Ben alçakça şerefsizce buluyorum. Sen ki İslam Devleti nin padişahısın. Şeyhler kadar ilmin imanın var. Allah bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir demiyor mu? BU SÖZ ÜSTÜNE SÖZ VAR MI? E hani bu padişahın sözde evliyalığı? Bir de saçma saçma kılıflar uyduruluyor. Devlet bekasıymış. Ulan insan hiç kardeşini öldürtür mü hem de bebek daha? O zaman demek ki sen makam peşindesin? Neden bu devlet yıkılıyor o bebek büyüdüğünde? Devlet yıkılacak kaygısı taşıyorsun e öyleyse sen İslam Devleti olmamışsın ki hiç. Müslüman alim mümin insan hiç kundaktaki bebeği öldürür mü? Pabucumun Müslümanı
Cevabın nedir?
Osman Gazi, ilk siyasi cinayeti işleten padişahtır. Amcası Dündar Bey'i öldürtmüştür.
Orhan Gazi döneminde siyasi bir cinayete rastlanmamaktadır.
I. MURAT: Oğlunu ve kardeşini öldüren ilk padişahtır. Oğlu Savcı Bey ile kardeşleri Halil ve İbrahim'i öldürttü.
YILDIRIM BAYEZİD: 6 oğlu vardı. Oğullarından Mehmet, İsa'yı; Musa da ağabeyi Süleyman'ı boğdurttu.
I. MEHMET ÇELEBİ: Kardeşlerini öldürüp tahta çıktı.
II. MURAT: Tahta geçmeden önce amcası Mustafa Çelebi'yi, kardeşleri Ahmet, Yusuf ve Mahmut'u boğdurttu.
FATİH SULTAN MEHMET: Kundaktaki kardeşi Ahmet'i boğdurttu.
II. BAYEZİD: Cem Sultan'ın öldürülmesi için Papa Alexandre Borgia'ya 300 bin altın ödedi. Cem, 1495'te Napoli'de öldürüldü. Cem Sultan'ın oğullarından Oğuzhan'ı Bursa'da öldürttü. Cem Sultan'ın Murat adındaki oğlunu ise Kanuni ortadan kaldırdı.
YAVUZ SULTAN SELİM: Ağabeylerinin iki oğlunu (Mehmet ve Osman) boğdurdu. Ağabeyi Korkut'u ve onun oğlunu, diğer ağabeyi Ahmet'i de boğdurdu. 8 yıl tahtta kalan Yavuz, toplamda 2 ağabey, 6 yeğen ile 3 vezir öldürtmüştür.
KANUNİ SULTAN SÜLEYMAN: Oğlunu öldüren 2. padişahtır. Şehzade Mustafa'yı boğdurttu. Torununu ise Amasya'da boğdurdu. Karısı Hürrem'den olan Bayezid İran'a kaçtıysa da burada 5 çocuğu ile birlikte boğduruldu.
II. SELİM: Oğlu ile sefere çıkmamış ve cinayet işlememiştir.
III. MURAT: Tahta çıktığında ilk işi 5 kardeşini boğdurtmak oldu! 100 çocuğu oldu, 53'ü kendisi sağken öldü.
III. MEHMET: 1595-1603 yılları arasında tahtta kaldı ve tahta çıktığında ilk işi 47 kardeşinden erkek olan 19'unu boğdurmak oldu. Osmanlı padişahları içinde 'kardeş öldürme rekoru' ondadır. Ayrıca 16 yaşındaki oğlu Şehzade Mahmut'u da öldürdü. Oğlunu öldüren 3. padişahtır.
II. OSMAN: En büyük kardeşi olan Şehzade Mehmet'i öldürttü. Tahttan indirilip öldürülen ilk padişahtır.
IV. MEHMET: 1648-1687 yılları arasında 39 yıl hüküm sürdü. Babaannesi Kösem110 Yorumla- +1 yıl
Al işte herşey ortada. Durum böyleyken bunun hiçbir açıklaması olamaz. Ya sen nasıl Müslümansın be kardeşim. Allahtan korkun yok mu? Bebeği öldürmek ne demek?
- +1 yıl
eğer ihtilal olsaydı yüzlerce binlerce kişi ölecekti… fatih binlerce kişinin ölmesindense kardeşini öldürtmüşür … fatih mi suçlu şimdi?
- +1 yıl
Tamam ben de diyorum ki o kadar Müslümansan Müslüman düzeni kur şeriat olsun İslamiyette saltanat var mı? Tabi taht kavgası olur bundan daha normal ne var? He işte bunun sonu yok. Saltanat tamamen İslamiyete aykırı
- +1 yıl
İslam ki Allahın emri, Allah katında tek hak din. Peki bu Allahın dini bebeği öldürerek mi yayılıyor? Kundaktaki savunmasız masum bebeğin günahı nedir be adam! Bu cinayet vahşet katliamdır!
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=BmYF-an2nUU izledin mi bu videoyu izlediğin halde fikrin değişmediyse Allah yardımcın olsun
En İyi Cevaplar
- Gündem konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılFatih ölmüş olmuş bilmem kaç yüzyıl. Neyin davasında neyin kafasındasınız anlamadım. sizdende Osmanlıyı hala oturup bugünün mevzusu şeklinde konuşanlardan da gına geldi valla ya. Bırakın kardeşim düne bakmaktan önümüzü göremiyoruz. Bırakın önümüzü bir açalım gerisini konuşuruz. tüm dünyada ülkede dertler bitti kaldı Fatih'in yaptığı şeyler.
12 Yorumla- +1 yıl
Geçmişten ders alacaksın geleceğin parlak olsun. geçmişte saltanat kurdun tağut düzeni ilerde kurmayacaksın işte
- +1 yıl
Geçmişten ders almak ayrı o inatla aynı dersin tekrarına ikinci öğretimde ki dersine başka hocaların verdiği derslere, inernetten o dersle ilgili aynı konuları takip etmeye çalışmak durup durup o dersi izlemek ayrı. biz geçmişten ders alan değil geçmite yaşayan geçmişle fazlasıyla meşgul olan insanlarız. Geçmişten ders alabilseydik şayet Osmanlının son dönemini görmezden gelerek o en depdebeli dönemlerini savunarak komple savunmazdık. Bak memlekete geçmişte din ticareti din simsarlığıyla meşgul olanlar, bugün iktidar olmuş ders alsak arkadaş sen bak zamanında ne anamızı bıraktın ne avradımızı şimdi utanmıyormusun başımıza geçmek için oy istiyorsun derdik. Ders alsak dünün değil geleceğin hesabını yapardık. Daha yarın memlekette ne olur onu bile hesaplayamıyoruz. Acaba diyoruz.
Bu sözlerini 561 sene önce söyleseydin ciddiye alırdım. ancak o günün şartlarını bugünkü kafayla yorumlaman da gereksiz. Adam 21 yaşında çağ açıp kapatmış, 14 yaşında koca devletin başına geçmiş bugünküler onu beğenmiyor, pabucumun çocuğu ya.
11 Yorumla- +1 yıl
Kardeş çağ 15. yüzyıl , Kuran 7. yüzyılda indi ve evrensel bir kitap , yani o çağa bu çağa değil her çağadır , gerçektende hükümleri her çağa uygundur dikkatle okunursa hayata dair size lazım olan her şeyin özünü kurandan bulabilirsiniz , suçsuz birini öldürmek bütün insanlığı öldürmektir diyor kuran bunun çağı falan olmaz adam kundaktaki bebekten bahsediyor bebek mi ihtilal yapacak? İşin ilginci osmanlının en büyük kardeş kavgası fatihin oğulları cem ve bayezid arasında yaşanmıştır yani ne bebeği öldürmesi ne yasayı çıkarması bir işe yaramıştır , birde çağ açıp kapayan diyosun fatih öyle çağı büyük bir hamleyle kapamadı orada çağın kapanması denen olay şudur : İstanbul türklerin olunca batının ticaret yolları kapandığı için coğrafi keşifler yapmıştır ve fatihin İstanbullu aldığındaki bizanslı alimler İtalya da rönesansı başlatmıştır. Yanı burada çağ açmak kapamak denilen olay bütünüyle dolaylı bir şeydir zaten çağın kapaması osmanlıyıda kapadı unuttun mu? Herşeyi olduğu gibi görelim.
bir linktir dolaşıyor izle izle ee nolmuş izledim? :D al sende bunu oku https://www.hakikat.com/dergi/212/fetih212.html onun müslümanlığını yargılamak sana düşmez haddini bil !!
011 Yorumla- +1 yıl
Had bilecek birşey yok sen haddini bil. Fatih Sultan Mehmet Peygamber değil. Vallahi inanamıyorum size. Bana cevap verir misin, Peygamber bu adamı müjdelemiş tamam diyelim öyle birşey var.. Peygamber bu adamın yaptığına onay verir miydi o zaman yaşasaydı bunu söyle sen bana?
- +1 yıl
Heh böyle söyle işte. Yanlışa yanlış diyebil. Diyebil ki yanlış tekrar gerçekleşmesin
- +1 yıl
Demek ki kutsal olan Türk Devletiymiş ki ona zarar gelme ihtimali korkutmuş.. Ee nerde kaldı İslamiyet?
- +1 yıl
Ne deniyor şehit mi deniyor yoksa? Laik sistem için ölen şehit mi oluyor?
- +1 yıl
@Olumbisusla
Ne sacmaliyorsun ya, Peygamber müjdelemis diyorsun (EVET) sonrada Fatihin Ne güzel Kumandan oldugunu müjdeleyen Peygamberin Müjdesini sorguluyorsun, ALLAHin elcisi olan ve son Peygamberi müjde yaptiysa ve bu müjdeli sahis Fatih Sultan Mehmet ise konu kapanmistir, ALLAH istemese Fatih Fatih olamazdi ve buna dayanarak senin bilincsiz ve sahsi berbat yorumlarin ve düsüncelerin mantik disi sacma sapan, Haddini bil!!! - +1 yıl
Bu muhabbet ne zaman başladı bilmiyorum tarihe bakmadim ama şu an 2017 yilindayız ve sen 2017 zihniyeti ile bu yorumu yapmışsın 1400 lerdeki olaya 2017 mantığıyla yorum yapamazsın bu çok saçma bir durum bu nası Müslüman demissin cihat ve gazayı amac edinen pasisaha nasıl kardeşini öldürürsün diyosun o kardeş ileride sorun çıkartma ihtimali varsa bu ortadan kaldırılır , ayrıca o kardeş padişahın annesinden değil İsfendiyar bey in torunu idi yanianne tarafı Osmanlı soyundan değildi ve ileride başkalarını oyununa kolaylıkla gelebilecek durumda idi. Yorum yaparken vicdanına değilde araştırarak yorum yap 1400 lerde hayat şimdiki gibi laylaylom değildi.
- +1 yıl
Şu aptalca padişahı kutsamalarını gördükçe , padişahların sultanların kayserlerin monarkların o dönemde adaletsiz düzenleri nasıl devam ettirdiğini hiç merak etmiyorum , sene 2017 teknolojik imkânlar almış başını gidiyor neredeyse her bilgiye anında ulaşabiliyoruz ama buna rağmen padişahın ap açık olan hemde kurana göre çok büyük bir günahını yani bebeği paronayakça öldürmesini meşrulaştırmaya çalışıyorlar , bu kadar kurandan bir haber olup kendine müslüman diyor bu adamlar yazık. Gerekliydi demiş ulan osmanlının en büyük taht kavgası fatihin oğulları arasında yaşandı cem ve bayezid olayını iyi hatırlayın demekki bir halta yaramamış demi bak bebeği öldürmek? Herkesin iyi yönü kötü yönü vardır padişahlar o dönem din vs sayesinde meşruiyet sağlıyordu halkta cahildi inanıyordu hoş inanmayanın kelle gidiyorya DÖVLETİN BEKASI için , ulan 2018desin elinde bilgiye ulaşabilecek her imkân var buna rağmen ısrarla padişah savunuculuğu yapıyorlar
- +1 yıl
Evet laiklik için ölen şehit olabilir neden biliyormusun kuran insanlara inanç özgürlüğü tanımıştır defalarca sizin dininizi size benimki bana , dinde zorlama yoktur vs üstüne basmıştır size saldırılmadıkça onlarla usule uygun geçinin tarzında ayetler vardır peygamberin idareciliğini yaptıgı devlet sadece müslümanlardan mı oluşuyor zannettin sen cahil kardeşim? Orada yahudiler bile vardı peygamber bir gün bile onları devletü aliyeyi islammmm naralarıyla kesmedi tam tersi devlet işlerinde işini yaptı müslümanlarla ayrı ilişki kurdu biraz kuran okuyun İslam tarihî okuyun , İslam adına yaptığınız pisliklerin %90 ı kuranda müşriklerin kafirlerin özelliği olarak tasvir ediliyor , lâiklik toplumun doğasında vardır asıl kurana aykırı olan insanlara din dayatmaktır resmi din nedir oğlum? Adam inanmadığı halde korkudan inanıyorum diyor yani tam anlamıyla münafıklık yapıyor allah böylemi müslüman istiyor? Defalarca kuranda samimiyetle allaha bağlanın diyor bu ne cehalet.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
10Cevap
Fatih Sultan Mehmet han ın kundaktaki kardeşini öldürttünüğün kanıtı ya da tescili var mı peygamber efendimiz S A. V in bahsettiği bir zatın böyle birşey yapmayacağını düşünmüyorsunuz şu dönemde millet olarak o kadar tembel olmuşuzki Allahın verdiği beyin i kullanmak yani düşünmek bile unutulmuş ışıklı ekran sanki bize hükmediyor bi çeşit matrix 🤩🤩 yazık gerçekten yazık düşünmek mantık yürütmek ve en önemlisi takva sahibi olmak bi düşünün derim kefil olmadığınız bir olayı onaylamak ve yaymak hesap vermeyi gerektirir
00 YorumlaOsmanlı Devletinin İslamla Kur'anla en ufak bir alakası yoktur.. Biraz olsun tarihi ve islamiyet hakkında bilgisi olan bir insan bunu rahatlılla görebilir...
54 Yorumla- +1 yıl
Güldüm sadece Allah sizi ibret olsun diyemi gönderdi dünyaya
- +1 yıl
eğer ihtilal olsaydı yüzlerce binlerce kişi ölecekti… fatih binlerce kişinin ölmesindense kardeşini öldürtmüşür … fatih mi suçlu şimdi?
+1 yılUlan onun evliyalığını sorgulamak sana düşmaz kitapsızlık yapma! hz muhammet derki istanbulu fetheden asker ne güzel asker orayı fetheden konutan ne güzel komutan PEYGAMBERIN SÖZLERİNE mahsar olmuş kişidir onu yargılamak sana düşmez ey Allahın şeriatını bilmeyrn meczup!
14 Yorumla- +1 yıl
Asıl meczup sensin. Kendiniz çalıp kendiniz oynamaya devam edin. Güzel kandırıyorlar sizi
- +1 yıl
Allah seni hidayete erdirsin fazla youtube izleme her şeyde kuşkuya düşersin yoksa
- +1 yıl
adam ihtilal olursa yüzlerce binlerce kişi ölür bu yüzden kardeşinin öldürülmesini 1000 lerce kişinin ölmesine tercih ediyor
+1 yılhttps://www.youtube.com/watch?v=BmYF-an2nUUizleyin gerçeği öğreniin kuru kuru sıkmakla olmuyor bu işler
13 Yorumla- +1 yıl
Bu şizofreni referans göstermen az çok anlatıyo seni bize.
- +1 yıl
o adamdaki bilginin 100 de biri var mı sende siz anca palavra tarih anlatanları översiniz
- +1 yıl
+1 yılDönemin şartlarına göre değerlendirmek gerek. Biri diğerini öldürmezse gün gelir onu öldürürler taht için.
111 Yorumla- +1 yıl
Kardaş sen okumuyor musun yazdığımı? Allah bize zinaya yaklaşmayı emretmiş ama bu zaman kötü zaman herkes yapıyor hadi ben de yapayım. bu mudur? O zaman taht kavgası olmayacak düzen kursun. Madem Müslüman hilafet devleti kursun. Kusura bakma da Allah sözü HER ZAMAN için geçerlidir. Yediremiyorsunuz sanırım. Fatih Sultan Mehmet katildir
- +1 yıl
Benim sana bir şey dediğim yok günahsa da günahı senin boynunadır zaten. 1400'lü yıllardan bahsediyoruz o dönemde bu bahsettiğin mecburiyetti. Ama şimdi sen herkes yapıyor bende yapayım dersen keyfiidir. Kanuni'nin evlatlarında olduğu gibi yaşları birbirine yakın olduğunda da çatışıyorlar kardeşler. Belkide gayeleri makam mevkiiden çok Osmanlı Devletini dünyaya hakim bir devlet haline getirebilmekte kendilerine olan güvenleridir. Lakin biz böyle basit bir sitede koskoca Osmanlı Devleti padişahı Sultan Mehmet'i saygısızca eleştiremeyiz.
- +1 yıl
Eleştiririz. Peygamber değildir
- +1 yıl
- +1 yıl
Komiksiniz.
- +1 yıl
Öyle bir idda ortaya atmadım zaten. Ama biz neyi ne kadar biliyoruz da kendimizden emin bir şekilde aklımıza her yatanı burada reklam yapıyoruz? Neyse en azından sorgulayıp bir sonuca varmak istiyorsun diyelim. Fakat sen yinede İstanbul'un fethini gözardı etme. Bir olumsuz yönü varsa bin olumlu da yönü vardır tarihimizin. İyi geceler.
- +1 yıl
Bir tartışma ortamı yaratıyorsun ve komiksiniz diye cevap veriyorsun. Bu soruya cevap verip tenezzül etmek hata. Her okuduğunuza her gördüğünüze inanmayın derdiniz dikkat çekmek olmasın mümkünse.
- +1 yıl
Dikkat çekmiyorum. Osmanlı padişahları kutsal DEĞİL bu düşünceyi kafanızdan ÇI-KA-RIN
- +1 yıl
Kutsamıyorum zaten ben, yapacağım en son şeydir o. Yapılanı doğru veya yanlış olarak değerlendiriyorum. Osmanlıda düzen böyleydi devletin huzuru için ya padişahlar oğullarını ya şehzadeler kardeşlerini katlederdi. Eğer aksi olsaydı her şehzadenin bir tarafı olur ve o taraflar gün gelir isyan çıkarırdı. O zaman da bu durum yüzlerce kişinin ölümüne sebep olurdu.
- +1 yıl
O zaman git şimdi kardeşini kes , onunda bir gün seni öldürme ihtimali var , ihtimal her zaman var şu anda dünyanın öbür ucundan hapşırmış bir insanın seni öldürme iihtimalide var. Küçücük bir bebek , bir korku uğruna öldürülmüş bunun savunuculuğunu yapmak adil olamamaktır , fatihin bir sürü iyi yönünü sayabiliriz lakin bu yaptığı şey kesinlikle kurana göre çok büyük bir günahtır ama işte insanoğlu laf dinlemez nefsine yenilmiş demekki bu kadar basit. Ayrıca ilahi adalet demek istemiyorum ama ilginçtirki osmanlının en büyük taht kavgası fatihin oğulları arasında yaşandı cem ve bayezid arasında. Yani ne çıkardığı kanun taht kavgasını önledi ne bebeği öldürmesi , o hâlde gerekliydi yapmasıydı şöyle olurdu diyen arkadaşlar yapınca ne olduğunuda okusunlar
+1 yılfatih sultan mehmed han, sapka giymedi diye yuzlerce binlerce kisi katletseydi alcak serefsiz olmazdi.. en fazla oldugu saatte saygi durusu, heryerde tunctan heykelini dikerdik !!!
30 Yorumlahocam ne kadar da yanlış bir düşünceye kapılma gafletine girmişin çok şaşırdım
113 Yorumla- +1 yıl
Ne diyon ya? yanlis dusunce gafletmis. sen olsan sen de mi oldurcektin kardesini birak Allahini seversen ya. bu tarih yalan ya benim hocam diyordu yuzde 70 i yalan diye. bu adamlari peygamber yapiyolar kurban olsunlar peygambere
- +1 yıl
Bu hareketi yapan adam İslam ümmetine lider mider olamaz kardeşim!
- +1 yıl
- +1 yıl
eyvallah kardeşim... bu millete osmanlıyı medeniyeti unutturmaya... tarihi çarpıtmaya çalışıyorlar...
- +1 yıl
kardeşim bu millete kasıtlı olarak empoze edildi osmanlı düşmanlığı... utansın yalan söyleyen tarih utansın ecdamıma iftira atılırken susarsam bende utanayım... takibe aldım seni
- +1 yıl
Ne unutturması kardaş. Biz de Müslümanız Şeyh Saidin torunlarıyız biz de. Ben burada Peygamber gibi yüceltilen bir adamın Peygamber olmadığını , empoze edilmeye çalışılan Fatihin kutsal olduğu düşüncesine karşıyım. Fatih Sultan Mehmer ve diğerleri katildir ayrıca uçkur düşkünüdürler Slavlardan toprak karşılığı bol gelin almışlardır. Kimse bana bunların evliya olduğunu söylemesin
- +1 yıl
öyle değil işte olayların iç yüzü bilinmeden... yüzeysel bir şekilde... şu katildi bu uçkur düşkünüydü gibi iftiralar atılıyor... muhteşem yüzyıl dizisini hatırla ve kanuni sultan süleymanın nasıl lanse edildiğini hatırla.. kanuni 1,5 yılını sarayda geri kalanını at sırtında savaş meydanlarında geçirmiştir ve osmanlıyı en geniş sınırlarına ulaştırmıştır... gelelim diziye,, diziye göre kanuni uçkur düşkünüydü... işte millete böyle empoze ediliyor osmanlı sırf bunlardan ibaretmiş gibi gösteriliyor benim tepkim bu ve bunun gibilere... tartışma maksadım yok
- +1 yıl
Kardeş ben o diziyi hiç ama hiç izlemedim
+1 yılKatildir inandığı dinle çelişir bunun hesabını veremez.
012 Yorumla- +1 yıl
@Muhammet10 bu herif şerefsizdir tarihçi filan değildir ancak senin gibi kraldan kralcı güce tapıcıların olmayan vicdanlarına seslenebilirler.
- +1 yıl
gerçekleri söyleyenler şerefsizdir bu devirde dostum palavra anlatanlar kahraman
- +1 yıl
@Muhammet10 cehaletinizi de alıp gidiniz.
- +1 yıl
cehalet sende var hemde tabularla desteklenmiş bir cehalet... yık yıkabilirsen...
- +1 yıl
- +1 yıl
Fatih dediğin rum kırması zatı muhterem benim atalarımı sömürmüştür zanaat yaptırmamıştır devlet kademesine almamıştır keza ondan sonra gelenlerde aynısını yaptı kala kala bir avuç türk kaldık memlekette onlarda bizi vatansız bırakmadı ruhları şad olsun. Arap sevici müslümcü tayfa felaketiniz yakın celladınızı iyi besliyosunuz devam edin.
- +1 yıl
demek senin atalarını sömürdü... ha öfkenin nedeni şimdi belli oluyor demek sen bir bizanslısın...
- +1 yıl
Senin gibi arap sevici olamadığım için üzgünüm ayrıca soyum sopum türk türkmen. Sizin yavuzunuzun tabiriyle eşek türkleriz biz arap yalayıcı yobazlar.
- +1 yıl
yaptığın yorumdan belli oluyor soyunun sopunun kimlere dayandığı... konuştukça batıyon sus bari
- +1 yıl
En başta söylemiştim cehaletini al git diye kandırılmışsınız oğlum kabul edin öyle bu ülkenin yüzde bilmem kaçı sizin gibi müslüm filan değil ayrıca osmanlı türk filan değildi biri yazmış yine burada dinle filan da alakası olmayan emperyal sömürücü bir topluluktu yazık sizeki kandırıyosunuz ama şunu çok iyi belle soyumla sopumla döverim senin o karışmış anadolu çomarı ırkını. gerçekler acıdır batar böyle iğne gibi.
- +1 yıl
Konuş asabi helalin var
daha önce yaşananlardan ders almak lazım
dersini almış demek ki05 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
kardeşim benim kimseyi suçladığım filan yok... beni üzen şey dünyaya adalet ve huzur dağıtan ecdamıza atılan iftiradır... yorumu tartışma maksatlıı değil bilgilendirme amaçlı paylaştım
+1 yılHepsi yavşak bunların
cayırt22 Yorumla- +1 yıl
Yavşak olan sensin kitapsız
- +1 yıl
Kardesini oldurenin halk mikinde olmaz
12 Yorumla- +1 yıl
+1 yılHaklısın
00 YorumlaKaderin cilvesi.
02 Yorumla- +1 yıl
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım