Size biri dini bir bilgi verince direkt kabul etmeyin ve direkt reddetmeyin
O bilgiyi Kurandan bizzat kendiniz araştırın ve sonra ya kabul edin ya reddedin
Ama önce kendiniz araştırın
Hocaları kutsamayın!
O bilgiyi Kurandan bizzat kendiniz araştırın ve sonra ya kabul edin ya reddedin
Ama önce kendiniz araştırın
Hocaları kutsamayın!
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Bu gizlilikten çıksan dünden beri insalari dinden çıkartmak için yapmadigin sirinlik kalmadı gel yüzyüze ikna et beni tamam senin dogrularina inanayim
Inanmazsan inanma
Ben gördügum dogrulari gosterip insanlari Allahin kitabina davet ediyorum
Madem ben yanlisim sen goster insanlara dogruyu ve..
Allahın hadisi olan ayetler ile , bir insanın hadisleri birbirine eşit olabilir mi?
Kimin hadisini, Allah hadisi olan ayetler ile denk tutuyorsanız
O hadisin sahibini de Allaha denk tutuyorsunuz demektir.
Örneğin : "Allahın hadisi (ayetleri) denktir ahmetin hadislerine" diyorsanız...
Ahmetin varlığını , Allahın varlığına ortak ediyorsunuz yani şirk koşuyorsunuz demektir.
Düşünün her şeyi yoktan var eden Yaratıcının hadisi (ayetleri) ile bir damla sudan yaratılanın hadisi denk olur mu!!!
Asla olmaz.
Casiye 6. ayet "... Allahtan ve ayetlerinden başka hangi hadise inanacaklar"
Tur 33 ve 34. Ayetler :"Yoksa, "Onu uydurdu" mu diyorlar! Hayır, iman etmiyorlar. Eğer doğru sözlü iseler, onun benzeri bir hadis getirsinler."
Evet Allahın hadisi olan ayetlerin benzeri bir hadis getirebilir miyiz?
Asla ! Tek kaynak Kurandır.
Her şeyi yoktan var eden Yaratıcının hadisi (ayetleri) ile bir damla sudan yaratılanın hadisi denk olamaz.!!
Not:"yukarıdaki ayetlerin arapça orijinal metninde hadis kelimesi geçiyor"
İşte tek olan Allahın hadislerini (ayetlerini) , bir damla sudan yaratılanın hadislerine eş tutanlar!! Allaha ortak koşanlardır.
Ve sakın yaptığınız amellere yani namazınıza orucunuza güvenmeyin çünkü Allah ortak koşanların amelini boşa çıkarır zümer 65
Olsun Allah merhametlidir şirk koşsakta affeder demeyin çünkü Allahın ahirette affetmeyeceği tek günah şirk günahıdır (nisa 116)
Olsun şirk koşsakta bi süre yanar çıkarız demeyin çünkü Allah şirk koşana cenneti haram kılmıştır (maide 72)
Yani Allaha ortak koşanın ahirette kurtuluşu imkansız.
Eşi benzeri dengi olmayan tek olan Allahın ayetlerine ama sadece Allahın ayetlerine uyun. selamlar
Tamm dediğini yaparız ama şey bu hocalar boşuna yok merdiven altı hocalar dan bahsetmiyorum bildiğimiz hocalardan bahsediyorum çok ağır geliyo bintakim gerçekleri öğrenmek bilemdm ne ye dayanarak bu uyarıyı yaptınız
Allah , haham papaz gibi din adamlarinin halkin parasini haksiz yere yedigini ve Allah yolundan saptirdigini soyler
Tevbe 31. Ayet olmali oku
Kuran neden indirildi?
Nahl 64
Senin üzerine Kitabı hakkında ayrılığa düştüklerini onlara açıklaman dışında indirmedik ve inanan bir kavme rahmettir hidayettir.
Peki günümüz insanları Kuranı ne için okuyor?
Sevap almak için , vefat edenin arkasından veya belirli günlerde anlamadığı bir dil olan arapça ile seslendiriyor.
Herhangi bir konuda ihtilafa düşünce hiç açıp Kurandan bunun doğrusu ne diye araştırdınız mı? Allah Kuranı anlaşmazlığa düştüğümüz konuların beyanı için indirmiş nahl 64,
Ama insanlar bi konuda kafası karışınca hocaya soruyorda , Allahın kitabına bakmıyor!!
Ali imran 23
Kendilerine Kitaptan bir pay verilenleri görmedin mi? Aralarında Allah'ın Kitabı hükmetsin diye çağrılıyorlar da, onlardan bir bölümü yüz çeviriyor. Onlar, işte böyle arka dönenlerdir.
İslam Kurandan ibarettir yani tek kaynak sadece Kurandır.
Herkesi , sadece Allahın kitabına davet ediyorum. Kitabı kendiniz araştırıp öğrenin
Arastirmadigimi bı kaynağa dayalı hareket ettiğini de kim söyledi size muhafazakar biriyseniz burada ne işiniz muhafazakar insanlarin burada işi olmaz burası bı nevi zaman oldurmenin yeri hele ilim meclisinde uğraşanların uğrak yeri bile olamaz girenezler demiyorum onlarin kıymetli vakti varda o yüzden söylüyorum lütfen ya yani surda müslüman kadınların kurallarını biliyormusun desem bocalama ya da dur Google da hemen araştırır koypayala yapıştır da yaparsın yani dinden iman dan bahsedenler de neden se en beter insanlar cikiyo yazik yani çok yazık
Kalıpların dışına çıkın ve Kurana gidin
Kur'an Oku Anla Yaşa
Başkasını umursama
tamam ablacım uslu çocuk olur öyle yaparım
Allahın hadisi olan ayetler ile , bir insanın hadisleri birbirine eşit olabilir mi?
Kimin hadisini, Allah hadisi olan ayetler ile denk tutuyorsanız
O hadisin sahibini de Allaha denk tutuyorsunuz demektir.
Örneğin : "Allahın hadisi (ayetleri) denktir ahmetin hadislerine" diyorsanız...
Ahmetin varlığını , Allahın varlığına ortak ediyorsunuz yani şirk koşuyorsunuz demektir.
Düşünün her şeyi yoktan var eden Yaratıcının hadisi (ayetleri) ile bir damla sudan yaratılanın hadisi denk olur mu!!!
Asla olmaz.
Casiye 6. ayet "... Allahtan ve ayetlerinden başka hangi hadise inanacaklar"
Tur 33 ve 34. Ayetler :"Yoksa, "Onu uydurdu" mu diyorlar! Hayır, iman etmiyorlar. Eğer doğru sözlü iseler, onun benzeri bir hadis getirsinler."
Evet Allahın hadisi olan ayetlerin benzeri bir hadis getirebilir miyiz?
Asla ! Tek kaynak Kurandır.
Her şeyi yoktan var eden Yaratıcının hadisi (ayetleri) ile bir damla sudan yaratılanın hadisi denk olamaz.!!
Not:"yukarıdaki ayetlerin arapça orijinal metninde hadis kelimesi geçiyor"
İşte tek olan Allahın hadislerini (ayetlerini) , bir damla sudan yaratılanın hadislerine eş tutanlar!! Allaha ortak koşanlardır.
Ve sakın yaptığınız amellere yani namazınıza orucunuza güvenmeyin çünkü Allah ortak koşanların amelini boşa çıkarır zümer 65
Olsun Allah merhametlidir şirk koşsakta affeder demeyin çünkü Allahın ahirette affetmeyeceği tek günah şirk günahıdır (nisa 116)
Olsun şirk koşsakta bi süre yanar çıkarız demeyin çünkü Allah şirk koşana cenneti haram kılmıştır (maide 72)
Yani Allaha ortak koşanın ahirette kurtuluşu imkansız.
Eşi benzeri dengi olmayan tek olan Allahın ayetlerine ama sadece Allahın ayetlerine uyun. selamlar