şu an çıldırmamak için ne yapmalıyım 😀 acaba pijamalarım ile ev topuzum ve miyopi gözlüklerim ile gidip iki göbek atsam deli derler mi bana 😂😂😂
sizin oralarda oluyor mu he diyin
şu an çıldırmamak için ne yapmalıyım 😀 acaba pijamalarım ile ev topuzum ve miyopi gözlüklerim ile gidip iki göbek atsam deli derler mi bana 😂😂😂
sizin oralarda oluyor mu he diyin
Bunu gariban biri yaparsa zoruma gitmez düğün salonlarının masrafları ortada herkes bilip bilmeden yorum yapmış insanların parası yok ve çoğu geleceğini garanti almak için evlenmek zorunda sizin çevrenizdeki insanlar 1 tane çocuk yapar ben bunu özel okula gönderirim diye düşünür ama onlar erkenden evlenip çok çocuk yaparlar başlıca sebepleri çocuklarına ailevi görevler verilmesi hepsinin bir işte çalışıp eve ekmek götürmesidir onların yaşamı farklı. İki davul iki zurna sesi duyup dymak zorunda mıyım diyenler şımarıktır gidin sokak ortasında böğüren metalcilere çıkarın sesinizi
Ben hiç sevmiyorum aşırı nefret ediyorum hatta.. çünkü evde rahat rahat otururken bir de bunların sesini çekiyoruz... mesela Eğer sokak düğünleri büyük bir insan kalabalığına yol açıyorsa, özellikle salgın gibi zamanlarda sağlık ve güvenlik riskleri artabilir. Bu durumda, halk sağlığına dikkat etmek için kısıtlamalar veya yasaklar uygulanabilir. Sokak düğünlerinin olumsuz etkilerini azaltmak için alternatif çözümler düşünülebilir. Örneğin, parklar, meydanlar veya özel alanlar kiralanabilir. Her ülke ve toplumun kendine özgü dinamikleri ve ihtiyaçları vardır. Bu nedenle sokak düğünleri konusundaki kararlar, yerel yönetimler, sağlık otoriteleri ve toplum liderleri tarafından yapılmalıdır. Sağlık, güvenlik ve toplumun ihtiyaçları gözetilerek dengeli bir yaklaşım benimsenmelidir.
Bir hafta önce burada da böyle bir durum vardı artık sinrden kendime kızmaya başladım 😄 sen misin buraya taşınan çek şimdi cemeresini diye 😄 üstelik 3 gün boyunca sürdü bide arada koşup halaya katılma isteği de cabası kızıp gürültüden rahatsız oluyorum yetti mi diyeyim halay isteği içimi gıdıklıyor yetti mi diyeyim bilemedim 🤭
Cevap
26Cevap
Bizim buralarda olmuyor.. Ama Türkiye'de oldugum zaman davet gelirse kesinlikle giderim. Ama davet eden yok olsa bile tarih uymuyor.. en son Eskisehirde terslik ile bir sokak'ta dugun'e araba ile girmistik. :P
Penceteyi açıp cingene gibi avazım çıktıģı kadar bağırırım ardından hiç bir şey olmamış gibi hayatıma devam ederim😅
ciddi yapıyor musun bunu 😀
Düğün sevmediğim için sokak düğünlerini de sevmiyorum. Çok gürültülü ama uzaktan sesi hoş geliyor.
Pazar gününden nefret etme sebebi. Hele o davul, zurna eşliğinde gelinin evden çıkma faslı yok mu..🤦♀️
Çingene mahalleleri var bizim burada gördüğümde durup izliyorum çok eğlenceli geliyor bana 😀
çingene mahallesi mi 🙄İzmit mi orası 😂
İstanbul 🤔
ha izmitte çingene mahallesi varda orası sandım 😀
Heryerde çingene mahallesi vardır bursanın yarısı çingene bilmiyon mu sen 😀
biliyom 😂😂 ama özel bi mahalleleri var mı bilmiyorum 🤷🏻♀️
Bizim oranın roman havaları meşhurdur 😀
sizin oralar nereler
Bursa 🤦
ben neden bilmiyorum roman havalarımızın meşhur olduğunu 😒
Ben köye gittigimde her zaman düğünlerde roman havaları duyuyorum 🤔
Nefret ediyorum çok kafa şişirirlerse polisi arayıp şikayet ediyorum. Hele silah sıkmaları olursa küfür bile ediyorum.
Delleniyorum bide buralarda biri düğün yapınca btimiyor üç gün sürüyor
nereler kız
bizim mahalle çingeneler falan da var polis de el atmıyor 🤦♂️
çingene düğünleri de oluyordur o zaman
illa ki zaten çocuk yaşta evlendiriyorlar çoğunu
anaa hiç gördün mü canlı :)
yani bi ara kuyumcuda görmüştüm gencecik 18 bile olmamış çocuklar için yüzük seçiyordu düğünlere pek gitmiyorum ama sesleri geliyor
düğünü dedim kız onların düğünleri çok janjanlı ya
he yok ona denk gelmedim
Oluyor ve sinir bozucu birde bizim orada gecenin ikisinde tavuk alma merasimi var
Bursalısın demek ki tavuk alma bi bursada adet
Evet bildin 😁 ne yazık ki
çünkü bir tek bizlerde var tavuk alma adeti 😂 başkaları bilmez bunu
Doğru birde cantik:)
anaa tavuk almak ne alaka kız? Bende bursalıyım da ilk kez duyuyorum
@MasalsızKaldım Bursalı olup bilmemeniz nerdeyse imkansız:)
Oluyor. Halay çekenlerde ben varsam eğlenirim. Yoksam tam bir baş ağrısı
bedavaya getirdiklerini düşünüyorum düğünleri
Sanatçısı çerezi yine masraf ama düğün salonu masrafı yok tabi. Kadınlar için tam bir işkence ama
Her yerde var :D Bence kıyafetin çok abartlı durmuyorsa çıkıp kenarda göbek atabilirsin :D :D
Olmaz mıııı her hafta erik dalı, roman havası dinliyoruz annemde hep gidiyor fhjsjdjsndjd
benim annem de hep gider 😂😂
Bizim. oralarda salon düğünü olmaz ki kız hep. Sokak düğünü :) Hasibe teyze nasıl gelsin salona :)
niye 🙄
Hasibe teyze salon düğünü sevmez ona sokak düğünü lazım. Çünkü köylerde de o şekilde düğünler vardı
bizim buralarda pek kalmadı ama maddi durumu olmayan insanların yapacağı pek de bir şey yok
Sadece davul zurnalı kızı alma merasimi oluyor düğün hiç olmuyor :D
Çok saçma geliyor millet onların davul zurna sesini duymak zorunda değil. Düğün salonları boşa yok.
Yapamazlar çünkü ana cadde otobüs minibüs geçiyor onu geçtim hastaneye yakınız vızır vızır ambulans geliyor.
Nefret ediyorum. İnsan hayatına yapılan çok büyük bir tecavüz olarak görüyorum.
Valla ses yapıyolar diye polise ihbar ederdim 😂
etmedim 😀
Valla ya bana para takarlar ya da ihbar ederim seçim onların 😂
o kadar da olma be 😀
Oluyor olmayasıca🥺 kroluk kez'oluk 🤮🤮🤮
bedavaya mı getirmek düğünü bu 😀
Köyde köy düğünü zaten bahçede olur ki o çok güzel olur ama şehirde iğrenç. Beleşe getirecek🤮 hiç yapma daha iyi ya da aç müziğini evinde tepin🙄 kurbanda bile danayı sokakta kesen insanların içinde yaşıyorum🙄 nefretimi getiriyor krolukları🙄
kurbanda danayı nasıl kesiyolar öyle kız 🙄
Boş arsa var her yeri açık dümdüz alan😂 yatırıp kestiler. Şikayet ettim her bayram ediyorum fiks ama bi b. k olmuyor 😂 sokak düğününü şikayet ettim polis geldi sonra geri gitti 😂 Polis bile karışmıyor😂 ben yayayken kırmızı da geçsem ceza yerim 😂
ben hiç şikayet etmiyorum böyle şeyleri saftorik miyim ben ya 😒
Niye saftorik😂
bende isyanlar edip şikayet etmek istiyorum 🥺
Etmeeeeğğnn guzum😂 ben ediyorum bi poh olmuyor 😂 haa ama kaldırıma park eden aracın plakasını alıp şikayet ediyorum, otobüs şoförlerini vs onunla ilgileniyolar😂 çok şikayet ediyorum ben yaaa🥺😂
sende ama ha şikayete mi programladın kendini bu nedir 😂😂
Tartışmaya girmektense ceza ödesin diyorum😂😂 Kaldırımdayım motosiklet arkamdan gelip korna çalıp bana bağırıyo😂 tartışmaya gerek yok çek yolla😂
ne sövüyorlardır ama arkandan ha 😂
Ahahahaha😂😂 arkamdan korna çaldığnda aynasını kırmadığım için şükrediyordur bence😂😂
neee 😂😂😂😂
Hakkı odur onun 😂😂 ben minnoşluk edip şikayet ediyorum sadece😂
vay anam senle düşman olunmaz 😁
😇😇 tabi olunmaz var mı benden ponçiği 😇😂😂🤭
bana ponçiksin diğerlerine nasılsın beni ilgilendirmez 😀
Sana acil takma ad takmalıyım 🤔 seslenemiyorum😂 ne diyim merak ettim işte mi diyim😂😂
bul bişey 😀 güzel olanlarının içinden seçerim takma adlarımı 😀
Düşüneceğim bu mühim konuyu😂 sonra sana sunarım😂
Evim yakınsa iyi söverim :D
Çok guzeldı önceleri ya
Bizim buralarda hiç olmaz böyle şeyler.
Aaa trakyada olmazsa olmaz
hiç sevmem çok gürültülü
nefret ederim rahatsız edici
Kro ve saçma geliyor
Tam bir rezillik
Hastasıyız
uydurma 😀
Git 3 göbek at 😃
deli demesinler 😀
olmam deli 😒 bu kadar delilik yeter fazlasını istemiyorum
zaten cadıyım 😀
Gorgusuzluk
Fakir kır düğünü 🙂
Nefret ediyorum
Hiç sevmem
Saat onikiyi bekle
bekliyoruz bakalım
He 😊😊
çok aydınlandım 😀
He diyin dedin ya, ondan 😊 keşke şu an size ses atabilseydim her gece her gece böyle 😂
nasıl her gece 😀
Gerekli bilgilendirmeler tarafınıza iletilmiştir 😊
nasıl iletilmiştir anlamadım 🙄
gördüm şimdi 😀
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?