Fark ettiyseniz ani ölümler Kalp krizi gibi genç yaşlarda başladı. Aşı sebep olabilirmi buna ve nasıl aşıyı temizleyebiliriz vucuttan
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
7Cevap
İstatistiksel olarak aşı öncesi ve sonrasındaki ölümlerde bir fark yok. Aşıya bağlayabilmek için göze sokuluyor sadece.
ama çoğu tanıdığım aşılı olanlar bi anda öldü biri 45 yaşında kalp krizinden diğeri 50 yaşında beyin kanamasından.
Allah rahmet eylesin. İyi ama aşıyla bağlantısı ne bunun? Aşı olmayanlar da aynı yaşlarda aynı şeylerden ölebiliyor. Modern çağın alılkanlıkları, yaşam tarzı, beslenme v. b bir çok şey kronik hastalıkların eskiye före daha erken yaşlardsa ortaya çıkmasına sebep oluyor.
Kesinlikle aşıdsn kimse ölmedi demiyorum bu arada. Hangi ilaç olursa olsun hepsinde çok çok nadir de olsa risk var. Kastettiğim aşının daha önceki ilaçlardan, tedavilerden anlamlı bir farkının olmadığı
hmm aşı kasıtlı yapılmadı yani senin düşüncenle nufusu azaltmak için.
Tabii ki. Nüfusu azaltmak için olması manrıklı değil. Aşıdan ölüm sayılarının milyarlar olması lazım ki işe yarasın :)
tamamda öyle olsa dikkat çekerdi değilmi o yüzden insanlar hepsi bi anda ölmüyorlar
Dikkat çekmeyecek kadar ölüm varsa amaç o değil demekki :)
amaç
ne peki?
Hastalığı tedavi etmek olamaz mı?
Nüfusu azaltmak isteyenin bunu aşıyla değil tam tersi hastalıkla yapması çok daha kolay.
Şahsen ben aşı vurdurmadim bir doz bile yapmadım. Fakat toplumdan dislandim aşı karşıtlarına hakaret edenler toplumdan dislayanlar ne oldu şimdi
Toplumdan dışlatayanlara bir şey diyemem.. Ama çoğunuz meçbur kaldık sağlık personeli olarak
Eminim sende aşı olmayanlara sitem edip toplumdan dışlar tavırlar sergilemissindir. Hayır anlamadığım sen aşını oldun mu oldun aşı seni koruyor mu koruyor eeee sanane ozaman benim aşı olmayışımdan o benim sorunum benim tercihim sana bir etkisi yok ki sen aşılısn aşı iyi bişey ise koruyor ise
Hiçte öyle tavır sergilemedim birsürü arkadaşım vardı aşı olmayan. Ama meçburdum annem huzur evinde yaşlı bakıcısı oda meçburdu bende o şekilde anaokul öğretmeniyim
Sen sanırım çok saldırıya uğramışsın herkesi aynı sanıyorsun
Ki bana saçma geliyor aşı olmayanı dışlamak aşı olanıda dışlamak herkes kendi vucudu için karar veriyor neticede
Ben senin aşı olmayışını sorgulamadm ki. Sen şimdi böyle diyorsun ama hastaneye bile gitsek aşı olmadığımz için vebalı muamelesi görüyorduk bunları görmedin mi yani sen heryerde aşı olmayanlar dislandi medya dahil
Valla ben dışlamadım birsürü arkadaşım var aşı olmamış. Hepsiylede görüştüm
Şahsi konuşmuyorum ama heryerde aşısız insanlar vebalı muamelesi gördü. Herneyse umarım bir sıkıntı olmaz
evet çok saçma ama böyle muamele görmeniz insanlar çünkü aşıya inandılar olmayanıda sen corona bulaştırırsın düşüncesiyle dışladılar oysaki çok yanlış. birde aşı okadar kısa zamands üretildi yani benimde içime sinmemişti zaten aşıyı yaptırırken birde araştırmacı arkadaşım var aşı olmamış bana demişti toplu katliam diye kasitli yaptılar insanları öldürmek için diye ama işte yaptırdım
Ne diyeyim olanı da anlıyorum bir çare arayışını anlıyorum ama olmayana yapılan muamele çok yanlıştı. Medya da ünlüler doktorlar vs aşı olun diye diye neredeyse küfür hakaret edecek halde tepki gösterdiler olmayanlara.
Temizleme diye bir şey yok, sistemi bozdu bir defa
atamazsın dna ya işlemiş artık
Umarım bende genç yaşta ölürüm birgün 🥺
Katılıyorum
Çok şükür hiç aşı olmadım
şükür iyi ki olmamışsın ama artık gidalar ilede zehirliyorlar bizi hep dikkatli olmak gerekiyor insanlığı azaltmak istiyorlar
mrna aşıları
Var bence evet
apeki nasıl?
Orasını bilmiyorum işte