapan şeylere inanıp ot gibi yaşamak niye?
Cevap sahibi+1 yılBide cehalet oranı çok yüksek bizde ondan kaynaklanıyor, okumuş aydın bi toplumu dinle kandıramazsın mesela
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
11Cevap
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah c. c insan gibi düşünmez ölen çocukların cennete gideceğini bütün alimler kabul eder peygamberimizin bu konuda bir sürü hadisi var burası imtihan dünyası deprem de olur sel de olur yaratan kimse hükmedecek olan da odur eğer Allah c. c insana her istediğini verseydi o zaman yaratılışımızın ne gayesi olacaktı Allah c. c insanı yaratırken imtihan edeceğini zaten söylemiştir suçu Allah'a atmakta yanlıştır yıkılan bina insan yapımı değil midir yabancılar sağlam yaparken bizimkiler yapmıyor Allah c. c ister kafir olsun ister Müslüman olsun kimsenin hakkına girmez hak edene hakkını verir bir işi hakkıyla yaparsan karşılığını alırsın
211 Yorumla
Soran+1 yılNasıl kimsenin hakkına girmiyor gözün kör mü küçücük bebeler kalp yetmezliğinden ölüyor . küçücük bir bebeğe yaşama hakkı vermiyor sen her istediğini verseydi diyorsun inanç kör etmiş sizi
Cevap sahibi+1 yılbuda o ailenin sınavı sen anlamak istemiyorsun inançsızlığınla burada destek göreceğini beklerken ters tepiyorsun
Kur’ân-ı Kerim’de geçen “Vildânün muhalledun” tâbirinden anlaşıldığına göre, mü’minlerin bulûğ çağından önce vefât eden çocukları doğrudan cennete gidecek, lâkin dâimî çocuk olarak kalmak sûretiyle, çocuk sevmek ve okşamak zevkini anne ve babalarına tattıracaklardır.
Çocuğunu kaybettiği halde buna sabreden Müslüman’a, Cenab-ı Allah’ın verdiği mükâfat Ebû Musa (ra) tarafından naklediliyor. “Resûlullah (sallallâhu aleyhi ve sellem) şöyle buyurmuştur:
Bir kulun çocuğu öldüğü zaman Allah Teâlâ meleklerine:
- Kulumun çocuğunun ruhunu mu aldınız, buyurur. Melekler:
- Evet, derler. Allah Teâlâ:
- Kulumun gönül meyvesini (ciğerparesini) mi kopardınız, buyurur. Melekler:
- Evet, derler. Allah Teâlâ:
- Peki, kulum ne dedi, buyurur. Melekler:
- Sana hamdetti ve ‘innâ lillahi ve innâ ileyhi râciûn’ diye istircâda bulundu, derler. Bunun üzerine Allah Teâlâ:
- O halde kulum için cennette bir ev yapın ve adını da “hamd evi” koyun, buyurur.” (Tirmizi, Cenaiz 36)
Soran+1 yılHadi bunu aile diyerek kurtaldın. peki kimsesiz yetim ölen çocuklar kimle sınandı onu da açıklasana bir hocam? o tırmizi dediğin kitapta aişenin muhammed ile kaç yaşında evlendiği yazıyor biliyorsun değil mi bizim hocalar onu kitaptan bile saymıyor örnek verdiğinde iş olsa
Cevap sahibi+1 yılherkesin bir günü vardır kimsesiz yetim çocukların öldüğünü mü söylüyorsun kimsesiz yetim çocuklara zaten devlet bakıyor hakim olmadığın konularda ne kadar meraklısın konuşmaya hiç kimse gerçekten kimsesiz değildir annesi babası yoksa amcası dayısı halası teyzesi vardır akrabası olmayan birini tanıyor musun
Soran+1 yılHepsi bir anda yok olmuşsa? aileler yok olmadı mı bir anda? senin dünyadan haberin yok
Cevap sahibi+1 yılbu suç Allah'ın suçumu binayı yapan Allah'mı hepsi bir anda yok olduysa devlet temi yok oldu?
- +1 yıl
Bebekler ve çocuklar ölüyor diye tanrı neden onları korumuyor diye düşünüp ateist olan çok insan var sadece bu sebeple olanlar dahi var. Eğer bebekler ve çocuklar evrenin yasalarından korunsaydı o zaman bu bir mucize olurdu yani en azından bu sebeple tanrıya inanacak çok kişi olurdu kısacası sınav mantığına ters bi durum olurdu. Metaryalist bir şekilde Allah'ı kanıtlayabilsek o zaman sınavın ne anlamı kalıyor. Ayrıca islamın inanışına göre yaşamın başlangıcı var ama sonu yok ve dünyadaki yaşam bir rüyaya benzetiliyor bu da tam tersine bebeklerin ve çocukların ölmesi yaşama hakkı verilmemesi anlamına gelmiyor doğrudan sonsuz yaşama geçmiş oluyorlar.
Cevap sahibi+1 yıl@Polyanma eline sağlık kardeşim
Soran+1 yıl@Polyanma Kuranda biz insanların çoğunu cehennem için yarattık gibi bir ifade geçiyor peki şimdi sınavsa sana bir kopya verildi. bunu akıl eden allah sınavda kopya vermeyi mi akıl edememiş? zamanında peygamberler senin benim gibi sıradan insanlara mucizeler gösterirken o gösterdikleri kişiler sınavın ters mantığına göre mi işlemiş? bana bir tane denizi ortadan ikiye elleriyle yaran kişi gösterin peygamber olduğunu söyleyen onun dinine inanacağım ve cenneti garantileyeceğim. sınavdan kopya misali
Cevap sahibi+1 yılAyetin Açıklaması: Gerçekten de yemin olsun ki cinlerden ve insanlardan bir çoğunu da cehennem için yarattık, ki bunlar hüsranlarına haklarında ezeli hüküm verilmiş mahluklardır. Lâkin sırf cebir tarikiyle ve kendilerinin yaptıkları ve sebep oldukları şeyler hesaba katılmadan ve dikkate alınmadan cehennemlik olmuş değillerdir.
Aslında başlangıçta "ahseni takvim", yani en güzel biçimde yaratılmış, şuur fıtratını taahhüt etmiş iken sonra "esfeli safiline" düşmüş ve cebren kurtarılmalarına ilâhî meşiyetin ilgisiz kalmış olması bakımındandır. Allah Teâlâ ezeli ilmiyle biliyordu ki, bunlar ileride irade ve hürriyet sahibi oldukları zaman taahhütlerini yerine getirmeyecekler ve görevlerini yapmayacaklar, fıtratlarındaki emaneti, şühudu ve marifeti ve diğer güçlerini hak yolunda kullanmayacaklardır, "Alçaklığa saplanıp kalacaklar ve heveslerine uyacaklardır."- +1 yıl
Mucizeler zaten inanmayanlara gösterilmiş inansınlar diye ama yinede inanmamışlar deniz ikiye ayrılırken müslümanlar kaçsın diye yarılmış ama firavun yinede kafir ölüyor. O ayeti başka bir şekilde yine kullanmıştınız bu konuyla alakalı değil orada cevap verdim. Ben bu kadar basit düşündüğünüzü kabul edemiyorum hiç mantıklı değil sanki bir sebepten nefret duyuyorsunuz bunlarıda bahane olarak söylüyorsunuz gibi geliyor. ya da kur anı ve hadisleri mi okumadınız bu yargılar okuyan biri için mantıklı değil çünkü. Bundan 1000 yıl önce Kur anda geçen göğun yarılıp kırmızı bi güle benzeyen kızgın bir yağ gibi göründüğünü söyleyen ayeti okumuş birine rosetta nebulayı gösterseniz bunu mucize olarak görecektir veya güneşin aktığını söyleyen ayeti okumuş olsa güneşin galaksinin merkezi törüngesinde hareket ettiğini bilse keza mucize diyecektir ama günümüzde dünyayı bırak evrendeki düzenden kuantuma kadar bilimin araştırdığı o kadar şey varken hepsine tesadüf demek firavunun o kadar mucize görüp inanamamasıyla aynı şey.
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞimdi yaradanın işine karışılmaz. O öyle emretmiştir ve bir bildiği vardır. Kurtulanın yaşamak için bir sebebi vardır. Misal başka birine yardım etmek ya da bir düşeni kurtarmak. Vefat eden bebeğin bile bir sebebi vardır çünkü bebekler ve çocuklar ailelerini almadan cennete girmezler. Yani o bile bir sebeptir. Diyeceksin ki kurtulan birini kurtarmak için neden kurtulsun. Başka biri ona yardım edemez miydi? Bu açıdan haklı gibi dursan da hiç bir insanın düşünce ve merhameti aynı olamaz ve gücü aynı değildir. O an orada olacak tek kişi o insandır. Belki ileride başına bir iş gelecek ve sana yardıma gönderilen o depremdeki insanlardan birisi olacak. Bebek dışı cennet olamaz mıydı sorusuna gelince o bebek belki büyüyünce bu soruyu soran sana bıçak çekecekti ya da evladın olursa evladını öldürecekti. Yani Allah her şeye kadirdir.
12 Yorumla
Soran+1 yılŞu yazdığını 12 yaşındaki kardeşime göstersem ateist olur ölen bebeğin günahını aldın çünkü yoksana bıçak çekecekti falan bir hikaye vardı? bir adam azrailin yanındaydı masum insanların canını alıyordu onun canını niye aldın diyordu ileride katil olacaktı o yüzden aldım demişti. ondan mı esinlendin bunu yazarken hocam ?
Cevap sahibi+1 yılHayır dostum benim inancım bu şekilde. Sebepsiz bir olay olmaz demek istediğimden örnekleme verdim. Ölen veya diri birinin günahını da alamazsın dinde öyle günah alma diye bir olay yoktur. Herkesin günahı kendinedir. Örnekleme ile de günaha girmezsin. Benim bildiğim inanmak bile ayrı bir mesele nasip olması önemli. Ha Allah'ı sorgulaman güzel burada çoğu kişi itiraz edecektir oysa hadislerde de bildirilir yaradanı sorgulamak güzeldir. Ama sorgulama ile birlikte araştırma yapmak ve sürekli bir yol bulmak önemlidir. Böylelikle araştırıken hem farklı şeyler öğrenmiş hem de aradığın cevabı bulmuş olursun. 12 yaşında olan ateist olacak ise veya sen ateistliği seçecek isen saygım sonsuz. Herkes kendi yolunu çizer.
+1 yılBak din konusunda iki türlü cevap verebilirim
Ateist yorumu: Sadece deprem değil 2 yaşındaki çocuğun babası tarafından tecavüze uğraması kimin sınavı
Dindar Yorumu : Allahın varlığından şüphe edip etmediğinin sınavı bu kendi gücünü gösteriyor depremde ölen bebekler , çocukları cennetine alır depremi unutturur
Bunları yaşayan ölmeyen deprem zedelere yardım etmek sizin göreviniz dünyada yaşanan kötü olaylara ne kadar dur diyip bir kula iyilik edeceksiniz.10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDepremin değilde binaların öldürdüğünü, o binayı yapanların ise bakkal kasap gibi mesleklerin olduğunu uygun şekilde yapılmadığını düşünemeyecek kadar beyninizin tutulduğunu sanmıyorum. Birini silahla öldürüp Allah varsa bu insan neden öldü demek gibi bir şey. Allah'ın verdiği akılı ilimi ve iradeyi kullanmazsan ölürsün tabi.
16 Yorumla
Soran+1 yılKader önceden yazılmışsa irade neye yarar?
Cevap sahibi+1 yılJaponların kaderi neden depremde ölmek değilde bizim ki öyle? Kaderini kendin yazıyorsun Allah zamandan mekandan ayrı olduğu için ilim sahibi olduğu için her şeyi biliyor insanları piyon gibi oynattığı için değil. Karşılıklı giden iki trenin hızlarıyla çarpışacakları zamanı hesaplarıp 10dk sonra çarpışacak demen o çarpışmayı senin meydana getirdiğin anlamına gelmez o iki tren aynı rayda giderek kendi kaderlerini yazmışlar çoktan.
Cevap sahibi+1 yılİradede bu işe yarıyor eğer çarpışmayı önlersen o iki trenin verdiği karalarların sonuçlarını yok edersin o zaman iradenin hiç bir anlamı kalmaz kader diye bir şeyde kalmamış olur. İradenin olmadığı yerde sınavında mantığı kalmaz inançlarında.
Soran+1 yılAllah zamanda mekandan ayrı değil allah insanların kaderini doğuştan yazmıştır insanlar sonradan değiştiremez ben ölünce cennete ve cehenneme gideceğimi allah çoktan yazmıştır kader budur takdiri ilahi ise allahın uygun gördüğü durumlara denir. Zaten kuranda biz insanların çoğunu cehenneme göndermek için yarattık gibi bir ifade var
Cevap sahibi+1 yılHalk arasında bilinen yanlışları biliyorsunuz doğuştan yazılmış ve insanın iradesine bağlı olmayan olaylara kaza denir bu nerede ne zaman doğup öleceği gibi kaderinse farklı bir anlamı var örneğim Mevlana kaderi bir ağaca benzetyor gittiğin dala göre ya meyveye ya da kuru yaprağa ulaşırsın diye. Bu bildiğiniz şekilde olması her şeyi anlamsızlaştırır sınav mantığı ortadan kalmış ve kukla olmuş oluyorsun. Allah zamandan ve mekandan ayrıdır Big Bang teorisini bakarsak zaman maddeye bağlı veya ışık hızında zamanın durması bilimsel bir gerçek yani zamanın olmaması da aklımızın almayacağı bir şey değil zamanın olmadığı yerde zaten mekan diye bir kavramda olmuyor maddeye bağımlılık ortadan kalmış oluyor. Yine bahsettiğiniz ayette Allah'ın ilim sahibi ve zaman mekandan münezzeh olmasıyla insanların inanmayıp cehenneme gideceğini bildiği için, onları cehenneme için yarattık demiş olamaz mı? Zaten devamında bu söylediğimi açıklıyor. Cehenneme gidecek olanların kendisine verilenleri amacına uygun kullanmayıp Allah'ı bulamazdığı ve inanmadığı için cehenneme gideceğini söylüyor.
Cevap sahibi+1 yılÖrneğin Ebu Leheb diye bir kişi var bu kişi Peygamber döneminde yaşamış onun bir akrabası ve islamın baş düşmanlarından bu kişi hakkında ayet geliyor elleri kırılsın, o kafir ölüp cehenneme gidecek diye gayet net bir ayet. Ebu Leheb bu ayeti duyuyor mantıken yalandan müslüman olup kur anı yalanlayabilirdi ki bu ayet indikten 7 yıl sonra ölüyor yani bunu yapması için 7 yıl zamanı vardı bu sürede düşüneme iş olmasıda pek mümkün değil gerçektende kafir ölüyor. Kur an ilahi bir kitap olmasaydı böyle bir riski kim alabilirdi. Ebu Lehebi yaratan ve onu çok iyi tanıyan Allah inadından dönmeyeceğini, düşmanı olduğu islamı yalanlamak için yalandan dahi iman etmeyeceğini bildiği için bunu net bir şekilde ayet olarak göndermiş. Eğer Ebu Leheb bir piyon olsaydı Allah iman etmesini engellemiş olsaydı bunu kur anı tastiklemiş olmak için yapmış olsaydı çok saçma olmaz mıydı? O zaman sınav dünyasının ne mantığı kalırdı herkes piyon olduğu için dinlerin bir anlamı kalmazdı cennet ve cehennemin bir anlamı olmazdı kıyametin bir anlamı olmazdı o zaman hiç bir şeye gerek olmazdı.
Allah'a inancını kaybediyorsun da, bilime inancın var mı? madem o binalar ilk depremde yıkılacaktı, mimar mühendisler neden okudu hesaplamalar yaptı projeler hazırladı... Hani bilim? bu depremin neresinde...
12 Yorumla
Soran+1 yılHepsi allahın planı değil miydi?
- +1 yıl
"Bayrak niye önemli" der biri, tek bir soruyu ortaya atar. Sen sayfalarca anlatmaya başlarsın... Bazı şeylerin cevapları için güzel bir şekilde uzun uzun anlatmak gerekir. Tek satırlık soru, sayfalarca anlatmayla aydınlanır. Sende kabul edersin ki bu manevi konular uzun sürer. Cevabı var elbet ama birbirimizin zamanını çalmayalım lütfen. Zeki biri olduğunu düşünerek, sorduğun sorunun yanıtını bulabilirsin aslında demeyi tercih edeyim.
''Biz sizi biraz korku, biraz açlık ve biraz mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmeyle imtihan edeceğiz. Sabredenleri müjdele!'' (Bakara 155.)
16 Yorumla
Soran+1 yılYersennn
Soran+1 yılCevaplar biraz kısıtlı gibi sanki çok eğilip bükülecek bir konu değil müslüman hayatı hep fakirlik yoksulluk ölüm kalım üzüntü kederle dolu kuranda bile yahudilerin üstün olduğu yazıyor bizden. siz kendinizi kandırıyorsunuz
Soran+1 yılbakara 122
- +1 yıl
İsrailoğullarının “cümle aleme üstün kılınması”ndan maksat, onların kendi dönemlerinde küfür ve dalalet içinde yaşayan milletlere karşı ilahî dini benimsemeleri sebebiyle kazandıkları üstünlükleridir; buna karşılık, yine Kur'an’ın açıklamasına göre Müslümanlar “en hayırlı ümmet”tir. (Âl-i İmran 3/110) al daha açılayıcı isi için link vermem gerekir lakin linleri siliyorlar.
insanlar sağlam binalar yapsın sağlam binalarda otursun buna önem vermeyen siyasilere oy vermesin, siyasetten ölmemeyi talep etsin knk çok basit
öte yandan Matrix gibi bir şeyin içinde de yaşıyor olabilir yani mantıken çektiğimiz acı gerçek olmayabilir
bu ihtimal de var00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÖlen bebeğin ne sınavı olacak sanane elalemin bebeğinden babaları senmisin içerledin. Ayrıca bir insanın yaptığı ettiği kötü şeyler çocuğundan hatta torunundan bile çıkabiliyor bilemezsin. Tabiki ben ölen herkes kötüdür demiyorum ama insanlar ciddi manada azıttı allahın uyarısı gerekiyor hala da gerekiyor kimse asla ders almıyor. Şimdi Allah kime durduk yere ne yapıyor sen başka insanlar için bile isyan ediyorsun ya senin anan baban kendi çocuğunla sınarsa?
05 Yorumla
Soran+1 yılNasıl sanane la? deprem olunca s23mle mısır patlatıp izlemiyordum bende yardım ediyordum benim çocuğum muydu ettim?
- +1 yıl
Bir insanın yaptığı neden başka birinden çıksın? Bunu kim uydurdu. İnsanların insanlara yaptığı kötülür ve sınav var suçların cezaları bırak başkasından çıkması bu dünyada verilecekse cennet ve cehennemin bu dünyanın sınav yeri olmasının ne alakası var? Depremin sebebi insanların azıtması değil Allah'ın sünneti bu evrani bu şekilde yaratmış deprem doğanın parçası uzaylı gibi davranmayı bırakın her şey bir sınav orası ayrı konu ama insanlar azıttı diye deprem oldu demek de mantıklı değil.
Cevap sahibi+1 yılMall sanane elalemin bebeğinin ölümünden yaşamasından diyorum allah seni kendi kardeşin anan baban çocuğunla sınasa bakalım ozaman be yapacaksın. Gece gece gelmiş cami duvarına töbe töbe yürü git yat. Yarın başına ne geleceğini bilmeden boş boş konuşuyorsun belki 1 ay ömrün var ateşini artırma daha fazla. İstediğin kadar yardım et allahın ecelinden azabından kendinde dshil kimseyi kurtaramazsın o yüzden merhametine nail olmak için uğraş cehnennem odunu değil!
Cevap sahibi+1 yılAyrıca bebekken ölmek herkese nasip olmaz sorgusuz sualsiz gittiler biz kendi paçamızı nasıl kurtaracaz onu düşünelim
Soran+1 yılhe aqqq salaa seni bir siz cennete gideceksiniz bir de araplar yanan biz olacağız puhahaha
+1 yılHaklısın böyle isyanlarda bende bazen şüphe ediyorum Allah gerçekten iyimi ya da kötümü diye. Bana daha çok sadist biri gibi geliyor, işkence çektirmekten haz duyan biri gibi sanki.
12 Yorumla- +1 yıl
@şahinn1 İnsana akıl ve irade verilmiş karşılığında kainat verilmiş, evrene bakıp bi yaratıcı olmalı dedikten sonra evreni açıklayacak kitap, kitabı anlatacak peygamber verilmiş. Bu dünyanın sınav yeri olduğu söylenmiş herkesin yaptıklarının yaşadıklarının karşılığı sonsuz yaşama geçince verileceği söylenmiş kor ateşte yanmanın sebebi nedir? İnsanın kendisi. Allah insanları yakacak böyle bir tanrı olamaz sadist mi ki yakıyor diye düşünüp ateist olmak kısır bir döngü değil mi? Ateist olmasa yanmayacak, yanmayacaksa ateist olmayacak belkide. İnsanın çektiği tüm acıların sebebi insanların kendisi değil mi? Acı çekme konusunda Allah müdahale edip sebepleri kaldırsa o zaman hiç bir şryin manası kalmıyor. Bina yaparken betonarme kullanmayız o zaman neden yıpma taş yapmak yerine pahalı betonarme kullanalım Allah bizi korur depremde altında kalıp ölmeyiz. Bu dünyada cenneti yaşarız o zaman hiç bir şeyin anlamı kalmaz.
+1 yılne cahilsiniz yaaaaaa
11 Yorumla
Soran+1 yılSenin kadar cahili yok emin ol topal
Depremi önlerim mi demis
02 Yorumla
Soran+1 yılNe işe yarıyor o zaman en son peygamberlere yardım etti teki denizi ortadan ikiye yardı diğeri asasını yılan yaptı ondan sonra piyasadan kayboldu?
Gizli Üye(25-29)+1 yılBuda bi ateist sorusu …
01 Yorumla
Soran+1 yılCevap?
+1 yılÇok zina yaptınız
11 Yorumla
Soran+1 yılBen karıyı zktm diye allahta bebekleri mi öldürdü diyorsun?
+1 yılSen olduğun sürece devam eder.
00 YorumlaAllah yok knk
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAman saçmalık işte
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAllah yok
00 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi