çekik gözlüler diye Çinli demedim çoğu yerde bile ülkenin sadece kendi ismi değil "Tayvan çin cumhuriyeti" diye geçiyor ve çoğu yerde tayvan halkının han çinlisi olduğu yazıyor her çekik gözlüye Çinli diyecek kadar cahil değilim.
Tayvanın eski adı Formosaydı aslında Çin'e bağlı ve Çin topraklarının içinde bir ada olsa da ülke haline gelip bağımsızlıklarını ilan edince Tayvan olarak adlandırılmaya başladı. Kısacası eskiden Çine bağlı olan fakat ilerleyen zamanlarda Çin'den ayrı olarak bağımsızlığını ilan eden bir ülke oldu.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Gözü çekik olan kim varsa çinlidir aksini iddaa eden japondur
Zaten japonlarda çinlidir
Birileri Çinlilerle tartışıyorsa her zaman diğer grup haklıdır.
Çünkü her çekik gözlü olan Çinli olmuyor.
çekik gözlüler diye Çinli demedim çoğu yerde bile ülkenin sadece kendi ismi değil "Tayvan çin cumhuriyeti" diye geçiyor ve çoğu yerde tayvan halkının han çinlisi olduğu yazıyor her çekik gözlüye Çinli diyecek kadar cahil değilim.
Kültür benimseme gibi bir şey var ona bakılırsa Yunanistan ile de kültürelerimiz benzeşiyor ve benimseniyor. Yunanlara da Türk diyelim.
Kültür benzerliğinden mi yoksa genel olarak kökenleri mi Çin'e dayanıyor bilmiyorum sordum.
Tayvanın eski adı Formosaydı aslında Çin'e bağlı ve Çin topraklarının içinde bir ada olsa da ülke haline gelip bağımsızlıklarını ilan edince Tayvan olarak adlandırılmaya başladı. Kısacası eskiden Çine bağlı olan fakat ilerleyen zamanlarda Çin'den ayrı olarak bağımsızlığını ilan eden bir ülke oldu.
anladım teşekkürler cevabın için.
Rica ederim.
cine bagli olmayi kabul etmiyorlar.
Değiller
Çinliler onların kültürünü sahipleniyor
çinlilermiş çoğu yerde yazıyor
anladımm
Çünkü değiller
öyleymiş
Sana bunu öğretene saygılarımı ilet
çoğu yerde öyle yazıyordu bende bilmiyordum halkın han çinlisi olduğu söyleniyor
kürtlere Türk demek gibi bir şey bu