insanlığın göğe çıkışı 100 yıl bile olmadı ama Kur'an göğe yükseldikçe göğsün daraldığını taa 6. Y. y da söylüyor.
Allah, kimi hidayet etmek isterse onun İslam’ı (kabul etmesi) için göğsünü genişletir. Kimi de saptırmak isterse gökyüzüne yükseliyormuş gibi göğsünü dar ve sıkıntılı yapar. Böylece Allah, iman etmeyenleri ricse/pisliğe/azaba mahkûm eder. (veya ricsi iman etmeyenlerin üzerine yığar.) (6/En'âm, 125)
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Evrendeki ve insan fizyolojisindeki düzeni ve uyumu araştırın hiçbir şey gelişi güzel yaratilmamis ve böyle bir düzeni kuran elbette hepimizden üstün
Gelişi güzel yaratılsaydı Dünya dönerken biz bunu nasıl hissetmezdik? Mantık yok bunlarda
Gelişi güzel yaratilmamis diyorum zaten sen daha okuduğunu anlamiyorsunki
Sondaki yazdığımı oku, mantık yok bunlarda diyorum, yani gelişi güzel yaratıldı diyenlerde...
Anlayana gayet de fark var senin vücudunda kalbinin kan pompalamasinin bile bir düzeni var bunu kim bu düzende yaratti
Paylaştığın şey din, soru ateizm’le alakalı yani tanrıyı mı yoksa dini mi hangisinden bahsediyorsun? Ateizm mantıksız bir olgudur bütün somut ögeleri geçsek soyut olarak hepimizin hayat döngüsünün birbirimizle çakışmayacak kaos yaratmayacak bir şekilde devam etmesi ancak kusursuz düzenin yaratıcısıyla mümkün olunur. Fakat tanrı inancı için konuşuyorum onun haricinde bütün dinler birbirinin aynısı hepsi farklı bir topluma hitap etmek amacıyla gönderildi
Bir yaratıcının olduğunu kanıtlıyorum, ateizm yaratıcıyı kabul etmiyor. Ben hem yaratıcıyı hemde doğru dini kanıtlamış oluyorum. Dinlerin hepsinin aynı olması da bir kanıt değil midir? Hepsi tek elden çıkma aynı şeyi öğütler ve yasaklar burada ki mantığı da anlamıyorsunuz yahu
Tanrı’nın varlığını dinlerle kanıtlayamazsın onları ateist bir birey zaten biliyor, onun farkında olmadığı kusursuz düzen ve onun işleyişi. Ben dinlerin varlığını kanıt gibi görmem açıkçası çünkü hepsinin tek tük de olsa kusuru var fakat gözümüzle gördüğümüz hiç bir şey de kusur yok
Nasıl kanıtlayamam, bilim henüz yokken bilimin sonradan keşfettiğini din 1000 yıl önce söylüyorsa burdan bir öğüt almak lazım. Bir din bilgisini eğer bilim ilerde yalanlarsa o zaman din yalan olur ama din direkt ayrıntı vererek bir konuda atıf yapıyorsa ve bilim bunu yeni yeni kanıtlıyorsa, senin o dini insanların uydurduğunu düşünmen ahmakça olmaz mıydı? Misal demirin yer yüzünde bulunmayıp gökten indiğini belirten din ve bunu yeni kanıtlayan bilim. ya da evrenin genişlediğini belirten din ve bunu yeni kanıtlayan bilim ya da bebeğin anne karnında 3 evreden oluştuğunu söyleyen din ve bunu kanıtlayan Kanadalı bilim adamının müslüman oluşu... Daha ne kadar kanıt lazım?
Ben insanlar uyduruyor demedim ancak bunları ateist bir birey zaten biliyor inanmayan birine bu şekilde kanıt gösteremezsin daha çarpıcı olman gerek. Din bu konu da gerçekçi olabilir ama kendi içinde kültürel olarak çok yanlışlar var neyse onlara değinmeyeceğim sonuçta o toplumların sorunuydu bizim değil. Kısacası kanıt bugüne ait olmalı ki bilim bu kadar gelişmişken o birey her şeyi bilime bağlayabilir ama bilimin açıklayamacağı bazı şeyler de vardır
Bazı toplumların din adına yaptığı yanlışları yine ateistler biliyor, tıpkı bunları bildikleri gibi. Ateistler direkt Allah'ın kendilerine görünmelerini istiyor çok özel insanlar ya bilimden öncesini bilen kitabı kaale almıyorlar 😀 Dinle alakası olmayan kültürleri ve toplumları din adina yaptıkları alakasız tezatları yine dine bağlıyorlar çünkü işlerine geliyor, kibirleri var, vahiy gelmelerini istiyor kendilerine. Her zaman söylerim, Ateizm ahmak bilimidir. Ateist bir insan iyi olamaz, iyi gösterir kendini tıpkı dini kullanıp iyi görünen münafıklar gibi.
Bu cidden doğru farkında olup özetlemen iyi oldu, evet gerçekten bu tür insanlar herkesten daha bilgili o yüzden de açık bir kanıt istiyorlar arıyorlar ve duygusal değil realist düşünüyorlar. Belki bu yüzden zor onların inanması yani aslında yaratıcının somut değil soyut ve tıpkı hava gibi çevremizi biz göremesekte çepeçevre saran en yakınımız da bir şey olduğunu düşünmüyorlar.. öyle de demeyelim iyi olanlar da var bazı kötü insanlar yüzünden soğuyanlar da var inancından
Bak ben bu iyilik kısmını mantıksal olarak değil direkt realist bakış açısıyla söylüyorum. Her din insana iyiliği, yardım severliği (Maddi/manevi), hoşgörüyü öğütler, kötü alışkanlıklardan uzak durmanızı söyler. Ama bir ateistin alacağı öğüt yok. İyi olmak, maddi manevi yardım etmek, saygılı hoşgörülü olmak zorunda değil çünkü korkacağı çekineceği bir şey yok, ölünce yokolacağını düşünür bu yüzden iyi olmak ona bir şey kazandırmaz. Ben dünya üzerinde ünlü bir ateistin ya da ateizm topluluklarının Afrikada ki aç çocuğa, Gazzede ölen çocuğa, Türkiye'de ki depreme yardım eli uzattığını duymadım görmedim ama hristiyan, Musevi ve İslam topluluklarını her zaman gördüm çünkü inanan ancak tam anlamıyla iyi olabilir. Çünkü bilir ki tanrım var ve bana iyi olmamı, yardımsever olmamı emrediyor. Daha çokça örnekle bir ateistin iyi olamayacağını açıklarım, iyi görünür ama olmaz.
Başkasının acısını duyuyorsan insansın der Tolstoy.
Ama ateistlerin, Afrika'da, Filistin'de ölen çocuklara acımadığını hatta sevindiğini ve bunu tanrıya bağladıklarını ikimizde iyi biliyoruz.
Bu dediğin çok çok yanlış. Peki o halde soruyorum mesela birini öldürmek ya da hırsızlık yapmak günah ama insani değer olarak baktığımız da da yanlış ve olmaması gereken şeyler, bu savunma doğru olmadı eğer seni bir yanlışı yapmak için engelleyen sadece din ise sen iyi biri değil menfaatçisin. Ahlak, terbiye ve görgü insanın temel olarak kazanması gereken bir şey ayriyeten dinin de yazar ona da uyarsın sorun değil ama dediğim gibi yani bence ateist bir insana o yönden kötüdür demek göreceli bir kavram olmaz, tam tersi eğer o halde iyi biriyse inancı onu engellediği için değil kendini öyle proglamladığı için yapmıyordur ve bu bir erdemdir:’) bazı ateistler iyi olamıyordur diyebiliriz ama her inançlı insan da iyi değildir hem de inanç olduğu takdir de tecavüz, hırsızlık, öldürmek yaralamak şiddet uygulamak vs gibi davranışlardan kaçınmazlar
Burada sorgulanması gereken bazı ateist inanmadığı takdir de niye kötü değil, bazı inançlı inandığı takdir de niye kötü? Çünkü kötü olmaması gereken inanan aslında ve asıl günahkar da o çünkü aldığı sorumluluğu yerine getirmez. neyse kısacası amacım ateist bireyi övmek değil fakat sen çok kesin konuştun bunlar değişken kavramlar
Öncelikle iyilik ve kötülük kavramları dinden geliyor, ilk insandan beri din vardı ve artık iyilik ve kötülük ayırt edilebiliyor, ateistlerde insan dinsiz de iyi olabilir kuramını attılar oysa neyin iyi kötü olduğunu onlarda dinlerden biliyor.
Dinlerin amacı kötüyü, kötülükten men etmek. Eğer kişi inançlı ama kötü ise henüz dinine vakıf değildir yani diniyle ters orantılı eyleminden ötürü dininde hata aranmaz kendisinde hata aranır.
Favelalarda gettolarda büyüyen çocuklara din olmadan kötülüklerden nasıl men ediceksin? E zaten büyüyünce oda o ortamın kendisi olacak ve kendilerine karşı çıkanlar öldürülecek yani gücün ta kendisi, bir güç hangi güçten korkar? Ne iyilik öğretilir, nede kötülükten kazandığı maddi manevi kazançtan vazgeçebilir. Ateist olarak yaşa.
Dediğim gibi din kötülükten alıkoyar, inançlı kimse kötüyse bu dinin değil kişinin sorunudur ama ateist bir birey kötü ise onu kötülükten alıkoyacak hiçbir şey yoktur
Allah olmasa neye inanmayacaktiniz de kalır mal gibi