Polisin maaşı iyi diye bir yanılgı yaşıyor bizim insanımız. Sizce polis maaşı iyi mi siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Polis maaşı iyi asgari ücretliler ne yapsın denmeye başlanmış bazı yerlerde ve bunu diyen sayısı az değil.

27.224tl maaş aldım. Terör parası hariç henüz yatırmadılar.

Kiraya 12.000 tl veriyorum geriye kaldı 15.224 aylık içme suyu+ev suyu 800 tl elektrik 800, doğalgaz yaz kış ortalamasına göre 2000. Kaldı 11.624. Ayda en az 10 defa taksiye biniyorum çünkü gece 1 de 2 de çıktığımız oluyor. Mesafeyi kısa tutmaya çalışıyorum genelde 174tl ödüyorum x10 1740 tl. Kaldı 9884 tl. Aylık dışarıdan yemek ücretim 4000 tl. Kaldı 5884 tl.

Bize kumanya olarak yemek verilmiyor, kumanyada meyve suyu, sandviç (çoğu kişi yemiyor çünkü çok kötü), bazen sütlü tatlı, kek ve su oluyor ve bu 1 defa veriliyor 12 saatten az çalıştığım olmuyor.

5884 tl kalmıştı. Sivil görevler için ayrı siyah ayakkabı, columbia gömlek ve pantolon istendi. Sadece gömleğe 2200 tl verdim, pantolon 3000 tl ye yakındı.

Hadi bu pantolonu saymıyorum 5884 tl var. Bu parayla bilgisayar bile alamazsın. Araba hayal bile değil o kadar uzak.

Güncellemeler
+1 yıl
Eklemeyi unutmuşum. İstihkak veriliyor bazen ama sizin istediğiniz gibi değil. Mesela sistemden 45 numara bot girdim ama 41 verdiler, üniforma bedenleri uymuyor. Botun numarası uysa bile uzun süre ayakta durmaya ve soğuğa karşı etkisiz. Bota 2400 vermiştim.
Polisin maaşı iyi diye bir yanılgı yaşıyor bizim insanımız. Sizce polis maaşı iyi mi siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?