benim erkek bir goldenim var. saat 11 gibi köpeğimi tuvalate çıkardım. ve o sırada bir kadın geçiyodu 2 goldenı vardı biri erkek biri dişi. once dişi olanı sevdim. erkek olan havlamaya basladı. sonra bileğimi bir ısırdı sahibi zor çekti. sahibinin dediğine göre benim köpeğimden ve benden dişi olanı kıskanmış. artık nasıl bilinçsizce yetiştirmişlerse. ben cok köpek sevdim sokak köpekleri cok pitbull hepsiyle oynadım köpeğimde oynadı. daha önce ama hiç böyle bişey yasamadım. golden yani oyun köpeği. sizce yarın sabah hastaneye gitmeli miyim bir sorun olur mu, köpek aşılı ama. aranızda anlayan var mı bu işlerden? https://i.hizliresim.com/AYR1G0.jpg
Cevabın nedir?
burada tartışmanın hebele gübele demenin alemi yok.
Isırık / tırmık / çizik ne olursa olsun her hasta doktora görünmek ZORUNDADIR. ortalama 1 aylık aşılar olacaksın. bende böyle bir şey yaşadım, tetanos da vurmuşlardı. şimdi gidebilirsen acile git, olmadı sabah çok erkenden ilk otobus vs ne ise git hastaneye.
Goldenlar çook iyidir, sahibine çok sadıktır ve bu yüzden çok kıskanç olabiliyorlar ;)00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılfazla gecirmiş dişini sanırım benim kardeşimide bir köpek uyarı amaclı diş gecirmişti hemde iri bir alaska kurdu ama sadece ıkı mınık diş iziydi onunki sahibi demişti köpegimden eminim hemen beraber hastaneye gidelim bişey cıkmadı neyse ki senin baya saldırmış doktora git zaman kaybetme canım en azından için rahatlar
00 Yorumla
+1 yılOncelikle gecmis olsun, panik yapma ; yarayi cokca sabunlu ilik su ile bol bol yika, belli araliklarla bu islemi tekrarla, yaranin ustune bandaj yapma, sabah doktora gittiginde 28 gunluk sureci takiben 5 tane asi olacaksin, gerek gorulmezse 3, tetanos asisinida olman gerekli, korkmana gerek yok ancak gidebilme durumu varsa icini rahatlatmak acisindan acile gorun.
24 Yorumla- +1 yıl
Rica ederim, bu arada igne olayindan korkmaniza gerek yok, hepsi koldan yapilir.
Sağlık konusunda 1,8b cevap paylaştı. Biraz dişini fazla gecirmis kõpek ama olsun asiliymis zaten senin yapman gereken doktora görünüp gerekli talimatlara uymak korkmana Hiç gerek yok bu yuzden de köpeklere karsi bir fobi olusmasin.;) Benide cok kopek ısırdi hep asi oldum. İnanirmisin kedi bile dişini gecirmişdi bana teknoloji gelisti artik ası yaptir ama mutlaka
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
51Cevap
bir insanla bir köpeğin ağzındaki micro bakteri oranı aynıdır. yani bir insan ısırdığında ne kadar mikrop kaparsan bir köpekten de o kadar mikrop kaparsın. telaşa lüzüm yok kolonya dök güzelce sar.
03 YorumlaBen bıraz yardımcı olabılırım kopegının asılı oldugunu soylemıssın kı asılı olan kopekde rısk tasıma ıhtımalı dusukdur yaranın durumuna baktıgımda cok asırı bırsey goremedım ama sen yınede bır kuduz asısı artı antıbıyotık veya yara ıcın bır ılav kullanabılırsın.
04 YorumlaBöyle durumlarda köpeğin sahibinin telefon numarasını alıcaksın hastaneye gittiğinde vericeksin o köpeği karantinaya almak zorundalar yasal bir işlemdir bu ve 10 gün sonunda köpek yaşarsa 3 dozdan sonra iğne yapmazlar.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 966 cevap paylaştı.
+1 yılBenim kolunda böyle bir ısırık olsa annem kafayı yer üniversiteye götürürdü beni hadi sen umursamıyorsun ailende mi görmedi? Şimdi acile gidin yarını bekleme hem şimdi daha çok ilgilenirler
02 Yorumla- +1 yıl
ailem cok ısrar etti ben sabahı bekleyebilceğimizi söyledim. zaten gece oldum pek bir acıda yoktu. sahibi de hiç bisey olmaz dedi. ben ısrarladım yarını beklemek için. sen kimin ailesini kime kötülüyosun ya? eleştirmek için mi yazdın? benim ailem kadar iyi bir aile çevrem de yok dört dörtlükler. neyi bilipte ne konusuyosun?
- +1 yıl
Isırık yan etkilerini göstermeye başlamış galiba. Farkında isen ailende mi görmedi dedim? Kötüledigimi ya da elestidigimi gösteren bir cümle sunarsan bana açıklama yaparım ailenin görüp görmediğini bilmeden aileni eleştirecek kadar beyinsiz olmadığımı düşünüyorum.
Sağlığını şansa bırakacak kadar zekiysen diğer kolunu da sizin coniye ver bir ısırıkta o alsın zavallım ısırıldığını görünce canı çekmiştir bir tarafı şişmesin...
14 Yorumla
+1 yılsen şaka mısın ya
böyle b i ısırık var ve doktora gitmedin burada mı soruyorsun
sana kuduz aşısı yapılması lazım , evet ama orana burana değil ; direk beynine12 Yorumla- Sağlık konusunda 383 cevap paylaştı.
+1 yılgecmis olsun @Brunswickcanavari verdigi bilgi dogrudur, en hizli bir sekilde hekim'e gozukmelisin ayrica isirik bolgesinde ödem olusmus, sislik var. lutfen doktora gitmeyi geciktirme
00 Yorumla
+1 yılİnsanlarla tartışmayı bırak ve derhal doktora gitmeye bak. Buradan türlü kurgu yapılmasının manası yok.
Geçmiş olsun.01 Yorumla
+1 yılköpek aşıılı olduğu için bir sorun olmaz. ama yinede köpek olduğundan ağzında nasıl mikrop olur bilinmez. yaranı temizlet arkadaşım
02 Yorumla- +1 yıl
rica ederim. benide yanlış anlamayın. hayvanları bende çok severim. köpeğim yok. muhabbet kuşlarım var. köpekler mikrop saçar demek istemedim
Sağlık konusunda 3,3b cevap paylaştı. Fena kapmış, gidip aşı olmalısın bence. Geçende bir kız arkadaşımın başına geldi, o da sahipli ve aşıları tam bir köpekti. Yine de bütün ay aşı olacak kızcağız.
04 Yorumla
+1 yılKıskanmış birşey olmaz benide ısırmıştı geçer ama baya kötü ısırmış
03 Yorumla- +1 yıl
Olmaz Kuduz olan hayvanı anlarsın deli gibi blincini kaybetmiş oluyor her tarafa saldırıyor ama yarayı temizletmeni öneririm çünkü pis birşey yediyse mikrop kapabilirsin
+1 yılbence ne olur ne olmaz git seni ısıran köpeğin sahibinin tel numarasını aldın mı?
04 Yorumla- +1 yıl
yarın doktora git köpeğide görmek isticekler büyük ihtimal haber verirsin komşunada
- +1 yıl
rica ederim
+1 yıldoktora git hemen ne olur ne olmaz hayvanın aşıları tammı değilmi bilmiyosun köpeğe aşı yapılmış olabilir ama Türkiyede yaşıyoruz nasıl bir veterinerde aşıları yapılıyo kim bilir sen bir doktora görün
00 Yorumla
+1 yılOncelikle cok gecmis olsun Su an çoktan hastaneye gitmiş olman gerekiyordu umarim giymissiniz hala gitmediysen derhal hastaneye gidip gerekli tedaviyi olman gerek.
00 Yorumla- Sağlık konusunda 305 cevap paylaştı.
+1 yılOlur tabii direkt hastaneye git asini ol. boyle itle kopeklede ugrasma
00 Yorumla Sabun ve suyla yıkasaydın hemen belki bu kadar şişmezdi. Doktora gitmelisin.
01 YorumlaSağlık konusunda 10,5b cevap paylaştı. Geçmiş olsun çok kötü görünüyor. Tedbir için de olsa gitmelisin
01 Yorumlaaşılı hayvan ne olacak görmesek koptu diyeceksin üstelik köpek sahibisin
01 Yorumla- +1 yıl
bu kadar insan arasından bu yorumu yapan niye bir tek sensin o zaman? benim köpeğim o kadar güzel o kadar iyi yetişiyor ki. bana bilmişlik yapamazsın. biraz derin ve ilk kez bir köpek ısırdı. gitsem eminim bir sürü aşı yapcaklar ayrıca. ben kibarca sordun. sen ne biliyosun ne konusuyosun ya? hayatında köpek mi sevdin köpek mi gördün baktın. anlamıyosan sus
+1 yılYaninda erkegi olan kopegi niye seviyon ve senin kopek armutmu topluyodu neden dalmadi seni isiran kopege :)
Bu arada gecmis olsun doktora mutlaka gorun.00 Yorumla
+1 yılCanim doktora git burdan yorumlamakla olmaz sen isini garantiye al
00 YorumlaYavaşşş
Biraz mi?
bir Parça Alıp yemiş o hayvanoglu hayvan :D
Git bir tetanoz yaptır bide sar yaranı00 YorumlaGolden'lardan nefret ederim çok dengesiz hayvanlar. sen bir an önce hastaneye gitmeye bak.
02 Yorumla
+1 yılOrda damarlar var dikkat et nolur nollmaz bence doktora gorunmeliydin mikrop kapmazsin umarim
01 YorumlaSağlık konusunda 2,3b cevap paylaştı. Bence aşı ol nolur nolmaz bir acile gitmen gerek.
02 YorumlaKöpek zerre kadar hatundan anlamıyormuş. Senin gibi bir hatuna yapılır mı bu?
00 Yorumlaçok çok geçmişolsun daaaa sende ıssırılmıyacak gibi değilsinki canımmm :)
01 YorumlaHayatinizi hiç önemsemiyorsunuz galiba azicik üşengeç olmayin bu konu hakkinda uzman olan doktora gidin. Burasi prof kayniyor dimi.
00 YorumlaOnce pansuman sonra aşı ve sonra klinige sevk muayene sonucu tedavi sureci 1ay falan igne ilac tedavisi
00 Yorumlahastaneye git.. iğne vurul.. riske atma kendini.. bekleme evde..
00 YorumlaAbooov geçmiş olsun Sen doktoruna git yinede Allah korumuş doktora uc
00 Yorumlabir doktora git kuduz aşısı ol
ne kadarda aşıları tam olsada kuduz yapma olanağı % 5 felan00 Yorumlaaşı olman gerek . köpekler ısırırken birsalgı bırakırlar yaraya oda kuduz olma şüphesini getirir akla.. hemen aşı ol panpa
00 Yorumla
+1 yılFazla derin gozukmuyor yarayi iyice temizle merhem sur sar tabiki asisi oldugundan eminsen degilsen acil git
00 Yorumla
+1 yılOhaaa goldenler evcildir bu hale nasıl getirdi seni geçmiş olsun
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoktora gitsene emin ol o daha iyi bilir. Gelmiş burada soruyo
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGeçmiş olsun canım..
çok geçmiş olsun hastaneye gittinmi iyi durmuyor
01 Yorumla- Sağlık konusunda 732 cevap paylaştı.
+1 yılKuduz aşısına. En yakın acile hemen
01 Yorumla - Sağlık konusunda 1,2b cevap paylaştı.
+1 yılBişey olma en fazla kusuz olursun. d
01 Yorumla Sağlık konusunda 344 cevap paylaştı. Emip Tukur geçer gitmenene gerek var yaaa :))
00 Yorumla
+1 yılgecmis olsun :/ yarin doktora kesinlikle git
03 Yorumla- +1 yıl
rica ederim canim benim umarim kopek kuduz degildir :/ korkma igneden falan benim kucuk kardesimi isirmisti kopek bir suru igne yaptilar ama acimiyo pek sesi cikmadi umarim igneye bile gerek kalmaz
Acil bir doktora git sismis gormuyomusun?
03 Yorumla
+1 yılKs De Bunuda Gördüm Yaa Harbiden VAY BEEEEE
04 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş Olsun :))))
- +1 yıl
Profil Resmin Cok tas :))
Sağlık konusunda 338 cevap paylaştı. Çok geçmiş olsun bence şimdi git
01 YorumlaDoktor sitesi sandı burayı burada herkes prof.
00 YorumlaDoktora git kuduz olma.
00 Yorumla
+1 yılköpekte kimi ısırıp ısırmycqnı iyi biliyomş :)
00 YorumlaHastaneye gitseydin ya
00 Yorumla
+1 yılGecmis olsun. Doktora kesin git derim :/
00 Yorumladoktora git hemen derim çünkü diş geçirmiş köpek
02 YorumlaGit sen yinede ne olur olmaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKöpek sevmek senin neyine
01 Yorumla
+1 yılköpek kediyi ısırır doğanın kanunu bu
00 YorumlaKöpeğe bişi oldumu ara sor bir :)
00 Yorumlageçmiş olsun kuduz olmasada bu aşıyı vurdurmalısın
00 YorumlaKöpek yaşıyo mu?
010 Yorumla
+1 yılgecmis olsun
00 Yorumla
+1 yılDerhal doktora git.
00 Yorumla
+1 yılAcil.
00 Yorumla
+1 yılDoktora gittimi
00 Yorumla
Devamını Gör(44)