Gizli Üye(36-45)+1 yılAllah yeri göğü yaratılmış her şeyi Kuran'da anlatırken, düşünsene güneş dğnuamizdan 5 milyon kez büyük ve güneşten 150 milyon defa bıyık gezegenler varken ve bunların sayısı sonsuz trilyonlar iken, bunu yaratan bir güç olduğunu biliyorsu ve bu yaratıcının ismi Allah.
Şimdi ben ne bilim adamıyım ne işim adamıyım. Var olan bu gözle görülür gökyüzünü agdınlatan sayısız yıldız görürken geceleri ve yaradanı belli iken, kendiliğinden olmayacağı belli iken ben tutup bildirilerinin nesini sorgulayım ki.
İmanına sahip çık bence04 Yorumla
Soran+1 yılBu kitabı birinin yazmadığına kesin olarak nasıl inanabiliyorsun ayrıca normal olmayan ayetler var o kitapta
Cevap sahibi+1 yılHer bir ayet birbiri ardına aynı konuyu roman gibi anlatmaz. Farzet sen bir şey anlatırken, başka bir konu olaya da geçiş yapabiliyorsun. Kuran'da ise geçmişin ve geleceğin ve yaratılış ve olan ve olacakla alakalı, her âyette anlaşılır veya derinlemesine anlamına dahi erişilmesi mümkün olmayan anlamlar manalar sırlar var. Ve ilk yorumumda olduğu gibi bu kadar mükemmel alemi sonsuzluğu, şu an ki teknolojinin bile tozunu yaratamıtacağı hee biri içerisinde trilyonlarca yıldız olan 350 milyardan fazla galaksiyi yaratan ( kendiliğinden olmayaxağını bilmesende), bir güc' ün olduğunu ve o gücün isminin adtık inanışlara göre ismi TANRI/ALLAH olduğunu akletmemek zor olmasa gerek. İşte bu mükemmelliği yaratanda neyi nasıl yarattığını ve olacağı olmuşuolacak olanı kendi sözleri ile Peygamberine/Peygamberlerine bildirmiş. İnsan oğlu ise okuması yazması olanda Peygamberin bildirileni yazdırması ile kitaba ( KURAN'A/İNCİL'E/TEVRAT'A/ZEBRA), 4 kutsal kitaba dönüşmüş. Yanlız Kur'an dışında diğerleri o kadar derin teferruatlı olmamış. Zaten son din, dinimiz İslam ile son kutsal kitabımız KUR'AN olmuştur.
Ayrıca olanın kesinliği zaten diğer Kutsal kitaplarda ( HER NE KADAR MUSEVÎLER, HRİSTİYANLAR ) onladın din alimleri yüzyıllar içerisinde değiştirse de İslamın son din olduğunu ispat eden, yaşamış, yaşayan ve yaşayacak olan ispatlardır
Soran+1 yılAynı şeyi çok çok tekrar ediyor kuran okumadın mı
Cevap sahibi+1 yılOkuyan biriyim. Tekrar eden şu alemde bakıpta sırrına edemediğin çok şey var. Bakıp görüp okuyup duyupta düşündüğün ne varsa, tam sırrına erişmek mümkün olsaydı o zaman herkes Allah'a, Allahın onun için hazırladığı rahmete veya azaba da bilgi açısından ulaşmış olurdu. Allah insanı kul olarak yarattı. Yaratılan her şeyin bir başlangıcı bir sonu var. Var edilenler arasında her şeyin ise bir hesabı var. İşte o tekrarlar bilgilenmen ( anlayabildiğin kadar) düşünmen, ibret Alman, Allah'a kullukta doğrudan ayrılmamak için
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 968 cevap paylaştı.
+1 yılBelirsizlik içinde olman doğal. Kur'an da sorgulayan ve kafası karışan Peygamberler bile olmuş mesela. Sen içindeki sesi dinle Tanrı varsa içindeki sesi dinledin diye seni cezalandırmaz asla. Asıl araştırmayan ve atalarının dinini körü körüne uygulayanları cezalandırır. Bu yüzden Allah diyor ki "Allah katında tek din İslamdır" İslam yani kelime manasıyla "Barış" dini. Sen barışı uygula ister Allah de ister Yehova farketmez.
02 Yorumla
Soran+1 yılKafirleri yakacak ama ne kadar iyi barış icinde olsak bile
- +1 yıl
Kafir kelime anlamı ile üstünü örten demektir. Mesela Araplar çiftçilere kafir der çünkü tohumun üstünü toprakla örterler. Kur'an da kafir gerçeğin üstünü bilerek örten kişiye denir. Öyle hacı hocanın anlattığı gibi bizim gibi düşünmeyen herkese kafir denmez
+1 yılEvrenin işleyişi zaten mükemmel olarak yaratılmış, bu alemde ebedi değiliz ve insanların bu dünyaya gelişiyle beraber evrende bozulmalara bizler sebep olduk, zaten bizim bu alemde ebedi olmadığımız gibi dünya da gezegenler de ebedi değil. Şu anda olan bozulmalardan yola çıkarak mükemmel işleyiş yok demek yerine geçmişteki düzeni araştırarak düzenin nasıl olduğunu anlamak mümkün.
03 Yorumla
Soran+1 yılKoskoca evrenin genişlemesine biz mi sebep olduk? Evrenin genişlemesi olumlu bir şey değil atomlar galaksiler gezegenler evrenin kendisiyle birlikte yok olucak yırtılma ile buna biz nokta kadar bile olmayan insanlar mı sebep olduk? her şey mükemmel işlemiyor kusura bakma
- +1 yıl
Evet nokta kadar ama milyar kadar olan insanlar sebep oldu benim görüşüm bu yönde , seninkine de saygı duyuyorum tabii ki. Sadece burası görüş bildirmek için olan bir platform ve ben de görüşümü söyledim. Teşekkürler.
Soran+1 yılEvren aklımızın alamayacağı kadar büyük bir yer onun yırtılmasına biz sebep olamayız biraz bile bilimi anlayan araştıran biri bunu çok net bir şekilde anlayabilir
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
+1 yılŞeyran iyi uğraşıyor seninle, sen ağır bi imtihandasın, pişman olacağın şeyleri yapma
02 Yorumla
Soran+1 yılAteistim şu an
- +1 yıl
Gönül ister ki İnanmadığın yoldan gitmek
Diğer konusunda 399 cevap paylaştı. Agnostik ol, temelinde zaten belirsizlik yatıyor, tam bulunduğun durum :D
05 Yorumla
Soran+1 yılAma gerçekten islam doğru dinse?
- +1 yıl
Kendisinin doğru olduğunu söyleyen binlerce din vardır dünya üstünde. Ya öbürü doğru ise? Kuran'ın mealini oku, sana mantıklı ve %100 doğru geliyorsa İslam'a inanmaya devam et. Ben okudum, gördüğüm tek şey "inanmayanları cezalandırıcaz, daha öncekilere ne yaptığımızı görmediniz mi, siz sabredin onlar cezasını bulacak" şeklinde tehditler idi. Bana bunun kutsal bir kitap olması çok mantıksız geldi ve onun doğru din olmadığını düşünüyorum.
Soran+1 yılBen zaten ateist oldum ama zayıf ateistim hala şüphelerim var tanrı olabilir mi? Gerçekten yok mu? Ya islam doğruysa? Sorularım asla bitmiyor düşünmekten çok yoruldum
- +1 yıl
Ben tanrının varlığını ya da yokluğunu bilemeyeceğimizi, kanıtlayamayacağımızı düşünüyorum, agnostisizm'in temelinde de bu var. O yüzden varlığını ya da yokluğunu kanıtlamaya çalışmak veya düşünmek yerine, kendi doğru bildiğim şekilde hayatımı yaşıyorum, tanrı veya dinle alakalı herhangi bir şeyi kafama takmadan.
Soran+1 yılEn güzeli umarım benimde yakın zamanda kafam böyle rahat olur
+1 yılAklına takılan şeyleri soyler misiniz sizi dinden çıkaran ne oldu
04 Yorumla
Soran+1 yılBazı ayetleri görünce sorgulamaya başladım ilk başta ayetler harici de kafama takılan sorularım vardı mesela dünayada 4 bin din var sen budist bir ailede doğsan diğer dinleri araştırsan bile kendi dinim doğrudur dersin ya da araştırırsın bu din gerçek olamaz saçma der geçersin ama o din gerçek olabilir bunu bilemeyiz 4 bin dinin arasında islam doğru ise dünyanın %70 ten fazlası inanmıyor bile hepsi diri diri yakılacak adaletli tanrı bu mudur?
- +1 yıl
Adaletle alakası yok herkese akıl fikir irade verilmiş yaptığın her şeyin sorumluluğunu almak zorundasın
Soran+1 yılTamam o zaman gerçek din hristiyanlık senin iraden vardı 4 bin dinden doğrusunu bulucaktın şimdi diğer tarafta diri diri yakılıcaksın çok adaletli
- +1 yıl
İyi araştırmanı tavsiye ederim sana
Gizli Üye(18-24)+1 yılAynı durumdayım..
132 Yorumla
Soran+1 yılGercekten cok zor...
Cevap sahibi+1 yılHem de nasıl
Yani belki de yaşamın en önemli konusu ama belirsizlik içinde boğulmak gerçekten çok zor
Soran+1 yılŞu an bir dinin var mı
Cevap sahibi+1 yılYani ne desem yalan olur var desem kendimizi kandırırım bilmiyorum. Ortada kaldım, inanmak istiyorum ama kafama yatmayan ve belki de hiç yatmayacağını düşündüğüm şeyler var.
Cevap sahibi+1 yılKendimi mi*
Soran+1 yılMüslümanlıktan çıkıyor gibi bir şeymisin
Cevap sahibi+1 yılÖyleyim sanırım ya yani inansam şüphe olmaması gerekir
Soran+1 yılHiç beklemediğim ayetler vardı benimde görünce çok şaşırdım karınız size itaat etmezse yatağında yalnız bırakın dövün, cennette şaraplar akıcak huriler olucak (18 yaşında her cinsel ilişkiye girdiğinden tekrar bakire oluyormuş), tomurcuk m*meli genc kizlar olucak diyor aklım almıyor yani bunları
Soran+1 yılEfe aydalın kırmızı hap videosunu ve celal şengörün din hakkında konuştuğu videoları izlemeni öneririm o zaman düşüncelerin daha bi şekillenir
Cevap sahibi+1 yılEvet evet evet aynı noktalar. Efe Aydal ve Celal Şengör de dinledim ama onları dinleyen birinin ne tarafa Kayacağı bellidir 😅 Sen ne durumdasın peki
Soran+1 yılBen şu an zayıf ateistim😅 ama araştırmaya devam ediyorum yani
yolumun nereye çıkacağı belli değil büyük ihtimalle agnostik olurum
Cevap sahibi+1 yılBen de öyle takılıyorum agnostik ya da deist gibi ama kendime itiraf edemiyorum zor gerçekten umarım bir gün ulaştığımız konumdan emin olabiliriz
Soran+1 yılKorkuyor musun dinden çıkmaktan
Cevap sahibi+1 yılVicdanım hiç rahat değil, bilgiden hakikatten emin olsam net olsa her şey çıkarım zaten şu an pek farkım yok gibi
Cevap sahibi+1 yılYani mesela aklıma şey geliyor. Küçük büyük kıyamet alametleri
Kaç sene önce söylenmiş tek tek yaşıyoruz aynılarını
Ya da kuranda bilimsel olarak geçen şeyler, o dönemde bilinemeyecek (yıllar sonra keşfedilen) şeyler kim tarafından bildirildi
Soran+1 yılÇok düşünüp cevap bulamadığın sorular nedir
Cevap sahibi+1 yılYa bazı şeylerin saçma geliyor olması aslında temel sorun
Kadına güya değer veriliyor deniyor ama öyle değil
Bahsettiğin o ayetler
Şiddetler
Yani mesela çocuğa zorla namaz kıldırın ayeti
Hani çocuk 7 yaşında 10 yaşında bırakın çocukluğunu yaşasın. Zorla namaz kıldırmak ne demek, üstüne dövmek şiddet uygulamak nedir
Örtü ayeti mesela
Ya saç görünse ne olacak ki saçın görünmesi neden azap sebebi
Ya da ilk duyulduğunda kulağa saçma gelebilir belki ama erkeklere de saç örtme ayeti gelseydi onların da saçı süsü sonuçta. Kel biriyle saçları olan biri arasında ne kadar fark oluyor
Neden onlar bu kadar serbest bu kadar rahat
Onun dışında en temele gidecek olursak yaratıcı her şeyi önceden biliyor ve kendi isteğine göre yazıyorsa bizi neden dünyaya gönderdi ki
Yani o istese kötü insan olmaz, kötülük olmaz cennet cehennem ayrımı neden var
Yüce bir makamı var oyun mu bu neden böyle bir şeye, imtihan etmeye ihtiyaç duyuyor
Böyle şeyler
Soran+1 yılAklımı okudun resmen bunları müslüman bjrine söyleyince "bazı şeyleri sorgulamamak gerek" diyolar saçmalık yani
Soran+1 yılVe neden sonsuz güce sahip tanrı şeytanı yaratıp bu kadar küçük bir varlıkla yarışa giriyor
Soran+1 yılKuranı muhammedin yazdığını düşünenler var ama ne bileyim yani o zamanlara göre çok akıllıca bilgiler yazıyor çoğu yanlış değil bile
Cevap sahibi+1 yılDiyorum ya aynı şeyleri düşünüyoruz. Sorgulamamak gerek diye bir şey yok. İnandıkları dinde bile sorgulamada sakınca olmadığı belirtiliyor zaten. Ne yapalım yani üstünü mü kapatalım. Aile inanıyor diye gelenek olarak devam mı ettirelim. Kafaya yatmıyorsa gerçekten iman olmaz zaten o.
Ya işte Tanrının yüceliğiyle çelişiyor hep bunlar.
Muhammed ya çok zekiydi ya da vahiy yoluyla anlattıkları şeyler gerçek
Ama çok saçma gibi ya sanki masalsı şeyler. Doğa üstü gerçekleşen şeyler vs ne bileyim aşırı karışık
Bazen keşke hiç sorgulamak aklıma gelmeseydi diyorum, beni huzursuz ediyor çünkü net bir bilgiye ulaşamıyor olmak
Cevap sahibi+1 yılEvet yanlış değil kesinlikle
Cevap sahibi+1 yılİşte bunların olması insanı düşündürüyor, bir tarafa kaymasına engel oluyor. En azından benim için böyle, ortada kalıyorum
Soran+1 yılEn iyisi bir tanrının olup olmadığıyla kafa yormamak ve hayatına bakmak tanrının bize gönderdiği bir din varsa ve zaten 4 bin dinin arasında sırf o dini bulamadık diye bizi yakacak kadar adaletsizse yanmayı tercih ederim bu benim suçum hiç bir zaman olmadı.
Soran+1 yılEvet ya insan bazen herşeyi en ince ayrıntısına kadar öğrenmek istiyor imkansız..
Cevap sahibi+1 yılUzun süredir aynen o moddayım, saldım yani ama içim el vermiyor bakayım diyorum sürekli erteliyorum.
O da ayrı bir konu bir sürü din var ya o kadar zor bir yük ki aslında bu
Çok saçma bilmiyorum yani benim biraz da uzaklaşamama nedenim ülkenin çoğunluğunun müslüman olması ve çocukluktan beri o şekilde yetiştirilmiş olmam. Hiç aklıma gelmezdi şu durumda olacağım
Yabancı bir ülkede olsam islam dinini siler atardım belki de direkt
Soran+1 yılO da doğru bizimkiler müslüman olmayanlara çok saygısızlık yapınca zor tabi ama bu benim umurumda olmazdı bir an önce ne yapacağını düşün hep böyle düşününce iyi olmuyo ben bile artık düşünmekten başım ağrıyor zihnim çok yorgun yani hemen bi yol seç hayatına bak eğer islamdan çıkamam diyorsanda rahat ediceksen sorularını görmezden gel müslüman olarak kal ama sana tavsiyem böyle belirsizlik içinde kalmaman çok zor çünkü
Cevap sahibi+1 yılEvet düşünmek o kadar yoruyor ki o yüzden salmak istedim
Haklısın, bakalım karar vermek gerek
Cevap sahibi+1 yılBelirsizlik daha yorucu çünkü
Soran+1 yılUmarım en kısa zamanda bir karara varırsın sohbetimiz güzeldi iyi günler dilerim😊
Cevap sahibi+1 yılBenim için de öyleydi, teşekkür ederim. Umarım öyle olur, ben de iyi günler dilerim 😇
Soran+1 yıl❤
Gizli Üye(36-45)+1 yılAteist ol🥰
01 Yorumla
Soran+1 yılAteistim zaten kendi düşüncelerimle çelişiyorum bi belirsizliğin içindeyim
Gizli Üye(25-29)+1 yılAraştırmaya devam edeceksin…
09 Yorumla
Soran+1 yılSonu gelmez bir araştırma bu
Cevap sahibi+1 yılAteist olmuşsun ateistlerin görüşleri sana uyuyor mu peki? Her şey tesadüf bir yaratıcı yok ve evren mükemmel bir şekilde işliyor?
- +1 yıl
Nope, evren mükemmel bir şekilde işlemiyor. Her şey zamanla değişiyor, buzullar yok oluyor, nesiller tükeniyor. Gezegenler birbirinden uzaklaşıyor, yıldızlar ölüyor... Yani ortada mükemmel işleyen bir şey yok, giderek bozulma var ama insan ömrü bu sürecin yanında çok kısa kaldığı için bunu fark edemiyor.
Soran+1 yılAteizm'i tamamen yanlış anlamışsın ateistler bilime dayalı konuşur
- +1 yıl
Ben agnostiğim zaten, direkt tanrı yok demiyorum ama ateistler de evren mükemmel işliyor demez. Onlara göre evren giderek bozulan bir şeydir.
Ayrıca ateistlerin hepsi bilime dayalı konuşmaz, ateizm demek tanrının var olmadığına "inanmak" demektir, bilimle kanıtlamak demek değil.
Cevap sahibi+1 yılDeğişim olur elbette ama bu evren bir düzenle işliyor bu düzenin nasıl öyle başı boş olduğunu düşünüyorsunuz ben de bunu anlamıyorum bozulmaların asıl nedeni biz değil miyiz ve bu evrenin bir sonu olduğuna zaten inanıyoruz bir şeylerin sonu geldiğinde elbette olumsuzluklar olacak
Cevap sahibi+1 yılBir agnostiği anlayabiliyorum ama ateistleri anlayamıyorum sorry bilime kafam basmıyor ;)
- +1 yıl
Bir düzen ile işlemiyor, onu anlatıyorum :) Sadece ilerleyen bir süreç, bu sürece ayak uyduran diğer canlılar veya nesneler, bu sürecin çıktıları var elimizde. Bu bir düzen değildir. Dinazorların bir anda yok olması gibi, ayak uyduramayan eleniyor, ayak uydurabilen kalıyor. Dersen ki bu süreci başlatan tanrı olmalı, onu bilemem. belki simülasyon oyunu da olabiliriz Matrix gibi. Belki de aslında evren bile yoktur, birinin rüyasındayızdır :D
Cevap sahibi+1 yılBirinin rüyasındaysak Allah o rüya sahibinin belasını versin kgkhkhkb benim hayatım bok gibi de
Nedennn
06 Yorumla
Soran+1 yılİslam'da bana göre doğru olmayan şeyler vardı
Soran+1 yılNebe suresi 31-34. Ayet "Şüphesiz allaha karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, gogusleri cikmis genc kizlar ve dolu dolu kadehler vardır"
Soran+1 yılNisa 34 "Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün"
Soran+1 yılNeyden
Bizene aq
02 Yorumla
Soran+1 yılSg o zaman
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım