Soğuk duş alırken çok fena ürperiyorum alışamadım en fazla 1 dk durabiliyorum altında
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Soğuk duş alırken çok fena ürperiyorum alışamadım en fazla 1 dk durabiliyorum altında
valla yazın daima soğuk su ile banyo yaparım. yazın sıcak suyla banyo yapanlara şaşırıyorum. ben sıcak suyla yazın banyo yapmaya kalksam kalp krizi geçirecekmiş gibi oluyorum zaten yapsan çıktığında yine kan ter içinde kalıyorsun. soğuk su ilkten insanı ürpertiyor ama sonra alışıyorsun misal ben ilk açtığım zaman hareket ediyorum kafamı sallıyorum o an etkisi daha az oluyor
Kan akışını hızlandırır, cildinin ve derinin kırışmasını engeller, çünkü sertleştirir.
Ilık bir suyla duş alman daha iyidir, eğer çok soğuk suda duş alamıyorsan ama, sağlığın açısından soğuk suya alışmalısın.
Cevap
8Cevap
havanın ısı transfer katsayısı 10 W/m2K dir. suyunki ise yaklaşık 10000 W/m2K. yani derine hava yerine su temas ettiğin süre boyunca yaklaşık 1000 kat daha fazla enerji harcarsın.
spor yapmıyorsan soğuk suyun sana pek faydası olmaz
Neden ki
yani pek bir şey farketmez, spordan sonra alirsan baya faydasi var.. vucut toparlaniyo agri ve sakatliklar etkisini azaltiyo, metabolizmayi güçlendiriyor, yağ yakar, cildi güzelleştirir selulitleri azaltır, spordan sonra olusan agrilari azaltir , konsantrasyonu arttirir vb...
yine de dinc tutar, enerjik yapar seni almak istiyorsan alabilirsin alistir kendini
Bana göre hiçbir faydası yok sadece bedenindeki ateşi alıyor okadar
Soğuk duş hem kadına hem erkeğe faydalı vıcudun sıkılaşmadı ve sperm hücre sayısını artırıyor
Şoklama olur terlemezsin biraz daha enerjik olursun
Ben çoook sıcak banyo yapıyodum
Artık Kısmen soğuk su ile banyo yapıyom hedefim az doğalgaz yakmak
bunu biz ödüyoz sonuçta sorumluktan kaaaaç keee
Alıştıra alıştıra ılık sonra yavaş yavaş yap bende öyle alıştım
Her spor sonrası mutlaka
Spor yapmayanlara faydalı mı
Vücuda genel olarak faydalı dinç tutar hastalıklardan korur kas sistemi diri kalır
Benim saçlarım çok dökülüyor onada fayda gösterir mi sırf onun için soğuk duşa başladım
Yok saç ayrı bir durum ona iyi gelmez
donarım donarımmm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?