Öncelikle bacağımdaki batıklar için kusura bakmayın, 18 yaşındayım annemden şiddet görüyorum bu fotoğraflar üstünden zaman geçse bile yeterli mi kanıt olarak?

Öncelikle bacağımdaki batıklar için kusura bakmayın, 18 yaşındayım annemden şiddet görüyorum bu fotoğraflar üstünden zaman geçse bile yeterli mi kanıt olarak?

Hayır maalesef olmaz. Darp raporu sadece hastaneden alınabilir tıbbı kanıt gereklidir.
Resim olarak sadece darptan sonra oluşan izler bunlar gibi iddaa da bulunabilirsin darp olayını kanıtlayamazsan da hiçbir etkisi ve delil niteliği taşımaz resimler
Şu anda çok zor bir dönemden geçtiğini anlıyorum. Şiddet görmek, başa çıkması zor bir durum olabilir. 18 yaşında olduğunu ve yasal olarak reşit olduğunu biliyorum. Darp raporu alma amacının ne olduğunu merak ediyorum. Raporu aldıktan sonra ne olmasını bekliyorsun? Ayrıca, dışarı çıkarsan annenin seni dışarıda da döveceğini söyledin. Bu, görgü tanıklarının ve/veya kamera kayıtlarının olması açısından daha ispatlayıcı olacaktır.
Eğer bir yerde şiddet görüyorsan, maddi özgürlüğünü kazanıp oradan ayrılman en iyisidir. Bu arada, Mor Çatı gibi bazı kadın sığınma evleri sana geçici olarak yardımcı olabilir. Ancak, durumun tam olarak onların ilgi alanına girip girmediğinden emin değilim.
Bence en iyisi, çok çalışıp şehir dışında iyi bir üniversite kazanman ve gittiğin yerde hem okuyup hem çalışarak ailenden kopman.
Bunun zor bir karar olduğunu biliyorum, ama senin için en iyisi bu. Kendine iyi bak.
Raporu alırsam be yapacağımı ben de bilmiyorum, o an daha yeni dövmüştü ve olayın şokuyla yazdım onu, sanki darp edildiğimi kanıtlasam bir şey yapabilecekmişim gibi…
Dedigim gibi bu sarmaldan cikabilmek icin akilli ve gayretli olmalisin.
Cevap
15Cevap
şiddeti annenizden mi görüyorsunuz? geçmiş zamana dair kanıt sayılmayabilir. ancak mahkemeye gidersiniz ve bilir kişi atanır ve komşularınızdan falan olayı öğrenmeye çalışırlar.
ki reşit birisiniz sizi en fazla onların elinden alıp kadın sığınma evlerinden birine yerleştirirler
Reşit olalı 3 ay oldu, doğduğumdan beri şiddet görüyorum. Herkes şahit ama kimsenin şahit olacağını sanmıyorum. Ya o beni öldürücek ya ben kendimi.
Onun yanında polisi arayacak cesaretim yok, anca bi şekilde evden çıkıp gizlice darp raporu alabilirim ona da yine cesaret edebilirsem. Sosyal anksiyetem var ve normal hayatta iletişim kurmakta çok güçlük çekiyorum. Normalde İstanbul’da yaşıyoruz ama şu an yazlıkta Balıkesir’deyiz ne zaman döneriz bilmiyorum, yanımda babam yok diye haftalardır bana saldırıyor babam varken yapamıyor hiçbir şey.
Yeterli olduğunu düşünmüyorum annenin darp ettiğini ispat etmen gerek o yüzden de darp izleri yeni ve taze olmalı.
Yeniyken evden çıksam zaten öldürür beni, daha önce bi ses kaydı var yine cinnet geçirim gibi “Seni öldürürüm” falan diyor bana o yeterli olur mu?
Tehdit suçu meydana gelir şikayetçi olman için yeterli olur bence ancak emin değilim bir avukata danışman gerekir
Maalesef avukat tutacak param yok
Devlet avukatı olabilir. Veya polis karakoluna sor
Devlet avukat veriyor diye biliyorum bir danışsan çok iyi olur
Yakın zamanda olması daha sağlıklı sonuç verecektir
geçmiş olsun gerçekten çok zor bir durum, çok bilmiyorum ama kabul edilir diye düşünüyorum
Doktora gidip alman gerekir bence fotoğraflar yeterli olur mu bilemedim
Evde baban kardeşin yani devamlı senin yanında olacak biri yok mu şahitlik için
Geçmiş olsun yapmaya çalıştığın nedir? Üzüldüm gerçekten
Nedeni neydi seni dövmesinin?
kaşınmış ;)
Belirli bi nedeni yok hiç psikiyatriye gitmediği için tescilli değil ama psikolojik sorunları var annemin bipolar veya borderline olduğunu düşünüyorum. Doğduğumdan beri dayak yiyorum zaten.
pataküte dalıyormuş ;)
bunları kendinde yapmış olabilirsin ondan video yoksa sayılmaz
Kanıt elbette sayılır. Ama biraz daha kanıt gerekebilir. Gizlice videoya çekebilirsin seni döverken😔
Bu konuda bilgi sahibi değilim ama sakın yanlış bir şey yapma
Morluk var kabul edilir
Kim yapti
annem
Nedenki
Psikiyatriye gitmediği için kanıtlı olmasa da psikolojik sorunları var, doğduğumdan beri dayak yiyorum zaten.
Dm atabilirsin
ayy yazıııkkk :D
Doğduğumdan beri şiddet görüyorum neler çektiğimi bi ben bilirim, size komik geliyor olabilir ama lütfen en azından yüzüme karşı alay etmeyin.
bacak show yapmışın fotolarda aamk :D
@butikci374 Kusura bakma bir dahakine kollarımdan dövmesini isterim senin için kolumda morluk oluştururum onu atarım, ablacım ciddi misin bilmiyorum ama lütfen benimle uğraşma.
@ghostnet olm annı düt bak haa
Doktordan rapor almalısın
Boks ringine çevirmiş annen bu ne ya 😱
Olmaz
Elleri kurusun
Sayılır
Darp raporu al
Önümüzdeki en az 1 hafta çıkamam evden gelir beni sokakta döver. Darp raporu nasıl alacağım acile mi gideceğim?
şu an öldürür beni imkanı yok çıkamam
18 yaşıma daha yeni girdim param yok tecrübem yok nereye kaçacağım. Kaçsam arkamdan herkese neler neler uydurur, ben böyle bi insan değilim yalan söylemesine izin veremem.
@EsasiyaH Her şeyi göze almış olsaydım kendimi öldürürdüm zaten.
Bacakların çok güzel
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?