Neden yalan söyleme gereği duysunlar onu merak ediyorum.
Bir kaç delil var aslında, patlayan uzay gemilerinde ölenlerin aslında sağ olması gibi.
Neden yalan söyleme gereği duysunlar onu merak ediyorum.
Bir kaç delil var aslında, patlayan uzay gemilerinde ölenlerin aslında sağ olması gibi.
Rusya'nın soğuk savaş döneminde uzay alanında ki onlarca başarısı sebebiyle, Başkan Kennedy'in açıkladığı uzay programının başarısızlığı Amerikan ulusuna onarılamaz prestij kaybı yaratacaktı. Ay yarışını sonuçlandırmakla Rusya'nın tüm başarılarını algı oyunlarıyla geride bırakan Amerika uzay yarışını da kazanmış gibi gösterdi. Yalan söyleme gerekliliği buradan kaynaklanıyor. Bu kaybı yaşamamak için yalan söyledi iddiası atılıyor ortaya.
O dönem teknolojisi ile Van Allen kuşaklarında ki radyasyondan arızalanmadan geçebilecek araçların yapılamayacağı, bunun prestij kaybetmemek için kurgusal bir senaryo olduğu iddia ediliyor.
şu an Mars'a gerçekten araç gönderildi mi? Uzayda istasyon ve insanlar gerçekten var mı?
Tüm istasyon ve uydular Atmosferik katmanlar içinde, radyasyondan görece korunaklı bölgeler de hareket halindeler, uzay boşluğunda değiller. Mars'a giden araçlar da dahil insanlığın uzaya gönderdiği tüm araçlar gerçekten gönderildi.
Bu hususlarda onca yıl en iyi yerlerde okuyan bilim insanlarının söylemlerini değil de birkaç kitap okumuş, bilgiliyim diye geçinen şarlatanları dinlemeye gerek olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda Evrim Ağacı'nın makalesini de şuraya bırakıyorum:
Kral hata yaptığın şey kariyere odaklanmak. İnternette bir dünya şarlatan dolaşıyor, Dünya'nın düz olduğunu iddia edenler bile var. Ama benim merak ettiğim bu değil.
Hocam sorgulaman çok güzel bir şey fakat bunu bu gibi platformlarda arayarak yapmanı tavsiye etmiyorum. Kariyerin ile başarı ve zekâyla pozitif korelasyonu olduğu fikrinden hareket ederek üstteki yazıyı yazdım. Bu tür şeyleri iddia edenlerin bazıları bunu siyasi, dini düşüncelerle yapıyorlar. Senin de onlardan birisi olduğunu düşündüm.
Yok ama bir şeyleri araştırmak oturduğum yerden mümkün değil. Tarihin ve bilginin yalan olduğundan şüphe edecek olsam okuyacağım herhangi bir kitap, gideceğim herhangi bir kurum, kuruluş bana doğru bilgiyi sağlamayacaktır.
Bu tür şeyler ancak tutarlı fikirlerle mümkündür
Yalan dolan hepsi. Antarktika ötesine yasak koydular geçilemiyor askeri olarak. daha ötelerde farklı kavimler yaşıyor er geç nasa şeytanının palavraları ortaya dökülecek
Kanka Starlink uyduları ve diğer uydular nasıl gitti mesela uzaya? Jeff Bezos bir kaç kişiyle uzay yolculuğu yaptı balonla. Japonlar ABD ile nasıl deniz savaşı yaptı? Bu gizli alanlar gerçekten var olsaydı görünmez miydi?
Sen düz dünyacı gibisin daha çok
İnsanları manipüle etmek çok kolay. Onların hepsinin cevabı var. Uzay yolculugu yaptı dediğinde eminim bir dümen vardır. Bu adamlar çok kurnaz ve şeytan. Ay'a çıkılma olayının bile kurgu oldugu ortaya çıktı hiç üşenmemiş adamlar stüdyoda kurguları en kusursuz şekilde hazırlamışlar. Onu yapan adamlar bunlar mı yapamıycaklar? Sana önerim Amiral Bryd hikayesini araştır o adama deli yaftası vurup içeri attılar susturmak için ve sonra gizemli şekilde öldü. Birsürü şey anlattı antarktika ötesine çıktıktan sonra geri döndüğünde.
Yav Antartika ötesine uçakla da çıkarsın seni kim durduracak? Osmanlı Devleti dünyanın en güçlü devleti idi. Piri reis çizerdi zaten böyle bir şey. Türklerin böyle bir şey saklama niyeti asla olmaz
Nasıl çıkacan adamlar dümeni kurmuş 50 devletin ortak kararıyla kuş uçurtamazsın o bölgede askeri olarak geçişe komple yasak.
Bütün dünyanın çevresini kapatacak kadar insan ve mühimmat mümkün değil. Düz dünya haritasına bir göz gezdir istersen.
Cevap
4Cevap
Uzaya çıkıldığını düşünüyorum onun için çok büyük roketler yapıyorlar hazırlıklar yapıyorlar ama çıkan insanların zaten çoğu geri dönmüyor
Yahu o prodüksiyon varsa zaten uzaya çıkacak güçlerine vardır emin ol
Siz soruyu sorunca birden aklım belirdi. nerden hatırladğımdan emin değilim. Rusya-Amerika soğuk savaş yarışında üstünlük için yapılmış bir hamle oalrak anlatılıyordu.
Bak o gerçekten mantıklı ama benim merak ettiğim uydulara inanıp inanmadıkları
Ben uzaya hiç çıkılmadığını düşünmüyorum. Şuanki teknoloji ile çok kolay olsa gerek. Soğuk savaş döneminde bir yapılmadığını düşünoyorum. Uydular konusunda da aynı şeyi düşünüyorum. Hintliler bile canlı yayında yapmaya çalışıyor uzaya yolculuğu.
Valla bazı yazılarda bende okudum. Gerçekten dünya dışına cıkılamadığını ama okadar önemli değil. En azından şu an için
aya ayak basma olayina kendi halki bile inanmiyor amerikanin. uzaya cikilmistir niye cikilmasin.
Soruyu anlamadım acikcası
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?